Last news in Fakti

13 Септември, 2021 20:48 4 157 79

АИКБ против увеличаването на минималната пенсия

  • аикб-
  • минималната пенсия-
  • актуализация на бюджета

Васил Велев подчерта, че не спорят за самата актуализация на пенсиите

АИКБ против увеличаването на минималната пенсия - 1
Кадър БНТ

"Бюджетът сякаш малко прекали със своята щедрост и популизма, изуми ни с минималната пенсия", коментира в "Още от деня" по БНТ актуализацията на бюджета Васил Велев, председател на Асоциацията на индустриалния капитал в България.

"Всъщност минимална пенсия изобщо не трябва да има, в повечето страни няма минимална пенсия. Пенсията е такава, какъвто е осигурителният принос", отбеляза той.

Велев поясни, че ако тя е много малка и хората бедстват, влиза в сила социалното подпомагане.

"А при нас стана така, че ще получават 3/4 от пенсионерите една и съща пенсия. Това на всички по равно ни праща в едни други времена", коментира председателят на Асоциацията на индустриалния капитал в България.

Той заяви, че с този акт народните представители са казали, че "печелят тарикатите, печелят тези, които укриват доходи, защото те са укрили, тогава са откраднали от фондовете, а сега им даваме същата пенсия, като на тези, които са работили съвестно, квалифицирали са се, плащали са си осигуровки".

Васил Велев подчерта, че не спорят за самата актуализация на пенсиите - има инфлация, трябва да се компенсират, при това процентът, който отделяме за пенсии, е много по-малък от средния за Европа, за разлика от разходите, които отделяме за МВР и за съдебна система. от АИКБ са против увеличението на минималната пенсия.

По думите му увеличението на парите за майчинство е грешно решение, тъй като в България имаме едно от най-дългите майчинства в света.

"Дългото майчинство не повишава раждаемостта, но със сигурност влошава материалното благосъстояние на нацията, със сигурност способства за деквалифициране на майките. Правилното решение е осигуряване на добри условия за децата в детски заведения", заяви Велев.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 27 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БОЛШЕВИК 🌟

    105 13 Отговор
    Робовладелците веднага скачат, когато има някакво увеличение на бедните! На тия трябва да им се конфискува всичко, да ги питат откъде им е капитала и да се вкарат в затвор!

    Коментиран от #10, #52

  • 2 Оферта

    83 6 Отговор
    Господине, без да ти чета словоизлиянията ти предлагам– Ела у дома и живей с моите пари само един месец, а аз да живея с твоите пари. Като бонус– зимнината е приготвена, ракия има, рано е за киселото зеле и виното, но гладен и жаден няма да останеш. Да поясня– с ТЕЛК 50–69,9%, самотен родител.
  • 3 пролетариат

    78 7 Отговор
    Такива комуняго индустриалци, които осигуряват работниците на 4часа работен ден върху минимална заплата и останали без осигуровки сигурно милиони работници да не се правят на луди за пенсия ами директно в затвора за да проумеят що е труд и как се заплаща.

    Коментиран от #4

  • 4 БОЛШЕВИК 🌟

    60 7 Отговор

    До коментар #3 от "пролетариат":

    Какви комуняги, бе брат? Това са диви капиталисти, алчни до безумие, дебелокожи и безочливи, нагли мръсници.

    Коментиран от #9, #46

  • 5 На гн Велев

    38 6 Отговор
    му препоръчвам първо да си ивье pu tkata пайчина и после да пукяса скоропостижно
  • 6 Паразит

    53 4 Отговор
    Капиталистът ако има възможност да печели без да прави нищо, то той ще печели и без да прави нищо. Ако има възможност да печели без грам разходи, той ще печели и без грам разходи. За да не печели без да правии нищо и без да има разходи сме отговорни ние останалите. А тези които окрадоха труда на сегашните пенсионери, построили България и са съгласни да мизерстват са най-долни нищожества.
  • 7 Муахаха

    61 5 Отговор
    "Дългoтo мaйчинcтвo нe пoвишaвa рaждaeмocттa...cъc cигурнocт cпocoбcтвa зa дeквaлифицирaнe нa мaйкитe"
    Абе улав, ми да започва работа веднага след раждането, да я позашият, да го накърми и айде пак във фабриката, така ли бе паразит?
  • 8 Реститутка

    21 21 Отговор
    хахаха, Бачкал 10-на години, сега хоп 420 лв пенсия, и 600 лв от наема от другия апартамен , браво на балъците ................
  • 9 брях

    24 4 Отговор

    До коментар #4 от "БОЛШЕВИК 🌟":

    Това е като умен глупак. Защото са комунисти/бивши/ и капиталисти/настоящи/.

    Коментиран от #11

  • 10 Бай Шили

    17 3 Отговор

    До коментар #1 от "БОЛШЕВИК 🌟":

    Осещат че тези дето са на 650лв бруто ще ревнат за повишаване и те. Щото 470лв ще получават пенсионерите и тези дето са на 650лв бруто. Ей такива тъпаци ни управляват
  • 11 БОЛШЕВИК 🌟

    4 2 Отговор

    До коментар #9 от "брях":

    Ама тя и баба ти, ако беше мъжка, сега какво ще правим?

    Коментиран от #14

  • 12 Хи хи хи

    28 3 Отговор
    Господинът (другарят) аджеба на колко години е и продължава да "работи" ???
  • 13 мда

    34 0 Отговор
    СИТ НА ГЛАДЕН НЕ ВЯРВА!
  • 14 брях

    15 4 Отговор

    До коментар #11 от "БОЛШЕВИК 🌟":

    Оди на гробищата я питай, може да ти отговори. Почина с 27лв. комунистическа пенсия.

    Коментиран от #19, #36

  • 15 Бай Шили

    12 3 Отговор
    Тъпаците изравниха минималната пенсия с нетната минимална заплата. Ганю спи обаче. А Нинова се подхлъзна по динената кора на ГЕРБ и ДПС.

    Коментиран от #57

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Лош

    7 2 Отговор
    Споко това може да се промени.
    При следващ парламент.
  • 18 И аз съм против

    27 3 Отговор
    10% плосък данък. Преди да се пенсионирам имах бизнес , трябваше да плащам 86% данък. Не ги давах държавата да ми ги управлява, увеличавах заплати, купувах машини. Не като сега с 10% плосък данък, по 3 яхти, всяка година нова кола. Ех АЛЧЕН ВЕЛЕВ УЛТРА НЕОЛИБЕРАЛЕН КАПИТАЛИСТЕ и ти ще си отидеш с празни шепи.

    Коментиран от #23

  • 19 БОЛШЕВИК 🌟

    10 5 Отговор

    До коментар #14 от "брях":

    Тия 27 лв. тогава, на колко днешни се равняват и каква им е била покупателната стойност? Сега колко ще ти струва погребението, сега и попа взима тлъсто?!

    Коментиран от #21, #31

  • 20 ПРОВАЛИХТЕСЕ

    28 5 Отговор
    Видяхте ли сега кой ще спъне актуализацията на пенсиите? До Коледа Велев и сие ще направят всичко възможно пенсиите да не се увеличат.

    Парите за пенсии ги дайте на Велев. Парите за заплати ги дайте на Велев. Дайте всичко на Велев! Поне за малко да затвори алчната си уста.
  • 21 хах

    3 17 Отговор

    До коментар #19 от "БОЛШЕВИК 🌟":

    Попитай Хан Аспарух при него на колко лева са се равнявали. Ти луд ли си или само се правиш. 27лв. са си 27лв. няма тогава няма сега.

    Коментиран от #30, #60

  • 22 Лош

    12 0 Отговор
    Другия прламент ще отмени от 25 декември увеличението.
  • 23 Така е

    1 1 Отговор

    До коментар #18 от "И аз съм против":

    Някои не усетно, някои с болки, каквото си си постлал и Господ ти е отредил.
  • 24 9393

    25 3 Отговор
    Материалното благосъстояние на нацията не се влошава от майчинството. Влошавате го вие- частния сектор. Изцеждате работника и му подхвърляте мизерна МРЗ. Някой да му обясни на този човекомразец, че първоначалното натрупване на капитала свърши. Вече ще растат заплати и пенсии, соц. плащания и пр.
  • 25 пациент

    17 5 Отговор
    "изуми ни с минималната пенсия"

    вервам ти, д.ушицо д.ребна! теб и сто лева пенсия те изумяват. и невръстната възраст за пенсиониране - 65, тоже. би спал спокойно при 50 лева пенсия и 85 години възраст за пенсиониране.
    пуста сопа неокастрена!
  • 26 Фен

    14 2 Отговор
    Какви майчинства на база минимална заплата и пенсии ви гонят. Тук става въпрос за регулиране на държавен трудов сектор. Намаляване на чиновници нищо правци. Държавни служители и в същото време и пенсионери. Вие си правите Таш...к с обикновенните работници. Така както Борисов изравни ПЪРВА категория на труд с ВТОРА от 45г. до 55г. Възраст. НИМА ТОВА е справедливо?

    Коментиран от #28

  • 27 Изключително

    20 2 Отговор
    гнусно същество е тоя Васко.
  • 28 дааа

    15 1 Отговор

    До коментар #26 от "Фен":

    Сигурно, защото са се подобрили условията на труд. Тези хитреци направо реват за кауша.

    Коментиран от #59

  • 29 9393

    20 2 Отговор
    Премахнете 300 часа извънреден труд! Заради Велев и продажните синдикати хората полагат безплатен извънреден труд. Заради тоя бяха потъпкани всички права на работещите.
    Върнете правата на работещите!
  • 30 БОЛШЕВИК 🌟

    6 3 Отговор

    До коментар #21 от "хах":

    Ясен си ми, щом 27 лв. и сега и преди 50-100 години са си се 27 лв. - добре си! И тия 27 лв. пенсия не са комунистически, а са царски - понеже и тогава по царско време е можело да намериш работа и да те осигуряват , колкото и сега - чао, гут бай!
  • 31 Бай Шили

    4 0 Отговор

    До коментар #19 от "БОЛШЕВИК 🌟":

    На 11 кила сирене
  • 32 Иво

    7 1 Отговор
    БокЛук
  • 33 Най-алчните хора на всички времена

    10 1 Отговор
    Бърни Мадоф и шефовете на AIG с техните огромни бонуси moже да са едни от най-алчните хора на света, пише сп. Newsweek. Е след Васил Велев.
  • 34 ГЛАС НАРОДЕН

    9 1 Отговор
    ДОЛНИ БОКЛУЦИ.
  • 35 Голям майтап пада.

    15 1 Отговор
    Увеличение на пенсии, пари за бизнеса и толкова. За тези, които работят нищо. Минималната заплата реално не е мръднала. 650 лв. и като приспаднеш данъци, осигуровки, високите цени на храни, горива и електроенергия и живей. А милионерите всяка година се увеличават. Е как да ходя да гласувам. Да си губя времето и да подкрепям кандидатури на бъдещи милионери, че сегашните в парламента са малко. Правете си избори, както си искате мен това не ме касае. Дреме ми за загубената БГ. Изобщо не ми пука, кой ще ги спечели.
  • 36 ????

    3 2 Отговор

    До коментар #14 от "брях":

    Била е с телк, не лъжи и моята баба 1988 година почина с такава пенсия.

    Коментиран от #39

  • 37 9889

    7 0 Отговор
    Минималната пенсия вече много се доближи до средната пенсия.Учител , инжинер, и пр. пенсионирани до 2015г. са с пенсия около 600- 650 лв . Офицери пенсионирани до 2010г се изравняват с пенсиите на старшини пенсионирани през 2020-2021г.Това направиха депутатите.
  • 38 Каква физиономия

    6 1 Отговор
    Та то не става за нищо, сгреших, едни руга и е готов дявол.
  • 39 !!!!

    2 4 Отговор

    До коментар #36 от "????":

    За "земеделска пенсия" не си чувал нали. Тези земеделци бяха първи дружки на болшевишките цървули. Така, че "на ремък", "свободно" и продължаваш.
  • 40 Нашите шибидак капиталисти

    11 1 Отговор
    Нямат нищо общо със западния капитализъм. Тук все още продължава натрупване на "първичния див капитал" с помоща на властоимащите.

    Коментиран от #41

  • 41 Доко

    7 0 Отговор

    До коментар #40 от "Нашите шибидак капиталисти":

    Не напразно наши безнесмени изнесоха бизнеса и производството си в други и съседни страни.

    Коментиран от #43, #44

  • 42 Питам се защо мразя хора като тази шматк

    5 2 Отговор
    И като си отгооворя ми става хубаво
  • 43 Е да

    10 1 Отговор

    До коментар #41 от "Доко":

    Тази мижитурка е причина и посредник. Иска да вкарва и евтина работна ръка.
  • 44 хоу хоу хоу

    5 1 Отговор

    До коментар #41 от "Доко":

    За Брендо ли е намека с изнесения бизнес.
  • 45 Чефо

    13 1 Отговор
    Ей заради такива самозабравили се костюмари стават революциите и после се люлеят по клоните.
  • 46 "Чалгар"

    4 2 Отговор

    До коментар #4 от "БОЛШЕВИК 🌟":

    В България и Русия комунисти/болшевики/ = капиталисти, за другите държави не разполагам с информация. Доказателство няма български или руски олигарх милиардер, който да не комунист.
  • 47 Този е абсолютен смешник

    5 2 Отговор
    Писах ми на електронната поща, сериозни въпроси, явно обича монолози и отбягва неудобни въпроси. Не отделяйте време на този изруд.
  • 48 Трезвено мислещ

    5 1 Отговор
    В ДРУГИТЕ СТРАНИ ЛИ!?! НО СОЦИЯЛНАТА СИСТЕМА В ДРУГИТЕ СТРАНИ ЩО НЕ Я СРАВНИ С БЪЛГАРСКАТА!?! НАПРИМЕР В ГЕРМАНИЯ ДА РЕЧЕМ !?! В БЪЛГАРИЯ ПРОСТО СЕ КАЗВА МИНИМАЛНА ПЕНСИЯ НО ТРЯБВА ДА Е НАРАВНО С ПРАГА НА БЕДНОСТ ПОНЕ СЪЩЕСТВУВАНЕ ОЦЕЛЯВАНЕ . А НАЙ ДОБРА ИЗЧЕГЪРТВАНЕ И ДА ВИ НЯМА .ГОСПОДИН ЕВРОПЕЕЦА!?!
    ИНАЧЕ СЕ КАЗВА ГЕНОЦИТ. ПОВЕЧЕТО ДАНАКОЗАПЛАТАДЖИИ В БЪЛГАРИЯ СА ГОЛЯМ ПРОБЛЕМ ГОЛЯМ.
  • 49 МРЪСНИК

    5 2 Отговор
    прав съм за ВЕЛЕВ , КОГАТО И ДА БЪДЕ ОСЪДЕН НА ВЪЖЕ ВСЕ Е КЪСНО ! ТАКИВА КАТО НЕГО ОЩЕ ПРИ РАЖДАНЕТО ТРЯБВА ДА СЕ ОТСТРАНЯВАТ КАТО БРАК !
  • 50 fdsg

    6 1 Отговор
    Екзекуция за семействата на изродите от аикб ! Веднага и на място !
  • 51 ПАРАЗИТ ГЕРБАВ

    7 1 Отговор
    ВЕЛЕВ КОЙТО НИКОГА НЕ Е ДОПРИНЕСЪЛ НИЩО А ГО ХРАНТУТИМЕ ДЕНОНОЩНО - ТОЙ КАКВО Е ВНЕСЪЛ В ПЕНСИОННИЯ ФОНД И КАКВА ПЕНСИЯ ЗАСЛУЖАВА ?
  • 52 АНТИ БАЛКАН

    10 1 Отговор

    До коментар #1 от "БОЛШЕВИК 🌟":

    ТАРИКАТ ОТ БАЛКАНТУРИСТ, ДА СЕ ИЗЯВЯВА В ТОВА ЧУВСТВИТЕЛНО ПЕРО,
    КОЕТО НЕ КАСАЕ БИЗНЕСА....Е .ЧИСТА ТРАГЕДИЯ?

    МИСЛИХМЕ ЧЕ ТЕЗИ ХОРА РАБОТЯТ ЗА БИЗНИСА?


    А ТЕ РАБОТЯТ ЗА ИЗМЪЧВАНЕ ДО СМЪРТ НА БЪЛГАРИТЕ ?
    ИЗХВЪРЛЕТЕ ТАЗИ МАРИОНЕТКА НА ЗАДКУЛИСИЕТО ,ТОВА НЕ Е БЪЛГАРСКИ Я бИЗНЕС!

    ДА НЕ ИСКАШ ВИСОКО ПОТРЕБЛЕНИЕ НА СТОКИ ,
    Е "ВЕЛЕВСКИ КОМУНИЗЪМ"!
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Мухаа,хаа!

    6 3 Отговор
    Този,оцъкления( много ми прилича на един наци доктор- Менгеле) ,не усещате ли защо вие от името на големите акули.Защото се страхуват ,че ниските пенсии,ще догонят МРЗ.И в определен момент,бачкаторите ще се усетят... Слушай,аз да ти бачкам цял месец,за толкова,лолкото е най малката пенсия- не става! А такива,ще се увеличат в прогресия.И което и да е правителство, за да не падне,ще бъдр принудено,да повиши МРЗ.За този и събратята му,ако зависеше от тях,изобшо ще премахнат МРЗ.Кплкото ти даде- толкова.Те се опитаха още при ББ-2 да го прокарат.Там е сърбежа им.Вдига се минимална заплата,вдигат се разходите им,за заплати,за осигуряване.Докато цените на тока,се вдигаха през 6 месеца,но за домакинствата,мълчаха като ф,у ттт ки! Но когато Марковия опря до задните им бузи със борсата за ток,ореваха светът.Под претекст,че били загрижени за Народа! Ето такива са били " цвета на нацията" прибрани след девети септември.
  • 56 Велев съм

    6 1 Отговор
    Боклук голям съм, плача за сопа и въже.Ако бг утайките се събудят с Домус ага ни е спукана работа...
  • 57 "Чалгар"

    3 2 Отговор

    До коментар #15 от "Бай Шили":

    Подкрепям те напълно, минималната пенсия трябва да е 50%-60% от нетната минимална заплата. Минималната пенсия и минималната заплата трябва да са "вързани" и са се повишават едновременно. Когато се повишава минималната заплата по същия начин да се повишава и минималната пенсия. И когато се повишава минималната пенсия по същия начин да се повишава и минималната заплата. Второ максималната пенсия не трябва да е по-висока от 3 пъти минималната пенсия. А не като сега максималната пенсия да е 5 пъти по-висока от минималната. Трето да се въведе необлагаем минимум и всички доходи над необлагаемия минимум включително от пенсии да се облагат по еднакъв начин.
  • 58 Gost

    7 1 Отговор
    Ей този и шепата около него да поживеят пет годинки с минимална пенсия, без други приходи в панелка в Люлин. Парно-марно, вода-мода, асансьор-масансьор всичко да си плащат. А като имат скъпи лекарства, с минималната да ги купуват.
  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Сух

    1 1 Отговор

    До коментар #21 от "хах":

    А отговори на въпроса, преди 100 год. колко е струвал 1гр. злато и сега колко струва 1грам? Лесно е да си направиш преценка за стойност. Ако не можеш, явно не ти е лесно..
  • 61 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    3 0 Отговор
    А ДАНО А НАДАЛИ
  • 62 Ерих Фон Клинкерхофен

    2 1 Отговор
    60 коментара и всички са чели само заглавието!!? Ако са чели текста и не са го разбрали - още по-лошо!! После защо това, защо онова - ето защо, населението не е много умно...
  • 63 Българин

    2 0 Отговор
    ДОБРЕ КАЗАНО. СЕГА СТАНА ОЩЕ ПО ЯСНО ЧЕ МНОГО ПАРИ ОТИВАТ ЗА СЪДЕБНАТА СИСТЕМА И МВР ПРОПУСНАЛ Е И ПЛАТЕНАТА АРМИЯ КАЗАРМА СЕГА ВОЕННИТЕ СЛЕД ВСИЧКИ ТИЯ СЛЕДВАТ МЕДИЦИТЕ И УЧИТЕЛИТЕ ПОЖЕРНИКАРИТЕ И ЦЪРКВИ ДЖАМИИ СА НАКРАЯ. ДЕПУТАТИТЕ И ПРАВИТЕЛСТВО ТЕ СА СИ НА ГЛАС СУБСИИДИИ БЕЗ ПРЕЗИДЕНСТВО. ТОВА СА ТИЯ КОЙТО ТОЧАТ БЮДЖЕТА МНОГО С ГОЛЕМИТЕ КОШНИЦИ СЪС НЯКАКВИ НЕРЕЯЛНИ ТРУДОВИ ВЪЗНАГРАЖЕНИЯ ГОЛЕМИ. ФАКТИ . ОТНОСНО СОЦИЯЛНАТА СИСТЕМА СОЦИЯЛНО ПОДТПОМАГАНЕ НО ДА ПОСОЧИ С КОЯ ЕВРО ДЪРЖАВА И ДА СРАВНИ.

    Коментиран от #64

  • 64 Ерих Фон Клинкерхофен

    2 0 Отговор

    До коментар #63 от "Българин":

    Ето един, чел и разбрал статията - малцинство сме....
    После неграмотниците ще се запишат в избирателния списък, по нататък историята я знаем - повтаря се няколко пъти за 20 години...
    Ами не са ни руснаци и американци виновни!!!
  • 65 Васил Велев!! Мафиоти управляват

    7 1 Отговор
    Васил Велев в НОЙ Мафия, 30год стаж ми признаха 7 втора категория не!!! Две бордера липсвали за 2месица! не си направи труда да отвори партида та да види, че парите са внесени! гл Испекторка, на 10или 11 етаж в НОЙ, не беше бъркал а в плика с борд ерата изобщо, бяха прашни, а тя много изискана дама, ще се изцапа!!! По нея имаше 1кг златни бижута а телефона и струва, колкото моите пенсии за една година!! Високомерие на държавен чиновник, надута пуйка!!! А аз обикновен човек, с бастун, с 4 крачета след инсулт влача единия крак?? 236 лв ми даде префиненота дама, 7 год съм гъртал прах на битонов възел, не си направи друда да отвори партида та чиновничката гл Инспектор НОЙ!!! Сега 300лв е пенсията ми!! По спомен учихме заедно в един техникум, помалък си, но Несе заричай, че не трябва да се вдига мин Пенсия!!! 37год стаж, 7от тях втора категория и една ояласе корумпирана гл Испекторка, прецени че нямам нужда от по висока пенсия, след инсулт влачейки единия крак!! От тогава нямаш идея, колко много мразя Оялите се държавни чиновници и подобни, като теб, докопалисе, до служби и разни асоциации и подобни!! Сит на гладен не вярва,!! Не се заричай не дадох нищо на чиновниците в НОЙ, защото нямах!!! Работил съм и съм се осигурявал, но се оказа, че завися от една ояласе чиновничка!! И сега живея с 300лв,и пак влача единия крак!! Проклети да сте оялисе Чиновници!!
  • 66 баш капиталист

    7 0 Отговор
    ако некой активист в щатите каже нещо такова ще бъде пребит веднага с бухалки на улицата а в българия може всичко да говори некакъв луд синдикалист и да налива масло в огъня защото нема кой да му хвърли един хубав бой па да го приземи тоя кръвопиец
  • 67 Гост

    9 0 Отговор
    Г-н Велев, аз пък смятам, че данък печалба трябва да бъде 30 % и ще има пари за всичко
  • 68 Вълканов

    4 1 Отговор
    Наследниците на Тодор Живковите кадри, сега пак някакъв ръководител на синекурна длъжност не се ли се сеща, как по Тодор Живково време формираха Трудовото възнаграждение. Имаше хора, които бяха на рискована и трудна работа, но заплащането бе мизерно - Това бяха всички моряци от Търговския флот. За сметка на тях, някои други ограбваха част от възнаграждението им и съответно получиха големи пенсии.
    Много от нископлатенте пенсионери имат трудов стаж над 30 години, но държавата им определяше ниски заплати и ниски пенси.
    Целият този бъркоч е от времето на СДС, където орязаха пенсии и спестявания. Сега, се намериха хора, които пожелаха да внесат малко справедливост и поправят безоблазието на СеДеСарите.
  • 69 Тия измамници

    8 0 Отговор
    Са виновни хората да са без осигуровки или на минимални. Докато натрупваха капитал нито плащаха реални заплати , нито осигуровки. Който надигнеше глава излиташе от работа. Думите им бяха че отвън чакат 50 човека. И затова тия робовладелци искат да си внасят други роби , примерно от Украйна.
  • 70 6363373839

    1 0 Отговор
    Тоя е заплаха за човешкото здраве в България,съдя от коментарите и от моето кръвно и дисбалансирно психично здраве като се пръкне тоя и заговори за своята алчност .От такива трябва да се отърваваме ,защото живота е един и всеки българин трябва да има време за себе си и семейството си.С работа всички знаят ,че благополучие не се постига и с египетски труд.
  • 71 NGs company

    2 0 Отговор
    "A при нac cтaнa тaкa, чe щe пoлучaвaт 3/4 oт пeнcиoнeритe eднa и cъщa пeнcия. Тoвa нa вcички пo рaвнo ни прaщa в eдни други врeмeнa", кoмeнтирa прeдceдaтeлят нa Acoциaциятa нa индуcтриaлния кaпитaл в Бългaрия.
    Абсолютно прав е! Веднага трябва да се преизчислят всички пенсии със средноосигурителния доход за 2020 година ! В противен случай , пенсионерите 3-та категория труд с 1,5г. за 1г. ще станат 2-ра категория труд, а минималната пенсия може да стане по-висока от максималната. Пълен цирк!
  • 72 MASTER BUNNY

    0 0 Отговор
    ХАЗАРИНА ОБИЧА БУЛГАРАЦИТЕ, ОЧЕВАДНО :) АМА МАЙ ОБИЧА СВОИТЕ СИ МААААЛКО ПОВЕЧЕ ;) БО-Я-РИШ-НИК! БО-Я-РИШ-НИК! :)
  • 73 MASTER BUNNY

    0 0 Отговор
    ПО-МАЛКИ ПЕНСИИ, ОЗНАЧАВА ПОВЕЧЕ ЗА БОЯРИШНИК :)
  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 Васил Велев Топеше другарчета та си

    1 0 Отговор
    Като Ученик,!!
  • 77 cpv

    0 0 Отговор
    Правилно!Увеличават пенсиите на тези който не са искали да се осигуряват и имат 15 години стаж с 70 лв. както направи предишното правителство им увеличи с 20%,а тези които имат над 40 години осигурителен стаж и са им одържали 1/4 от заплатата за осигуровки увеличението им ще е по-малко!Това кара хората да не се осигуряват и да вземат пари под "масата"!
  • 78 баба вуна

    1 0 Отговор
    боклук
  • 79 фен

    0 1 Отговор
    Едно време как беше,слагат,бебето,в торба,завързват,го за крушата,а майката жъне.КВО МАЙЧИНСТВО,КВИ ПЕТ ЛЕВА.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове