Last news in Fakti

6 Септември, 2021 10:29 4 514 124

Д-р Ненков: От мракобесния комунизъм тече процес, който набива клин между лекари и пациенти

  • д-р мирослав ненков-
  • епидемия-
  • пациенти

Епидемията си има своята логика, коментира бившият здравен министър

Д-р Ненков: От мракобесния комунизъм тече процес, който набива клин между лекари и пациенти - 1
Кадър Нова тв

„Не работя на първа линия и директно с болни с коронавирус. Държа да го подчертая. Но пациентопотокът лека-полека нараства. Това е нормален процес. Епидемията си има своята логика”. Това заяви в предаването „Здравей, България” по Нова ТВ д-р Мирослав Ненков.

Той коментира и слабата ваксинация и недоверието на хората. Според него от години доверието между лекарската гилдия и пациентите е торпилирано.

„Има един процес, който тече от времето на мракобесния комунизъм, който набива клин между моята гилдия и пациентите. Дойдоха комунистическите промени, които и до ден днешен ни морят. Тогава лекари като мен трябваше да говорят с пациентите за пари и това руши доверието. После се появи тази криза, която лично бившият премиер менажира и лично донаби този клин между нас лекарите и пациентите със създаването на 7 щаба, 8 други структури, с чисто политически решения, идващи от щаба”, заяви Ненков.

„Не ни вярват. Хората не се питат защо властите ще имат сметка да изкарват данни с много заболели и много починали. Защо ще те чипират, с какво си важен за някого?”, коментира д-р Ненков.

По думите му има лекари, които отказват да влязат в COVID отделенията. „Защо да се жертват? Кой ще ги задължи? Заради премиера Янев ли?", попита той.

„Вирусът се предава лесно, може да се изкара тежко. Вече има ваксини, имаме опит с тях. Те не са толкова тежки и страшни. Вероятността ваксината да направи щета е много по-малка от тази да ни даде полза", добави той.

Според него не могат отделни гилдии и хора да бъдат задължени да се имунизират. „Или се задължават всички, или не. Няма достатъчно смел лидер, който обаче да каже, че ваксинацията става задължителна", каза д-р Ненков.


Поставете оценка:
Оценка 1.6 от 74 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мислещ

    170 6 Отговор
    Значи понеже лекарите са капиталистически търгаши, виновни за това са...комунистите?

    Като стана дума за комунисти, тоя ми мяза на пияндето Елцин.

    Коментиран от #17, #33, #70, #102, #103

  • 2 Раданч Татлъту

    144 2 Отговор
    Ясноооо!И на тоя комунизЪма му е виновен.🙉🙉🙉👍
  • 3 СНИМКА

    169 5 Отговор
    МРАКОБЕСНИЯ КОМУНИЗЪМ ЛЕЧЕНИЕТО БЕШЕ НАПЪЛНО БЕЗПЛАТНО ФАШИСТЕ!И КОРОНА-ЛЪЖАТА ВЪОБЩЕ НЯМАШЕ ДА ИМА ЗАЩОТО БЪЛГАРСКИ УЧЕНИ ЩЯХА ДА ИЗОЛИРАТ ВИРУСА И НЯМАШЕ ДА СЕ ДОВЕРЯВАТ НА КОМПЮТЪРНИ ГРАФИКИ И НЯМАШЕ ДА ИЗПЪЛНЯВАТ ВЪНШНИ ЗАПОВЕДИ БЕЗПРЕКУСЛОВНО ВСИЧКИ ПОЛИТИЧЕНЦА И МЕДИЙКИ!

    Коментиран от #8, #10, #20, #78

  • 4 ПИГВИНА ГЕНЕРАЛ

    136 1 Отговор
    ОТ ЛАКОМИЯТА НА ДОКТОРИТЕ : тече процес, който набива клин между лекари и пациенти. ДОКТОРИТЕ ВИЖДАТ В ПАЦИЕНТИТЕ ХОДЕЩИ КАСИЧКИ. НЕ СЕ СВИНЯТ ДА ТЕ ИЗТРЪСКАТ ДО ПОСЛЕДНО.
  • 5 РЕАЛИСТ

    115 1 Отговор
    На тоя доктор още, като му видя физиономията и ми се отщява да чета повече. Очите му се затварят от пиене и софри. Хипопотам, който говори за здравеопазване.

    Коментиран от #75

  • 6 яко ни лъжат

    83 1 Отговор
    Д-Р ДАМАДЖАНКОВ РАКИДЖАН МНОГО ЯКО ЛЪЖЕ!!!!!
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Раданч Татлъту

    81 1 Отговор

    До коментар #3 от "СНИМКА":

    Не му се сърди,не го ли виждаш ,че е подпухнал завалията!Требат му пари,щото пие от виски със син етикет и нагоре.🥳🥳🥳👍
  • 9 пешо

    77 1 Отговор
    каква почтеност лъха от господина само!
    с конкурс ли ги избират тия, ве!
  • 10 Данев

    13 68 Отговор

    До коментар #3 от "СНИМКА":

    Нищо не е безплатно в този живот. Всеки си плаща. Майка ми има близо 1000 нощни дежурства на спешен сектор. Това я съсипа. Колко я получавала през повечето време за този висококвалифиюциран и тежък труд? По 37 стотинки на смяна. Рушвети не е приемала. Ето това има предвид господинът.

    Коментиран от #15, #59

  • 11 Гал

    89 1 Отговор
    Доктор а говори глупости. Ех тия комунисти, като няма какво да кажеш, ги пускаш в употреба и темата се изчерпва.

    Коментиран от #98

  • 12 др Гей Билтс

    39 1 Отговор
    Пандемията спазва само логиката на сатанинския календар на новолуния.
  • 13 БОЛШЕВИК 🌟

    71 2 Отговор
    И на тоя оял се наглец, 31 години комунизма му е виновен. На кой друг дават 1 000 лв. добавки плюс тлъста заплата и 10 лв. ей така на инжекция?
  • 14 Филип Боев

    76 1 Отговор
    Отново нито дума за декларацията за информираното съгласие, ваксинираните сами да си носят отговорност за последствията от ваксинацията, а за лекарите паричките. Какъв комунизъ, какви пет лева?

    Коментиран от #23

  • 15 ДО ТРОЛА

    81 4 Отговор

    До коментар #10 от "Данев":

    ДРУГАРЮ ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО БЕШЕ НАПЪЛНО БЕЗПЛАТНО,ТОВА ЧЕ РОДИТЕЛЪТ СИ Е ИЗБРАЛ ПРОФЕСИЯ ТАКАВА ТО БЕШЕ ДЪЛГ ДА ПОМАГА НА ХОРАТА МАНГИЗАТА НЕ БЕШЕ ПРИОРИТЕТ ЗАЩОТО ИМАШЕ НРАВСТВЕНОСТ И ЦЕННОСТНА СИСТЕМА,УВАЖЕНИЕ КЪМ ЛИЧНОСТТА НЕ ДЕЙ ПАК ДА СВЕЖДАШ ВСИЧКО ДО МАНГИЗА МНОГО НИСКО ПАДАШ И ПОЗОРИШ РОДИТЕЛИТЕ СИ!

    Коментиран от #21, #41, #43

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Сбъркана работа

    61 1 Отговор

    До коментар #1 от "Мислещ":

    Tos "доктор", какво иска да каже, че хората изнудват докторите да ги лекуват против волята им и, че докторите на изнудват хората за пари и, че ако хората нямат пари за докторите въпреки това докторите ги лекуват ли? Нещо малко доктора си пее песента, която му се иска да звучи - какъв комунизъм го гони, като говорим за идеологии днешната ситуация напомна на едни мракобесни времена от времето на инквизицията или по-нови от времето на националсоциализма, наречен още фашизъм. Я да си припомним журналистическите разследвания от пред ковидните времена, как доктори изнудваха пациенти, как правеха операции на здрави хора само заради парите от касата, как източваха болници със стотици милиони .... колко удобно е да се забрави всичко това, комунизма и пациентите били виновни, че някой е алчен до безобразие и се е взел за безсмъртен полубог!
  • 18 Смехурко

    66 0 Отговор
    За някои индивиди до края на живота им все комунизма им е винонен!

    Коментиран от #107, #108

  • 19 МИНУСА

    41 4 Отговор

    До коментар #16 от "Данев":

    ТИ ЦЕЛИЯ СИ ЕДИН МИНУС !ПАРАЗИТНО ОБРАЗОВАНИЕ!
  • 20 Да ,

    50 0 Отговор

    До коментар #3 от "СНИМКА":

    Безобразни мисли на администратор без опит с пациенти.
    Жалко, че и той е ползвал безплатно обучение, общежитие и д-р. Сега разделението идва от системата, която беше наложена и такива плъхове получават хиляди, А редовите медици измираха от умора при трудни условия без база. Ами, парите отиваха в кръгове... Който е извън тези кръгчета може само да работи.Срам за гилдия която мълчи и се ограбва от такива лидери !
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Мислещ

    32 1 Отговор

    До коментар #16 от "Данев":

    Лепим ти минуси, защото това няма нищо общо с коментираната тема и няма как да е причина за недоверие между лекари и пациенти.
  • 23 Раданч Татлъту

    10 10 Отговор

    До коментар #14 от "Филип Боев":

    Е да, де!
    Тва е НЕОкомунизъм!Практикуват го в малките протестни партии.Питай Ицко и Мая,те ше ги обяснят тея работи!
    🚣‍♂️👧🚣‍♂️👧🚣‍♂️👧🚣‍♂️👧🚣‍♂️👧🚣‍♂️👧🚣‍♂️👧🚣‍♂️👧🚣‍♂️👧🚣‍♂️👧🚣‍♂️
  • 24 Българка

    58 0 Отговор
    За огромно съжаление точно "гилдията на лекарите" торпилира доверието на пациентите. Не случайно е нарицателно вече, че имаме мафия в бели престилки. В България на пациета в повечето случаи се гледа като на касичка. Не може директори и шефиве/ началници на болници да получават месечно заплати 100 -150 000 лв, а в самите билници да няма съвременна апаратура, животоспасяващи лекарства и медикаменти. Не може най-бедните - българите да доплащат най- много в ЕС за лекарства и здраве. И сега отново се говори за парите на медици на първа линия. А кой говори за безпаричието на българи, които се лекуват в домашни условия. Вече полагат ли им се безплатни лекарства? И колко частни болници са разкрили ковид отделения? И защо лични доктори, ако кажеш, че кашляш или имаш хрема отказват преглед и те лекуват по телефона? И те ли са на първа линия.
    Как да вярваш на голи приказки, като грозната действителност е пред очите ни?
    Да има и много почтени и съвестни лекари, но са малцинството в тая гилдия
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Кире

    47 1 Отговор
    Физиономия на отруден и беден човек. Обучавал се безплатно през комунизма.
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Доктор

    7 20 Отговор
    Ненков, освен че не понася онуй /написано е отношението му към него в статията/, има изключително чувство за хумор, но пак е извадена малка част от целия разговор. Да ви развеселя /той го даде като пример/. Една дама е написала в профила си във Фейсбук: "Преди две седмици си поставих ваксина против Ковид, а сега ми закъснява цикълът. Възможно ли и да съм забременяла от ваксината!", хахахахааа. Друга патица пък не купувала вече плодове и зеленчуци от пазар или магазин, защото ваксината била инжектирана в тях. Този народ лудна, но нищо не може да се направи. Що се отнася до задължителното ваксиниране е абсолютно против.Думите му бяха "Все едно да ме забранят да се качвам в трамвая". Опитвам се да кажа, че тук винаги се публикуват извадки от контекста. Или всичко, или нищо, защото така се заблуждават читателите /ако изобщо четат статиите/.
  • 30 Може ли

    38 2 Отговор
    Как може в цяло интервю да не кажеш и една сричка истина? Ами няма да се хване никой на казаното. Затова се споменава поне една истина, а тоя Ненков не можа.

    Не можете да изплашите хората с лъжи вече.
    Вирусът НЕ се предава лесно. Болни, на които им е казано че са с Ковид не могат да заразят дори хората с които спят в едно легло. Не е вярно, ме се карало тежко - 90% не разбират, че са го карали.
    Всичките лъжи лъсват когато усетим, че няма нов вирус, а това е сезонният грип. За крадене на пари е всичко.
  • 31 Какъв комунизъм

    46 0 Отговор
    те е патил бе, докторе? Аз помня и съм живял и в ОНОВА време. Тогава имаше и респект, и дори страхопочитание към лекарите. Като те гледам, и ти май си получил дипломата си по онова време, а? Ето случай от последния месец - имам силни болки. Преглед при ортопед. Предложение - отиваш на СПЕЦИАЛИЗИРАН ПРЕГЛЕД, НО СЕ ЧАКА ОКОЛО МЕСЕЦ. МОЖЕШ И ДА СИ ПЛАТИШ, ЩЕ СТАНЕ УТРЕ. ПОСЛЕ - ИЛИ ЧАКАШ ПО РЕДА СИ ОКОЛО МЕСЕЦ, ИЛИ ПЛАЩАШ ЗА ИЗБОР НА ЕКИП И ТЕ ПРИЕМАМЕ. ПЛАТИХ СИ, СЕГА НЯМАМ БОЛКИ. НО ОЛЕКНАХ СЪС 700 ЛЕВА. И ВСИЧКО Е ЗАКОННО И ПО МОЕ ЖЕЛАНИЕ. Това дали е остатък от комунизма?.

    Коментиран от #49

  • 32 ИВАН

    41 0 Отговор
    Да бе - лош,мракобесен комунизъм .... ами позволете на уважаемите доктори свободно да убиват хората, защо тия комунисти ги притесняват психически
  • 33 ЛИЦЕТО

    48 1 Отговор

    До коментар #1 от "Мислещ":

    ТОВА ЛИЦЕ ОТ ФОТОГРАФИЯТА ,ДА СИ ПРИЗНАЕ КАК ЗАВЪРШИ ВИСШЕ БЕЗПЛАТНО ОБРАЗОВАНИЕ ПРИ ДРУГАРЯ БАЙ ТОШО !
  • 34 Дърт пее..раст...

    34 1 Отговор
    Дърт гербераст,,Пак почнахме с комунистите!!!.Всички копират Тиквата..Комунистите и комунизма отдавна ,изчезна ,обаче тези пичуве,си каканижат,,и нареждат.. безсмислици..Ако някой ,Някой ,нареди задължителна,ваксина,Ти и СДС Герб,ще го обвините в комунизъм,тоталитаризъм .путинизъм...и Бла бла.Шиб.на история.
  • 35 Дърт пее..раст...

    27 1 Отговор
    Дърт гербераст,,Пак почнахме с комунистите!!!.Всички копират Тиквата..Комунистите и комунизма отдавна ,изчезна ,обаче тези пичуве,си каканижат,,и нареждат.. безсмислици..Ако някой ,Някой ,нареди задължителна,ваксина,Ти и СДС Герб,ще го обвините в комунизъм,тоталитаризъм .путинизъм...и Бла бла.Шиб.на история.
  • 36 Перо

    42 0 Отговор
    На крива ракета,космоса и пречи! И тоя представител на прехода проговори за комунизъм 32 г.,след рухването му. А ръководителите на болници станаха олигарси,за сметка на заплатите на медиците,но за това се мълчи!
  • 37 Смех !

    43 0 Отговор
    В България никога не е имало комунизъм.Докторчето го бива само да разправя вицове по Дарик-радио !
  • 38 Аз съм

    42 0 Отговор
    В "мракобеския комунизъм" пациенти поздравяваха по българското национално радио лекувалите ги лекари! Ти не си лекувал българи при социализма. Ти си присъствал на работа. Няма да дойда при тебе дори да ми изрежеш ноктите! Това е сегашното българско капиталистическо ежедневие наречено демокрация, за благозвучност!
  • 39 ген Столти

    27 0 Отговор
    Препоръчвам на тоя да си лекува хъркането, защото вече хърка и буден.
  • 40 jiji

    38 0 Отговор
    мракобесния комунизъм те направи човек боклук
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Перо

    34 1 Отговор
    Тоя отявлен герберист,вярва ли си в това,което говори,защото в главата му са само обществени поръчки и схеми за източване на здравната каса,другото за народа са опорките на толупа: комунизъм, Радев,магистрали и т.н.,а чекмеджето е държавна тайна! Да не би да е завършил медицина през националсоциализма или е бил “репресиран” силово,да завърши висше образование през соца! Жалък,смешен плач на закъснял “демократ”!
  • 43 Бай Яни

    3 30 Отговор

    До коментар #15 от "ДО ТРОЛА":

    Нищо безплатно е нямало и няма да има никога. Затова и сега сме на този хаус. Крадяхте безнаказано и живеехте на гърбът на останалите.

    Коментиран от #48

  • 44 дядото

    15 0 Отговор
    боже милостиви.как изтърпяваш толкова тъпа,злобна и безмозъчна измет на този свят.
  • 45 big

    38 0 Отговор
    Г- н Ненков, ако Вие имате спомен от мракобесния социализъм, здравната система беше много добре развита. Почти нямаше населено място, което да не беше обвързано с нея и най-вече нямаше тази "тъпня" наречена здравна пътека, оставяща без лечение болните хора! Другото нещо, един умен и интелигентен човек, който се е докоснал до образователната система тогава, щеше да знае, че комунизъм е нямало и никога няма да има! Това е една утопия от 16 век, но откъде да знаеш?

    Коментиран от #66

  • 46 аман от здраве

    27 0 Отговор
    Докторе, не ви е лесна професията. Наздраве!
    Ама вземете и прокарайте тая ЕЛЕКТРОННА ЗДРАВНА КАРТА!
    То бай Тошо си го бе казал:
    Ей тия българите сме големи факири изкарваме 100 лева , харчим 500. Така и вие работите за една заплата , а харчите на ангро, защото Здравната касичка стои зад вас, която всички ние пълним!
    Така, че вас комунизма не е заминал.
  • 47 ГАД

    27 0 Отговор
    Тоя с0р0соиден израстък едно време го играеше комунист...
    Повдига ми се - накъдето и да подгледнеш е пълно със слагачи, готови да оближат ботуша на настоящи режим
  • 48 123

    19 1 Отговор

    До коментар #43 от "Бай Яни":

    Мале! Всички крадяли, а ти си от тези които работели и естествено си ....изключение! Я зи изцеди кнето и седни да си направиш овесената кашичка :)
  • 49 пешо

    25 0 Отговор

    До коментар #31 от "Какъв комунизъм":

    споменавал съм и друг път, поради житейски обстоятелства години наред съжителствах и общувах с хора от това съсловие. споделям го съвсем отговорно - по-меркантилна част от обществото няма! изключенията само подчертават констатацията.

    Коментиран от #84

  • 50 ВЪН

    21 0 Отговор
    Поредния ваксинатор-антикомунист
  • 51 Ваня

    14 1 Отговор
    На 11 Септември от 12:00 ч. - ПРОТЕСТ ПРЕД НС.
  • 52 нннн

    29 0 Отговор
    Ей такива ид..ти съсипаха хубавата държава, вкл. здравеопазването.
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 3.14К

    18 2 Отговор
    Този доктор е следствие от мракобесен комунистически запой!
  • 57 Ицо

    19 1 Отговор
    Ненков абе вие докторчетата що крадете бе а що крадете защо крадете на народа парите ааа защото ви е позволено нали
  • 58 доктор Бружков

    19 0 Отговор
    И НА ТЕБЕ ЛИ СА ВИНОВНИ КОМУНИСТИТЕ Е ТИ КАКЪВ БЕШЕ БЕ КАУНЬ
  • 59 Stoich

    15 0 Отговор

    До коментар #10 от "Данев":

    По нейно време с парите от тези дежурства се плащаше парното за минимум шест години бе льохман.
  • 60 войводата

    21 0 Отговор
    КАТО СА ГУЗНИ ЗА НЕЩО И ВЕДГА СЕ ПУСКАТ КОМУНИСТИТЕ СА ВИНОВНИ АМА ТЕ ИЗМРЯХА КОМУНИСТИТЕ ОСТАНАНАХА ЕЙ ТАКИВА ТЪРГАШИ ДОКТОРЧЕТА КАТО ТЕБЕ БЕ
  • 61 Пациент

    20 0 Отговор
    Toзи мракобесен иди0т откъде го изкопаха.
  • 62 Много малка разлика

    15 0 Отговор
    АЗ - От мракобесната демокрация, сега, тече процес, който набива клин между лекари и пациенти. ТОЙ - д-р Ненков: От мракобесния комунизъм тече процес, който набива клин между лекари и пациенти. Кой е глупака?
  • 63 вили

    22 1 Отговор
    ДО КОГА ЩЕ КРАДЕТЕ В БОЛНИЦИТЕ И КЛИНИКИТЕ НА ХОРАТА ПАРИТЕ
  • 64 Ицо

    24 0 Отговор
    НЕНКОВ ,БАБА ТЕ ПСУВА ВСЯКА СУТРИН КАТО ТЕ СЛУША
  • 65 вили

    25 0 Отговор
    и тоя плъх при комунизма живееше добре
  • 66 ????

    17 1 Отговор

    До коментар #45 от "big":

    Защо му обръщаш внимание? Комунизъм е имало, но фашизъм в България въх недей никога? За този и други като него има само една дума използвани! И преди и сега.
  • 67 М Ненков бивш министър!! Кой направи

    27 1 Отговор
    Болниците търговски дружества?? Докторите, станаха Меркантили, изнудвачи, Мафия, в Бели престилки!! Няма тука Комунизъм Виновен!! Хареса ви да Крадете Яко Държава и народ, пациентите за, вас са, само пари, банкомати, здравето на хората е Стока за вас!! Крадете, Изнудвате болните, Богатеете Яко!!!
  • 68 дъртак

    12 3 Отговор
    При комунизма отдавна да си ваксиниран и то под строи, келеш гаден. Много ти знае главата какво е комунизъм.
  • 69 КовидманЯк

    22 0 Отговор
    Лъжеш, шишко!И ти си захлебил щом пропагандираш тия експериментални биологични продукти в изпитателен срок наречени ваксини.Лъжеш яко, предател!
  • 70 Е пак ли...

    19 1 Отговор

    До коментар #1 от "Мислещ":

    Я... пак били виновни комунистите щото при тех било безплатно лечението ....
  • 71 Тодор Александров

    13 0 Отговор
    Тоя Ненков мисли с Ненките си!
    Слагам!
  • 72 Гуцанов

    2 12 Отговор
    Костя Копейкин, прибери си троловете, че усмърдяха навсякъде с мозъчните си пръни ! И 2 % няма да вземем ! Ще ти отрежа от заплатата !
  • 73 Механик

    24 1 Отговор
    През "мракобесният" комунизъм, неуважаеми, търговецо на човешко здраве, лекарите бяха на почит. Можеш да попиташ за това, хората, че и лекарите живели по това време.
    Клинът между нас и вас го набиха демократите с техите "демократични" изгъзици, като превръщането на болничните заведения в ТЪРГОВСКИ дружества и с превръщането на теб и колегите ти в нищо-неможещи, но за това пък, силно-алчни катили.
    Не, ние не сме против да сте по-богати от нас. Дори не сме против и да сте доста по-богати, но сме против това да гледате на нас като на банкомати и единствената ви цел да е да свличате по 10 кожи и да пробутвате лекарства за които ви е ПЛАТЕНО да пробутвате. А тези лекарства да не вършат работа.
    Разбра ли "докторе" с вид на снощен пияндурник? РАзбра ли защо не ви почитаме?
    Едва ли си разбрал, обаче.
  • 74 В.В.П.

    9 0 Отговор
    За докторите комунизъма си е жив!! ,sБъркат и влачат от държавата...Най сладко !!!.Виж ,в частния сектор ,е друго..Няма къде да бръкнеш,мърлю!!.

    Коментиран от #87

  • 75 777

    11 0 Отговор

    До коментар #5 от "РЕАЛИСТ":

    Прав си, но за хубавите мед. сестри как му се отварят да знаеш.Ококорва се като хамелеон и същия език им пуска. А заради невъзможността си да се качи в нормална кола, горкия е принуден да си купува все по-големи. Беше със старата S-ка , смени я с като на Баце джипката, но като видя че с нея получава и лош имидж пак я смени с нова S класа. Щото е неутрална.Та за това сигурно му е неудобно да си говори за пари с пациентите ама се налага.
  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 Кольо

    5 1 Отговор

    До коментар #3 от "СНИМКА":

    И колко заплащаше едно време детето на партиеца връзкар за да стане лекар в института ,щото за другите бе струга или друга подобна работа като леяр примерно ? Сегашните "Инвестират в себе си " и се очаква да са нищо друго освен дилъри на фармацията и тук таме на някого я помогнат , я не с нещо. Пари обаче не отказват никога и колкото повече ,толкова повече. Те са търговци на здраве щом са платили обучението си . Морал ли ,клетва ли ? Ко каза ? В Хипократовата пише ,че са длъжни да лекуват без пари учителя си и неговото семейство . Толкова - за баща и майка и своето семейство се предполага. за родата може и да ти каже две-три думи в повече , но това не променя факта на приказката " Въпреки лечението пациента оживя " . Останалото е да се научиш да работиш с новата техника и съвременни методи изградени на база историческия опит. Честито на оживелите. Бъдете здрави за да оставите днес един лекар по-малко ояден ,както и един зъбар ,адвокат , частен съдия изпълнител , КАТ ,НАП и ред други изедници. В крайна сметка има и други професии чакащи парите Ви .

    Коментиран от #81

  • 79 Сърп и чук

    13 0 Отговор
    При мракобесния комунизъм не помня да е имало чак такъв клин между лекари и клиенти!? Лекарите бяха уважавани хора и ако и да нямаха частна практика, хората ги затрупваха с благодарност и услуги! Бях в болница, когато една нощ докараха спешно един тракторист с жлъчна криза. Следващите дни на визитация се разприказваха с доктора, той каза, че строи нещо и човекът му обеща! Каза, че има една текезесарска постройка за събаряне и след изписването ще натовари колкото трябват керемиди на трактора и ги достави прилежно!
  • 80 Опааа

    6 0 Отговор
    Хората не се питат защо властите ще имат сметка да изкарват данни с много заболели и много починали. Защо ще те чипират, с какво си важен за някого?"

    Докторе, какви са тез работи?

    Хората такива въпроси не бива да си задават, дори по принцип, пък ти чак ни се караш за липсата на размисли по темата...

    Да не се опитваш да ни кажеш... нещо?
  • 81 Да Кольо

    0 9 Отговор

    До коментар #78 от "Кольо":

    ама няма да останат здрави.
    Ще пият и пушат цял живот, после при доктора.
    Ще се напият, ще си изпочупят главите, после при доктора.
    Ще ядат мазно, после при доктора.

    Коментиран от #85

  • 82 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 83 Още помним

    15 1 Отговор
    По времето на комунизма имаше лекар, зъболекарски кабинет и мед.сестра във всяко училище.Прегледи и лечение-задължително.В болница като отидеш те поемат изцяло, без да чакаш направление с което се чудиш на коя врата да чакаш.Уважавахме лекарите и те нас.
  • 84 Перо

    15 1 Отговор

    До коментар #49 от "пешо":

    Драгалевският лаборант създаде здравна система на търговски дружества и пътеки,като унищожи здравеопазването,а другите,като толупа го довършиха с узаконени кражби!
  • 85 Сърп и чук

    3 0 Отговор

    До коментар #81 от "Да Кольо":

    Запомни, безграмотнице! Мазното никак не е вредно!
  • 86 Порно

    9 0 Отговор
    Когато чуя да се говори за комунизъм , става ясно, че разговора е за пари.

    Коментиран от #118, #122

  • 87 Хасан

    7 2 Отговор

    До коментар #74 от "В.В.П.":

    Е да де . Работи в болницата доктора и ти казва " Операция за разширени вени за теб безплатна , ама лежиш дълго и малко в гипс щото скалпела . Месец-два поне не си на работа. Ако дойдеш в частния ми кабинет +2000 лв. ,но след седмица си на работа щото с лазер. " В това време ти има всички данни и книжата в болницата държавна си вървят и се оказва ,че наистина си лекуван по здравна каса . Удоволствието е ти да отидеш по-рано да блъскаш за частника щото иначе ще те изхвърли от работа и ще вземе друг гладен , а за доктора е ясно . Това което му се следва за 1 той го прави 3 . Учил човека . Да си се научил и ти , ама пък прекарам ли доктор да му сложа дограмата или фаянса ... само да видя бялата престилка и му "тургам капата ". Сами си го направиха. Бялата мафия в подобието на държава с мафии от целия спектър. Скоро и на онези с бурките и чалмите.
  • 88 Мутата

    13 0 Отговор
    какво знае този дебил за "комунизма" , 89 година е бил на 20 години , такива като него унищожиха морала на голяма част от лекарите.

    Коментиран от #94

  • 89 Наивник

    13 0 Отговор
    Тая седесарска демокрация обърка тотално българското общество и в частност лекарите.
    Не мракобесния комунизъм, а лидерите на лекарското съсловие като този, тези от БЛС и др. ерозират здравната система и другите работещи в нея със своя пример в политическото лакейство,корупцията, лакомията и грубото отношение към колеги и пациенти. Комуниизмът ви построи болниците и ви образова без пари и за сведение при социализма лекарите имаха несравнимо по-голям авторитет сред хората отколкото сега.
  • 90 Д-Ненков??? Меркантили оялисе!! Какъв

    15 1 Отговор
    Мракобесен Комунизъм те Гони а, пък ви бил виновен, да станете Много Алчни!!! Алчността ви няма граници, за това народа ви намрази, и за това, че лекарите се включиха в Политиката, зада крадат безнаказано, като останалите Политици!! Мафия в Бели престилки, това сте Върхушката на Лекарско то съсловие!! Тези, по надолу в ерархията и те гледат от вас, и те тръгнаха през Просото!! Търгаши на човешки животи,!!!
  • 91 Пишман

    14 0 Отговор
    Още един дето вече повече от 30 години комунизма му е виновен!
  • 92 Д-р Хаус

    16 0 Отговор
    Тоя тулуп,който освен да разказва тъпи вицове по телевизията и дрънка глупости,за нищо друго не става,освен за санитар!! Ало,Ненков!! По кое време се пръкна,изучи и стана човек?? Клин между лекарите забиваха тикви като теб,управлявали здравеопазването от 1999г.насам,когато данъчно осигурителния модел беше сменен с касово осигурителен!! Схващаш ли бе тикво???
  • 93 Пълничък е

    14 0 Отговор
    Егати наглецът, недоверието се породи от алчността ви и съсловен олигархат след 1989 г.. Един от вас няма осъден, с отнети права и в затвора.
    За разлика от САЩ и Европа.
    Гледайте го каква шия е направил, яло, яло та се ояло.
    Моето завещание съм го направил, разболея ли се тежко в чужбина - евтаназия, почина ли в България роднините ме изгарят на клада в планината.
    Пукнат лев няма да видите нито от болестите ми, нито от погребението ми.
    Как не ви е срам бре, да ви плащат за основното ви задължение, за което получавате заплата-да лекувате, хиляда лева отгоре и пари за ваксини. Алчен, по-алчен, най-алчен.
    Като не искате да лекувате станете месари.
    В болница в България не стъпвам.
  • 94 Д-р Хаус

    14 0 Отговор

    До коментар #88 от "Мутата":

    Тоя дебил дори не знае,че в България никога не е имало комунизъм, а СОЦИАЛИЗЪМ!! И по времето на социализма държавата го е изучила и направила човек!! Сега дори за санитар не ства
  • 95 Дядо Поп

    9 0 Отговор
    Тоя тулуп не е виновен!! Виновни са тези, които му дават трибуна по телевизията!!!
  • 96 Дядо Поп

    7 0 Отговор
    Тоя тулуп не е виновен!! Виновни са тези, които му дават трибуна по телевизията!!! Вай вай!; Много противна физиомутра има!!
  • 97 Дядо Поп

    8 0 Отговор
    Тоя тулуп не е виновен!! Виновни са тези, които му дават трибуна по телевизията!!! Вай вай!; Много противна физиомутра има!! Прилича ми на некадърен клоун от пътуващ цирк!!
  • 98 Беновска пита

    7 0 Отговор

    До коментар #11 от "Гал":

    А бе тоя тулуп защо не работи " на първа линия"?? Защо се крие като лалугер в дупка зад гърба на колегите си реаниматори??
  • 99 777

    13 0 Отговор
    Миренце, нали така ти викат, клина го набиват същите като теб на пациентите.Твоята гилдия,а не сестрите ,санитарите и малкото останали истински лекари. Сутрин ако човек застане на входа на паркинга на ВМА ще види ясно разликата между мафиотската ви гилдия и обикновенните медицински служители. Миренце сподели на хората от които искаш да ти вярват какви коли си карал от 2012г. до сега.Сподели и покажи каква е последната ти кола и предпоследната. И най-вече с колко заплати си я купи. Покажи си доходите от януари 2020 до сега и ни обяснявай за клина.
  • 100 Чупка

    14 0 Отговор
    На тарикатът не му пука за никого, просто се прави на светец. Ако не беше мракобесният комунизъм, по кой ли кър щеше да гони кравите.
  • 101 1111

    9 1 Отговор
    Кoмунизмът изглeждa кaтo нeдoнocчe cпрямo глoбaлнaтa тoтaлитaрнa cиcтeмa, кoятo вce пo-видимo ни зaхлупвa. Пo врeмe нa кoмунизмa лeкaритe бяхa нaй-увaжaвaнaтa прoфecия. Ceгa здрaвeoпaзвaнeтo e кучe кacичкa, и лeкaритe ca бизнecмeни c бeли прecтилки. Нe ca рeдки cлучaитe нa нeнужни и ocaкaтявaщи лeчeния и oпeрaции. Oт къдe дa дoйдe дoвeриeтo?
  • 102 Този

    12 0 Отговор

    До коментар #1 от "Мислещ":

    е отвратителен мошеник . Не знам защо системно ни занимават с него . Известен подлец и крадец. Отдавна трябваше да е в затвора.
  • 103 Уйке

    13 1 Отговор

    До коментар #1 от "Мислещ":

    Питам се тоя лекар ли е, политик ли е, шоу мен ли е или просто дебел клоун!
  • 104 Секирата

    8 0 Отговор
    Трябва да започне от вас!
  • 105 Некадернико

    8 0 Отговор
    Какво си свършил през жалкия си живот освен един вагон с г@вна?
  • 106 Павел пенев

    10 0 Отговор
    Този как е станал лекар при мракобесния комунизъм? Не е ли учил при социализма този униформен в бяло простак?

    Коментиран от #109

  • 107 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 108 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 109 хихихихихи

    10 0 Отговор

    До коментар #106 от "Павел пенев":

    Завършил е медицина през 2000г. ама знае какво са правили мракобесните лекари през светлия комунизъм! Или беше обратното!
  • 110 ПЕНКО

    5 0 Отговор
    НЕНКОВ ПРИТЕЖАВА -- ХИПЕРТОНИЯ И ВАМПИРЯСЪМ !!!!!!!!!!!!!!!!
  • 111 баба яга

    10 0 Отговор
    Абе аланкоолу, 30години минаха и все комунистите ви виновни за всичко лошо що стане в тая държава.Кой ни управлява през тия години? Кой съсипа всичко що беше построено и създадено?Здравна система ,образование , промишленост, икономика ,инфраструктура, села и градове обезлюдяха , младите хора се изнесоха в чужбина и т.н. Кой бе аланкоолу го стори? Че комунисти управляваха 45 години -да, но след тях 30 години нали управлявате вие-търгашите. И кво праим сега? Само комунисти ви в главите за оправдание. Айде вече измислете нещо друго . От това ни писна.
  • 112 някой знае ли

    3 0 Отговор
    комунистите колко дядовци утрепаха на тоя?
  • 113 клина

    5 0 Отговор
    го набиват такива като тебе бе, "докторе". Дано се намери и на тебе кой да го набие.
  • 114 възпитаник

    4 0 Отговор
    Мракобесния комунизъм ви изучи безплатно,а някой заминаха за много пари другите тук дерат
  • 115 ААА СМЯХ

    3 0 Отговор
    ОТНОВО ТЕЗИ кУмОниЗти,.. брей че неизчерпаема тема,.. ти другарю
    доктор не си ли такъв, само не лъжи, не комунизмът ви направи такива, а вие самите, обърнахте всичко на ЕТ И ТО БЕЗ КАСОВА БЕЛЕЖКА,...
  • 116 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 117 Иво

    5 0 Отговор
    Мунчо, при маркобесния комунизам здраавоопазването беше вседостъпно, безплатно и на световно ниво , такива хищни умници го доведоха до това състояние.
  • 118 Когато

    3 0 Отговор

    До коментар #86 от "Порно":

    Когато дам пари на бедните - ме наричат светец.
    Когато попитам - "защо бедните нямат пари?" ме наричат... комунист.

    Hélder Pessoa Câmara - бразилски... свещеник.
  • 119 Анонимен

    4 0 Отговор
    Защо ще те чипират, с какво си важен за някого?”, коментира д-р Ненков.
    Как ви каза в прав текст,че за такива като него вир не сте важни,но благодарение на кого и на кои пари той получава заплататаси?
    Защо ще ме ваксинират тогава?
    Още въпроси да задавам ли?

    Коментиран от #120

  • 120 Хмммм

    2 0 Отговор

    До коментар #119 от "Анонимен":

    Ако прочетеш пак целия му цитат, ще видиш въпросите, че даже и как ни се скарва, че НЕ си ги задаваме ;)

    Коментиран от #121

  • 121 Анонимен

    4 0 Отговор

    До коментар #120 от "Хмммм":

    Няма нужда да се хабя в четене,то това ако е доктор и с подобно мислене човек ще те лекува тежко му на болния какво го чака.
  • 122 Гост

    1 0 Отговор

    До коментар #86 от "Порно":

    Виж му физиономията и с тая риза и сако на като типичен комунист,който не знае къде се намира,да не говорим за липсата на връзка с главата горе.
    Такива говорят само каквото им говорят от кораба майка.
  • 123 ааа

    1 0 Отговор
    Ненков, приеми моите извинения, че си бил принуден да говориш за пари с клиентите си. Ние сигурно не сме, а парите и договорите ни капят от небето? Кой те е спрял да живееш с една държавна лекарска заплата в Трънската болница и да се радваш на едно благодаря? Лекарят лъже пациента, така както продавача на дини на пазара. Всички сме го видели и лично изпитали. Затова и няма уважение ни към едните, ни към другите.
  • 124 хмм

    1 0 Отговор
    тоя е същия фалшив доктор и крадлив толуп като ректора на медицинския във варна
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове