Last news in Fakti

4 Септември, 2021 06:23 5 326 13

Людмил Рангелов: Престъпниците ни замениха трошенето на кости с обществени поръчки

  • людмил рангелов-
  • адвокат-
  • престъпност-
  • правосъдие

Освобождаването на Кристиан Николов крие риск от бягство от правосъдие, смята адвокатът

Людмил Рангелов: Престъпниците ни замениха трошенето на кости с обществени поръчки - 1
Снимка: БГНЕС

"Смятам, че решението на съдиите по делото за убийството на Милен Цветков, е било добре обмислено. Но трябва да имаме предвид, че обвинението на този подсъдим е много тежко и то предвижда включително "доживотен затвор", заяви адвокат Людмил Рангелов в студиото на "Денят ON AIR".

Според него освобождаването на Кристиан Николов крие риск от бягство от правосъдие.

"Когато подобно обвинение виси над един млад човек, всеки родител би се замислил дали и какво да направи, за да спаси детето си", коментира адвокатът. И добави, че обществото има очаквания, свързани с делото.

"Престъплението беше извършено пред очите на всички, тъй като записите от камерите на кръстовището показаха на всички какво се е случило", уточни Рангелов.

След протеста на прокуратурата, окончателното решение за мярката на Кристиан Николов ще вземе до дни Софийският апелативен съд.

Адвокатът коментира и решението на депутатите да свалят охраната на НСО от някои държавни личности.

"Не мога да приема, че патриархът трябва да остане без охрана от НСО. Това е личност, която е обединяваща. Той представлява най-важната религия в страната, не можем да оставим този човек на частна фирма, това е въпрос на престиж и уважение", заяви Рангелов.

Според него текстовете ще бъдат коригирани.

"Очаквам при окончателното гласуване да бъде върната охраната не само на патриарха, но и на главния прокурор. Не можеш да го оставиш без охрана, по презумпция това винаги е високо застрашена позиция. Вярно, че тежката престъпност не е онази от 90-те години, но и сега се засягат големи интереси", мотивира се Рангелов.

Той е на мнение също, че не 46-ото НС трябва да реши съдбата на Специализирания съд и Специализираната прокуратура.

"Надявам се или въобще да не се стигне до второ четене или да се променят текстовете. От тези промени всеки се старае да извади политически дивиденти. Да закриеш нещо е много просто, но не трябва да се случва в рамките на този парламент. Парламентът е много раздробен и няма да се създаде добър законопроект, който да реши всички проблеми, произлизащи от закриването", заяви адвокатът пред Bulgaria ON AIR.

Той прогнозира забавяне на делата с поне една година, ако се стигне до закриването на специализираните институции.

Людмил Рангелов заподозря търсен ефект от новината за заплахата срещу председателя на НС Ива Митева.

"Може целта на лицето, което е отправило тази заплаха, да е била да предизвика този шум. Недопустимо е обаче МВР и прокуратурата да не си говорят. Прокуратурата няма ресурс да извърши проверка по този случай, но без участието на МВР нищо не може да се случи. Без диалог и комуникация не може да има резултати в борбата с престъпността", каза Рангелов.

И подчерта, че реално престъпността от 90-те години никога не са си отивали от държавата.

"Престъпността се измени - от трошене на кости и убийства премина в усвояване на ДДС и обществени поръчки. Лицата са същите, има по-малко трупове, но последиците за обществото са по-сериозни", заяви Людмил Рангелов.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 29 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ????

    28 1 Отговор
    Навсякъде, където парите са на власт, правосъдие няма освен от Бог, но за съжаление "кел файда от провидние след моето погребение".
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Сатъра на Хана

    25 2 Отговор
    Значи за да си получи обратно парите Народа, трябва да избива мутри и бейове:)
  • 4 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    10 2 Отговор
    Едно време пред блока на Добри Джуров и готиния генерал от Строителни войски...В съзнанието си го виждам,но му забравих за момента името..както и други генерали...Блокчето със склуптора на козичка..Убо даваше наряди,а този господин ги проверяваше...В това няма нищо лошо и човек трябва да тачи миналото си!
  • 5 БОЛШЕВИК 🌟

    18 0 Отговор
    В България 31 години вече, престъпника,убиеца, мутрата,мафиота и кучетата имат пълната недосегаемост и защита по закон - другите кучета ги яли!
  • 6 Виж

    5 2 Отговор
    как знаеш , бе другарьо ! Ама чак сега ли се сети да го кажеш , а ? Интересчия със всяка власт !
  • 7 Gowo

    16 2 Отговор
    По отношение на Патриарха....Тази институция е независима.И като такава трябва сама да се справя.От къде на къде държавата и е длъжница Нима те , нашите духовници , да се ангажират с тегобите на държавата.Или поне аз не виждам Патриарха гедом до протестиращите.От къде на къде аз , ще му плащам охраната.Съшото важи и за гл.прокурор.Ако си е свършил добре работата, по улиците не би трябвало да се разхождат убийци и престъпници.Мене тогава и бабата на село кой пази.

    Коментиран от #8

  • 8 Gowo

    13 1 Отговор

    До коментар #7 от "Gowo":

    Знаеме вече .Изтече информация че в Синода половината са ченгета и бивши доносници.И по традиция , от оно време те са пазени от държавата.Пазени от кого....от народа.Е....стига с тия традиции бе.....господа другари.До кога......
  • 9 Независим

    1 12 Отговор
    Истината трябва да бъде водеща а не политизирана. Смъртта на Милен Цветков е трагедия и момчето е виновно, но никой не може да ни убеди, че това е умишлено. Дали обичаме главният прокурор или го мразим е едно, а да се отнеме охраната на човека който арестува олигарси и организирани бандити е пълна глупост и чиста политическа репресия. Бъргария е предимно християнска и патриархът е символ на държавата. Бивши премиери и президенти също трябва да се охраняват.

    Коментиран от #10, #11

  • 10 стига тъпни

    5 0 Отговор

    До коментар #9 от "Независим":

    Кое не е умишлено. Без абсолютно никакъв спирачен път ,на мен ми изглежда като скъпо платено камикадзе, което са го надрусали и са му обещали , че няма да понесе отговорност - то така и става в момента.
    Този келеш трябва да лежи до живот.
    Иванчева я мъкнаха с пранги дори в болницата , лежа около 2 години по арестите за някакъв смешен като размер и недоказан подкуп, взеха и здравето, а този боклЮк абсолютно безмилостно отне живота на най-добрия журналист в държавата, остави малко дете сирак, но маминия лигльо наркоман орева мястото , че бил много примерен , искал да учи и в ареста бил мноооого примерен - това става само за шарани.
    Дано да не ти се налага на собствен гръб да изпиташ такова правосъдие ако си потърпевш.

    Коментиран от #12

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Един

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "стига тъпни":

    При наличие на ABS какъв спирачен път те гони?
  • 13 ФИЛИП ЕЙДЖИ

    0 0 Отговор
    Патриарха и Господ.... и НСО!?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове