Last news in Fakti

8 Септември, 2021 19:28 1 360 21

Кутев: Не сме спрели нито една мярка, затварят само нощните заведения

  • антон кутев-
  • мерки-
  • нощни заведения

От началото на мерките до сега, само в туристическия бранш са дадени 680 млн. лв., посочи той

Кутев: Не сме спрели нито една мярка, затварят само нощните заведения - 1
Снимка: БГНЕС

„Мерките срещу коронавируса са заложени в един план, който беше приет още през лятото с единствената цел да не се действа стихийно, заяви говорителят на служебното правителство Антон Кутев в предаването „Лице в лице“ по бТВ.

„Не смятам, че след 23 ч. вирусът става особено зъл, но на практика единственото, което се затваря са нощните заведения и дискотеките“, коментира той по повод протестите на собственици на заведения срещу по-строгите COVID мерки.

От началото на мерките до сега, само в туристическия бранш са дадени 680 млн. лв., посочи той. Според него има два различни интереса, а правителството трябва да намери баланс между тях. Здравният министър направи всичко възможно мерките да са минимални, увери Антон Кутев.

„Няма нито една мярка, която да сме спрели. Когато започнем да правим нови мерки, те трябва да бъдат нотифицирани от ЕС, има риск да се забавят. Затова предпочитаме да работим със същите мерки, с които е работено преди това“, заяви Антон Кутев.

„Очевидно е, че има популизъм в това, което прави парламентът“, каза още Антон Кутев за работата на депутатите по актуализацията на бюджета. Според него не е ясно къде е тавана на наддаването. „Тези, които ще понесат негативите, са партиите. Нали тези три месеца ще минат, ще дойде декември и тези пари ще трябва да дойдат от някъде“, отбеляза той.

„Това, което виждам в парламента няма да доведе до плюс за никого. Парламентаризмът и начинът, по който е построена нашата държава, се проваля. Това наддаване с нови популистки решение, с още 20 лева отгоре, не води до резултат. На нас ни трябва смислено управление, което да мисли за бъдещето и да се бори с корупцията“, каза Антон Кутев.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 18 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ИСТИНАТА

    4 6 Отговор
    Няколко стотин кръчмари и персонал в чалготеките излезли на протест, изгонили депутатите от ИБГНИ и ИТН. Сега вече на всички става ясно от кой са подплатени финансово и активирани -"Няколко депутати, сред които Мая Манолова и Арман Бабикян от "Изправи се БГ! Ние идваме", както и Тошко Йорданов, Ивайло Вълчев, Любомир Калимански от ""Има такъв народ", се опитаха да се присъединят към протестиращите ресторантьори пред парламента. Те обаче бяха изгонени, а председателят на Парламентарната група на ИТН Тошко Йорданов дори бе изблъскан и ритан от протестиращи, съобщава БГНЕС.

    Пред Народното събрание стотици представители на ресторантьорите, хотелите, нощните заведения се събраха на протест срещу строгите противоепидемични мерки, които влязоха в сила вчера. Според недоволните тези мерки допълнително ще нанесат щети на техния бизнес.
  • 2 Удовлетворен

    5 11 Отговор
    Има страхотен вариант който ще бъде предложен от Здравното министерство и регионалните Здравни инспекции. Всички служители на кръчми, кафенета и чалготеки да бъдат записани, данните им да бъдат вкарани в системата! Също ще има и проверки по заведенията и на техните клиенти също. И когато се препълнят КОВИД отделенията в страната , когато тези потърсят лекарска помощ да бъдат препращани в частни болници! Там ще си плащат всеки легло ден, разходи за изследвания, консумативи и медикаменти. Така че отсега трябва да знаят да имат заделени 15-20 хил.лв. Защото и сега леглата в КОВИД отделенията в болниците в страната са почти запълнени. Така е най справедливо и няма да бъдат затваряни след като за тях здравето е на заден план!
  • 3 ПЕНЦИОНЕР

    7 8 Отговор
    ... КУТЕВ... НАКЪДЕТ СТЕ ТРЪГНАЛИ СЪС САТРАПА И МУТРИТЕ МУ ... НИИ СА ВРАШТАМЕ ОТ ТАМ.... .. АНАДЪН МУ... АМАТЬОРИ СТЕ ВИИ.... ЦЕНИТЕ .. ФЪРЧАТ ЛИ... ФЪРЧАТ НАГОРЕ... НАГОРЕЕ... В НЕБЕТО.... ЛЕТАЕТ... УЛЕТАЕЕЕТ.... УЛЕТАИ... УЛЕТАИИ..... ЗАШТО...??!!!!!!?????????
  • 4 Румен

    2 6 Отговор
    Амън от партийни пенсионери. Кръчмите трябва да работят 24/7, защото там ни е зборния пункт на хъшовете. Там разговаряме за свалянето на власта на ДС, щото те не ходят по кръчмите у нас. Бягат в чужбина щото тарторите им са там.
  • 5 Ковид варварина

    7 8 Отговор
    Закривай всички кръчми, нужда от тях мема, да ходят да работят

    Коментиран от #11

  • 6 Ванчо К

    7 8 Отговор
    Това са едни алчни кръчмари и хотелиери. Нямаме нужда от тях

    Коментиран от #10

  • 7 Мето

    3 8 Отговор
    Платените от хунтата Герб и олигархията , кръчмари и служители в чалготеките , в които не се чака на оборот а на продажба на забранени субстанции от които собствениците получават процент, издигнали плакати на протеста си с текст -" Господин президент, мерките ще ви изиграят лоша шега на изборите ". Сега става вече 100 % ясно от кой са активирани . Нека отидат пред домовете на тези 139 невинни Български хорица на които вируса отне живота само днес. Или пред домовете на тези 19 280 човека на които вируса отне живота за 1 година! Някой от роднините на тези смъртници няма да издържи и с автоматичен откос ще остави пред дома си много от тези търтеи и пиявици! С тези плакати и възгласи срещу президента , мотивират още повече нормалните Български граждани да гласуваме за него!
  • 8 Миньор

    4 7 Отговор
    Абе и аз искам да имам голямо заведение да хвана няколко глупака за персонал и да ми работят за малко пари и без осигуровки а аз по цял ден да обикалям и да търся мадами ама сори блъскам в рудника по цял ден.
  • 9 Продай България

    5 2 Отговор
    Коментарите писани от един и същи трол Серос плаща
  • 10 Данчо

    6 6 Отговор

    До коментар #6 от "Ванчо К":

    Викаш, друго си е 12 друсани "въстаника" на фатмака опикаващи жълтите павета и кръстовища ?
    😂
    Нема начин да не си педал

    Коментиран от #12

  • 11 Кръчмарските плъхове са най-мазни 🐀

    6 3 Отговор

    До коментар #5 от "Ковид варварина":

    Браво наистина е така можем без тия търтеи.👍👍👍
  • 12 Замислен

    4 0 Отговор

    До коментар #10 от "Данчо":

    Ами ти Дака каво работиш сервитьорка ли си или барманка?😂 А шефът ти кара ли те да си бръснеш краката ?
  • 13 Талибан

    5 1 Отговор
    Ааа..сега ми станА ясно. Начи от 7.00 сутринта до 23.00 Ковида спи, а от 23.00 до 7.00 бачка нощна смена. Ясноооо...
  • 14 Раданч Татлъту

    3 1 Отговор
    Искам да посещавате кръчми и чалготеки😄😎Искам да се заразявате🥶😵Да сте интубирани с още 6 смъртника в КОВИД отделението👿Да молите за глътка въздух задушавайки се👻
  • 15 Само да попитам?

    5 0 Отговор
    А защо нормалните браншове никога не ги стопирват, кажете ми мързели и готованковци от развлекателните браншове ???
  • 16 Бивш барман без осигуровки.

    5 1 Отговор
    Господа шефове на кръчми ресторанти и разни такива дупки когато останете без работа ви препоръчвам да се хванете общи работници на някой обект не е страшно ето аз в момента работя общак на обект на 66 год съм и не ми стигат 4 години стаж за пенсия защото преди години работих в една уж голяма кръчма а шефът ми не ми беше плащал осигуровките не страшно заповядайте на обекта.
  • 17 Онзи

    3 2 Отговор
    Това не са мерки. Това е гавра с хората и нарушаване на правата им на нормални граждани. Махайте ги тези ограничения. Който го е страх да отива да се боде.

    Коментиран от #19

  • 18 според този

    5 1 Отговор
    20 - 50 лв. увеличение, нямало значение. Гледах го, говори си човекът, забавлява се, а на народа огън му гори на главата.
  • 19 Кинбо

    1 0 Отговор

    До коментар #17 от "Онзи":

    Я бегай да копаш чушки и домати.
  • 20 Бих

    1 0 Отговор
    И тоя викаше духайте на протестиращите и показваше среден пръст, щото беше зад кордона ни
  • 21 Матей

    1 1 Отговор
    Голям дерт ги хвана ,че някой случайно щял да умре от ковид,а от другите болести дето умират с хиляди--нищо,не е интересно,банално е и далаверата върви мудно.А за пенсиите просто трябваше да вдигнат минималната на 500лв,другите са си добре.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове