Last news in Fakti

6 Септември, 2021 08:53 4 231 91

От „Възраждане“ искат ДБ да оттегли промените си в Закона за здравето

  • възраждане-
  • дб-
  • закон за здравето

Според тях промените в Закона предвиждат общи правила за поведение, които се прилагат към индивидуално неопределен кръг субекти, имат нееднократно действие

От „Възраждане“ искат ДБ да оттегли промените си в Закона за здравето - 1

Промените в Закона за здравето, внесени от "Демократична България", са правен абсурд, според адвокат Елена Гунчева от извънпарламентарната партия "Възраждане", се казва в анализ на законопроекта. Те настояват промените в закона да бъдат оттеглени.

Според предвидените промени в Закона за здравето се предвиждат такива изменения, че националните планове да могат да се приемат от Министерския съвет, освен приеманите до момента национални здравни програми; да се прилагат заедно с националните здравни програми и най-важното, да могат да бъдат финансирани от държавата.

В законопроекта на "Демократична България" се предвижда още Министърът на здравеопазването при обявена извънредна епидемична обстановка да въвежда в изпълнение, каквото и да означава това, националния план за готовност и действие при епидемия или пандемия. Задължително в този план се посочват действията и видовете мерки за ограничаване разпространението на заразна болест, включително конкретни показатели и критерии за въвеждане на временни противоепидемични мерки, пишат от "Възраждане".

С промените Конституцията и законите няма да ограничават здравния министър, смятат от партията на Костадин Костадинов. Към момента има публикуван "Национален план за ваксиниране срещу Ковид-19", както и "Национален план за справяне с пандемията от SARS-COV-2".

"Ограничаването на граждански права може да стане само със закон съгласно чл. 57 ал. 3 от Конституцията, която има непосредствено и пряко действие, и то не всички права. В чл. 29 ал. 2, който също касае неотменими граждански права, е посочено: "Никой не може да бъде подлаган на медицински, научни или други опити без неговото доброволно писмено съгласие", пише в анализа на промените в здравния закон.

Според законопроекта на "Демократична България" Националните планове ще могат да ограничават определени граждански права и това няма да стане със закон, както е предвидено в Конституцията, а само по усмотрение на министъра на здравеопазването и Министерски съвет. Именно заради това е толкова противоправен и опасен този законопроект.

Ако в Националния план утре приемат задължителна ваксинация на всички и ежедневно тестване на децата, това ще се приема за законно. И няма да има дебат, както при приемането на закон, дори може да не разберем какво се приема и как утре можем да бъдем затворени по къщите си, например, пишат в анализа.

В Закона за нормативните актове такъв нормативен акт като "национален план" няма посочен, изтъкват от партията на Костадинов. В същото време в него се създават норми на поведение и задължения за неопределен кръг лица и се ограничават основни граждански права.

Законопроектът не е съобразен с основни принципи, залегнали в Закона за нормативните актове, в който има изискване в чл. 26 ал. 1: "Изработването на проект на нормативен акт се извършва при зачитане на принципите на необходимост, обоснованост, предвидимост, откритост, съгласуваност, субсидиарност, пропорционалност и стабилност."

От "Възраждане" питат кога са проведени консултациите за предложените промени в Здравния закон.

Според тях промените в Закона предвиждат общи правила за поведение, които се прилагат към индивидуално неопределен кръг субекти, имат нееднократно действие. Компетентността за издаване на нормативни актове не може да се прехвърля. Тоест, няма как на Министъра на здравеопазването или на Министерски съвет да му се прехвърли компетентност да издаде нормативен акт, какъвто изобщо и не е предвиден в Закона за нормативните актове.

От "Възраждане" са категорично против внесения Законопроект за изменение и допълнение на Закона за здравето, защото 46-тото Народно събрание няма стабилността и обществената подкрепа да приема законодателство извън спешните промени, каквито са актуализацията на бюджета.

"А когато се засягат основни граждански права и свободи, законодателството задължително трябва да се внася след обществено обсъждане не само на страницата за публични обсъждания, но и с отделни организации и граждани, които искат да участват с коментари и становища при изготвянето на законопроекта", пишат в анализа си и информират за предстоящ протест на 11 септември 2021 г.

Припомняме, преди дни от Синдиката на българските медицински специалисти обясниха, че не може да бъдат принуждавани българските учители да се ваксинират и, че към момента всички ваксини срещу Ковид 19 не са надлежно лицензирани за употреба при човека, а са пуснати на пазара с разрешение за извънредна употреба - от доклада на Европейската медицинска агенция, с който със сигурност сте запознати, е видно, че последното проучване на безопасността при реалното приложение на препарата на Пфайзер - Бионтек ще бъде завършено на 31.03.2024 година, написаха от синдиката.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 60 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 цербер

    85 15 Отговор
    Адвокатката Елена Гунчева да бъде с издигната кандидатура за президентските избори!
  • 3 Окупационен фонд

    9 90 Отговор
    Както преди Освобождението и през неговото време не можеше да се намери българин със спокойна съвест да мисли, че Русия воюва с цел да ни присвоява отпосле и да създава своя „Задунайская область”, - тъй и сега, след тия документи, не вярваме, че би се намерил такъв развален българин, който да не признава, че Русия е държавата, която се стреми да ни завладее, че тя е която със своето неприятелство, ли по-.точно коварно приятелство, спира нашето развитие, закрепване, напредване. Приятели на руската политика и нейните поддържатели, след всичко това, могат да бъдат само националните предатели, зацапаните в разни комплоти, бунтове, убийства, неравноправни договори/!/, хранениците на Русия. Но истинските българи не могат да бъдат приятели на Русия, нито да приемат нейната коварна политика...

    Коментиран от #19, #60, #81

  • 4 Българка

    55 8 Отговор
    От Възраждане не трябва да се притесняват, че тази промяна в Закона за здравето ще се приеме в това НС, което има само дни живот.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 въпросче

    78 0 Отговор
    Какво общо имат тук Русия и Освобождението ни от турско робство?
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 питам

    82 5 Отговор
    ДБ "оправиха" неотложните проблеми в страната, та тръгнаха с епидемичните мерки, "Росенец" и охраната на НСО да се занимават. Закони ще променят, когато създадат правителство.
  • 9 Фотошоп

    11 76 Отговор
    Гунчева, ти откъде се пръкна?? Помним те че работеше като юрист консулт за Петко Атанасов и му вършеше мръсната работа в пловдивска община.

    Коментиран от #67, #89

  • 10 ДБ на Сорос

    94 3 Отговор
    Ами естественно, соросоидите от ДБ не са там за да работят за България.
  • 11 Бил Гей

    82 7 Отговор

    До коментар #1 от "др Гей Билтс":

    ДБ са крадливи като създателя си -
    Иван КРАДЕЦА Костов...
  • 12 Възраждане

    22 57 Отговор
    Ще влязат в следващия парламент. Българинът обича да си избира марионетки на Кремъл и слуги на анти българската кауза, всички преоблечени като патриоти, националисти или продаващи евтин бензин, или такива обещаващи по едно Ферари с цвят червен и всичко "без цензура". Мислете за кого гласувате, гледайте кой като прави,а не кой какво говори.

    Коментиран от #15, #24

  • 13 Госあ

    62 5 Отговор
    След като българина гласува за десни неокапиталисти, не бива да се учудва, че живее в капитализъм от евроатлантически тип.

    Коментиран от #21

  • 14 Ужассссс!

    79 1 Отговор
    Трябва много сериозно да се следи този произвол да не бъде приет!!!! Необходимо е гласност по въпроса и твърда гражданска позиция! Допусне ли се това да бъде прокарано тихомълком, тежко ни и горко. Ще стане страшно положението, както в някои страни вече е. Интересно е кои точно партии ще подкрепят това безумие! А ДБ дават ли си сметка, че на следващия вот ще са извън класацията.
  • 15 Ще влязат нанайци

    3 58 Отговор

    До коментар #12 от "Възраждане":

    Поредните Сидеровчета!Баба ми казваше:Куче,което лае НЕ хапе!!!Последен пример:ИТН

    Коментиран от #20

  • 16 Тук за чудене

    54 4 Отговор
    Какво има тук за чудене? Дай България са ъпгрейгвани културни марксисти и троцкисти. Нищо тоталитарно не им е чуждо,въпреки мазните им приказки за свободи и права. Те са най,яростният икстеншън на глобалистите и трансхуманизаторите от рода на Гейтс,Мъск,Килърито,Байдъна,Камилата Харис.....
  • 17 Върви

    29 0 Отговор
    народе възродени!
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 ????

    47 0 Отговор

    До коментар #3 от "Окупационен фонд":

    Само приятели с тези от краварника, които налагат със сила "демокрация" и с при носителите на еврогейски ценности можем да бъдем приятели, защото те са ни новите колонизатори., които добре доят България!
  • 20 Влад

    39 5 Отговор

    До коментар #15 от "Ще влязат нанайци":

    Аз пък казвам,че ще влязат! Много ви е страх джендъртроловете от тях нещо,ААА...?

    Коментиран от #23, #25

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Анонимен

    10 40 Отговор
    В началото харесвах Възраждане. После като видях каква гласност им се дава по медиите и колко тролове имат в нета се замислих. А като видях и проруските им позиции всичко ми стана ясно. Аз не съм против Русия и не харесвам ЕС, но ми е противна идеята да ни управляват поредните чужди мекерета.

    Коментиран от #26, #31, #61

  • 23 Страх

    3 27 Отговор

    До коментар #20 от "Влад":

    Теб пък всичкото ти цъфнало, джендърите са ти проблемът

    Коментиран от #29

  • 24 Мислещ

    62 2 Отговор

    До коментар #12 от "Възраждане":

    Гледам кой какво прави. Соросоидите от ДБ не само говорят, а и наистина действат за ограничаването на човешките права. Възраждане до този момент правят обратното и не са подвели избирателите си.

    Коментиран от #28, #72

  • 25 И да влязат кво?

    7 33 Отговор

    До коментар #20 от "Влад":

    Най-много лидерът им да се уреди и той с вила на Буджака,така както се уреди с апартамент от държавната субсидийка за партията "МУ"!Аман от вождове!!!Много вожд,малко индианец!
  • 26 Мислещ

    38 1 Отговор

    До коментар #22 от "Анонимен":

    Ако не си платен трол, значи просто и ти си се вързал на кухата пропаганда за руската зависимост (То ако беше така, нямаше ли да са им дали достатъчно "копейки" да си напазаруват електорат за влизане в парламента, все пак?). И това, че има хора да ги защитават, не ги прави автоматично "тролове".

    Коментиран от #30

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Верно ли?

    6 50 Отговор

    До коментар #24 от "Мислещ":

    И кво са направили тия от Възраждане??????Лидерът им си купи апартамент с държавната субсидия и уж се разведе с жена си?!?Вкарайте ги в Парламента и туй ИТН ще бледнее с простотиите им!

    Коментиран от #33, #34, #62

  • 29 Влад

    6 3 Отговор

    До коментар #23 от "Страх":

    Ами да,представи си! Нали и ти си един от тях!?
  • 30 Мислещ

    45 1 Отговор

    До коментар #26 от "Мислещ":

    Ако се погледне програмата им, там също нещата са доста балансирани и не се говори нито за излизане от ЕС, нито за скъсване на връзки.търговски отношение със Запада. Говори се само за прекъсване на сегашната зависимост, която е факт, както е и факт, че е пагубна. Ето, страни като Унгария не са излезли от ЕС и не са станали руски губернии, но си защитават интересите.

    Коментиран от #64

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Едно и също

    5 25 Отговор
    Айде стига вече с тези права и свободи. Вижте мизерията около вас. Къде са задълженията....всичко наред само до права и свободи опряхте

    Коментиран от #36

  • 33 Именно!

    4 12 Отговор

    До коментар #28 от "Верно ли?":

    Десни неокапиталисти нема,щото двете думи са взаимноизключващи се!!!Виж ЛЕВИ неокапиталисти пишещи се за националисти БОЛ!!!!!А комунизъм и социализъм в НРБ НИКОГА не е съществувал!!!!Вземи прочети малко Маркс и Енгелс що е то комунизъм и социализъм!!!В НРБ имаше съветски режим,което нито беше комунизъм,нито социализъм!

    Коментиран от #40

  • 34 Мислещ

    31 0 Отговор

    До коментар #28 от "Верно ли?":

    Много неща са направили, ако тръгна да ти изреждам, няма да стигне мястото, а аз дори не следя толкова вмнимателно. Но като почнем от множеството протести и минем през внесен законопроект срещу Гешев, през това, за което е статията и стигнем, например, до правна помощ за борещите се срещу пландемичния фашизъм.
  • 35 ФИЛИП ЕЙДЖИ

    4 6 Отговор
    той Борисов за това ги нарича гадове!

    Коментиран от #37

  • 36 Робовладелец

    10 2 Отговор

    До коментар #32 от "Едно и също":

    Тихо робе!
  • 37 Мислещ

    19 1 Отговор

    До коментар #35 от "ФИЛИП ЕЙДЖИ":

    То понеже тиквеното правителство не изкъртваше пейки и не вардеше планините по талибански? Ама сега били много загрижени за човешките права. И въпреки това "между другото" критикуват как служебното правителство не правело достатъчно да овакса стадото.
  • 38 Госあ

    17 3 Отговор
    Единствените партии извън статуквото са тези и БСП, ако смени партийния си лидер. Единствената политика извън статуквото е реализацията на големите руски енергийни проекти, които БСП започнаха. Индустрия с помощта на Китай, които бяха изгонени с предложенията си за обновяване на БДЖ, заводи за електробуси, производство на конвенционални ваксини и т.н. Възраждане на българското земеделие и хранително вкусова промишленост. Това е единствената алтернатива на статуквото. Иначе ще бъдете уплавлявани от прекупвачи на банани, които ще ви разпраат как комунистите били виновни, абсолютно по същия начин както до сега. Просто е. Не е толкова сложно. А това статукво на неолибералния капитализъм изобщо няма да се промени лесно, ако някой има желание. И това е просто за разбиране.

    Коментиран от #39, #51

  • 39 Мислещ

    6 5 Отговор

    До коментар #38 от "Госあ":

    Глупости, поне половината от БСП заедно с Нинова винаги са подкрепяли статуквото в ключови моменти. Гешев, ВСС и т.н. Много искат да борят мафията, ама като им се отдаде възможност, нещо все нямат желание и или излизат от залата, или директно си гласуват в подкрепа на мафията.

    Коментиран от #45

  • 40 Госあ

    2 3 Отговор

    До коментар #33 от "Именно!":

    Маркс и Енгелс изобщо не са еталон. В Китай нема марксисти след Мао. И положението коренно се промени.

    Коментиран от #47

  • 41 В нормална обстановка

    31 2 Отговор
    Може би нямаше да гласувам за Възраждане, защото имат някои идеи, които не ми допадат. Но обстановката не е нормална! Най-важния въпрос не е дали Българската банка за развитие е йредитирала Пеевски или дали Доган живее в палат. Най-важния въпрос, който буквално е на живот и смърт, е: дали управляващите ще ни задължат да се ваксинираме, за да угодим на евроатлантическите сатанисти? Дали ще на бодат децата ни? Дали ще ни лишат от доходи, ако откажем ваксина? Само Възраждане е спасението ни на тези изключително важни избори! А след това, когато отново живеем в нормална обстановка, ще можем пак да гласуваме кой както си гласува: за сини и червени, за умни и красиви, за социалисти-комунисти, или който толкова иска-за мутри. Но, сега е време разделно и трябва да гласуваме за оцеляване - Възраждане.

    Коментиран от #50, #53

  • 42 ха ха ха

    30 1 Отговор
    Във Франция прокараха подобен закон и Франция вече не съществува като държава!

    Предстои да разберете как унищожават държавите с тези здравни закони 😉
  • 43 КОКО

    22 0 Отговор
    ПРЕДИ ДА ПИШЕТЕ И ЗАЩИТАВАТЕ, каквито и да било мнения за Задължителни мерки, ПРОЧЕТЕТЕ следното Внимателно!!!
    КОНСТИТУЦИЯ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
    Чл. 1. (3) Никoя чacт oт нaрoдa, ……..нe мoжe дa cи приcвoявa ocъщecтвявaнeтo нa нaрoдния cувeрeнитeт.
    Чл. 5. (3) Никoй нe мoжe дa бъдe ocъдeн зa дeйcтвиe или бeздeйcтвиe, кoeтo нe e билo oбявeнo oт зaкoнa зa прecтъплeниe към мoмeнтa нa извършвaнeтo му. Чл. 6. (1) Вcички хoрa ce рaждaт cвoбoдни и рaвни пo дocтoйнcтвo и прaвa. (2) Вcички грaждaни ca рaвни прeд зaкoнa. Нe ce дoпуcкaт никaкви oгрaничeния нa прaвaтa или привилeгии, ocнoвaни нa рaca, нaрoднocт, ……., убeждeния, ….
    Чл. 7. Държaвaтa oтгoвaря зa врeди, причинeни oт нeзaкoнни aктoвe или дeйcтвия нa нeйни oргaни и длъжнocтни лицa.
    Чл. 28. Вceки имa прaвo нa живoт. Пoceгaтeлcтвoтo върху чoвeшкия живoт ce нaкaзвa кaтo нaй-тeжкo прecтъплeниe.
    !!!ВНИМAТEЛНO!!!
    Чл. 29. (2) Никoй нe мoжe дa бъдe пoдлaгaн нa мeдицинcки, нaучни или други oпити бeз нeгoвoтo дoбрoвoлнo пиcмeнo cъглacиe.
    Чл. 38. Никoй нe мoжe дa бъдe прecлeдвaн или oгрaничaвaн в прaвaтa cи пoрaди cвoитe убeждeния, ….
    !!!ВНИМAТEЛНO!!!
    Чл. 52. (1) Гражданите имат право на здравно осигуряване, гарантиращо им достъпна медицинска помощ, и на безплатно ползване на медицинско обслужване при условия и по ред, определени със закон. (4) Никой не може да бъде подлаган принудително на лечение и на санитарни мерки освен в предвидените от закона случаи.

    Коментиран от #46, #49

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Госあ

    3 8 Отговор

    До коментар #39 от "Мислещ":

    Корнелия Нинова трябва незабавно да бъде сменена. Точно БСП започна да работи за големи енергийни проекти с Русия, докато демократите ревяха как от ветъра и слънцето било много по евтино и че не е проблем да се източи некой язовир за некой киловат. Точно БСП биха преговаряли за китайски инвестиции в индустрията.
  • 46 КОКО

    17 0 Отговор

    До коментар #43 от "КОКО":

    !!!МНOГO ВНИМAТEЛНO!!!
    Чл. 57. (1) Ocнoвнитe прaвa нa грaждaнитe ca нeoтмeними. (3) При oбявявaнe нa вoйнa, нa вoeннo или другo извънрeднo пoлoжeниe cъc зaкoн мoжe дa бъдe врeмeннo oгрaничeнo упрaжнявaнeтo нa oтдeлни прaвa нa грaждaнитe C ИЗКЛЮЧEНИE нa прaвaтa, прeдвидeни в чл. 28, 29, 31, aл. 1, 2 и 3, чл. 32, aл. 1 и чл. 37.
    Чл. 58. (1) Грaждaнитe ca длъжни дa cпaзвaт и изпълнявaт Кoнcтитуциятa и зaкoнитe. Тe ca длъжни дa зaчитaт прaвaтa и зaкoннитe интeрecи нa другитe. (2) Рeлигиoзнитe и другитe убeждeния нe ca ocнoвaниe зa oткaз дa ce изпълнявaт зaдължeниятa, уcтaнoвeни в Кoнcтитуциятa и зaкoнитe.
    НИКОЙ ЗАКОН ИЛИ РЕШЕНИЕ НЕ МОЖЕ ДА ПРОТИВОРЕЧАТ НА КОНСТАТЦИЯТА!
  • 47 Именно!

    10 0 Отговор

    До коментар #40 от "Госあ":

    Примери като Китай,Русия(Путин е начело на "ДЯСНА" партия),България са нагледен пример за ЛЯВ неокапитализъм!!!Не разбра ли,че капитализма си е "изобретение" на десните отпреди 250 години?!?Тъй че твойте "десни неокапиталисти" са нон-сенс!!!!

    Коментиран от #54

  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 освен

    1 2 Отговор

    До коментар #43 от "КОКО":

    в предвидените от закона случаи

    Коментиран от #65

  • 50 Мислещ

    18 1 Отговор

    До коментар #41 от "В нормална обстановка":

    Точно така е, аз също по принцип не гласувам, защото съм наясна, че системата е непоправимо прогнила, но сегашната обстановка е твърде ненормална и сме изправени през сериозен глобален проблем/фашизъм, срещу който трябва да правим всичко, което е по силите ни и поне можем да вкараме партия, която да дава достатъчно гласност на този проблем, пред който всякакви тикви и гешевци бледнеят.
  • 51 Тъй ли?

    2 12 Отговор

    До коментар #38 от "Госあ":

    Странно що статистически китайците са най-емигриращата нация по чужбина?Дори и в България почна да се пълни с тях?!?

    Коментиран от #55, #56

  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Е как нямало

    1 11 Отговор

    До коментар #41 от "В нормална обстановка":

    да гласуваш за Възраждане бе, Коце?!?
  • 54 Госあ

    2 4 Отговор

    До коментар #47 от "Именно!":

    Марксистите са предимно икономисти и адвокати, което определено не ме прави много предразположен към тях ;) Аз съм чел за обедите на левите интелектуалци от науката и изкуството и за работниците. Това е схващането ми за ляво. Към това ляво можем да добавим и йерархия и титли като "заслужил" гражданин и подходящи данъци към индустрията, които да бъдат подходящи за социална политика и така.
  • 55 Мислещ

    5 0 Отговор

    До коментар #51 от "Тъй ли?":

    Е да, де. Емигрират от една прогнила система, която все повече се просмуква и в "демократичните" страни. За един и същи проблем говорим, засега по-съществените разлики са само в джендърството и отношението към талибаните (Но не може да вярваш, че някой емигрира от Китай баш защото не приемат масово талибани? Или защото не насърчават джендърството и 100-те пола?).
  • 56 Госあ

    7 2 Отговор

    До коментар #51 от "Тъй ли?":

    Хммм не съм убеден предвид броя им. Мисля че последните години все повече специалисти си работят в Китай. Имат много висок ранг и в науката и в образованието и в производството.
  • 57 Хитър Петър с коричката хлеб

    4 5 Отговор
    На Бай Ганю му се иска да ползва облагите на капитализъма,ама все за комунизъм говори!Брях тоз капитализъм,като мушмулата е -колкото повече гние толкова по-сладък става!

    Коментиран от #58

  • 58 Госあ

    9 0 Отговор

    До коментар #57 от "Хитър Петър с коричката хлеб":

    Облагите от капитализъма Ганьо са за една малка групичка хора със съмнителни заслуги за развитието на човека.
  • 59 Пасков води ПРОПАГАНДА

    0 19 Отговор
    Постоянно срещу Демократична България.. Платен е от герб и Доган

    Коментиран от #63

  • 60 Моралист

    8 2 Отговор

    До коментар #3 от "Окупационен фонд":

    Не е етично да се ползваш от плодовете на едно нещо и същевременно да плюеш срещу него. Като не харесваме освобождението от Русия, не сме съгласни с този подарък, връщаме го отказваме се от независимостта си, приемаме турския за официален и се връщаме в рамките на Турция. Така изисква етиката.
  • 61 Никога на са ни управлявали

    5 1 Отговор

    До коментар #22 от "Анонимен":

    Чужди мекараета, както сега, който и да дойде няма да е по -чуждо мекере от лостовистите и герб.
  • 62 Верно,да

    7 0 Отговор

    До коментар #28 от "Верно ли?":

    Ами айде давай докажи го ти си на ход! Одитите нищо не доказаха. По твоята логика сега Бойко трябва да е в затвора,ама не е. Докато не бъде доказано,че пачките са негови. Та така със субсидията. Много искаха да оцапат Костадинов,за това какво ли не опитаха и успяха щото въпреки липсата на доказателства,слуховете тръгнаха и балъците вярват. Ако човек изглежда като простак и говори като простак,значи е простак. Пример: Бойко и Слави. А Костадинов е с класа над тях,така изглежда и така говори. Това е простата база за сравнение. Ама,не вие 4 пъти гласувахте за Бойко и веднъж за Слави. Даже вече не е интересно за кого ще гласуваме на есен!? Сигурно за някой простак!? Щото видите ли Костадинов си купил къща и кола със субсидията и се развел с жена си по сметка. Вие въобще чувате ли се какви ги дрънкате,докато откровени простаци и бандити ви водят за носа,че и нас покрай вас?!

    Коментиран от #74

  • 63 УУУУУУУ

    8 0 Отговор

    До коментар #59 от "Пасков води ПРОПАГАНДА":

    С ти от кой си платен?! От бил Гейтс и Сорос ли,продажник такъв?!!
  • 64 Пффф

    1 0 Отговор

    До коментар #30 от "Мислещ":

    Само си мислиш,че си "мислещ".

    Коментиран от #68

  • 65 КОКО

    1 0 Отговор

    До коментар #49 от "освен":

    Цитирай въпросният закон!

    Коментиран от #70

  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Аууу

    11 1 Отговор

    До коментар #9 от "Фотошоп":

    ГУНЧЕВА се бори за твоите права,непрокопсаник такъв!!!
  • 68 А, умно си ни е

    2 0 Отговор

    До коментар #64 от "Пффф":

    Мислещото!
    И то си гони задачките.
  • 69 Бай Яни

    2 0 Отговор
    И на национални празници ли не спира да тролите бре хора загубени. Аман от идиоти
  • 70 Цитиран си ти

    2 0 Отговор

    До коментар #65 от "КОКО":

    В цитата, където цитираш Конституцията, си цитирал въпросния текст.
    Обясни какво ни казва Конституцията с този текст!

    Коментиран от #73

  • 71 Влад

    7 1 Отговор

    До коментар #52 от "булгур":

    По-грозни и уродливи от Да(й) България няма! И от онова мекере Христо Иванов ЛЪЖЕпатриота,който смени сумати позиции,та министър при тиквата ли не беше и не знам какъв още. Ще види парламент при следващ вот,ама ама на куково лято!
  • 72 Мислещ

    0 8 Отговор

    До коментар #24 от "Мислещ":

    Мислиш и не виждаш. Я кажи, лидерът на Възраждане от кой град е? Къде се намира ТЕЦ ът на Доган? Колко пъти отиде Възраждане до ТЕЦ-а на Доган? Колко пъти отиде да разкаже за удълбочаването на залива? Къде е Възраждане докато Марешки строи в Морската градина на Варна? Та той за собствения си град е направил по-малко от ДБ, то ми говори, че мислиш. Гледай кой какво прави, а не какво говори. От Възраждане само говорят неща, които простолюдието иска да чуе. И не прави нищо, което мафията иска да види.

    Коментиран от #80

  • 73 КОКО

    5 0 Отговор

    До коментар #70 от "Цитиран си ти":

    1.Казва, че има изключени, в които отделни хора могат да бъдат лекувани /например психически болни/!
    2.Това НЕ МОЖЕ да бъде приложено масово, още повече при НЕДОКАЗАНИ медицински твърдения и с Недоказани ефективността си медикаменти! В предвид на постоянно изменящият се вирус!
    3.!!!МНOГO ВНИМAТEЛНO!!!
    Чл. 57. (1) Ocнoвнитe прaвa нa грaждaнитe ca нeoтмeними. (3) При oбявявaнe нa вoйнa, нa вoeннo или другo извънрeднo пoлoжeниe cъc зaкoн мoжe дa бъдe врeмeннo oгрaничeнo упрaжнявaнeтo нa oтдeлни прaвa нa грaждaнитe C ИЗКЛЮЧEНИE нa прaвaтa, прeдвидeни в чл. 28, 29, 31, aл. 1, 2 и 3, чл. 32, aл. 1 и чл. 37.
    Чл. 58. (1) Грaждaнитe ca длъжни дa cпaзвaт и изпълнявaт Кoнcтитуциятa и зaкoнитe. Тe ca длъжни дa зaчитaт прaвaтa и зaкoннитe интeрecи нa другитe. (2) Рeлигиoзнитe и другитe убeждeния нe ca ocнoвaниe зa oткaз дa ce изпълнявaт зaдължeниятa, уcтaнoвeни в Кoнcтитуциятa и зaкoнитe.
    НИКОЙ ЗАКОН ИЛИ РЕШЕНИЕ НЕ МОЖЕ ДА ПРОТИВОРЕЧАТ НА КОНСТАТЦИЯТА!
  • 74 Аре

    4 0 Отговор

    До коментар #62 от "Верно,да":

    Не приятелю, той много добре знае всичко това което си му написал, но нарочно пише и говори така да зарибява балъци.
  • 75 Без Негри

    10 0 Отговор
    Щом Възраждане предлага нещо или се противопоставя на нещо значи има за какво.
  • 76 КАШЧЕЙ

    7 0 Отговор
    Сор0соидните израстъци и ваксинатори от ДБ бързат да си прокарат отровните политики, докато НС още бачка. Така им е спуснато от ФАЩ
  • 77 Игор

    6 0 Отговор
    Либерастите са като извънземни пришълци: докато не съсипят планетата/държавата и я оглогат до кокал, и докато не вкарат токсичото си ДНК - няма да се спрат
  • 78 Ваня

    8 0 Отговор
    ВЪЗРАЖДАНЕ е единствената партия която поставя ребром всички неудобни въпроси и политики , свързани с НАЦИОНАЛНИТЕ НИ ИНТЕРЕСИ и приоритети

    Коментиран от #83

  • 79 Сух

    2 1 Отговор
    Тез не българи пак ли им пуснаха сценарий, по който да действат. ВЪН на не български партии от парламента! Глупав българино, отваря си очите!!!
  • 80 Пффф

    2 0 Отговор

    До коментар #72 от "Мислещ":

    Пак повтарям:само си мислиш,че си "мислещ".
  • 81 хахаха

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Окупационен фонд":

    Отивай на лечение в психиатрията и остани там дори да се налага да те изнесат в дървено пардесю, ако не се справи мозъкът ти с проблемите, които са те налегнали психически.
  • 82 популисти

    0 4 Отговор
    Какво да отттеглят бе шушулке. Не разбрахте ли бе путинистчета, че никакъв закон няма да бъде приет от това Народно събрание. Те ако успеят да направят поне актуализацията на държавния бюджет ще е велико постижение.
    То бива популизъм , но тези простотии започнаха да ни идват в повече. Всеки тръгнал да си прави предизборната кампания оплювайки другия.

    Коментиран от #85, #88

  • 83 да се забрани

    0 8 Отговор

    До коментар #78 от "Ваня":

    Възраждане не е българска партия , а слугинаж на Путин.
    Не желаем да живеем в диктатура като Беларус.
    Скрийте се копейкаджии, не желаем повече да сме руски роби.

    Коментиран от #84, #86

  • 84 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 85 Брейиии

    4 0 Отговор

    До коментар #82 от "популисти":

    И ти ли си от онези дупедавци,които са готови и майките си да продадат само и само да угодят на господарите си бе,рибко?! Айде слагай наморника и завивай се у вас с юргана и не ръси безмислено мнение,на никого не ужно!
  • 86 Антикапиталист

    3 0 Отговор

    До коментар #83 от "да се забрани":

    Андреев...още едно триполово същество се изходи по темата. За съжаление на западните ти господари не можа да мине номера на сороснята да катурнат Лукашенко,моето момче! Видял си ти истинска тирания и диктатура.
  • 87 Влад

    7 0 Отговор
    Еееейй,модераторче,можеш ли да ми дадеш разумно обяснение и ще те помоля най-учтиво да ми обясниш,защо остри поста ми84???! Защо бе,защо...? Просто изразявах мнение,никой не съм обиждал,нито нападал...? Просто изразих мнението си относно "Възраждане"и БЪЛГАРИЯ!?!! Ана теб защо не ти хареса?!! За това на пък аз пак ще го напиша абсолютно същия и ако пак го изтриеш повече няма и да вляза в сайта ви! ;;;;(((((;;;// Аман от боклуци! Всеки който се застъпва за народа е проруски настроен според соросоидите. Да така е,защото западътдоказа,че иска да ни погребе и затрие от географската карта и няма по-добър вариант от това да бъдем проруски(пробългарски),настроени защото гадовете бъркат понятията. Аз съм за БЪЛГАРИЯ и ако това означава да бъдем с Русия,гласувам с две ръце! Запомнете това платени гъзоблизци,еничари,продажници и извратеняци! Успех на Възраждане и пак ще гласувам за тях. Господ да пази БЪЛГАРИЯ и Русия!)))));;;;;/// Айде сега пак трий!
  • 88 Анонимен

    4 0 Отговор

    До коментар #82 от "популисти":

    Иди в черква и запали свещ да Не успеят да приемат тази фашизоидна дивотия! Аз също ще запаля свещ да не успеят! Напомня ми едни богоугодни заведения с големи порти и с големи букви над портите отпреди 75-80 години! И с едни мършави хора вътре с татуирани номера на ръцете!
  • 89 Елена Гунчева

    2 0 Отговор

    До коментар #9 от "Фотошоп":

    Господине, точно Петко Атанасов се опитах да го спра с далаверите му и затова ме преместиха в правна дирекция. Бъркате ме с другите юристи, които го обслужваха. Явно освен имената, не знаете нищо друго. Мой подпис под далавери на ПА няма!
  • 90 Блу

    5 0 Отговор
    Ах леле, ДБ и здравеопазване. Всичко оправиха, че се заеха и в здравеопазването да предлагат проектозакони. Тези ще излязат експерти по всичко накрая. хахахах
  • 91 Васил

    5 0 Отговор
    А като цяло е най-добре Демократична България да се оттеглят от политиката завинаги.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове