Last news in Fakti

19 Септември, 2021 06:45 4 108 31

Христо Проданов: От новия проект са разговаряли с наши структури, всеки има глава на раменете

  • христо проданов-
  • бсп-
  • румен радев-
  • кирил петков-
  • асен василев

Новата партия може да е направена и зад гърба на президента, смята членът на Изпълнителното бюро на БСП

Христо Проданов: От новия проект са разговаряли с наши структури, всеки има глава на раменете  - 1
Снимка: БГНЕС

“Не е ясно дали президентът е знаел за създаването на партията на Кирил Петков и Асен Василев или това е правено от негови съветници зад гърба му. Затова сме поставили този въпрос, за да има ясна позиция от самия президент.”

Това заяви пред NOVA членът на Изпълнителното бюро на БСП Христо Проданов.

Той посочи, че Кирил Петков и Асен Василев са разговаряли с членове и структури на БСП в цялата страна, включително и в София. Проданов подчерта, че членовете в БСП са мъдри и коректни хора и това трудно би се случило.

“А и Кирил Петков и Асен Василев са по-скоро десни хора. Това, което заявиха: с "десни мерки - леви политики" е оксиморон - като дървено желязо. Членовете на БСП са коректни хора. След като са провеждани такива разговори с тях, те са дошли и са информирали ръководството. Заради социалистите ние сме сезирали президента и обществото, защото тези процеси не бива да продължават.”

Христо Проданов посочи, че в левицата няма ревност и БСП не се отнася собственически към своите членове. “Всеки в БСП има глава на раменете си и може да мисли. Идеята е, че искаме да има открити взаимоотношения между БСП и президентската институция.

Преди 5 години заявихме, че под никаква форма няма да се месим в делата на президента. Това го направихме и продължаваме да го правим. Просто искаме същото коректно отношение от другата страна. Това е всичко и нищо повече. Преди да информираме обществото сме информирали президента, че в неговия екип има такива хора, които действат срещу БСП.”, каза той.

Социалистът коментира, че бившият член на БСП и настоящ секретар на президента Николай Копринков е в дъното на случващите се неща. Той не се ангажира с отговор дали президентът Радев знае за това, но предположи, че се прави зад гърба му.

Относно опита за купуване на пртия от коалиция “БСП за България” Проданов посочи, че за всяка политическа формация е важно да печели своите гласове, избиратели, поддръжници и членове на базата на политически идеи и послания, а не чрез пари.

“Ако това е новият морал, който поредните спасители ще ни предлагат, благодарим. Изниква и друг важен въпрос - откъде тези хора имаха толкова пари. Това показва, че зад този проект надничат някакви икономически лобита и интереси", заяви Христо Проданов.


Бел.ред.
2 509 864 българи заявиха на Референдума от 2016 г., че депутатите трябва да се избират на мажоритарни избори в два тура, но политическия елит и неговите кукловоди не позволяват това да се случи, а в техните медии темата е табу.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    17 0 Отговор
    ПОЛИТИЦИТЕ не ви пука за ХОРАТА
  • 2 Сорос

    21 21 Отговор
    Зад Петков и Василев стоят Сорос и Америка за България.
    Целта на Петков и Василев-новите юпита е да досъсипят енергетиката-Зелена сделка, прием на еврото-жестока финансова криза, и удолетворяване на чужди интереси.
    Моят глас отива за друга партия.
  • 3 Всеки има глава

    16 0 Отговор
    и отредените допълнителни органи.Но ако нямаш гънки в капацината само ще си я клатиш над раменете..
  • 4 Курос

    27 8 Отговор
    Най-голямата подлога на ЕС, Америка, Турция е Бойко.

    Коментиран от #5, #6

  • 5 Борисов

    12 8 Отговор

    До коментар #4 от "Курос":

    Бойко излезе от НДСВ-юпитата-депутат, кмет, премиер-общо 20 години, още 15 и ще надмине Живков по диктаторство, интересно ми е дали България ще повтори същата грешка Петков-Василев, както с царя НДСВ-който в момента спокойно сече горите на България.
  • 6 Мислещ

    9 10 Отговор

    До коментар #4 от "Курос":

    Е, и какво, за да "оправим" нещата, да гласуваме за съвсем малко по-малки подлоги на същите? Мерси, ама не, мерси. Всички парламентарно представени партии са антибългарски, а към тях автоматично трябва да добавим и тази на новите юпита.

    Коментиран от #12

  • 7 БСП В ТИХ УЖАС

    7 14 Отговор
    Бабичките си падат по Кирчо Петков .......
  • 8 БСП В ШОК

    9 13 Отговор
    Бабичките предават партията......губят още депутати
  • 9 Последния Софиянец

    11 11 Отговор
    В 11 часа всички поддръжници на Кирил Петков и Асен Василев на Лъвов мост, Мария Луиза 58 за представяне на новата им партия,, Продължаваме промяната,,

    Коментиран от #16

  • 10 майтапчия

    18 3 Отговор
    е тоя ! защо да не е възможно с десни мерки леви политики ?? според мен това е единствено възможния начин ! няма как с леви мерки да развиваш икономиката и да увеличаваш инвестициите но когато имаш силно производство ,достатъчно пари в бюджета може да ги раздаваш социално. пример е австрия ....политиките са десни,икономиката им работи но са наистина социална държава от гледна точка на подкрепата за безработните и тези с ниски доходи. заради това нека членовете на бсп наистина да мислят с главите си а не като роби да следват името бсп което е изпразнено от съдържание
  • 11 Последния Софиянец

    14 5 Отговор
    А морал ли е БСП да се гласят да управляват с ГЕРБ и ДПС!?

    Коментиран от #18

  • 12 и как

    10 2 Отговор

    До коментар #6 от "Мислещ":

    така мислещ а после автоматично слагаш в кюпа и проекта на петков и асенов? с какво точно мислиш...с междубузието си ли ? и за кого автоматично да гласуваме...или викаш за никой и така старите клиентелски партии пак да управляват ?
  • 13 нннн

    7 7 Отговор
    "Кому е изгодно?" да се цепи БСП ? На ГЕРБ, разбира се. И на новия, американския проект...

    Коментиран от #15

  • 14 ймкл;ь

    10 4 Отговор
    “Aкo тoвa e нoвият мoрaл, кoйтo пoрeднитe cпacитeли щe ни прeдлaгaт, блaгoдaрим. Изниквa и друг вaжeн въпрoc - oткъдe тeзи хoрa имaхa тoлкoвa пaри. Тoвa пoкaзвa, чe зaд тoзи прoeкт нaдничaт някaкви икoнoмичecки лoбитa и интeрecи", зaяви Хриcтo Прoдaнoв.

    Много точно казано, същото мисля и аз.
  • 15 Последния Софиянец

    6 5 Отговор

    До коментар #13 от "нннн":

    БСП са подлоги на Бойко.Видя се в предишните два парламента.Фалшива опозиция за балъци.

    Коментиран от #19

  • 16 бнймкл;

    3 0 Отговор

    До коментар #9 от "Последния Софиянец":

    Мерси, няма нужда
  • 17 а50

    4 5 Отговор
    СДС -трети ешалон от БКП
    НДСВ- втори ешалон от СДС+юпита
    ГЕРБ- мутрата на НДСВ+утайки
    ИТН- шута на мутрата
    Петкоф, Василев- отново юпита, издънки от ДБ, за истанбулската конвенция и задължително ваксиниране
  • 18 Че защо не

    4 10 Отговор

    До коментар #11 от "Последния Софиянец":

    Народа пак ще избере ГЕРБ за първа политическа сила.Ти с двата файтона подръжници ли ще управляваш.
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Ами

    7 0 Отговор
    Ревльо !

    Коментиран от #21

  • 21 Марийка

    6 1 Отговор

    До коментар #20 от "Ами":

    Моля другарко, пък той са закача.
  • 22 Сатъра на Хана

    5 1 Отговор
    Съгласен съм че Киро и Асен са центристи ... Няма да гласувам за тях като Християн Комунист..... НО КОГАТО СТАНЕ ВЪПРОС ЗА СЪЩЕСТВУВАНЕТО НА БЪЛГАРИЯ КАТО ДЪРЖАВА ВЪОБЩЕ НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ДЕЛИМ .... До там сме я докарали че трябва Отечествен Фронт за Спасението на Родината
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 БСП...ЗЛО КОМУНДЕ

    6 1 Отговор
    Тия двамата ще ни отмъкнат избирателите......губим депутати.....пак отиваме в дълбока опозиция
  • 25 ХАН КРУМ

    7 2 Отговор
    ОТ КЪДЕ СА ПАРИТЕ НА ГЕРГОВ,ДОБРЕВ,ДЪБОВ,КЪНЕВ,СТАНИШЕВ–ОТ КЪДЕ СА БЕ ПРОДАНОВ–ОТ ЗАКУСКИ?СЪЩАТА КРАДЛЕВА СГАН СТЕ КАТО ГЕРБ И ДПС. НАЛИ СА ВИ ОРТАЦИ. И СЕ ЧУДИТЕ НА ПОВЕДЕНИЕТО НА ПРЕЗИДЕНТА. НА ХОРАТА ИМ Е ЯСНО И ВИЖДАТ ВСИЧКО.ГЛЕДАМЕ ВИ 32 ГОДИНИ КАК НИ ЗАВЛЯКОХТЕ НА ДЪНОТО ,ГЛЕДАМЕ И ПРЕЗИДЕНТА ПРЕЗ ПОСЛЕДНИТЕ ПЕТ.НЯМАТЕ ШАНС СПРЯМО НЕГО.

    Коментиран от #27

  • 26 Кип

    6 1 Отговор
    А дрто структурите им на БСП постоянно си гворят с гррб и дпс не е важно така ли Яко са се оплели с тях?Престанете да хвърляте кал хора!
  • 27 А50

    4 0 Отговор

    До коментар #25 от "ХАН КРУМ":

    Е вашите като са същите, къде е тогава смисъла. Извадете един път поне един некрадлив. БСП поне имаше Жан Виденов и видяхме какво му се случи. Така че не ни пробутвайте поредните соросчета
  • 28 Националсоциализъм

    5 0 Отговор
    Не е оксиморон "десни мерки - леви политики" ! Правили са го и Хитлер и Сталин. И дава най-бързия растеж и и икономически подем. Има си цена, умират много търгаши, спекуланти, измамници, организиран криминалитет. Също не виреят и лаладжии дезинформатори.
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 бсп

    2 0 Отговор
    Защо не пуснете информация как БСП са гласували в ЕП за искане Русия да отвори за всички откраднатите архиви по време на окупацията. Трябва да бъдат съдени за национално предателство и забранени.
  • 31 пешо

    1 0 Отговор
    също адекватно изказване. мисля, че това е правилният път. възможно е в краткосрочен план да не донесе дивиденти, но в дългосрочен политика трябва да се прави именно по описания от господина начин. хората се умориха и обезвериха именно от задкулистните и безпринципни договорки с цел генериране на благинки. само за тях, искам да кажа. а популацията - както е казал оня римски сенатор.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове