Last news in Fakti

17 Август, 2021 06:50 4 436 48

Агов: Парламентът все повече ни дразни с упорство и простащина

  • асен агов-
  • владимир левчев-
  • парламент-
  • има такъв народ-
  • правителство-
  • избори

Суверенът е отредил на ИТН да участва в коалиция, заяви писателят Владимир Левчев

Агов: Парламентът все повече ни дразни с упорство и простащина - 1
Снимка: Bulgaria On Air

"Беше уместно президентът да постави въпроса за бюджета, тъй като виждаме, че в този парламент, който все повече ни дразни заради упорството и простащината, които вилнеят и които се внесоха в публичния език, си правят оглушки. Съвсем естествено е да бъдем обезпокоени от това, че актуализацията се отлага все повече и повече", заяви журналистът Асен Агов в студиото на "Денят ON AIR".

"Съгласен съм, че очевидно бюджетът трябва да се актуализира. Това се налага именно защото може да има нова Ковид вълна, възможно е и да има мигрантска такава", алармира от своя страна писателят Владимир Левчев.

Според Агов е нормално партиите заради своите идеи, възгледи и принципи да имат различно мнение по въпроса с актуализацията на бюджета.

"Това мнение в крайна сметка се излага при първото четене и при дебатите. Нормално е в една свободна страна да има различни идеи как да се харчат парите, нашите пари – на данъкоплатците. Пълна простащина е, която вирее в момента много активно, да искаме да има единодушие и всички да ръкопляскат, и да приемат една актуализация, която според някои е добра, а според други не толкова. Тези мнения бяха изказани на днешния КСНС и аз не виждам нищо грешно в това", коментира журналистът.

Левчев намира за особено смущаващ факта, че атаките срещу служебните министри Кирил Петков и Асен Василев идват не само от ДПС и ГЕРБ, но и от "Има такъв народ" (ИТН).

"Защо ги нападат? Защото тези двама много успешни и добри икономисти направиха неща, свързани със закона "Магнитски", и така си спечелиха врагове в задкулисието. Интересното е, че ИТН, която би трябвало да е антисистемна партия, се включва много активно и в комисията за "Буджака", която е отговорът на ДПС за комисията "Росенец", отбеляза събеседникът на Ганиела Ангелова.

Писателят цитира френския политически философ Жан-Жак Русо, който пише в "За обществения договор", че "робство и обществен договор са несъвместими", тъй като "винаги ще е глупаво за един човек или народ да правят договор изцяло за моя сметка и изцяло за твоя изгода". Според Левчев е удачно в настоящата политическа криза този израз да бъде обърнат: "Ултиматум и обществен договор са несъвместими".

"Общественият договор изисква консенсус и не задкулисни договорки, които винаги се получават, когато има плаващи мнозинства. Изисква се да има ясна програма, която се приема от всички. В случая всички очакваха, че ДБ и ИБГНИ ще са естествените партньори на ИТН, а те изведнъж се оказаха в най-заклетите им врагове", изтъкна писателят в ефира на Bulgaria ON AIR.

Политическата отговорност за нови избори ще я понесат онези, които са бездейни и безидейни, посочи Агов.

"Когато внимателно се вгледаме, откриваме, че няма идеи в редиците на ИТН. Второто нещо, което прави впечатление, е, че няма принципи, защото един ден казват едно, а друг – друго. Принципите и идеите помагат и ако ги усвояваш, тогава утвърждаваш себе си като човек, който е готов да води нацията напред", отсече той и добави, че в ИТН принципите са заменени с простащина, придружена с откровено невежество.

"Надявам се този път, ако има нови избори, наистина да си съберат ума избирателите и да съберат мнозинство, което ще промени България, а тя има нужда от дълбока промяна", категоричен е журналистът.

Малки са шансовете 46-ото Народно събрание да излъчи подобно правителство, смята Левчев.

"Отиваме на нови избори, което в известен смисъл е по-добре, защото очевидно няма мнозинство в този парламент, което наистина да защитава съдебни реформи и отговорност на главния прокурор. Реториката на ИТН за "изчегъртване" е едно нещо, но може би там няма и желание да има правителство. Говори се за суверена, само че суверенът е отредил на ИТН 1/4 от парламента и от тук нататък суверенът е казал: "Правете коалиция!" – с открита коалиционна договорка, а не с плаващи мнозинства, които разчитат на задкулисни сделки", настоя писателят.


Бел.ред.
2 509 864 българи заявиха на Референдума от 2016 г., че депутатите трябва да се избират на мажоритарни избори в два тура, но политическия елит и неговите кукловоди не позволяват това да се случи, а в техните медии темата е табу.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 27 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сатъра на Хана

    37 11 Отговор
    Мутрите и бейовете са в паника щом почнаха да вадят разни изкопаеми по Телевизиите, а най-добрия им кандидат е прост Чалгата

    Коментиран от #17, #37

  • 2 Разбирач

    35 17 Отговор
    Агов не е журналист от 20 години, откакто го биха в пряка на Витошка. А Левчо никога не е бил писател.

    Коментиран от #44

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Фаро

    42 6 Отговор
    Какво беше 30 години?Върховна простащина,която ни направи простаци и ще ви чегъртаме по просташки

    Коментиран от #7

  • 5 Аз ЕМИГРИРАХ!

    14 8 Отговор
    И Ви гледам сеира......да си изпия кафето и давай хубав ден(нищо че тука вали ,поне ще е добре за ливадата и цветята).
  • 6 Плюс-минус

    35 6 Отговор
    С особено мнение за Асен Агов съм.
    Той обича да върви СЛЕД победителите.
    Сигурно вече свят му се върти след толкова преобръщания.
  • 7 Ехото...

    13 22 Отговор

    До коментар #4 от "Фаро":

    Кой сте вие , та да чегъртате бе! Акъла ви стигна колкото да се самоизчегъртате . С по два лева в джоба , вдигнаха ви цените до небесата , умирате от глад , а сънувате , че сте победители , и че имате значение. Егати чегъртачите.!

    Коментиран от #22

  • 8 3й4й

    14 6 Отговор
    Турка Агов помни ли откъде му извадиха бирена та бутилка в пирогов? Сам си я бил заврял. Вижте каква читашка физия. И ще се показва..
  • 9 Ввв

    36 5 Отговор
    Славуца рухва на 3-ти избори,но е толкова нагъл и тъп,че не може да го проумее,нищо де,естествен политически подбор!!!

    Коментиран от #25

  • 10 Още

    21 4 Отговор
    една калинка се изходи! Толкова много разбирачи и знаещи кое и как трябва да се направи! Да се чудиш защо са ни партии и защо България е на това дереже, с такива платени разбирачи!
  • 11 оня с коня

    10 15 Отговор
    БАЩАТА на Вл.Левчев е небезисвестния Любомир Левчев- Поетът възхваляваш БКП и Режима на Т.Живков наричан още "Трубадурът на Партията",прилежащ към НАЙ-БЛИЗКОТО ОБКРЪЖЕНИЕ на сатрапа,член на т.н. "Ловна дружинка".И понеже Крушата не пада по-далеч от Дървото,синът Левчев-младши няма как да не принадлежи със Сърце и Душа на Столетницата.Та се възмущава Левчев КАК ТАКА ИТН уж"Бъдещи наши хора"/няма проблем да ги приемем в Нашата Партия ако пожелаят!/,а изведнъж се оказва че са по-чепати и от ГЕРБ и ДПС и нападат Министрите на Радев,демек "Нашите министри"?Но докато това може все пак да се отчете като "Грешка на растежа",то Неподкрепянето на Приемане на бюджета от страна на ИТН е НЕПРОСТИМО,защото без Пари ВСИЧКИ ВКУПОМ от политическата сцена- и БСП,и Президент!Отделно че разярената тълпа воже и да ни понабие,ама не Зад колоните както прави полицията,ами баш на Центъра на Площада!А му е пределно ясно на Левчев,че Неприемането на Бюджета от Преобладаващата част Депутати е ИКОНОМИЧЕСКА САНКЦИЯ срещу БСП,"Изправи се" и ПРЕЗИДЕНТА- същата както тая на САЩ и ЕС срещу Русия!
  • 12 Просветен илюминат

    8 2 Отговор
    И в политиката минаха и коментираха хора от които полза не е имало и няма да има за България,но докато народа чака и иска да бъде воден от такива промяна няма да има.
    Набиват ви всеки ден по медиите едни и същи глупости за какво ли не,а вие яко попивате и продължавате да се въртите в един омагьосан кръг без видими различни резултати и нещо ново.
    Единственият проблем и поглед в живота ви са парите..не случайно като попитали Джон Ленън какъв искал да стане,той отговорил щастлив,но учителката му казала не разбрахте въпроса той и отговорил,Не разбрахте живота.
  • 13 Агов и Левчев?? Изостанал ли сте от

    9 6 Отговор
    Събитията, не сте в час вече!!
  • 14 ХХХ

    17 9 Отговор
    С времето народа ще проумее, че Славуца е патерица
    на ГЕРБ и ДПС .Печели им време да си заметат мръсотията.

    Коментиран от #16, #18

  • 15 В.В.П.

    11 5 Отговор
    Простакът Агов ,винаги ме е дразнел..!!СДС,подлога..!
  • 16 Дали

    8 4 Отговор

    До коментар #14 от "ХХХ":

    Дали народа може да е толкова прост, та да проумее нечия платена простотия? 😃 Жалки напъни!
  • 17 LOSHIA

    9 5 Отговор

    До коментар #1 от "Сатъра на Хана":

    Когато едно Голямо НИЩО коментира НЕЩО резултата е грандиозно НИЩО
  • 18 LOSHIA

    5 5 Отговор

    До коментар #14 от "ХХХ":

    С времето народа ще проумее че окончателно и завинаги сте в КОШЧЕТО НА ИСТОРИЯТА!
  • 19 Асен Агов

    11 3 Отговор
    никога не ми е бил симпатичен, но понеже съм свикнал да се абстрахирам от субективни оценки ще кажа , че е прав, както и Левчев. Този народ, зле или добре, гласува два пъти с надеждата нещата в тази държава най-после да потръгнат- И какво се получи! Едно голямо нищо, породено от инат и напук на принципа "кой е по, по, най". Този суверен /любимият термин на дългото нищо/ избра тези хора да мислят за народа, а не за собственото си его и амбиции. До един забравиха, че техен работодател е народът. Упорството и простащината започнаха да дразнят все повече хора, защото единственото , което "родиха" е омраза между избирателите и ни превърнаха в зли кучета.
    А колко по-лесно щеше да бъде от страна на ИТН да кажат още, когато получиха мандата "Малко сме, не можем да разчитаме на голяма подкрепа и връщаме мандата" или да седнат като хората и да се разберат кой и как ще управлява. А то какво се случи - един неуравновесен човек реши да управлява от дивана /понеже му е уютно да е извън политиката/, вирна глава "Аз сам" и обърка цялата държава с непоследователните си изяви във Фейсбук. Сега всички сме заложници на това, което става в парламента. А извън Парламента цената на тока се вдигна неконтролируемо /рай за КЕВР/ цените хвърчат нагоре, няма актуализация на бюджета Карадаъй демонстративно излязъл, Тошко казал, че Ковид и пенсии хич не го интересуват/, мигранти ще започнат да напират на границата и още, и още...Вас не ви ли дразни упорството и простащината, които са

    Коментиран от #24, #27, #39

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Ха ха ха

    6 5 Отговор

    До коментар #7 от "Ехото...":

    те това са тези същите, около 500 човека които в продължение на цяло лято се търкаляха по земята и виеха като бити к*чки ! Тези, които се опитваха да втълпят на нормалните/можещите/работещите хора как не се търпяло и т.н и т.н ! Тези същите нищоправци и неможещи, точно с по двата лева в джЕба най-много вдигаха олелия ! Истината е, че който и да дойде на власт, за мързел/незнание и това че не могат да правят нищо ..... пари не се дават !

    Коментиран от #40

  • 23 ДВЕ

    4 2 Отговор
    ЖАЛКИ ОТРЕПКИ. НА КОГО ЛИ ОЩЕ СА МУ НУЖНИ?
  • 24 Стрували си

    5 6 Отговор

    До коментар #19 от "Асен Агов":

    Толкова дращане, за да покажеш една платена манипулация! Е заради това, пак ще се чешете по тъпанарките, защо ИТН пак са първи! А отговора е прост! Народа вижда жалките ви напъни от дб, възраждане, бл, бсп и герб!

    Коментиран от #28

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 252432

    3 7 Отговор
    Много точна статия! Обаче троловете на тройната коалиция ИТН, ГЕРБ и ДПС са достатъчно на брой и с добро заплащане, щом са наводнили и удавили коментарите под статията.

    Коментиран от #34

  • 27 Не разбрахте ли,

    9 6 Отговор

    До коментар #19 от "Асен Агов":

    че ИТН е проект на Доган и ДС, да спасят парите си, Борисов от затвор, и цялата Калинкова паплач. Някой попита ли дългия цървул, откъде има пари за тези луксозни имоти. Имал 20 милиона, но са в офшорни зони, а Борисов 4 милиарда евра. Обадил се в деканата на Юридическия факултет, и случайно попаднал на Петър Илиев. Аз работя 2о години в СУ, и като звъня на преподаватели, ама никой не вдига, тъй като те са в час, или по бизнес дела, или на политическата сцена. Това са долни лъжи. Такива боклуци нахлуват в политиката, за да продължат да перат пари, и да ни ограбват.

    Коментиран от #30, #33, #41

  • 28 Ясно и точно

    1 4 Отговор

    До коментар #24 от "Стрували си":

    написах какво е моето ЛИЧНО мнение. Няма кай да ми плаща, защото /ако трябва да мисля за себе си/ аз не се оплаквам, но виждам как живее една голяма част от народа и не мога да остана безучастен. И понеже все повече всички започват да ме дразнят аз ще използвам конституционното си право да гласувам, но "С не подкрепям никого", за да не ми отива гласът при партия, която не познавам. Толкова от мен.

    Коментиран от #29

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Ти за

    1 2 Отговор

    До коментар #27 от "Не разбрахте ли,":

    колко монети прозряваш всяка простотиия? 😃
  • 31 изрод от ГЕРБ

    5 2 Отговор
    Агов,Левчев,смешни и жалки сте с напъните ви да върнете нещо което безвъзвратно си отива!Новото поколение не ви знае,нито ви познава.И не би трябвало!!
  • 32 Активист на БКП

    4 0 Отговор
    Българомохамеданинът се прави на интелигент...
  • 33 LOSHIA

    2 2 Отговор

    До коментар #27 от "Не разбрахте ли,":

    Кое те кара да мислиш ,че някой ще ти се върже на брътвежите?!!?
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 И не само тук

    1 3 Отговор

    До коментар #34 от "LOSHIA":

    Хора с морал и достойнство, няма как да се борят с подлост за власт! Отделно на тролове се плаща за лъжа, а не за истина! Та остави го да си драска трола глупостите! Само изглеждат още по смешни и жалки!
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 ИСТИНАТА

    1 3 Отговор

    До коментар #1 от "Сатъра на Хана":

    Няма да се оправим,
    докато не изхвърлим през прозорците на НС
    ляво десните хамелиони на БКП!
    Които вече 30г. имитират демокрация и се гаврят с българите!
    Да не повтаряме грешките на 1989г.!
  • 38 пешо

    4 0 Отговор
    левчев е ясен... ама агов от къде го излюпихте? само ще предизвиката нов сблъсък с някой разхождащ се боксьор... :D
  • 39 LOSHIA

    3 4 Отговор

    До коментар #19 от "Асен Агов":

    ИТН никога няма да се коалира или да управлява с червено-сините креатури на БКП! Не се и надявайте!!
  • 40 LOSHIA

    4 1 Отговор

    До коментар #22 от "Ха ха ха":

    ИСТИНАТА Е, ЧЕ СИ ОТИВАТЕ!!..........БЕЗВЪЗВРАТНО И ЗАВИНАГИ!!!!
  • 41 LOSHIA

    3 1 Отговор

    До коментар #27 от "Не разбрахте ли,":

    А ВИЕ НЕ РАЗБРАХТЕ ЛИ,ЧЕ СТЕ ОТСВИРЕНИ! ОТ ЖИВОТА И ОТ НАРОДА!!!!!!!!!!!!
  • 42 чичко Филипов

    2 0 Отговор
    Старият Юксел Кадриев!
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Иван

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Разбирач":

    Беше доста посинял почти лилав. Мисля, че беше казал на един човек да не паркира, че мястото било негово. После ходи и рева по телевизията, че е бит. Голям суек е.
  • 45 Рашо

    1 0 Отговор
    др. Аков пак се изходи по въпроса.
  • 46 Енчев

    0 0 Отговор
    Бългaрия зaхвърли OТAN-нaeмницитe cи, в Aфгaниcтaн!
    Бягcтвoтo нa aмeрикaнcкитe ОTАN-милитaриcти oт Aфгaниcтaн, нe e грeшкa, a ужaceн пoзoр!
    Aфгaниcтaн e Виeтнaмcкият cиндрoм нa CAЩ, в 2021 г.
    Oбщo 12 Киeвcки Нaциcтa и три дузини OТAН-нaeмни; Грузинци, Румънци и Бългaри, ca зaбрaвeнo-зaхвърлeни в тeрoриcтичecкaтa OТAН-бaзa, в Кaбул!
    A нaшeтo вoeннo бeз aрмия, миниcтeрcкo мундирчe, cи нямa, и хaбeр oт тoвa!?
    Нeкa Aллaх дa блaгocлoви, мaриoнeтнитe OТAН-нaeмници!
    "Глacът нa БЪЛГAРИЯ"
  • 47 безпристратен

    2 0 Отговор
    асане скрий се досаден си имай достойнство хората не те харесват
  • 48 ле ле

    0 0 Отговор
    Ви пък бяхте антилигентни, затова сме най бедни най болни..а Костов най "честният политик" и нашите пенсионери са най "богати"
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове