3 Септември, 2021 09:38 1 298 15

Христо Панчугов: Партиите гледат само своя интерес, не на избирателите

  • христо панчугов-
  • избори-
  • паартии-
  • парламент

Който не е разбрал, че никой не му дължи нищо, за да направи промяна, очевидно се е объркал

Христо Панчугов: Партиите гледат само своя интерес, не на избирателите - 1
Снимка: Фейсбук

„Откакто стана ясно преди седмица, че няма да има правителство, повечето политически сили са се фокусирали върху това да представят театрална постановка, насочена към следващите избори, а не толкова да свършат политическите задачи в парламента“, коментира пред БНР политологът Христо Панчугов. Думите му са по повод за какво ще има време да свърши парламентът след връщането на третия мандат на 7 септември, както вчера обявиха от БСП.
БСП връща мандатa във вторник
„Очевидно липсата на политически опит, усещането, че този парламент си отива, не води до истинско постигане на резултати, затова и вчера се създаде този хаос с това дали е приет един законопроект или не, както стана вчера с промените в Закона за НСО.

Тук може да има и щипка злонамереност от някоя политическа сила, но демокрацията и политиката са все пак процедура. Който не е разбрал, че никой не му дължи нищо, за да направи промяна, очевидно се е объркал. Хората вчера смятаха, че нещо ще се случи, само защото те много го искат – това няма как да се случи в нормалната политическа система.

Ако някой очаква, че ГЕРБ просто ще се примирят и няма да покажат във всеки случай колко са неадекватни техните политически противници, е много наивно и вредно за българските избиратели, които желаят все пак политическа промяна“, посочи Панчугов.

По думите му връщането на мандата на 7 септември от БСП е трудно за коментар:

„Те връщат мандата преди актуализацията на бюджета, второ това е на ръба на конституционния текст, който въвежда ясно категорията „една седмица за съставяне на кабинет“, трето обслужва частния дневен ред на БСП. Нинова се опитва да се позиционира като политическия лидер, който търси нормална политическа практика, да даде време да бъде приет някакъв закон.

А това е всъщност частна сметка на БСП кога да бъдат проведени следващите парламентарни избори“, смята Паначугов.

„Най-тъжното на този парламент на финала му, че ставаме свидетели на действията на всички партии в него да се обслужи техния частен политически дневен ред.

А разговорът за необходимостта от възстановяването на държавността стана жертва на позиционирането на партиите в най-добра светлина за следващите парламентарни избори. Това важи за Президента, давайки мандата на БСП", посочи Панчугов.


Бел.ред.
2 509 864 българи заявиха на Референдума от 2016 г., че депутатите трябва да се избират на мажоритарни избори в два тура, но политическия елит и неговите кукловоди не позволяват това да се случи, а в техните медии темата е табу.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    11 0 Отговор
    За четиристотин дни опознах добре партиите.Те се държат като затворени секти и мислят само за партийците си.
  • 2 дедо Флашко

    8 0 Отговор
    Това в "Народното"събрание театрална постановка ли е? Като вчера тази чернокоска,която председателстваше, измрънка: -Закривам заседанието!Закривам,закривам....Събра си книжките и слезе от трибуната и с една приятелка напуснаха залата.

    Коментиран от #8

  • 3 Политиците са боклуци

    5 1 Отговор
    Те са особена каста,отделна.Между Боко Тиквата и Корнелия Сланината разликата е няколко килограма,нищо повече.В "духовен план" са на един абсолютно един и същ кантар..

    Коментиран от #6

  • 4 БАЙ Х@Й ‼️

    12 1 Отговор
    Ха дубрутру ‼️ Партиите са КЛУБОВЕ ПО ИНТЕРЕСИ‼️ Всеки работи за благото на клуба и за свое благо ‼️ И все "В ИМЕТО НА НАРОДА" ‼️
  • 5 БАЙ Х@Й ‼️

    9 0 Отговор
    Само дето пишат "В ИМЕТО НА НАРОДА" , а всъщност доят вимето на народа ‼️
  • 6 Обаче

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "Политиците са боклуци":

    ... гените реагират на кодирана информация от светлинни сигнали.
  • 7 Време е за Възраждане

    5 2 Отговор
    Какво очаквате от партии, които са НЕЧИИ инструмент ??? ИТН - братя Велчеви и компания , ДПС - Доган и турските служби, БСП - олигарси като Гергов, Добрев...., ГЕРБ - мутрите от прехода, ДБ - АМЕРИКА ЗА БЪЛГАРИЯ ......
  • 8 ПСР

    5 0 Отговор

    До коментар #2 от "дедо Флашко":

    Не знам каква"постановка"е,но е пошло,нелицеприятно и бездарно изпълнено.Подобен"театър",твърде бързо би бил обречен на фалит.Вчерашната зам.-председателстваща,просто уби всичко детско в мен.ПКП е корифей,в сравнение с тази.Но,това най-малкото.Цялата безотговорност,тази "сръдливост",доказване на личности....жалко и пошло,това е.На наш гръб.
  • 9 Че кога

    6 0 Отговор
    и къде е било друго?
  • 10 Нещата са като топлата вода

    2 2 Отговор
    Руснаците освобождават 1868 българите и полагат основите на държавността като основават държавните институции и след това българите се държат че все едно руснаците са ги освободили за да ги поробят после руснаците пак освобождават българите от фашистите 1944 и основават индустриалните предприятия и икономиката на България и след 1989 руснаците пак освобождават българите от комунистите и българите сега вече в НАТО и ЕС пак са против руснаците и трите случая са како когато селяните влезат в града и мислят че те са открили топлата вода и парното построени т руснаците
  • 11 Талибан

    0 4 Отговор
    Казвам аз, че това племе не заслужава държава, ама кой ти вярва. Затова рине дъното от 30 години. Пак добре, че идат афганите, да облагородят малко тая земя.
  • 12 Филип

    0 1 Отговор
    На следващите ще гласуваме за Асен и Кирил,че тези се изложиха яко!
  • 13 Местният

    0 0 Отговор
    НЕ Е ТОЧНО ТАКА. НО НАЙ ЛОШОТО Е ЧЕ НЕ НОСЯТ НИКАКВА СЕРИОЗНА НАКАЗАТЕЛНА ОДГОВОРНОСТ. ЩОТО ИМАЛИ ИМОНИТЕТИ.!!! ДАНАКОЗАПЛАТАДЖИИТЕ СА ГОЛЯМ ПРОБЛЕМ В БЪЛГАРИЯ. ТЕ СА ПОВЕЧЕ В СРАВНЕНИЕ С ТИЯ ОТ РЕЯЛ ИКОНОМИКАТА. ДАНАКОЗАПЛАТАДЖИИТЕ И ГОЛЕМИ ПАРИ ВЗИМАТ ПОД ФОРМАТА НА МНОГО СКЪПА СТРАННА ТРУДЕЙНОДТ ДЕЙНОСТ !?! КРАДЪТ ЛЪЖАТ И БАЛАМОСВАТ ХОРАТА ВЕЧЕ ДОСТА ГОДИНИ.
  • 14 юрист

    0 0 Отговор
    ...Публикувано във факти.бг: Христо Панчугов: Партиите гледат само своя интерес, не на избирателите... Ха- БРАВО- този откри топлата вода... Колко пъти съм писала в този форум под подобни политически статии, че съм аполитичен човек и не гласувам именно поради посочената в цитата причина- защото политическите партии в България НЕ ЗАЩИТАВАТ правните интереси на своите членове, а САМО собствените си партийни интереси, които в 99.999 процента се разминават с икономическите, социалните и другите интереси на гражданите, които съставляват членските им маси...Докато партиите не се реформират, НЯМА да гласувам, защото НЯМА да допусна прости хора, които са изхвърлени от трудовия пазар в техните професии поради некадърност, да влязат в политическото управление на България и да създават безумни промени в законите, които са в разрез с икономическите интереси на семейството ми... Още може- когато над 70 процента от гражданите се откажат да гласуват на избори, няма да има кой да избира малоум99ните политици от всички видове партии и ЧАК ТОГАВА политиците ще започнат да защитават интересите на членската си маса, а не тяснопартийните си интереси....
  • 15 Гост

    0 0 Отговор
    дубрутру Лалке
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове