Last news in Fakti

15 Септември, 2021 09:18 3 997 23

Надежда Йорданова: Прокуратурата "изпира" Делян Пеевски

  • делян пеевски-
  • надежда йорданова-
  • прокуратура-
  • изпиране

Държавното обвинение е водило и едно досъдебно производство срещу бившия депутат от ДПС, но и то е прекратено

 Надежда Йорданова: Прокуратурата "изпира" Делян Пеевски  - 1
Снимка: БГНЕС

По общо 13 преписки, свързани с бившия депутат от ДПС Делян Пеевски, прокуратурата е отказала да образува разследвания. Държавното обвинение е водило и едно досъдебно производство срещу бившия депутат от ДПС, но и то е прекратено. Това се разбра от отговор на прокуратурата до временната парламентарна комисия ”Магнитски” съобщават от frognews.bg.
В писмото на прокуратурата се казва, че непосредствено след обявяването от страна на САЩ на санкциите по глобалния закон "Магнитски" след самосезиране във ВКП са образувани преписки. Не се разбира обаче колко от проверките са започнали преди и колко - след обявяването на санкциите на 2 юни. Снети са обяснения от Делян Пеевски и Илко Желязков. От третия санкциониран от САЩ - Васил Божков, обяснения не са снети, защото "същият се укрива в страна извън ЕС", гласи информацията от държавното обвинение.
По преписките срещу Делян Пеевски общо 13 са приключили с постановления за отказ от образуване на досъдебно производство, По една от преписките е имало производство, което е прекратено през 2007 г. с постановление за прекратяване на наказателно производство поради липса на престъпление.
"Виждаме как прокуратурата изпира Делян Пеевски. Тя не вижда в дейността му никакъв проблем", коментира след заседанието на комисията "Магнитски" председателят ѝ Надежда Йорданова от "Демократична България". "Големият брой прекратени преписки за Пеевски трябва по-скоро да ни тревожат, отколкото да ни радват. Има въпроси спрямо действията на разследващите органи", каза още тя, цитирана от "Медиапул".


Бел.ред.
2 509 864 българи заявиха на Референдума от 2016 г., че депутатите трябва да се избират на мажоритарни избори в два тура, но политическия елит и неговите кукловоди не позволяват това да се случи, а в техните медии темата е табу.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 32 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сега

    51 2 Отговор
    гербаджиите да пишат тука как Гешеф е свършил прекрасна работа, като е повдигнал обвинения срещу един куп олигарси… ама само срещу тея дето му пречат а с тея дето делат парата как само си ги пази а...
  • 2 глоги

    60 1 Отговор
    Надежда Йорданова: Прокуратурата "изпира" Делян Пеевски. НЕ ГО ИЗПИРА,А ВЕЧЕ ГО ИЗПРА. ДОРИ ГО ИЗСУШИ И ИЗГЛАДИ.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Мдаа

    37 1 Отговор
    Шиши е чист като момини гащи!
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 от цсз

    27 4 Отговор
    съдбата на гешеф е в собствената му мръсна съвест,а тя няма изпиране!чака го бай ставри,най-добрия перач!
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Бамбука

    21 1 Отговор
    Като си помисля за габаритите му, явно голяма пералня са наели.
  • 11 Факт

    24 1 Отговор
    Гешефт нарушава конституцията и разделението на властите с чатовете си с една от партиите в парламента — Севда/Гроб.
  • 12 Pi ar Sevi

    17 2 Отговор
    Ма то не е тайна бе :)
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 9399

    15 2 Отговор
    Прокуратурата е с богатите и вкарва в затвора бедните за най- дребното нарушение, приписвайки им и други провинения по "обосновани предположения" и "усещания".
  • 15 Павел Пенев

    13 2 Отговор
    По отношение на Пеевски прокуратурата действа като адвокатура,т.е. изпълнява защитни функции.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 нерегистриран

    1 8 Отговор
    Ще махнете гешев и ще го замените с човек на бкпбсп. Преди Гешев, що мълчите. Във всеки град си имаше човек от дпс рако и юристи прокурири по време на бсп и до дбес бръмбарови и удяха дпс, кого си пожелаят. Не думайте за хора, които не ви е работата, могат, хора да говирят, които са работили в съд, през тж и след 1989. Ударени бяха внуците на убитите им деди от бкп и бяха уволнени от герб. Пак ли Гешев. Но знаем мечтите ви за освобождение на хора крали от залъка на обикновените хора. Не пипайте, а всеки гражданин на Бг да спазва законите, гл прокурор не е падарин нас всички ни. Той ли ви казва в кладници да носите мъртви животни срещу незначителна сума, той ли пак е виновен, че колата, която събира млеко ори 40° идва след няколко дни, а на топло, той се отсича, разваля, но е в колата. Той ли е виновен, че по магазините има стоки с изтекъл срок на годност, хляб се бил правил с изрезки, които давали на прасетата, той ли е виновен, че здрави хора с телкови решения, а болни с 32% и от силни болки и безпаричие получиха инфаркт или инсулт. Много са нещата сбъркани. Хиляди, а вие сте се захванали бкпбсп, до вчера вашите стари комунисти бяха с герб дос и бсп И сега обратно с вас бкпбсп и бкпдпс ли ви е желанието. Едни и същи се редите ит 44-та година на софри до днес. Приятно плюскане. ДА ВИ Е СЛАДКО ОТКРАДНАТОТО ОТ ОТРУДЕНИТЕ ХОРА, парите им. 3000 лева за Долар. Кой успя днес е с милиони. Купил пример : 20000 по 2 лева за Долар.. 20000 :2 = 10000 долара обменен з
  • 18 Анонимен

    1 7 Отговор
    ДА ВИ Е СЛАДКО ОТКРАДНАТОТО ОТ ОТРУДЕНИТЕ ХОРА, парите им. 3000 лева за Долар. Кой успя днес е с милиони. Купил пример : 20000 по 2 лева за Долар.. 20000 :2 = 10000 долара обменен за 3000 = 10.000 х 3000 лева за долар, колко прави 10.000.000 милиони, а дс и така ограбиха българи. А някои от тютюна, от Беломорието, Гърции имаха 50.000 хиляди по живково, но пари им НЕ се съхраняваха по банки, защото бяха от изостанали краища и не бяха излизали в града, а и думата банки, бе непозната за тях в ония години. 1 към 1. И е имал действителен случай, старата баба скрила парите в пвчката 20.000 лева по живково от животни, тютюн, малките щракнали клечка и изгоряли. Ако бях аз шях да отскача. Бяха си много пари по Живково време или ори Социализма. Здраве да е. Най ок е да нямаш пари. Ден за ден, както го правят родата на амет айша. Цигарето, а дечиня гладни реват и искат, и чакат дпс и социала да им подаде и мъжа от вън, нищо, че се водят дечиня им извънбрачни, а деца от щъркели донесени.
  • 19 Анонимен

    5 0 Отговор
    Истната боли, но това е истината в автентичен вид фолклор.
  • 20 XYZ

    7 1 Отговор
    Гешев и Борисов са слугите на Пеевски!
    Нали помните "Шиши не дава!"
    Пеевски е управлявал чрез слугите си, назначени във всички институции на държавата!
    Участието на Доган също не може да се пренебрегне!
    Да гласуваме за хората, които ще изметат този токсичен боклук !!!
  • 21 Анонимен

    1 0 Отговор
    Точка. Всеки един от тях, без значение партии, се бори за кокала.
  • 22 Ах бе факти

    4 0 Отговор
    Не давате прах да падне върху свинята! Тя ли ви издържа?
  • 23 Идея

    1 0 Отговор
    Няма да е лошо да се види каква е професионалната съдба на прокурорите изпрали Шиши! Странни повишения, командирования на горни нива, европрокурори, административни началници къде ли не и т. н.
    Извадете имената на тези слуги на мафията, нека всички ги знаят!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове