Last news in Fakti

13 Август, 2021 07:39 2 356 31

Тодор Байчев, БСП: Не виждам нищо странно да бъдем подкрепени от ИТН

  • тодор байчев-
  • мандат-
  • правителство-
  • бсп

Попитан дали е сигурен, че президентът Румен Радев ще връчи мандата на БСП, Тодор Байчев отговори: "Логично погледнато е да го даде на третата политическа сила

Тодор Байчев, БСП: Не виждам нищо странно да бъдем подкрепени от ИТН - 1

Правителство с третия мандат май вече е мираж, а новите избори - почти неизбежни?

"Третият мандат е все още теоретично възможен, дори и практически възможен. Трябва обаче да се преглътне доста его и да се извади повече съдържание от всяка една от политическите сили, които доста непремерено се изказваха последните дни в парламента, пред камерите. Трябва да се прояви повече държавническо мислене", каза депутатът от БСП Тодор Байчев в студиото на "Денят ON AIR".

Той припомни, че в началото на 45-ия парламент БСП беше партия, с която никой не желаеше да говори, тъй като беше причислена като част от статуквото.

"В края на 46-ия парламент БСП е партията, с която може всеки да разговаря. Ние сме достатъчно отворени и разумни. Показахме, че можем и знаем какво да се прави в необходимите моменти. Не виждам нищо странно в това да бъдем подкрепени от "Има такъв народ". И в този контекст - ще припомня как имаше хора с мегафони, говоря за "Обединените патриоти", Каракачанов, Сидеров, които крещяха под Министерския съвет нецензурни думи, прегърнаха се и управляваха 4 години. Напълно е възможно да се седне и да се поговори наново, и да се реши кое е по-важно - партията или държавата", допълни Байчев в ефира на Bulgaria ON AIR.

По думите му в настоящата ситуация на държавата ѝ предстоят трудни моменти.

"Днес и министър-председателят заяви, че ако не се направи актуализация на бюджета - това, което самите ние гласувахме, проблемите няма да могат да бъдат решени. Все още всички партии се ръководят от това, че са възможни избори. В момента, в който се състави правителство, дневният ред на партиите ще стане коренно различен", категоричен е народният представител.

И подчерта, че "Демократична България" са били част от новото управление.

"Те бяха част от новите времена и нрави, които настъпиха. Но както вече виждаме - "Демократична България" не искат да се погледнат с ИТН. Да не забравяме, че това е коалиция, различни партии. Някои от тях да припознаят част от министрите, част от програмите, които ще се представят от тези министри. Трябва да работим първо в посока на преговори и когато се изчерпят всички възможности - да излезем на избори", посочи той.

Попитан дали е сигурен, че президентът Румен Радев ще връчи мандата на БСП, Тодор Байчев отговори: "Логично погледнато е да го даде на третата политическа сила. Още повече, че "Демократична България" заявиха, че имат техен кандидат за президент. От друга страна Мая Манолова и нейната група съвсем нямат тежест в парламента и не би трябвало при тях да отиде."

"По-скоро в момента част от ръководствата на някои политически партии проявяват егоцентризъм и егоизъм. Заради това цари неразбирателство. Ние сме в този хаос, защото хората не излязоха да гласуват. Те оставиха всичко в ръцете на едни ентусиасти. Не може плажовете и заведенията да са пълни, а в същото време тези хора да недоволстват от цените на тока, от здравния министър", добави депутатът от БСП.


Бел.ред.
ИТН влезе в политиката на крилете на Референдума от 2016 г. с обещанието за мажоритарни избори в два тура.
Предадоха ли идеята в два последователни парламента? Линк към резултатите от анкетата


Поставете оценка:
Оценка 4 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ха ха ха

    12 14 Отговор
    кой е този мургав елемент ?! Прилича Айдук У мандра, с цървулките и копанката !
  • 2 ТОЯ ЯВНО ВЯРВА

    14 13 Отговор
    В КОМУНИЗМА
  • 3 Ива Митова - болонка

    22 10 Отговор
    е истеричка.
  • 4 дедо Герчо

    10 2 Отговор
    ТАКА,БЕ ТОДОРЕ,КАТО НЕМОГАТ ДРУГО,БАРЕМ ТОВА...ХЪХЪХЪ...
  • 5 ДОНЧЕВА

    16 4 Отговор
    ПИТБУЛА В ПАРЛАМЕНТА
  • 6 Последния Софиянец

    15 1 Отговор
    Нали щяха да предложат Служебното правителство?

    Коментиран от #19

  • 7 Краставите

    11 0 Отговор
    магарета и през девет баира се подушват !
  • 8 До колкото си спомням

    14 9 Отговор
    БСП даваха подкрепа с УСЛОВИЯ. Сега очакват ИТН безусловно да подкрепи. Нещо не се връзва номера на китайката..а и социализмът в България не е развит, а е само на име. В действителност е някаква форма на комунизъм с привкус на фашизъм и задкулисен капитализъм.

    Коментиран от #18

  • 9 БАЙЧЕВ, КАЗВАЙ БАЙ НА БСП

    9 2 Отговор
    СЛЕД ИЗБОРИТЕ.....
  • 10 плюс минус

    8 0 Отговор
    Та тогава ИТН ще ви върти на чалгаджийския кол.
  • 11 Гичка

    11 2 Отговор
    И после БСП за ръководи страната, макар народа да не я иска ?
  • 12 БАЙЧЕВ, ОТ ТАКИВА НАИВНИЦИ

    8 2 Отговор
    КАТО ТЕБ В ПАРЛАМЕНТА, СТРАДАТ БЪЛГАРИТЕ
  • 13 Слави да каже той как лапа от Доган нали

    9 3 Отговор
    Слави да каже той как лапа от Доган нали при него е Каримански лучният банкер на Доган. Да каже и как лапа от Пеевски, нали Петьо барбадиса му пере парите. Мишока слави само църка и изпълнява.

    Коментиран от #14, #26

  • 14 БСП...ЗЛО КОМУНДЕ

    9 3 Отговор

    До коментар #13 от "Слави да каже той как лапа от Доган нали":

    СЛАВИ БИ ЯК ШУТ НА БСП КОМУНДЕТАТА....ДРЕМЕ МУ НА СЛАВИ ЗА ДОГАН И ПЕЕВСКИ....ВИЖ БСП КОМУНЯГИТЕ СЕ ЦУНКАХА С ДПС НА....... ОРЛОВ МОСТ
  • 15 Страничен

    8 2 Отговор
    Много им се иска на комундетата да се докопат до властта ! Но няма да им се получи.
  • 16 МРАЗЯ ГЕШЕВ И ДОГАН

    9 5 Отговор
    Трифонов и хората му ни измамиха всички, които си въобразявахме, че ИТН, ДБ и ИБГНИ съвместно ще намачкат ГЕРБ и ДПС.

    Коментиран от #17, #24

  • 17 МОЖЕ ЛИ ПРИ 177 ГЛАСА

    11 0 Отговор

    До коментар #16 от "МРАЗЯ ГЕШЕВ И ДОГАН":

    АНТИГЕРБ В ПАРЛАМЕНТА, ДА НЕ МОЖЕШ ДА НАПРАВИШ ПРАВИТЕЛСТВО......ПЪЛНИ НЕКАДЪРНИЦИ
  • 18 пешо

    4 0 Отговор

    До коментар #8 от "До колкото си спомням":

    с паметта не те знам как си, но с четенето с разбиране имаш проблем. ще намериш ли текста в антрефилето, в който тоя господин иска безусловна подкрепа?
    едно време какви тролове имаше...
  • 19 експерт

    3 1 Отговор

    До коментар #6 от "Последния Софиянец":

    още един!
    къде пише, че няма да го предложат?
  • 20 Българка

    5 2 Отговор
    Когато БСП трябваше да подкрепи ИТН, те се направиха на интересни.Сега не било странно ИТН да подкрепи БСП.Хайде де ,много ти е мазен курбана.
  • 21 оня с коня

    3 0 Отговор
    Добре е Депутатът да ПОЯСНИ нещата,за да няма излишни Догадки и съмнения в позицията му.Въпрос Първи:Понеже заявява Байчев че е ЛОГИЧНО третия мандат да бъде даден на Третата по големина Група в НС,ЗНАЧИ ЛИ че ако бъде връчен на "Изправи се",Президентът постъпва АЛОГИЧТО И НЕАДЕКВАТНО?Въпрос Втори:Депутатът не вижда НИЩО СТРАННО "Изправи се" да подкрепят БСП,но КАК ЩЕ РЕАГИРА БСП,ако Мая и Дончева им заявят че няма да ги подкрепят "На всяка цена" и поискат ПИСМЕН ДОГОВОР с Разписани условия така,както настояваше БСП при преговорите си с ИТН?Въпрос Трети:Ако "Изправи се" по някакъв начин "СЕ ОПЪНАТ" на БСП по някои Условия за Подкрепа,ще използва ли "Столетницата" Аргумента че "Изправи се" "СЪВСЕМ НЯМАТ ТЕЖЕСТ в Парламента" както казва Депутата и разбираемо казано "Като говорят с БСП трябва да мълчат"?
  • 22 guest

    1 2 Отговор
    Интересна е тази воина която ИТН започнаха срещу президента, след като изчегркаха двете партии на протеста, насочват цялата си мощ срещу служебното правителство. Тактиката им е елементарна и сходна с тази на Герб , прилепят се към противника и след това го атакуват отвътре. Радев обаче се досети какво става. За кратък период маха втори министър приближен на Итн.
  • 23 ТАКА ЛИ ?

    3 2 Отговор
    Не виждал нищо странно БСП да бъде подкрепена от ИТН. Наистина това няма да е странно, а ще е позорно партия като БСП на 100 години да търси подкрепа от една токущо напълно компрометирали се сама,а не компрометирана отвън партия. Колко унизително !
  • 24 хаха

    0 0 Отговор

    До коментар #16 от "МРАЗЯ ГЕШЕВ И ДОГАН":

    Не си си пил хапчета за това галева и носльо ще ти оправят мързеливия живот
  • 25 асан

    2 0 Отговор
    С изчегъркване ще ви помогнем!
  • 26 Бай Net co

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "Слави да каже той как лапа от Доган нали":

    А ти ми кажи , как го правиш този номер да изписваш "ник"-а си ,в полето за "име" във вид на цяло изречение съдържащо цели 38 знака ,при изричното предупреждение за ОГРАНИЧЕНИЕ въведено от РЕДАКЦИЯТА ...САМО ДО 16 (ШЕСНАДЕСЕТ) знака ? А ???
    ТИ от редакцията ли си или някой привилегирован ТРОЛ ???
    Егати и правилата и "равенството" ...егати и сайта, в който сами си нарушават правилата !
  • 27 гост

    0 1 Отговор
    " тъй като беше причислена като част от статуквото" странна мисъл,а нима БСП,или така наречената "столетница" през столетната си история никога не е била в управлението,нима правителството на Орешарски 2014г.не бе правителство на същатаБСП И ДПС.Нима от 44-та година насам с малки изключения страната не се управлява от тях или от партии и хора произлезли от тях.Те с удаволствие се наречат "столетница",но не желаят да поемат негативите от тази столетна история,а се представят,че са паднали с последния дъжд и са чисти като сълза.Съвременната истария на България и положението в което се намира не започва с управлението на Герб и каквито и да се те не са единствените виновници за това.Казваха като махнем ГЕРБ ще се оправи всичко,но ето,че не се оправя.
  • 28 селтак

    1 1 Отговор
    Абе не знам за парламент ли гласувахме или за циркаджии!
  • 29 селтак

    3 1 Отговор
    Абе не знам за парламент ли гласувахме или за циркаджии!
  • 30 Васил

    0 0 Отговор
    Кой ще ви подкрепи БСП ламтящи за власт и пари даже още не искате да си намалите субсидията какво ли остава за друго.
  • 31 мечо

    0 0 Отговор
    мазни чалгарчитъ чибайте си виднагъ шти гу търсити боеку
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове