Last news in Fakti

2 Септември, 2021 08:49 3 290 41

Божанков: Трябва да върнем мандата по-бързо

  • явор божанков-
  • бсп-
  • правителство

Ключът към провала на преговорите за третия мандат е заключен в някой кабинет

Божанков: Трябва да върнем мандата по-бързо - 1
Снимка: Архив

Ключът към провала на преговорите за третия мандат е заключен в някой кабинет. Това заяви пред "Тази сутрин" по bTV депутатът от БСП Явор Божанков относно отказаната подкрепа за съставяне на кабинет от „Има такъв народ“, „Демократична България“ и „Изправи се БГ! Ние идваме“.

Според него пред колегите му от другите партии въпросът за правителство въобще не е стоял на дневен ред.

„В момента целта е да се говори заради кой се отива на избори. Нас ни обвиниха, че си правим пиар с третия мандат. Аз подчертавам, че той е конституционен, антикризисен – можеше да ни извади от това положение“, каза Божанков.

Относно актуализацията бюджета и заявката на левицата да задържи мандата до гласуване на промените по финансовата рамка, депутатът от социалистите заяви, че народните представители са длъжни да отговорят на инфлацията, мигрантски натиск и здравната криза.

„Актуализацията е необходима, всички го казват и трябва да се подходи отговорно. Не знам защо се губи време в момента“, допълни депутатът.

Той обясни, че днес се събира Националният съвет на партията и ще решат кога да върнат мандата. Според него най-добре е той да бъде върнат по-бързо, за да се обвинява БСП в пиар.


Бел.ред.
2 509 864 българи заявиха на Референдума от 2016 г., че депутатите трябва да се избират на мажоритарни избори в два тура, но политическия елит и неговите кукловоди не позволяват това да се случи, а в техните медии темата е табу.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Късно е чадо

    11 9 Отговор
    Мандато хлопна.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Ха ха ха

    15 32 Отговор
    Защо бе веселяк , така ли ви нареди резидентчето ???
  • 4 ннннннннн

    11 4 Отговор
    „Изправи се БГ! Ние идваме,и от мутрите сме по-страшни!“.
  • 5 ХА ХА ХА

    15 33 Отговор
    АБЕ ДРУГАРЮ БОЖАНКОВ , НА ТЕБ КАК ТИ СЕ ВИЖДА ТОВА ПО- БЪРЗО ВРЪЩАНЕ НА МАНДАТА ОТ ВАС КОМУНДЕЛИТЕ ???? ТО Е НАПИСАНО ВЪВ КОНСТИТУЦИЯТА , БЕ ДРУГАРЮ БОЖАНКОВ !!! ВЗЕМЕТЕ И ПРОЧЕТЕТЕ ТАЯ КНИГА НАЙ ПОСЛЕ.....НЕ ЗАСЕДАВАЙТЕ ЗА ДА УМУВАТЕ КОГА ЩЕ ВРЪЩАТЕ ТОЗИ ПРОСЛОВУТ МАНДАТ !!!

    Коментиран от #20, #21

  • 6 Факкт

    12 26 Отговор
    Главния комедиант на републЕката сигурно ви е издърпал ушите , че за пореден път ставате за смях , и спешно ви е запуснал да връщате мандатченцето .
  • 7 ТИЯ по конституция , трябва да върнат

    8 26 Отговор
    Мандата до 3- ти септември, ама се ослушват, заседават , решават .....кога да направят това връщане , хич не им се дава !!!!

    Коментиран от #12

  • 8 Гражданин от БГ

    31 7 Отговор
    Най правилното за българските граждани е задържане на мандата до като не се приеме актуализацията на бюджет 2021 година.

    За пиар ви обвиняват вашите политически опоненти,но не и БЪЛГАРСКИТЕ ГРАЖДАНИ!

    Коментиран от #14

  • 9 Комик си

    12 25 Отговор
    Комуноидното пак с нЕкви собствени изкривени мисли ...
  • 10 Не позна

    16 4 Отговор
    друже! Ключа е заключен в подлостта, лицемерието и задкулисните ви обвързаности на всички в парламента!
  • 11 Веселба голяма

    6 21 Отговор
    Комунодсмешников с нова порция резидинтски скечове .
  • 12 Ми то

    10 19 Отговор

    До коментар #7 от "ТИЯ по конституция , трябва да върнат":

    Кога ли ще имат тази възможност ОТНОВО , да им го дадът заавалиите ??? Затуй го стискат и му се радват толкова много

    Коментиран от #27

  • 13 Онуфри

    12 21 Отговор
    Що бе,дръжте си го .Кой знае (дали някога през следващите 20, 30 години) пак ще имате ,такава възможност.
  • 14 Какъв

    5 16 Отговор

    До коментар #8 от "Гражданин от БГ":

    Гражданин си бе сельо!?
  • 15 Жалки сте

    10 18 Отговор
    Тия свършените от бспбкп със всеки изминал ден все по жалки стават горките ............
  • 16 Пак мотичката

    9 19 Отговор
    Ха ха , резидента московски пак заложи на куцо магаре и настъпи мотичката на комуноидната партийка .
  • 17 Антитрол

    19 7 Отговор
    Много герберастки трол тук бе - от рано заработвате.

    Разбрах че вече опорките ви са да не плюете по ДБ защото Ристю каза че е готов да се коалира с вас и да ви върне във властта (с подкрепата на ДПС) - плюе се само по БСП, ИБГНИ но най вече по ИТН.
  • 18 Хан Аспарух

    15 6 Отговор
    Интересен момент...Всички от ИТН,ДБ,Мая,ДПС дружно в хор се надпреварваха да нападат БСП ,а някак си Забравиха за Изчегъртването на ГЕРБ и Гешев,забравиха за Кюлчетата и Милионите евра в чекмеджето.....Очевадно е ,че подмениха протеста с част от Бойковите парички- ГЕРБ просто ги купи....Продажници.По бързо БСП да връщат мандата и да се приключва с безпардонното ядене на народни пари от тези безхаберни некадърници в парламента.Жалко за надеждите на хората...

    Коментиран от #26

  • 19 Защо бе

    7 11 Отговор
    малкият! Нали щяхте да тупате топката, докато се актуализира бюджета. Лично аз хич не вярвам на Нинова, че подкрепа Президента. Не аз ходих при проф. Илчев да го навивам да се кандидатира за президент. Достойният човек ѝ отказа. Яворчо, малко сте в тази партия, които вървите по акъла ѝ. Вземай пример от Крум Зарков, който пръв ѝ поиска оставката, защото след още малко време ще останеш изолиран. И нали си знаете - симпатизантите ви ще гласуват за Президента.

    Коментиран от #25

  • 20 Кажи

    8 4 Отговор

    До коментар #5 от "ХА ХА ХА":

    какъв е срокът за връщане на мандата като си я "изял" тази Конституция!
  • 21 Драги плювачо

    10 5 Отговор

    До коментар #5 от "ХА ХА ХА":

    би ли посочил къде в Конституцията има срок за връщане на мандат ,даден на парламентарна група? И тъй като ти си я чел /кой знае/, но не си разбрал нищо, помоли или си плати на някой да ти я разясни. Дори между специалисти по коституционно право няма съгласие по този въпрос, а тук вече има последна инстанция ...ха-ха-ха...

    Коментиран от #39

  • 22 оня с коня

    7 9 Отговор
    Нинова официално заяви,че ще задържи мандата докато не се актуализира бюджета.Тоя Мушворок пък заявява че БСП трябва да върне Мандата макс. бързо,като по тоя начин излиза че нинова е Шантажирала.Към края на Изказването си Божанков се чуди защо се губело време в момента и няма актуализация,което пък било "Безотговорно".А МНОГО ДОБРЕ знаят и Нинова,и Божанков,и цялото Ръководство че Другите партии НЕ ЖЕЛАЯТ парите от Хазната колкото са останали да се харчат от Служ.Правителство и Радев да си прави с тях Предизборна кампания.въпреки това обаче нинова непрекъснато приканва към Разумни и Отговорни Разговори.И както при Живков Всяка линия НЕуспоредна на партийната беше Крива линия,така и сега Всички предложения Необслужващи интересите на БСП са Неразумни.

    Коментиран от #31

  • 23 Продажни сте

    8 12 Отговор
    Явно резидента на московското дадкулисие така ви е наредил , но пък и вие сте си майкопродавци по комуноидните си убеждения ,та явно ще го слушкате .
  • 24 ......

    10 8 Отговор
    КОРНИ ИЗБРА ГЕШЕВ В ВСС ,ПОСЛЕДОВАТЕЛНИ СА
  • 25 Да поканиш

    5 3 Отговор

    До коментар #19 от "Защо бе":

    някого за президент не е недостойно, някой да откаже тази покана - също . Тя и Цецка Цачева щеше да откаже, ако я бяха питали, щото си знаеше нивото женицата, ама в ГЕРБ всичко е волята на Вожда... Ще си позволя една парафраза - " Партия и Вожд - близнецы братя, если скажеш герб - подразумеваеш вожд"... Демокрация в действие. / цитатът е по оригинала . По-начетените знаят откъде е./

    Коментиран от #29, #30

  • 26 А бе каУн

    6 3 Отговор

    До коментар #18 от "Хан Аспарух":

    ГЕРБ са почти наравно с първата политическа сила.Как си я представяш тази работа с "изчегъртването."По скоро ГЕРБ ще изчегърта жалките ви партийки с подкрепа от 4,5 процента.

    Коментиран от #35

  • 27 В края на

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "Ми то":

    19.век излиза една Наредба за българския правопис, в която е записано, че окончанията за 3л.мн.ч. на глаголите се пише -АТ -и това правило е непроменено досега. Преди няколко дни имаше августовска сесия на ДЗИ. Как мислиш, ще се справиш ли? Ама пък имаш самочувствие да се изказваш по политически въпроси...
  • 28 търся истината

    7 2 Отговор
    това е младо комунде,отгледано от дс кадри,които ни командват вече 31г! дали на българите им харесва тоя пагубен мазохизъм,или са невероятно прости?
  • 29 Тук си

    3 2 Отговор

    До коментар #25 от "Да поканиш":

    Дълбоко си заблуден ,другарю.Боко нарочно заложи на куц кон за да не е цялата власт в ГЕРБ. И според мен ,там му е грешката.На комунист ,никога не вярвай,защото ще ти забие нож в гърба.Както и стана.

    Коментиран от #33

  • 30 Не съм

    3 1 Отговор

    До коментар #25 от "Да поканиш":

    съгласен! Да поканиш някого зад гърба на президента, а после гласно да кажеш, че го подкрепяш е подло и непочтено. Аз съм от хората, които гласуваха за БСП, до момента, до който Нинова стана председател. Тя стана председател през 2016 година. Криво-ляво през 2017 гласувах за тях, но като видях какво се случва в парламента, каква "политика" води, как от 80 човека станаха 68 си казах край! Осмислих, че десен човек не може да води лява политика и я задрасках.

    Коментиран от #32

  • 31 Това е още

    3 4 Отговор

    До коментар #22 от "оня с коня":

    едно доказателство, че БСП е демократична партия. Чул си нещо, но не всичко - Божанков каза, че това ще се реши след обсъждане на техния Национален съвет . Да си чул в ГЕРБ някой да решава нещо, което Вождът не е разрешил? Хайде да помислим кои са мушмороците - послушниците от ГЕРБ или тези, които не се страхуват да изкажат мнението си публично, дори то да не съвпада с това на ръководителя на партията им?
  • 32 Твое право е

    2 1 Отговор

    До коментар #30 от "Не съм":

    да гласуваш за когото и както си искаш - и за всеки избор си има мотиви. Право е на всяка партия да търси най-подходящия кандидат .А що се отнася до това, дали си десен или ляв - хайде да ми кажеш Президентът Радев какъв е, че и аз да съм сигурен в избора си?
  • 33 има една

    1 1 Отговор

    До коментар #29 от "Тук си":

    повеля в Библията - 4Не прави кумири и не им се кланяй". Още повече пък, когато те нямат качества да бъдат такива. Толкова по коментара ти, че Боко е "заложил" еди на кого си... Човекът просто няма такъв капацитет...
  • 34 Хан Аспарух

    4 5 Отговор
    До 26 Нищо не каза за Кюлчетата и Еврата в чекмеджето - Герберски ТРОЛЕ ..защо ли ?????

    Коментиран от #37

  • 35 Хан Аспарух

    3 4 Отговор

    До коментар #26 от "А бе каУн":

    Нищо не каза за Кюлчетата и Еврата в чекмеджето - Герберски ТРОЛЕ ..защо ли ?????

    Коментиран от #40

  • 36 Майтап бе

    3 0 Отговор
    Ганчовците гласуваха, и пак гласуваха, пък сега никой не иска да ги управлява = Орта-Будала!
  • 37 За кюлчета

    5 1 Отговор

    До коментар #34 от "Хан Аспарух":

    И чекмеджета говорят само 80 процентови,които имат само въздух в горния етаж.Няма как нормален да се хване на евтиния ченгеджийски трик.А именно нескопосан фотомонтаж,който може да направи и едно дете в първи клас.

    Коментиран от #38

  • 38 Хан Аспарух

    3 2 Отговор

    До коментар #37 от "За кюлчета":

    ...Ето,напълно ясно е ,че папкаш от Чекмеджето.Тарторът ви ББ сам си призна,че снимките са истински и Мата Хари даже знае коя е ,но не желае да я компрометира....мислите ,че се е забравило ли...НЕЕЕЕЕ

    Коментиран от #41

  • 39 ХА ХА ХА

    3 1 Отговор

    До коментар #21 от "Драги плювачо":

    АКО НЕ ВЯРВАШ ВЪВ ТОВА КОЕТО ПИША , ПИТАЙ ФАТМАКОВ - АЙЛЯКЧИЯТА , ТОЙ ЩЕ ПОТВЪРДИ СЪЩОТО КОЕТО КАЗВАМ !!! А ТОЙ ЗНАЕ ТАЯ КНИГО НАИЗУСТ , АМА ПАК Я НАРУШАВА ....!!!!
  • 40 Много си нервен бе ХАНЕ , ДА НЕ ПАДНА

    3 2 Отговор

    До коментар #35 от "Хан Аспарух":

    ОТ КОНЯ , ЧЕ НАТИСКАШ КОПЧЕТО В НЕСВЯСТ ????
  • 41 Дори и сам си слагаш плюсове

    2 2 Отговор

    До коментар #38 от "Хан Аспарух":

    Да не си надрусан ???
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове