Last news in Fakti

30 Август, 2021 18:07 2 779 37

Нинова: Няма да влизам в обяснителен режим какво сме си говорили със Слави Трифонов

  • корнелия нинова-
  • дебати-
  • правителство-
  • мандат

Ще направим последен опит за смислен разговор и дебат

Нинова: Няма да влизам в обяснителен режим какво сме си говорили със Слави Трифонов - 1

Ще направим последен опит за смислен разговор и дебат. Какво ще се получи - не знам. Разговори ще водим само с "Демократична България" (ДБ), "Има такъв народ" (ИТН) и "Изправи се БГ! Ние идваме!" (ИБГНИ). Утре имаме разговор с ДБ, в сряда с ИТН. Ако успеем да постигнем някакво разбирателство, ще направим още един кръг от разговори. Ако получим отказ, ще върнем мандата. Няма да поставяме никакви условия, защото ние си знаем мястото - трета сила, с 36 депутати.

Това заяви в предаването "Лице в лице" по БТВ лидерът на БСП Корнелия Нинова по повод политическата криза у нас и възможността за съатвяне на редовно правителство с третия мандат.

"Относно третия мандат - имаш неограничено време за избор на премиер и после той има срок за представяне на кабинет. Нека видим как ще се развият разговорите до сряда и тогава можем да мислим за премиер. Аз няма да влизам в ситуация да обяснявам какво съм разговаряла със Слави Трифонов. Да, разговаряхме по принципни въпроси и политики. Всички срещи са били в парламента - отркити и пред вас. Това за нас е най-важното. Трябва да променим модела на задкулисие и договорки. Ние искаме да покажем алтенративен модел - няма какво да си кажем скрито", каза още тя.

"Нека утре и вдругиден ДБ и ИТН потвърдят, че няма да подкрепят третия мандат. Нека го направят открито пред всички в НС. Тогава сядаме, затваряме тази страница и гледаме напред - актуализацията на бюджета. При връщане на мандата веднага - няма да успеем да преизчислим пенсиите, няма да има пари за МВР и военните за охрана на границата, няма да има пари за Ремдесивир в болниците. Трябва да преценим дали ще хвърлим държавата в хаос. Ние не искаме това да се случи. На днешните ни срещи всички ни помолиха, ако не можем да се разберем за редовно правителство, то поне да актуализираме бюджета. С Президентството не сме водили разговори и не са ни молили да забавим мандата. Всичко зависи от актуализацията на бюджета. Предстои второ четене, което е много тежко. Това е причината да изчислим, че можем да върнем мандата между 10 и 15 септември. Ако има съгласие второ четене на актуализацията на бюджета да мине по-бързо, можем да върнем мандата и по-рано. Бойко Борисов не носи отговорност за нищо в момента. Това е причината той да иска да няма актуализация на бюджета, за да може да излезе и да каже - ето тези оставиха хората без пари и пенсии, по мое време нямаше такова нещо. Това е целта му. Ние обаче сме отговорна партия и не трябва да допускаме това да се случи", разкри Нинова.

"С третия мандат спазваме Конституцията - той е неограничен. Идеята служебното правителство да стане редовно все още е актуална, но това не зависи само от нас. Първо президентът трябва да даде своето съгалсие и после да има съгласие с останалите три партии. Президентът ни каза, че служебното правителство е експертно, а е редно политическите партии да поемат своята отговорност. Ние сме интелигентни хора и разбрахме какво ни казва президентът. Не сме разговаряли със Стефан Янев. Първото и най-важното е президентът да даде своето съгласие, а не да привикваме министрите зад гърба му. Така разбираме ние политиката. В четвъртък свикваме Нациоаналния съвет на БСП и там ще решим всичко - връщането на мандата, дали изборите да са 2 в 1. Мое лично мнение е, че изборите трябва да са в 2 в 1. Три седмици поред избори ще измори хората. Всичко трябва да е интерес на хората. Утре чакаме отговора на ДБ, в сряда на ИТН и в четвъртък всичко ще е ясно", завърши Корнелия Нинова.


Бел.ред.
2 509 864 българи заявиха на Референдума от 2016 г., че депутатите трябва да се избират на мажоритарни избори в два тура, но политическия елит и неговите кукловоди не позволяват това да се случи, а в техните медии темата е табу.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 26 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 123

    30 8 Отговор
    Точно така. Взимай дървото, камшика или там каквото имаш под ръка и ги почвай.

    Коментиран от #20

  • 2 Тази жена

    41 24 Отговор
    Доказа че е единственият политик на територията в момента
  • 3 Нинова

    33 11 Отговор
    Може и да послъгва малко но за бюджета е права
  • 4 Правителство

    31 9 Отговор
    Може да няма но бюджет трябва да има
  • 5 Финансовият

    17 17 Отговор
    Ни министър е магьосник. Той ще намери пари и без бюджет
  • 6 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    15 6 Отговор
    и ПРАВИЛНО
  • 7 задкулисие

    13 4 Отговор
    Значи няма да научим истината

    Коментиран от #24

  • 8 Пак алабализми

    22 22 Отговор
    Нали всичко щеше да е прозрачно, МА! Умря за тази власт!
  • 9 Гласувам за Възраждане

    18 19 Отговор
    и ще продължа да си гласувам за тях. Но не мога да не призная, че от сегашните парламентарно представени партии, Нинова изглежда най- адекватна и разумна на фона на останалите малоумници начело с ИТН. ГЕРБ са ясни- гледат сеира с надеждата да се върнат на софрата с голямата лъжица.

    Коментиран от #17, #18

  • 10 Прашки

    12 7 Отговор
    Е то много трудно за отгатване. Питала си го дали предпочита червено или черно бельо.
  • 11 Знаещ

    17 6 Отговор
    Все ми е тая кво сте си говорили. Политик само лъже така че сигурно сте се надлъгвали!
  • 12 ГЕРБ

    7 15 Отговор
    Абе що не си е...май....

    Коментиран от #14

  • 13 добре

    10 3 Отговор
    Виж какво. Ще се научите да казвате всичко в прав текст, точно какво сте си говорили. Ясно. Научихте хората да не ви търсят обяснение и отговорност. Но дойде време да се научите да го правите. Свиквайте вождовчета от мъжки и женски пол.
  • 14 ЕНП

    17 6 Отговор

    До коментар #12 от "ГЕРБ":

    НИКОГА ПОВЕЧЕ ГЕРБ !!!
  • 15 2loop

    24 14 Отговор
    БСП се държат най адекватно в цялата ситуация
  • 16 Тракиец

    9 1 Отговор
    А всичко щеше да е прозрачно.
  • 17 Гочоолу

    10 1 Отговор

    До коментар #9 от "Гласувам за Възраждане":

    Че те са още на софрата. Разходи се по малките градчета , пък и по-големите - навсякъде Герб са на власт
  • 18 Калинчо

    9 2 Отговор

    До коментар #9 от "Гласувам за Възраждане":

    Чегъртането не е почнало още ! Слави го отложи...
  • 19 93402

    16 2 Отговор
    Трудно ми е да повярвам че с Слави Трифонов може да се води какъвто и да било разговор, този ми прилича с Тошко на махленски клюкарки, не им завиждам на БСП, ДБ и ИМВ да водят смислен диалог с тези от ИТН! Ако Трифонов вадеше парите за изборите от собствения си джоб надали така щеше да ги пилее 4 избора в една година! Политическата класа в България е отвратителна и затова имате това ниско доверие и хората не ходят да гласуват!
  • 20 IMPEKSOVICA

    13 11 Отговор

    До коментар #1 от "123":

    НИЩО ОБЩО С БКП ВСИЧКО ОБЩО С СДС И ФАШИСТИТЕ ВЪЛКЪТ НРАВАТ СИ МЕНИ НО КОЖАТА НИКОГА НАЛИ ИМПЕКОСВИЦЕ!!!!!!!САТАНИСТА СЛАВУЦА ТИ РАДЕВИЯ И БОЙКОТО СТЕ ОТ ЕДНА СЕКТА КОРОНА ЛЪЖАТА !!!!!!!!
  • 21 Кой те

    6 6 Отговор
    изпрати в този парламент, че няма да даваш обяснения какво сте говорили. Че ти може да си му измила краката и да си изпила водата, за да те подкрепи. В момента правиш предизборна кампания и нищо друго! Много си повярва пак, Нинова.
  • 22 Българка

    6 7 Отговор
    Въх,колко е загрижена приватизаторката за народа.Браво.Как да не гласува човек за нея.Ами тя само за другите мисли.
  • 23 ЧАПАЕВ

    8 5 Отговор
    ЕТО Я СПАСИТЕЛКАТА ОТ ТРАНСИМПЕКС. ГАЛЕШЕ КОЗИЧКИТЕ НА БАБА ДОРА И НА ПРЪЧА МАКАРИТЕ НО НЕ МОЖА ДА ГИ СПАСИ. НО ИМПЕКСА ГО СПАСИ, КАТО СИ ГО ПРИСВОИ.
  • 24 пешо

    6 2 Отговор

    До коментар #7 от "задкулисие":

    коя точно "истина" те интересува"? тая от жипката? нали знаеш къде да я търсиш, защо мрънкаш тук?
  • 25 Ми предложих

    2 7 Отговор
    на Слави да иде да си почине в хотела ми на Халкидики, без пари,ще почерпя и олинклузив даже,че бил изморен от кастинги за министри и премиери и сега не можел да мисли за друго,че тоя как го излъгал с тая диплома от Австрия та Славчо станал за смях на цяла България,ми кофти му е на момчето!Пък и за сценаристите се тревожи,не е очаквал че чак пък толкова не могат да пишат сценарий,само излагация! Нека първо си почине,пък после ще мислим,той мандата в мен,може и на 24.12 да го върна,ама то пък ще работят ли...................не не знам ще помислим
  • 26 НИНОВА, СТИГА НИ БАЛАМОСВАЙ

    5 6 Отговор
    КВИ ПРЕГОВОРИ КАТО ИМАШ 36 ДЕПУТАТЧЕТА В ПАРЛАМЕНТА....КАК ЩЕ ПРИЕМЕШ БЮДЖЕТ БЕЗ ГЛАСОВЕТЕ НА БАЦО И СЛАВУЦА.....АМАН ОТ ПРОМИТИ МОЗЪЦИ
  • 27 БСП най крадливата партия

    3 6 Отговор
    В ЕВРОПА СА СИ ДОБРЕ ЗАЩОТО СА НЯМАЛИ ПАРТИИ БСП, БКП.
  • 28 Anon

    0 6 Отговор
    Ще влизащ и още как другарке Нинова.
    Това да не ти е ЕТ дружество?!?
    Ама и какво да обяснява де. Всички знаем че играе с Тиквун
  • 29 КОМУНИЗМА ПО ОПАСЕН ОТ КОВИД19

    3 8 Отговор
    От където е минал червеният ботуш не бизнес, трева не никне. Кражби фалити преватизация и корупция за сметка на държавата и народа. Беднотия
  • 30 РАДЕВИТЕ експерти

    2 7 Отговор
    СРУТИХА държавата за 3 месеца.
  • 31 Бай Пешо

    1 4 Отговор
    Както го е казал народът:"Цяла Мара втасала, само дето онази си работа не вчесала", та и на др.Курнелия работата такава!
  • 32 Чопърцила

    1 0 Отговор
    Абсолютно прагматично поведение. ИТН всеки ден си менят позицията, така че нищо чудно след няколко дена да я подкрепят. А подкрепят ли я те, тогава готовите на всичко за келепир уж демократи и бандата на Мая, Бабикян и Хаджигенов ще подкрепят та пушилка ще се вдига. А и протака е по-дълго време са депутати със заплати и други благини. Важен е личния келепир.
  • 33 Тапата

    1 2 Отговор
    Изглежда, че БСП са решили да направят отечествен фронт, а това те го умеят - при успех присвояват всички позитиви, а при провал прехвърлят вината върху всички останали. Усмивка от старите ленти!
  • 34 big

    3 0 Отговор
    Според мен това е най-адекватната позиция, това са предварителни разговори и не бива да се подхвърлят в обществото! Не разбирам нито Христо Иванов нито Мая Манолова, които си казаха всичко от тяхна гледна точка. За мен това показва само едно, че не може да им се вярва: един път предател, винаги предател!
  • 35 ПРИПОМНЯМЕ

    0 1 Отговор
    ...старите директиви: "Партията да слезе сред масите!“
    Нинова е била добър слушател в "Политическата учебна година" по История на БКП.
  • 36 Потрес

    0 0 Отговор
    Че, на кого му дреме!!!
  • 37 Опростачване

    1 0 Отговор
    Ооо заспали народе!!! Защо си причиняваш всичко това ???
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове