Last news in Fakti

18 Август, 2021 06:41 4 797 24

ВМРО: Поредна гавра на ВКС с децата на България

  • вмро-
  • позиция-
  • присъда-
  • сотиря-
  • кристин-
  • мартин трифонов

Партията излезе с позиция след облекчаването на присъдата на убиеца на малката Кристин от Сотиря

ВМРО: Поредна гавра на ВКС с децата на България - 1
Снимка: БГНЕС

След предсрочното пускане на Джок Полфрийман, ВКС отново се изгаври с децата на България, заявяват в своя позиция от ВМРО - Българско национално движение във връзка с разпространената новина, че Върховният касационен съд е „смекчил“ присъдата на човека, изнасилил и убил по особено жесток начин 7-годишната Кристин от Сотиря.

С Решение № 62/09.08.2021 г. по наказателно дело № 25/2021 г., ІІ н.о. Върховният касационен съд (ВКС) измени решение № 117 от 14.09.2020 г. по ВНОХД № 134/20 г. на Бургаския апелативен съд, като замени наказанието „доживотен затвор без замяна“, определено на Мартин Трифонов, с „доживотен затвор“, това е видно от сайта на ВКС. (виж тук >>>)

Припомняме Ви, че лицето Мартин Трифонов на 15 август 2019 г., отвлече, гаври се, изнасили и уби по безскрупулен начин едно 7-годишно дете в сливенското село Сотиря. Тогава ние от ВМРО за пореден път припомнихме, че години наред повдигахме темата за промени в НПК, касаещи подобни зверства. А именно – премахване на съкратеното съдебно следствие, което води до намаляване на присъдите при тежки престъпления. Също така поставихме отново на фокуса на обществото и химическата кастрация като наказание при изнасилване, педофилия и други сексуални извращения. И се преборихме поне първото (промените в НПК) да бъде прието в парламента.

Но второто продължава да не стои на дневен ред, защото според определени либерални разбирания е „нехуманно“ един лишен от разум индивид да бъде кастриран, за да бъде прекратен извратеният му нагон.

Е, към днешна дата ние от ВМРО се обръщаме към българското общество и питаме – а хуманно ли е един брутален изнасилвач, насилник и убиец на 21 години, да бъде реабилитиран от българския съд, да има правна възможност да напусне затвора предсрочно и да отиде и да се изгаври с още едно, две, три … български деца?

Даже няма и да изброяваме примерите, които десетки пъти сме давали при подобни правни абсурди.

НЕДОПУСТИМО Е!

Именно защото е млад, именно защото след 20-30 години ще е още потентен и още ще има нагона да изнасилва и убива.

Какво не е наред с правната ни система, та в рамките на две години ставаме свидетели на поредното национално предателство от страна на висши магистрати? Национално предателство спрямо децата на България. Няма друго определение за това решение!

Джок Полфрийман – доказан убиец на българско момче, рецидивист с агресивни прояви в затвора, беше освободен предсрочно и днес е някъде по света на свобода. Свободен да убива отново.

До кога ще търпим тази пълзяща либерализация на съдебната ни система? Взаимовръзките между висши магистрати и БХК, които алармено светят от години? Това за Вас в 46-ото НС не е ли проблем?

Говорите за връзките на Сорос и Прокопиев в определени медии, но не виждате ли октопода в съдебната ни система?

И ето това, което четем в мотивите на ВКС по случая с Кристин, не Ви ли тревожи:

Върховните съдии приемат, че касационната жалба е основателна за явна несправедливост на наложеното наказание. Въззивният съд е определил вида на санкцията след попълване на доказателствения материал с достатъчно данни за деянието и дееца, но съвкупната им преценка не дава основание за извод, че наложеното на Трифонов най-строго и изключително наказание е адекватно.

Правилно е констатирана особена тежест на престъпното посегателство. Негов обект са широк кръг обществени отношения от първостепенна значимост. Утежняващите признаци са многобройни, а обстоятелствата, които ги обуславят превишават качествено обичайните в съдебната практика. Възрастта на жертвата е значително по-ниска от изискуемата за съставомерност на деянията.

Насилието и бруталността са самоцелни, напълно излишни за сломяване на съпротивата на 7-годишно дете. С различни средства и по различен начин са увредени всички части на тялото и вътрешни органи. Страданията на жертвата са били извънредни и продължителни до изпадането ѝ в безсъзнателно състояние. Негативна оценка следва да получи и личността на дееца.

Мартин Трифонов е осъждан двукратно в миналото, въпреки младата си възраст. Извършил е престъпления насочени към половата неприкосновеност и собствеността на гражданите, престъпната му деятелност ескалира. Фактът, че е изтърпял ефективно наказание лишаване от свобода и само година по-късно е осъществил инкриминираните деяния означава, че не е преодолял липсата на задръжки, не е изградил морални ценности, продължава да не зачита установените норми на поведение.

Многобройните и драстични отегчаващи обстоятелства, както и рискът от рецидив обуславят извод, че подсъдимият следва да бъде постоянно изолиран от обществото чрез налагане на наказание доживотен затвор.

Липсват обаче предпоставките за определяне на изключителната санкция „доживотен затвор без замяна“.

Това са цитати от решението на ВКС. Правен факт е, че законодателят е предвидил най-тежкото наказание за подобен род престъпление в чл. 116, ал.1, т.4,т.6, вр. чл. 116 в НК, именно „доживотен затвор без отмяна“.

Каква е мотивацията на тричленния състав на ВАС, който може да видите в линка по-горе, да вземе това скандално решение е въпрос с много неизвестни.

И тук е мястото да попитаме видни фигури в юридическите среди на България, като адвокат Хаджигенов, Мая Манолова, Атанас Атанасов, Татяна Дончева и не на последно място председателят на Народното събрание Ива Митева, която направи извънредно заседание за полицейското насилие, какво мислят по темата.

Питаме кога ще направят заседание за битовата циганска престъпност, която отнема живота на невинни, включително и на деца?

За „суверена“ питаме, завършват от ВМРО.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 26 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    21 6 Отговор
    след пет години ще го пуснат и пак ще убива
  • 2 Когато някой ден излезе

    33 3 Отговор
    Да убие и изнасили внучките на съдиите!
  • 3 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    33 2 Отговор
    при соца имаше смъртна присъда
  • 4 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    28 2 Отговор
    помните ли РАСИМИР НАДЕЖДОВ който изнасили и уби журналистката от тв РУСЕ ВИКТОРИЯ
  • 5 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    24 2 Отговор
    помните ли убиеца на ВЕРОНИКА от ВЕЛИКО ТЪРНОВО циганина убиец е на свобода убийството беше преди пет години попоръчка насводника ЙОСКО форда от ГОРНА ОРЯХОВИЦА
  • 6 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    27 2 Отговор
    какво стана с убиеца на АНДРЕЯ ОТ СЕЛО ГАЛИЧЕ ВРАЧАНСКО даже БОЙКО БОРИСОВ излъга баща и защото ще има справедливост да ама не
  • 7 Сатъра на Хана

    27 11 Отговор
    Ако бяхте толкова заинтересовани за децата на България, .. Тулупите от ВМРО нямаше да крадете от децата на България като гладни мисирки
  • 8 Оставка!

    25 2 Отговор
    ДА СЕ УВОЛНИ ЦЯЛАТА СЪДЕБНА СИСТЕМА И ДА СЕ НАЗНАЧАТ ОТНОВО СЛЕД ПОДПИСВАНЕ НА ДЕКЛАРАЦИЯ ЗА ДЕСЕТОКРАТНА ОТГОВОРНОСТ
  • 9 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    18 3 Отговор
    герб БМБ ИВАН гешев пазят циганите защото са им гласоподатели

    Коментиран от #12

  • 10 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    14 1 Отговор
    има корупциа по всички етаже на власта
  • 11 Гост

    14 5 Отговор
    А ВМРО защо спа като беше част от управлението???
  • 12 Е не

    7 10 Отговор

    До коментар #9 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Не Гешев, Лозан Панов по- скоро!
  • 13 Емо

    10 1 Отговор
    Тиквени патерици, вие отдавна сте политически тру пове.
  • 14 др. Иванов

    9 1 Отговор
    Пишман патриотите са напълно прави, но защо кога бяха управляващи с Боко Тиквата не направиха нищо с прогнилата съдебна система? В България от 30г. за "убийство" на куче, ще получиш по-голяма присъда отколкото ако изнасилиш и убиеш дете! Независимо дали става дума за роми или българи.
  • 15 Потник

    2 0 Отговор
    Не народ А мърша...Поредния пример че няма държава...
    Плюя по-вас...И нека е грях,ама един ден искам да сега над вас!!!
  • 16 ама простотия

    5 0 Отговор
    Шкембо не беше ли ''силов'' вицепремиер , ами беше май бе , отговаряше за сигурността , що ривете сега бе лицемери неедни ,мaм..a ви безбожна.
  • 17 Пунта Канна

    3 2 Отговор
    Добре, че на корумпето Лозан Панов му свършва мандата скоро.
  • 18 Пипи Чорапчето

    5 0 Отговор
    Така е - недопустимо е!
    Само че да питам: колко години ви трябваха във властта, че да прокарате идеите си за промяна в НПК?
    Питам, щото изкарахте 4 под шлифера Му - и те не ви стигнаха, да?
    Но пък за разни други неща ви стигнаха - въпрос на приоритети явно!
  • 19 r166

    2 0 Отговор
    А после, защо само полицаите бият!
  • 20 Балканджи ойдо

    3 0 Отговор
    България след 1989г. пак си под турско робство... сигурно ще ни трябват още 500г. за да ни освободи някой, тога може да са китайците...
  • 21 pbdan

    6 0 Отговор
    За сметка на смешните присъди българският съд отсъжда огромни суми кръвнина, които никой осъден не е успял да изплати. Например Северин убил Виктория от Русе е осъден на 30г. и 450 000лв. От банковата ли сметка да му ги вземат? Или от Мартин за убийството на Кристин - доживотен и 600 000лв кръвнина?! Доживотния не му се размина защото поправиха закона с голям зор. Такива трябва да работят по 12ч. на ден и поне 1000лв. на месец да привеждат на потърпевшите. С тия пари хората ще си родят или осиновят друго детенце. Да, ама не! Ще си лежат пред телевизора по цял ден и ще се оплакват от батковците.
  • 22 pbdan

    6 0 Отговор
    Имам една идея(не съм юрист). Съкратеното съдебно производство да бъде позволено не само когато престъпникът си признае, а и когато се е предал доброволно на органите на МВР. Значи бягал, укривал се и като го хванат - съжалявам?! Като съжаляваш да си се предал. За него човешкият живот не е нищо, та едно ехидно съжаление няма да изкаже да оттърве доживотния затвор. Северин(убил Виктория) избяга чак в Германия, Здравко(убил Вероника) го разкриха, Мартин(убил Кристин) го гониха по поляните и беше прострелян за да го хванат, Мехмед(убил Дамла) също го разкриха полицаите.
  • 23 Позор

    5 0 Отговор
    Ха сетете се кои партии в България са проводници на тези структури от ЕС, които считат, че Доживотна присъда без право на замяна е "неприемлива"? Ей такива съдебни състави дерибействат в България, за които правото, моралът и справедливостта нямат значение, а единствено дали ще бъдат потупани по рамото и ще получат някоя стипендийка за специализацийка нейде на Запад.
  • 24 Русенец

    2 0 Отговор
    И въпреки това:
    C рaзлични cрeдcтвa и пo рaзличeн нaчин ca уврeдeни вcички чacти нa тялoтo и вътрeшни oргaни. Cтрaдaниятa нa жeртвaтa ca били извънрeдни и прoдължитeлни дo изпaдaнeтo ѝ в бeзcъзнaтeлнo cъcтoяниe.
    Вие все пак сте отсъдили това:
    Липсват обаче предпоставките за определяне на изключителната санкция „доживотен затвор без замяна“.
    А ВМРО защо се сещат колко несправедливост има, само когато са застрашени от лишаване, от хранилката им?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове