Last news in Fakti

3 Септември, 2021 17:01 2 047 26

Стефан Янев се извини на лекарите, които са се почувствали засегнати от думите му

  • стефан янев-
  • медици-
  • лекари-
  • хипократова клетва

Служебният премиер разгневи част от медиците, споделяйки че Хипократовата клетва изисква готовност за саможертва

Стефан Янев се извини на лекарите, които са се почувствали засегнати от думите му - 1
Снимка: БГНЕС

Служебният премиер Стефан Янев заяви в парламента готовност да се извини на лекарите, които са се почувствали засегнати от думите му, казани във вчерашния блиц контрол, че Хипократовата клетва изисква готовност за саможертва, предаде bTV. Призив за извинение към министър-председателя отправи депутатът от ГЕРБ и бивш здравен министър Костадин Ангелов.

Стефан Янев подчерта, че многократно е изказвал дълбока благодарност към всички лекари и медицински специалисти, които се борят за човешкия живот. Той поясни, че думите му са били казани в разговор, започнал с думата "война", вкарана именно от Костадин Ангелов, който е обяснил, че българските лекари се намират във война.

"Аз съм съгласен да приема, че е така. Всяка една дейност, която е в интерес на хората, по отношение на тяхното здраве и техния живот, мога да приема, че е война", коментира премиерът.

"Всяка една война се спечелва, когато участващите в нея са убедени, че тя е справедлива. Ако вие в момента искате да внушите, че лекарите участват в несправедлива война, това вероятно е обида към тях", обърна се той към Ангелов.

"Ако ви обижда това, че някой смесва парите с вашето присъствие в тази справедлива операция, да не я наричам война, ако мислите, че моите думи са били такива, аз се извинявам. Но по отношение на факта, че се смесват понятията и се търсят някакви краткосрочни политически дивиденти, г-н Ангелов, на вас не се извинявам", завърши Янев.


Бел.ред.
2 509 864 българи заявиха на Референдума от 2016 г., че депутатите трябва да се избират на мажоритарни избори в два тура, но политическия елит и неговите кукловоди не позволяват това да се случи, а в техните медии темата е табу.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 мале мале

    9 38 Отговор
    Е как първо ги обиждаш, после им се извиняваш.. Нали си премиер?!?? Или не си?

    Коментиран от #15

  • 2 Само

    39 9 Отговор
    на грабливия и злобен ботокс - не !!! Достойна позиция , респект !
  • 3 Верно ли

    40 9 Отговор
    Браво, Янев! Така му се пада на Ботоска! Колкото до Хипократовата клетва, крайно време е нашите лекари да си я припомнят, че повечето се изявяват като долни търгаши, а не като медици!
  • 4 Помнете

    28 7 Отговор
    Бойко Борисов никога не се извинява той знае само да обижда! Прост(ак) !

    Коментиран от #22

  • 5 Майтап бе Уили

    15 1 Отговор
    Уверен съм, че е бил напълно искрен.
  • 6 675855

    15 4 Отговор
    Е кво стана няма персонал от сестри, е няма и да има за 750 лева чисти, за 1000-та лева допълнителни направихте така, че да не се вземат и 1000 условия ако ще ги давате
  • 7 Мисирчо Ботоксов

    13 7 Отговор
    Никво извинение за бацовистите - на затвор
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Значи

    6 17 Отговор
    Извинил се е само на тези, които са се почуствали засегнати от думите му?
    Егати, извинението.

    Коментиран от #14, #21

  • 11 няма промяна

    7 3 Отговор
    към блс , от куртоазия се е извинил,но "казана дума,хвърлен камък"
  • 12 ХА ХА ХА

    5 11 Отговор
    АБЕ ЯНЕВ , ТЪЙ И ТЪЙ СИ ТРЪГНАЛ ДА ОБЕЖДАШ НАШИТЕ ЛЕКАРИ И ВСИЧКИ КОИТО ГИ ЗАЩИТАВАТ .....ИЗВИНЯВАЙ СЕ НАРЕД И ДА НЕ ЗАБРАНИШ И НА КОСТАДИН АНГЕЛОВ , ЗАЩОТО ИМА ЗА КАКВО !
  • 13 Тия ФАТМАЦИ одзъцкаха всичко !!!

    7 14 Отговор
    ОСТАВКА НА НЕЗАКОННОТО ФАТМАШКО ПРАВИТЕЛСТВО !!! ОСТАВКА НА АЙЛЯКЧИЯТА - ФИГУРАНТ !!! ОСНАВКА НА ПОДСТРЕКАТЕЛЯ МЕТЕЖНИК !!! ОСТАВКА НА ЛЪЖЕЦА СЪД И ЗАТВОР !!!
  • 14 Гост

    13 4 Отговор

    До коментар #10 от "Значи":

    А на кого друг да се извини, на онези, които не са се засегнали ли?
  • 15 Хамсал

    14 3 Отговор

    До коментар #1 от "мале мале":

    И как точно ги обиди, че нещо не се сещам? Баце им даде команда и те се правят на ощипани детственици! Много тънкообидни станали!
  • 16 На старта

    3 1 Отговор
    на драматични парламентарни и президентски избори , в условията нанапираща помитаща криза, инфлация и задаваща се мигрантска вълна, под шапкатана президенството усилено се гради нова партия. Обиколките на държавния глава РуменРадев в момента са именно с тази цел – набиране на съмишленици сред бивши и настоящи
    членове на БСП, разочаровани от ГЕРБ, недоволни от ИТН, избягали от различни политическиформации.

    С партийното строителство са натоварени съветници на президента, областни управители, предимно бивши военни, които използват държавния ресурс за новото политическо начинание.
    За лица на новата партия са избрани служебните министри Кирил Петков и Асен Василев.

    И ако до днес това бяха само слухове, то сутрешното интервю на служебния министърпредседател Стефан Янев разкри цялата завера.

    Коментиран от #17

  • 17 Анализатор

    3 0 Отговор

    До коментар #16 от "На старта":

    Дали партията, оглавена от Петков и Василев, ще може да участва на вече сигурните предсрочни избори през есента, засега е под въпрос.
    Проблемът е, че няма техническо време за изпълнение на законовите изисквания, необходими за създаването на нова партия.

    По-важният въпрос обаче е откъде ще дойдат гласовете за нея.

    От една страна, имиджът на двамата служебни министри като представители на десницата, ще тегли електорат от разочаровани от ГЕРБ избиратели.

    Има обаче опасност и за „Демократична България“ – което обяснява и призива на Христо Иванов „да не се разцепва демократичната общност“.

    От друга страна, близостта на президента Румен Радев до такъв политически проект, е прицелена и в левия електорат, смятат анализатори.
  • 18 Доскоро

    3 0 Отговор
    държавният глава беше одобряван предимно от леви хора, но след
    тримоската му антируска авантюра и това, че си позволи да обяви Русия за страна -агресор във връзка с присъединяването на Крим, отблъсна БСП от себе си.

    Въпреки това част от вътрешната проамериканска опозиция в БСП би подкрепила политически проект, зад който стои президента.

    Това означава ново разцепление в БСП.
    В това отношение Радев стъпва в обувките на Първанов, който с проекта си АБВ направи същото.

    Въпросът е кога БСП ще отвори очи – защото Кирил Петков и Асен Василев вървят в пакет, пробутвани ни по американска неолиберална линия. И по точно от демократическата партия в
    САЩ, чиято собственост са и хилядите НПО-та в България. Затова и от соросоидната Демократична България държат толкова на тези двама министри, че дори искаха да ги наложат и на Трифонов в първия мандат.

    И точно под американския чадър Радев ще прави партия, обирайки целия недоволен от партиите електорат.

    Коментиран от #19

  • 19 Е тогава

    3 0 Отговор

    До коментар #18 от "Доскоро":

    как да не заподозреш, че целия този цирк с парламентарната криза у нас и невъзможността да се състави кабинет в рамките на цели два парламента, не е инженерингов проект по идея на САЩ.

    Под прицел е и разочарованата от ИТН леко посредствена тяхна аудитория, която по принцип харесва идеята за силен лидер и нищо чудно, отвръщайки се от Трифонов, да го припознае в лицето на Радев и неговите популярни министри.

    До голяма степен същото важи и за патриотичния електорат, който в момента е разколебан.

    По всичко личи, че развръзката на сюжета „партия на Радев, оглавена от Петков и Василев“, предстои в следващите седмици…
  • 20 Най- важният

    2 1 Отговор
    въпрос е нарочно ли с новия си политически проект, оглавяван от Кирил Петков и Асен Василев, президентът Румен Радев конкурира партията, която го въведе в политиката, издигна го за президент и го крепеше през цялото време.

    Това е БСП. И сега виждаме колко целенасочено Петков и Василев акцентират върху социалните политики.
    Показателно е, че служебният министър- председател Стефан Янев
    не само го потвърди и легитимира, но дори изяви готовност да се включи в него.
    Факт е, че Радев отказа да посредничи между партиите, докато обсъждаха вариантите за съставяне на кабинет.

    А имаше фрапираща нужда от фигура като неговата, която да ги обедини.
  • 21 sdf

    1 0 Отговор

    До коментар #10 от "Значи":

    Допуска се, че има и лекари, които не се занимават с политика.
  • 22 Да, прав си!

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "Помнете":

    Аз така и не му постих изказването за материала и няма да му го простя!
  • 23 Запознат

    4 1 Отговор
    На 31 август Кирил Петков обяви, че “ДКК е излишна и трябва да влезе в ликвидация”. Какво всъщност означава това. С акта за обявяване на процедура по ликвидация на компанията се освобождава цялото ръководно тяло и се назначава ликвидатор.
    Освен военнопромишления комплекс в задълженията на ликвидатора, назначен от Кирил Петков, ще попадне и превръщането в пари на още значими дружества, част от националното богатство на България. Това е Ел Би Булгарикум, което с произвежданата от него бактерия за и българско кисело мляко близо половин век слави България в Япония, а вече и в много други страни от Азия.
    Подходът за разграбване, избран от олигархичните кръгове и Кирил Петков е много умел, защото чрез ликвидацията на ДКК ще се заобиколи Закона за приватизация, както и “забранителния списък” за продажба най-стратегическите обекти. Сделките ще се осъществяват от един ликвидатор, бързо и по негово усмотрение.

    Коментиран от #24

  • 24 БГ гражданин

    1 1 Отговор

    До коментар #23 от "Запознат":

    Ликвидаторът вече е ясен?

    Кирил Петков назначи нов директор в ДКК. Това е Анастас Гогов, с който си партнират на протестите. Но освен това, той е и собственик на фирмата с 10 лв. капитал Хай Ачивърс ЕООД. Предметът на дейност на фирмата е “коучинг обучения, фокусиран към решения коучинг, екзекютив коучинг, лайф коучинг и всякакъв друг вид коучинг…..” “Високите постижения” във всичките видове коучинг на вероятно бъдещия ликвидатор на ДКК се изразяват в приходи между хиляда и 7 хиляди лева през годините.

    Вероятно толкова ще са и приходите от продажбата на националното богатство.
  • 25 Демагогът

    2 0 Отговор
    Ангелофф беше поставен на място от премиера Янев. Този път изказването му беше по-жестоко.
  • 26 ФИЛИП ЕЙДЖИ

    2 0 Отговор
    това не са лекари а печалбари
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове