Last news in Fakti

6 Септември, 2021 16:51 3 298 43

Валери Найденов: При тази избирателна система ще получаваме още от същото

  • валери найденов-
  • избирателна система-
  • мажоритарни избори-
  • партии

С нея олигархията си назначава депутати, а народът няма избор, смята журналистът

Валери Найденов: При тази избирателна система ще получаваме още от същото - 1
Снимка: БГНЕС

"Парламентът от доста години е приватизиран, но проблемът му сега е, че в момента няма мажоритарен собственик. А вносителите на новите проекти са в кървава война. Благодарение на партийно-листовата избирателна система олигарсите вкараха проектите си в парламента, за да продължат войната, която водят за имоти".

Това заяви журналистът Валери Найденов в предаването "Пресечна точка" по NOVA.

"Навсякъде, където има такава избирателна система, има такива кризи - случвало се е в Италия, Франция, Белгия, сега в Холандия. Такава криза е докарала Хитлер и Мусолини на власт. Такава е имало и у нас преди превратите през 1923 и 1934 г. Тази система превръща партиите в истерични котки, които си съскат една срещу друга, но нищо не могат да променят. Партийно-листовата система е репресивна. При нея олигархията си назначава депутати. Народът не може да избира. Губи се обективният критерий.

Народът вече гласува, че иска друга избирателна система. Докато олигархията не се разбере помежду си, кризата ще продължи. Може да има четвърти и пети предсрочни избори, докато някой не стане мажоритарен собственик на парламента", каза още Найденов.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 23 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Точно

    22 2 Отговор
    Като на пазара! Искаш риба, но там предлагат тиква краставица патладжан!

    Коментиран от #17, #37

  • 2 Последния Софиянец

    11 14 Отговор
    В 18 часа се събираме пред Президентството,а в 19 00 тръгваме към Парламента да почетем Съединението! Всички свободни хора са поканени.

    Коментиран от #39

  • 3 111

    23 10 Отговор
    Собственикът на парламента са всички българи! Мажоритарните извращения оставят повече хора без представителство от пропорционалната система.
  • 4 Behemoth

    10 8 Отговор
    Абе трябва да намерим една тиква за цар и ТОЛКУЗ....ти на кратунките не може да сложиш Анщайн да ги управлява
    ....
  • 5 ОПГ ГЕРБ-ДПС

    23 7 Отговор
    Не с тази избирателна система, а при това задкулисие. Не е проблема в избиателната система, а в опростелия и апатичен народ, който пък е продукт на въпросното задкулисие.
  • 6 666

    25 7 Отговор
    Валери Найденов ... ТОЧНО В ДЕСЕТКАТА ! Затова не ходя да гласувам . В тая държава партиите си имат задкулисни изроди а партиите за благодарност приемат разни измислени закони с вратички да дерибейства задкулисните престъпници и така има парченце от баницата за всички .
  • 7 БАЙ Х@Й ‼️

    24 2 Отговор
    🇧🇬🇧🇬🇧🇬 на сергията с гнили домати не ИЗБОРЪТ е пеоблем, а СТОКАТА‼️ 🇧🇬🇧🇬🇧🇬

    Коментиран от #8

  • 8 БАЙ Х@Й ‼️

    7 0 Отговор

    До коментар #7 от "БАЙ Х@Й ‼️":

    🇧🇬ПРОБЛЕМ/ дебели пръсти/🇧🇬
  • 9 и още нещо

    14 19 Отговор
    При същата избирателна система имаме отличен президен на място. Значи и при появата на нови политици като А.Василев и К. Петков може да има нови резултати в политиката. Затова се плюе масово по тях и президента, били на кремъл креатури, на международния либерал, крадяли, имали двойно гражданство. И ГЕРБ и ДПС и сините та дори и изританите от БСП гледат да подлеят вода на новите политически играчи. Но няма да им се получи.

    Коментиран от #13

  • 10 мдда

    23 7 Отговор
    Е ти каква "избирателна система" искаш бе?? Като избирате б0клуци за депутати, не ви е виновна системата!! Виновен е пилешкият ви мозък. И сега имаме добри политици. Просто не биват избирани...
  • 11 Българка

    25 4 Отговор
    За мафията, коята разпола с милиарди, ограбени от българите, мажоритарни избори са удобни. Ще могат да си ги купят по-лесно. Във всеки град има достатъчно техни феодали, кото вече са се впили в общността и са подчинили общински структури , а обръчите фирми вилнеят и сега

    Коментиран от #35

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 РЕАЛИСТ

    13 4 Отговор

    До коментар #9 от "и още нещо":

    Нагледахме се вече на месии, които идват от нищото и ни спасяват. Царят дойде и за 800 дни ни оправи, дойде Бойко и за 12 години стигнахме всички последни места в Европа/ с изключение на смъртност/. Слави щеше да ни измъкне от дупката, ама така затънахме в нея, че скоро не можем се изкара.Сега идват новите с Кирчо и сие и ще заживеем по мед и масло.

    Коментиран от #18

  • 14 АМОН

    16 3 Отговор
    БРАВО ВАЛЬО!!
    БРАВО НАЙДЕНОВ !!

    ТОЛКОВА ТОЧНО КАЗАНО, ЧЕ ПОВЕЧЕ НЯМА НА КЪДЕ.

    ВСИЧКО ПРОДЪЛЖАВА НО ДО ВРЕМЕ.
    БОРБАТА МЕЖДУ ОЛИГАРХИЧНИТЕ КЛАНОВЕ СЪЩО.

    КОГАТО СВЪРШИ ТЪРПЕНИЕТО ЗАПОЧВА ИЗПИТАНИЕТО - казва КОНФУЦИЙ.

    ТЪРПЕНИЕТО ОТДАВНА Е СВЪРШИЛО.

    "Ние сплетохме здраво ръце,
    с тебе се счепкахме здраво.
    Кръв капе от мойто сърце,
    грохнал си ти. Тогава? —
    Един ще бъде повален,
    един ще бъде победен —
    и победеният си ти.

    Тогаз,
    на твойто място,
    дружно,
    ще изградим със много пот
    един живот
    желан
    и нужен,
    и то какъв живот!" /ВАПЦАРОВ/

    Коментиран от #23

  • 15 Трифон Славеев

    10 4 Отговор
    Задкулисието е прекалено силно в България, за това се получава така, няма излизане от този омагьосан кръг докато кукловодите са живи....

    Коментиран от #24

  • 16 Варненец

    7 5 Отговор
    Валери като разбира от избирателни системи, защо не стане шеф на ЦИК? На неговото племе му угаждат за всичко... Проблемът не е в системата, а на Козяк и в Брюксел!
  • 17 Дядото

    8 11 Отговор

    До коментар #1 от "Точно":

    Защо кълвете на номерата на бившия главен редактор на вестник 24 часа и бивш агент от тоталитарната и репресивна Дс служба Валери Найденов, той и неговите колеги са добри манипулатори на обществото. Целта на другаря Найденов и неговите кагабейски колеги е друга, но няма да им се получи. Защото пропорционалната система е най трудна за купуване. А при мажоритарната система ще им излезе много по евтино на Олигархията при пазаруването. Всъщност най правилния и верен ход е да се намери лидер на партията която ще удари здраво олигарсите през ръцете, защото те имат много финансови средства и са дълбоко свързани с Русия и нейните служби и бизнеса им. Дори трябва да има няколко показни ареста и дела срещу Олигархията, а не като президента Радев Решетников да ги защитава тези олигарси, особено арестуваните и с повдигнати обвинения, а именно: братя Бобокови, Баневи, Арабаджиеви, алкохолния олигарх Миню Стайков, избягалия в Сърбия банкер крадец Цветан Василев откраднал от банка Ктб няколко милиарда лева и най големия наглец олигарха от началото на прехода другаря В. Божков черепа, които си пазаруваше избиратели за депутатски имунитет под благия поглед на служебния министър на Мвр другаря милионер и собственик с жена си на 19 имота другаря Бойко Рашков. Начело с най старите кагабейски партии Бсп, Дс и Дпс европейска България няма никакво настояще и бъдеще.

    Коментиран от #21, #27

  • 18 и още нещо

    8 6 Отговор

    До коментар #13 от "РЕАЛИСТ":

    Аме аз не виждам какво лошо са направили Кирчо и сие. Ти ако слушаш гербавите опорки, само при тях е било добре, ама данните товорят друго.

    Коментиран от #26

  • 19 наполовина

    8 0 Отговор
    Прав си Найденов, но наполовина!
    Но не олигарсите да се разберат, а народът да си избира депутатите!
    Като се премахнат прага на преференциите и "избираемите места"!
    Които и без това са противоконституционни!
    По смисъла на чл.6 ал.2. от Конституцията на РБ!

    Коментиран от #25

  • 20 нннн

    12 1 Отговор
    Проблемът не е в избирателната система, а в почти невъзможността да се уволнят вече избраните, когато нагазят лука. Народът, като работодател, трябва веднага да може да уволни избраниците си, ако е нужно. Че кой работодател би търпял крадлив и некадърен работник 4 години?!
  • 21 изкуфял

    4 4 Отговор

    До коментар #17 от "Дядото":

    Къв Решетников, кви 5 лв.? Гешев нали ги обвини, що не ги осъди тия олигарси? Щото толков може. И щото целта беше да им гепят каквото могат. Като на пловдивския Ветко, дето случайно забравил да му запорира хотелите и почнали да си сменят собственика. И Гешев ли е проект на Решетников?
  • 22 В Найденов?? До сега, 30год мълча за

    9 5 Отговор
    Мажоритарни избори??? Защо?? Как се досети, че системата на изборите е Виновна?? Не Мъртвите Души от Списъците, не Корпоративния вот, не Купените Ромски гласове, не Далавери те на М Константинов, не копува нето на Цели, секции, не хартиените Бюлетини, които правиха Недействителни?? Много си "УМЕН"???
  • 23 ФАКТ Е

    9 15 Отговор

    До коментар #14 от "АМОН":

    Вапцаров е поет-терорист българомразец!
    Наемник на Кремъл, както другите комунисти-терористи!
    Но тогава сме имали държава, за разлика от днес!

    Коментиран от #29, #32

  • 24 ТРАЯН

    4 2 Отговор

    До коментар #15 от "Трифон Славеев":

    ЗАДКЛИСИЕТО РОДИ ЧУДОВИЩА.

    ТЕЗИ КОИТО НИ ВОДЕХА КЪМ СВЕТЛОТО КОМУНИСТИЧЕСКО БЪДЕЩЕ , ДЕГРАДИРАХА В МОРАЛА ДО СТЕПЕН НА ЛИПСА НА ВСИЧКО ЧОВЕШКО.

    ХОРА БЕЗ СЪРЦА, ХОРА БЕЗ ДУШИ.
    СЛУГИ НА МАМОНА , ЗАБРАВИЛИ КАКВО Е ЧЕСТ И КАКВО Е ДА СИ ЧАСТ ОТ ДЪРЖАВАТА.

    Дoкaтo ЧAЛГAРИТE рaзигрaвaхa циркoвe в пaрлaмeнтa тeхнитe гocпoдaри oт ПГУ нaпaзaрихa бeзпрoблeмнo вcички фирми нa ЧEЗ !!

    Пoвoд дa пoчeрпят имa нe caмo прeдлoжeният зa прeмиeр oт ЧAЛГAРИТE Ники Вacилeв , нo и eкипa му прeдcтaвлявaщ OПГ oкрaлa oт aктивитe нa КТБ нe caмo ВИВAКOМ нo и цялaтa държaвa.

    EДВA ЛИ ЩE ПOЧEРПИ НИКИТO ВACИЛEВ , AГEНТ РУМЯНЦEВ ПOЗНAТ НИ КAТO AТAНAC ТИЛEВ КOЙТO E ВOДEЩ OФИЦEР НA МOНИ CAКCA C ПAРТИЗAНCКOТO ИМE КРУПИE, OCТAНAЛИТE ПOДКРEПЯЩИ ЗAВEРAТA ЛИЦA КAТO БРИГAДИР ХРИCТOФOРOВ ACПAРУХOВ , CТOЯН МAРКOВ , ПРИНЦ КИРИЛ , МИЛEН ВEЛЧEВ И КРЪЖOКA OТ ЛOНДOНCКOТO ВТБ.

    НE CE НAЯДOХA ТEЗИ ДEГEНEРAТИ ПРEВЪРНAЛИ ДЪРЖAВAТA В ДOНOР НA ТEХНИТE AЛЧНИ ЗAДНИЦИ.
  • 25 ИСТИНАТА

    8 9 Отговор

    До коментар #19 от "наполовина":

    Съединението ни разедини!
    На русофили и българофили!
    Руският цар е яростен противникна обединена България!
    Затова отнема генералското звание на българския княз Батемберг,
    изтегля руските офицери и обезглавява българската армия!
    Сърбия вероломно напада млада България!
    Предвождани на Сливница от своя княз българите обръщат в бяг сърбите!
    Но русафилите си остават българомразци!
    Организират преврат и детронират княз Батемберг!
    И само хъшовският кураж на Председателят на Парламента,
    великият Стамболов
    спасява от погибел млада България!
    Заради което дългата ръка на Русия
    ще го посече насред София!
    Особено яростно е разенинението след 1917г.
    Комунистите тероризират България,
    а след 9.9.1944г. я окървавяват!
    Без съд и присъда по градове и села са избити над 40 000 българи!
    Труповете им са изхвърляни в деретата на зверовете!

    Днешна разединена на русофили срещу българофили България
    е на дъното на ЕС!
    С въоръжение несъвместимо с НАТО
    и с руска енергийна примка на шията!
    С най-ниски пенсии и заплати!
    С най-висока смъртност и трагично здравеопазване!
  • 26 РЕАЛИСТ

    9 2 Отговор

    До коментар #18 от "и още нещо":

    Абе, не разбрахте ли , че двама човека партия не правят. Нямат кадри, нямат структури в страната. Ще правят кастинги, като Слави ли? Ще се напълнят с калинки и лакеи, предложени им от силите, които стоят зад тях и България ще затъва още и още и никога няма да стигне Румъния , ама в нищо. Аман от наивници.
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Владимир Кънчев

    8 1 Отговор
    Както винаги! Жалко! Диагнозата поставена от Валери Найденов е убийствено точна но не се харесва на болния - тоест на нас. Ние искаме друго - Светец Владетел! Няма да го дочакаме! Има някои световни изключения - предимно в далечни страни, но тук нещата са други - за улеснеие визирам един такъв светец, чието име започва с КИМ! Все пак е добре, че понякога може да се прочете това което ти е на душата - при светците,при Ким също, няма такива глезотии!
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 неразбрал

    1 1 Отговор
    ЧЕ ТИ СИ ОТКРИЛ ТОПЛАТА ВОДА
  • 31 Макробиолог

    3 4 Отговор
    Да,в доста коценгриран вид няколко лъжи и една безспорна истина....тоест истина е че в мажор избран парламент мафията ще му стане неоспорим собственик чрез три партии--дпс/сега взима 10тина %,при мажор избори ще са поне 15%/,герб--имат финанс ресурс,иконом лостове,местна власт и т.н. от 20тина да качат на 30тина,и трета/изберете я по собствен избор/която според готовността за колаборация ще варира между 15 и 25%....всичко това като процент от имащите право да гласуват.....лъжите:1.мажор избранници,няма да зависят от парт ръководства...ае бе?напротив,който слуша ще получи пачка за преизборна кампания...2.олигархията ще загуби влияние...я пак?ще си ги напазарува по цени на едро ,целите партии....3.за почти всеки в играта има данни в данс,при гешев и прочие ,за които няма ще я измислят,празно няма да има за вироглави....4.народа познавал по места свестните....сигурно,но познава и тия от които ву зависи хлебеца,бизнесеца, и т.н.

    Коментиран от #34

  • 32 ФАКТ Е

    7 6 Отговор

    До коментар #23 от "ФАКТ Е":

    Вапцаров е бил ковчежникът на Цвятко Радойнов-шефът на взривният отдел на терористичния ЦК на БКП.
    Вапцарови и Царя са били семейни приятели!
    Майката на Вапцаров е отишла в двореца да моли за помиловка!
    Царят и дал да прочете материалите по обвинението.
    След като ги е прочела, тя нищо не казала, а разплакана си е отишла.
    Все пак майка е!
    Между другото материалите по делото вече са публични!
    При малко желание, можеш да ги прочетеш!
    И тогава коментирай "глупостите"!
    Освен ако не си безнадежден комунист, като патологичният лъжец и крадец Бойко Борисов...
  • 33 Сатъра на Хана

    2 5 Отговор
    Системата която предлага тоя ренегат е СУПЕР ...МУТРАТА и БЕЯ плащат на Електората , с който не го слуша го пребиват с бухалките...И НЯМА МАЛКИ ГАДНИ ПРоТЕСТЪРи да смущават Феодализма в Мутристан
  • 34 АМОН

    5 1 Отговор

    До коментар #31 от "Макробиолог":

    ПРОБЛЕМА НЕ Е В СИСТЕМАТА НА ГЛАСУВАНЕ.

    ПРОБЛЕМЪТ Е В ЛИПСАТА НА ДЪРЖАВА И ДЪРЖАВНОСТ.

    ДЪРЖАВАТА ОЗНАЧАВА ЗАКОН ПРЕД КОЙТО ВСИЧКИ СА РАВНОПОСТАВЕНИ. , НЕ НЕЩО КОЕТО Е ВРАТА В ПОЛЕТО И ВСЕКИ МАЗЕН И ДОБРЕ ПЛАТЕН ДЪРЖАВЕН ЧИНОВНИК МОЖЕ БЕЗНАКАЗАНО ДА ЗАОБИКОЛИ.

    ПРОМЯНАТА ЗАПОЧВА С ПРОМЯНА В ПРОКУРАТУРАТА И СЪДЕБНАТА СИСТЕМА , В КАДРИТЕ КОИТО БЯХА НАЗНАЧЕНИ ОТ ХАЛИФАТА НА ДОГАН , ПЕЕВСКИ , И СИЕ.

    ЧИСТИЛИЩЕТО ЗАПОЧВА ТОЧНО С ТАЗИ СИСТЕМА, КОИТО НИКОЙ СЕ ОКАЗА, ЧЕ НЕ ЖЕЛАЕ ДА ПРОМЕНИ КАДРОВО , А НЕ ПО ПРИНЦИП.

    КАДРИТЕ РЕШАВАТ ВСИЧКО
    СЪС СТАРИ ПРОКУРОРИ И СЪДИИ НОВ БЪРД@К НЕ СЕ ПРАВИ.

    ОТ КЪДЕ ЩЕ СЕ НАМЕРЯТ ЧЕСТНИ ПРОКУРОРИ И СЪДИИ В ЕДНА СИСТЕМА КОЯТО Е РАЗЯДЕНА КАТО РАКОВО ОБРАЗОВАНИЕ ОТ МЕТАСТАЗИТЕ НА КОРУПЦИЯТА И ОБВЪРЗАНОСТТА?!!!

    ДА СИ ПРИЗНАЯ - НЯМАМ НИКАКВА ПРЕДСТАВА!!

    Коментиран от #41

  • 35 Край

    3 2 Отговор

    До коментар #11 от "Българка":

    това дето е удобно на мафията го имаш сега - с мажоритарна система само можеш да разбъркаш картите.
  • 36 Край

    7 0 Отговор
    Валери много си прав човече. Ама прочети коментарите. Тука сме в царството на глупците. Това с избори не може да се оправи. Никакви.
  • 37 G.P .Морган и брат му ротшилд

    4 3 Отговор

    До коментар #1 от "Точно":

    Закривай кочината язък за децата и техните родители.
  • 38 Джей Пи Морган Чейз

    2 0 Отговор
    Жалко за старите кучета
  • 39 Финансова криза и колапс

    4 4 Отговор

    До коментар #2 от "Последния Софиянец":

    Няма никой в затвора. Само дето скандирахме и скачахме и развявахме българското знаме. Нищо. Закривай кочината язък за децата и техните родители.
  • 40 Край

    8 2 Отговор
    Всички пишещи тук не искат смяна на системата - чакат "нов проект" с "честни" политици дето да не щат пари /власт/ ами да ги оправят.
    С тази мечта овча ще продължават Прехода до 30 век.
    И много ги е страх че с мажоритарни избори олигархията ще ги пороби щото сега не са.
  • 41 Стига!

    3 0 Отговор

    До коментар #34 от "АМОН":

    Наистина нямаш представа и не различаваш причина от следствие! При мажоритарната система всеки кандидат трябва да представи биография с доказателства за обществен морал и професионализъм! Освен това, задължителен краен мандат за участие във всяка държавна власт! До два мандата България ще дръпне!
  • 42 Макробиолог

    0 0 Отговор
    Ко?Не...докази за честност и морал?къде го прочетохме това?...ето един свеж пример--праи слафчу с един репортер,една камера и един микрофон от протеста реторташтчета,два три концерта и всекидневни емисии с водещ Тошето,който за екст@рементомет има дарба и готово,ние сме антистатуквото....на практика ко стана?май бойко изпълзя от зайчарника окрилен ,а гешеф поручи трибуна в НС....просто нали?с една малка подробност--всичко това струва пари,не много за тия с офшорките,перачниците и пр,но непосилно невъзможно за някой честен и с морал...ей тва като го умножите по 240/или по 120 както беше в оригинал/и ще получете мажор парламент.
  • 43 Дрън дрън

    5 0 Отговор
    Агент Сашо, нали това беше идеята на т.н. преход! Ти на луната за шишарки ли беше тези над 30 г. При това си бил агент на цели 3 управления в ДС! Нали си бил по-информиран ужким, какво свърши? Или е само бла, бла, бла!? Ама кусаш с черпака от държавния казан - аз да съм си добре, другите не ме интересуват, "интелектуалец" съм!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове