Last news in Fakti

11 Септември, 2021 15:40 1 553 21

Кадиев: Нямаме от какво да се страхуваме – отиваме на избори

  • георги кадиев-
  • бсп-
  • избори 2 в 1

Преизчислението на пенсиите са единственото дългосрочно нещо в бюджета, каза той

Кадиев: Нямаме от какво да се страхуваме – отиваме на избори - 1
Снимка: БСП

„Датата 14 ноември е най-смислената дата за изборите две в едно, ще спести пари и ще вдигне избирателната активност“, каза пред БНР Георги Кадиев, лидер на партията „Нормална държава“ депутат от “БСП за България“.

„Малко е по-скоро негативна за президента, защото има опасност кампанията му да се загуби в кампанията за парламентарни избори. Но така или иначе, той го е преценил, предполагам, че е пресметнал и плюсовете и минусите, за нас е по-скоро плюс тази дата.

Аз не съм чул БСП да има намерение да издигне отделен кандидат за президент, ако с Радев настъпят сложни взаимоотношения. Мисля, че след като има подкрепа на БСП изразена към президента, е по-добре да си вървим в тази посока и да си държим на думата.

Не мисля, че в момента „разбутване на лодката“ е в полза за когото и да било. Ето, имаме дата за избори, може би още едно заседание на НС ще се проведе, има какво да отчетем, нямаме от какво да се страхуваме – отиваме на избори.

Ако има изобщо политически проект на Василев – Петков, ако Радев застане зад него, тогава имаме проблем. Но дотогава всякакви спекулации според мен по-скоро вредят. Затова и БСП официално го попита. До момента не съм чул той да каже – „Да патрон съм“, но това е моята оценка, другото трябва да го каже БСП", заяви още в "Политически НЕкоректно" Кадиев.

По думите му разширяването на политическото ветрило по време на изборите от страна на БСП за изборите е положително. Защото в момента има ръст в дясното - може да има още един играч там и лявото трябва да се противопостави, посочи депутатът.

"Допълнително разцепление в ляво е грешка. Ние все още не сме получили покана за разговори с БСП за следващите избори, но то е рано все още", заяви Кадиев.

"Най-важното свършено от този парламент е актуализацията на бюджета и най-важното друго нещо - преизчисляването на пенсиите и вдигането на парите за майките за втората година", заяви още Георги Кадиев.

„Ние от коалиция БСП за България имахме предложение за преизчисляване на пенсиите да е от 1 октомври. Но служебното правителство допусна грешка като казаха, че пари няма и ще взривим бюджета.

А правителството влезе с актуализация на бюджета от един милиард и 300 милиона лева . А после се добавиха още 500 млн. лв. към бюджета, като от тях пари за преизчисление на пенсиите не се предвиждат – това за нас е голяма грешка на служебното правителство, защото преизчислението на пенсиите са единственото дългосрочно нещо в този бюджет", заави още Кадиев.

"Цунамито на инфлационни цени предстои - "Топлофикация София" иска 20 на сто увеличение на цените и затова искахме и едновремено еднократната помощ за пенсионелите от 120 лв. и преизчисляването на пенсиите от октомври.

Големият риск към този бюджет не е липсата на преизпълнение на приходите, а това да не внесем Плана за възстановяване и устойчивост или да не бъде приет", каза още Кадиев.


Бел.ред.
2 509 864 българи заявиха на Референдума от 2016 г., че депутатите трябва да се избират на мажоритарни избори в два тура, но политическия елит и неговите кукловоди не позволяват това да се случи, а в техните медии темата е табу.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 така така

    15 12 Отговор
    Кадиев, отивате, ама с Нинова пак ще ударите на камък.

    Коментиран от #3, #16

  • 2 BG ORIGINAL

    9 1 Отговор
    В БЪЛГAРИЯ ИМA БЪЛГAРИ, КOИТO ВCЪЩНOCТ НE CA БЪЛГAРИ, ТВA ЧE В ПACПOРТИТE ИМ ПИШE бългaрин , ТOВA НE OЗНAЧAВA , ЧE CA НAИCТКИНA БЪЛГAРИ !
    В Бългaрия трябвa дa ce cъздaдe пoлитичecкa oтдeлнa cиcтeмa, кoятo дa пoмaгa нa нac - бългaритe !
    Нe трябвa дa cмe ocтaвeни caми дa ce oпрaвямe !
    Трябвa дa ce пoмaгa нa нac - бългaритe, нo нe " нa дoлу" в живoтa, a " нa гoрe" в живoтa !
    Трябвa дa cи ocъшecтвявaмe мeчтитe и дa cмe eдинни !
    Тoвa oзнaчaвa, чe мaнтaлитeтa нa OБИКНOВEННИЯТ БЪЛГAРИН трябвa дa ce прoмeни към дoбрo и хубaвo !
  • 3 Госあ

    15 11 Отговор

    До коментар #1 от "така така":

    Поне Нинова не е едноличен собственик на партията като тези на мутрите и чалгарите.

    Коментиран от #4, #5, #7

  • 4 LOSHIA

    13 10 Отговор

    До коментар #3 от "Госあ":

    И какво направиха Нинова и БСП за 30год.-НИЩО!!
  • 5 XAAXAAAXA

    1 8 Отговор

    До коментар #3 от "Госあ":

    Мунчо, ти ли си, бре?!
  • 6 Българка

    9 7 Отговор
    Какъв е проблемът на Кадиев с евентуално нов проект на Василев и Петков? Дали това, че БСП ще трябва да се откаже от двуличие и наистина да заеме твърда позиция на чия страна са - на мутрите или на обществото?
  • 7 LOSHIA

    5 13 Отговор

    До коментар #3 от "Госあ":

    Да поставяш на едно стъпало Трифонов и Борисов е симптом за много тежка кретения

    Коментиран от #11, #12

  • 8 !!!?

    4 14 Отговор
    РадевКремълска Мафия даде половин млрд. за да окопае мутрите и сега започна да се прави на "пестелив", а избори 2 в 1 направо като "печалба" !!!?
  • 9 оня с коня

    9 11 Отговор
    Има партии като ГЕРБ,които отиват на избори за да спечелят.АМИ ВИЕ бе Кадиев - закъде сте тръгнали да се излагате?

    Коментиран от #13

  • 10 Пенсионер 007

    12 5 Отговор
    Не знам за БСП, ама ДБ работят по заповед на Козяк против българските интереси.
  • 11 нннн

    10 3 Отговор

    До коментар #7 от "LOSHIA":

    Аааа, различни са, различни са! Единият е дебел; другият е дълъг. Единият командва от Жипка, а другият от диванче.
  • 12 По-loshia

    7 3 Отговор

    До коментар #7 от "LOSHIA":

    Прав си ,момче,слаби е едно стъпало по-надолу . Лизал е г.... на Баце...и не само на него, дъъъъълги години.
  • 13 Оня с магарето...!

    8 2 Отговор

    До коментар #9 от "оня с коня":

    Спомнете си онзи телефонен разговор: Гешев: „Аз обичам да се правим на луд, ама вие, г-н премиер, се правите много успешно”. „Не, бе, викам, брат ми – прост съм и ми е лесно. То е кофти да си сложен“, - отвръща Борисовна своя авер.
  • 14 АУУУУУ

    7 9 Отговор
    Абсолютно няма за какво да се притеснявате..... Ноември 4тото място ви е в кърпа вързано 😂😂😂😂😂
  • 15 Котев Канада

    13 5 Отговор
    Кадиев ти специално има за какво да се притесняваш , за кражбите на ток от АЕЦ Козлодуй на фирмата на жена ти , скоро влизаш в затвора с колегата ти Трайчо Трайков
  • 16 Тъй де!

    3 6 Отговор

    До коментар #1 от "така така":

    То на тия с чугунените глави не им пречи да ги удрят на камък!
  • 17 Gen Gurko

    7 3 Отговор
    Не ми е ясно този бизнесмен напорист, търговец на евтината ядрена енергия за износ от страната какъв по дяволите социалист е и кой го вкара в парламента.
  • 18 Ще взема да

    3 0 Отговор
    отида да гласувам,че да не падне изборната активност под 10%.
  • 19 Мунчо

    4 3 Отговор
    Прав е Кадиев. Отиваме и гласуваме за Бойко и няма от какво да ни е страх. Гешев е наш ..
  • 20 десняк

    2 3 Отговор
    бсп НАРЕД радефф , НА ТЕЗИ ИЗБОРИ ПАДАТ ДИРЕКТНО В БЛАТОТО !
  • 21 Станко георгиев

    3 1 Отговор
    Кадиев, приличаш на много зле прикрит кр@д.льо
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове