21 Септември, 2021 14:42 5 720 64

Гарелов: Ако ИТН са първи или втори, а новите трети и четвърти, няма как да стане "Продължаваме промяната"

  • гарелов-
  • итн-
  • първи-
  • новите-
  • трети-
  • четвърти-
  • продължаваме-
  • промяната

Хората няма да простят, ако отново не се състави правителство, казва журналистът 

Гарелов: Ако ИТН са първи или втори, а новите трети и четвърти, няма как да стане "Продължаваме промяната"  - 1
Снимка: БГНЕС

"Кой ще издава тези свидетелства за почтен и непочтен? И как ще работиш в един парламент с тези, с които не си в коалиция, и които са непочтени? Мисля, че тези красиви фрази са безсъдържателни". Този коментар направи пред БНР журналистът Иван Гарелов по повод актуалните събития от родния политически живот.

"Отказът на "Продължаваме промяната" за предварително коалиране с "Демократична България" може да е изненада за Христо Иванов, но новата партия не означава, че като продължава промяната, ще направи същите грешки като досегашните партии на промяната, които бяха в парламента", смята той.

"Ако "Има такъв народ" запазят първото или второто място в следващото Народно събрание, а новата формация е на трето или четвърто, не можем да очакваме "Продължаваме промяната" да определя бъдещата политика", каза още журналистът.

Иван Гарелов коментира и предстоящите президентски избори, като категорично подчерта, че няма съмнение за това, че левите избиратели са "за" Румен Радев и Илияна Йотова:

"Въпросът е дали ще се мине през унижението при минаване през някакво съгласуване - игри на гордост. Трябва да се надмогне самолюбието на едната и на другата страна (БСП и президента - б.р.). Те са създадени един за друг. БСП не може да се сърди на Радев за това, че търси да разшири периферията на своите гласоподаватели и в дясно-център, като смятат, че това е насочени срещу БСП. ... Трябва ревизия на гордостта кой на кого е задължен".

По думите на журналиста Бойко Борисов се страхува да бъде кандидат на ГЕРБ за президент, за да не загуби от Радев и "това да го изхвърли съвсем от политиката".

"Не виждам подходящи фигури за кандидати на ГЕРБ и десните, затова те се прикриват зад обяснения, че още обмислят", посочи Гарелов.

В следващият парламент няма да има място за отстъпление, заяви той и подчерта, че хората няма да простят, ако отново не се състави правителство. Според него невъзможността да се състави кабинет би означавало и отказ от демокрацията.


Бел.ред.
2 509 864 българи заявиха на Референдума от 2016 г., че депутатите трябва да се избират на мажоритарни избори в два тура, но политическия елит и неговите кукловоди не позволяват това да се случи, а в техните медии темата е табу.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 19 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ако

    37 4 Отговор
    баба беше мъжка , щеше да има дръжка !

    Коментиран от #40, #43

  • 2 сигурно е

    46 21 Отговор
    Специално за президентските избори ,Радев ще разстреля шайката с един куршум.
  • 3 Последния Софиянец

    20 55 Отговор
    Прав е Гарелката. Партията на Киро и Асен трябва да са с пълно мнозинство, а Слави да не е в парламента

    Коментиран от #21, #35, #59

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 сара

    33 17 Отговор
    С цялото ми уважение към Гарелов - ПП не са казали, че другите са непочтени, а че в тяхната партия ще влязат само почтени хора.

    Коментиран от #42, #44

  • 6 ИТН и промяна?

    25 20 Отговор
    Гарелка, остаряваш, тези обслужват някого!
  • 7 БУЦИ

    17 24 Отговор
    ПП първа или втора политическа сила!!
    Биков да реве, Данчо Ментата да си сипе една мента, а БСП 10%.
  • 8 1453

    7 13 Отговор
    Ако надминеш вторият на кое място ще си ?
  • 9 пожелание

    25 18 Отговор
    Боко в затвора ,всичко друго е ала- бала!!

    Коментиран от #16, #29

  • 10 Вацев

    23 13 Отговор
    Инженеринговият проект с вградената сянка на радев е с 3 цели на държавния департамент:

    -спиране на българските пречки за македония в ес,

    - край на проблемите с истанбулската конвенция и приемане на 48 пола,

    - подготовка на българия за прифронтова зона за бъдещи военни конфликти с Русия.

    Коментиран от #15

  • 11 ТаУмВзе

    11 12 Отговор
    Изгорелоф, пак не е разбрал, че цирка във зоопарка трябва да продължи. И робът овца да си мисли, че някой или нещо, ще го спаси и оправи! И за какво са ни партийки? Видя се че колонията може да се врътка през фейсбук. КОЕ НЕ Е ЯСНО?
  • 12 Както и

    10 23 Отговор
    Да се върти и сучи извода е ,че без ГЕРБ са гола вода горнобанската.
  • 13 Смех

    21 22 Отговор
    Имаха прекрасни 2 шанса да направят нещо.. те се правиха на интересни сбогом ИТН(и така нататък)
  • 14 еех

    22 21 Отговор
    Гарелов, уж се представяш за ерудит? ИТН няма как да са първи, и втори не мисля че ще бъдат.

    Коментиран от #26

  • 15 Появява се

    10 8 Отговор

    До коментар #10 от "Вацев":

    нов политически проект, чиито лица – доскорошните служебни министри Петков и Василев, твърдят, че имат амбицията да променят политическата система с разделението „почтени“ и „непочтени“.

    С оглед на показаното от тях във второто служебно правителство на президента Румен Радев, някак не им отива да се изживяват като еталон за почтеност, защото тази единица мярка ще бъде доста мътничка.

    Дали тяхната партия обаче „Продължаваме промяната“ е трубадурът на ерата на последната политическа система?

    Коментиран от #18

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Гарелов е умен

    13 17 Отговор
    Итн приключи и той разбра
    Иска да им даде надежда
  • 18 Въпросът е,

    7 5 Отговор

    До коментар #15 от "Появява се":

    дали ще оправдае доверието на американските им поддръжници новата партия на бившите двама служебни министри?

    Валентин Вацев: Тя е замислена добре.

    На пръв поглед нищо не би трябвало да попречи.

    Всички ресурси на соросианското присъствие в България, които са много стари – вече 30 години Сорос работи в България със своите структури на „Отворено общество“ и на други подобни, са впрегнати, за да се постигне тази цел.

    Като целта може да се каже съвсем ясно: в досегашния парламент, който беше най-некомуникативното място в Балканите, досегашният парламент, който не можеше на две магарета сламата да раздели – като че ли това се правеше и нарочно според мен, но това е друга дълга тема и не искам да се отклонявам.

    Парламентарната некомуникативност на българския парламент според мен беше изкуствен ефект, тя не се получи по естествен път, но тук не искам да се отклонявам.

    Значи целта е да се създаде комуникативен център, политическа конструкция, която сега в момента се подготвя по медиен път, преди всичко по медиен път.

    Коментиран от #20

  • 19 Последния Софиянец

    5 25 Отговор
    С Кирчо ще вземем 150 депутати.Имаме подкрепа от цяла България.

    Коментиран от #37

  • 20 Забележете,

    12 2 Отговор

    До коментар #18 от "Въпросът е,":

    как медиите не могат да се събудят и не могат да заспят, ако специално не повторят дор до седем пъти светлите бъднини на тази нова партия, която не признава ляво и дясно и разделя хората само на „почтени“ и „непочтени“...
  • 21 А бе, софийски

    13 4 Отговор

    До коментар #3 от "Последния Софиянец":

    Ти напълно истерията.Какво пълно мнозинство те гони.Максимум ,преко сили 12 %.
  • 22 Българка

    14 20 Отговор
    Голям резил за крадривия Ристе. ПП го отрязаха, ми сега на къде? Надявам се да отрежат и Манолова. Всички тези боричкания и пиш ко мерене, работят за ГЕРБ. Сега остава да разберат хората, че още 5 години с тоя фатмак ни обричат на последно място по всичко в Европа. Гласувате за фатмака, гласувате за ниски доходи и високи цени.

    Коментиран от #25

  • 23 Вацев

    1 5 Отговор
    Сега очакваме да се появи комуникативен център във формата на една партия.

    Тази партия се предполага, че ще постигне следните няколко разностранни цели, като ефектът ще бъде сумарен от постигнатото на тези различни цели.

    Първо, ГЕРБ трябва да се освободи от германския си калъп и да стане напълно проамериканска партия. Това не е толкова невъзможно. На мястото на Бойко Борисов лека-полека ще дойде американският продукт Дани Митов, така че нещата, макар и не веднага, могат да станат.

    Второ, трябва да се разцепи БСП, тъй като в момента проблемите на БСП не са толкова в нейното ръководство, колкото в идейната основа на БСП.

    БСП е нежизнеспособен продукт от обединяването на социалисти и социаллиберали. Решавайки текущите си проблеми, те ще трябва да се разделят до степен вече да не могат и да си говорят. И това може да се очаква да стане до края на зимата, която идва, до другата пролет.

    Трето, премачкване, смачкване на „Изправи се.БГ“, която няма да има шансове в условията на новото партийно присъствие да продължи да действа, както досега.

    Четвърто, сближаване със степен до сливане с „Демократична България“.

    И пето, много сериозни проблеми откъм идеологически и политически интегритет на ДПС, тъй като ДПС се валидират и се проявяват като либерална сила.
  • 24 Хората няма да простят,

    14 17 Отговор
    че ИТН стана основна причина да не се състави правителство. Много жалко, че журналист като Гарелов не иска да го признае. Още по-тъжно е, че се опитва да внуши, че ИТН ще са първи или втори на изборите през ноември. Такава недалновидност не е типична за него.Защо го прави, той сам си знае.

    Коментиран от #27

  • 25 Тодор Живков

    3 10 Отговор

    До коментар #22 от "Българка":

    Браво.Това е истинската българка а не онази от Карлуково, която има мишки в главата си.

    Коментиран от #38

  • 26 Българка

    5 12 Отговор

    До коментар #14 от "еех":

    Ако се базираш на глупостите които се пишат под всяка статия в този сайт бих ти повярвала, но истината е друга. ИТН ще са втори след ГЕРБ ,какво ще пеете тука ,ако Слави,Боко и Доган направят правителство?

    Коментиран от #58

  • 27 Само така си

    14 5 Отговор

    До коментар #24 от "Хората няма да простят,":

    Мислиш.Лично за мен да няма правителство два пъти основно са виновни Галева и Пинокио.Арменския толуп и хаджи Гейчо не ги споменавам ,защото те са деветата дупка на кавала.
  • 28 Сатана

    8 9 Отговор
    Уморих се да повтарям,че президент няма да бъде избран на полувремето.Ще има продължения и дузпи.В Конституцията пише ясно,не че Радев му пука за нея.
  • 29 точно

    1 3 Отговор

    До коментар #9 от "пожелание":

    браво, наистина това е първото нещо което трябва да стане и държавата ще се кротне и ще се заживее нормално

    Коментиран от #31

  • 30 оня с коня

    6 7 Отговор
    МУМИЯТА Гарелов изразява Предвижданията си относно Класацията на партиите в бъдещия Парламент.лошо няма,но да основава Предвижданията си на Принципа"Ако Баба беше Мъжка,щеше да бъде Дядо" ОЩЕ В НАЧАЛОТО ,някакси ме разубеди да му чета Умнотиите по-нататък.
  • 31 Комунетата

    8 5 Отговор

    До коментар #29 от "точно":

    Сте големи мечтатели. Хайде по сериозно ,моля.Има много за затвор преди да дойде на Боко реда.За сега това може да стане само в сънищата ви.
  • 32 НЯКОЙ

    3 8 Отговор
    Г-н Гарелов, мислех Ви за по-умен от Рашидов, който също говори как ще се оценява кой е почтен!
    Това е по-скоро призив към кандидатите да се съобразят с това изискване, защото истината винаги излиза в най-наподходящия момент!
    А всеки за себе си знае дали е бил почтен или непочтен в живота си и доколко това може да повлияе на една политическа кариера!
    Предполагам, че ще се намерят достатъчно почтени хора за тази партия!
    А Вие как се позиционирате по този въпрос, г-н Гарелов? За Вашия ученик г-н Бойко Василев няма да питам!
  • 33 cornholio

    10 3 Отговор
    Каква промяна, какви пет лева...
  • 34 СусБре

    3 3 Отговор
    Грелкааа... избори ми дай! Само да изтупам феса от пепеляка и съм готов... вие освен рязан друг не заслужавате бе холан!
  • 35 Хаха

    5 6 Отговор

    До коментар #3 от "Последния Софиянец":

    Продължаваме промяната към все по скъпи ток и суровини, и събаряне на всичко построено от герб.

    Коментиран от #45

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 дааа

    12 1 Отговор

    До коментар #19 от "Последния Софиянец":

    Мъжки, ти не се научи да не говориш от свое име за цяла България!

    Коментиран от #51

  • 38 Мая

    6 2 Отговор

    До коментар #25 от "Тодор Живков":

    Не, грешиш - това не е "Българка", а "Талибана", който има бръмбари в главата!

    Коментиран от #49

  • 39 Събудете се БЪЛГАРИ... Само Демократичн

    1 18 Отговор
    Събудете се БЪЛГАРИ... Само Демократична България! За първи път усетих грижа и уважение към България и Народа! От можещи Министри!Дс.. иска да ги махне и Слави им помага!? А сега и "новата партия" на кирчо и асен!

    Коментиран от #48

  • 40 Гюро Михайлов

    12 1 Отговор

    До коментар #1 от "Ако":

    Тоя доносник на ДС хептен е изкукуригал!!
  • 41 БиоЖендър

    2 3 Отговор
    Бойко вата комисия по етика че издава свидетелствата за почтеност.
  • 42 Ама

    5 5 Отговор

    До коментар #5 от "сара":

    То се подразбира--щом не са в тяхната партия,значи имат други убеждения и следователно са непочтени,иначе щяха да са при тях.Кирил Петков,даже продължи мисълта си,че и в другите партии има НЯКОИ ПОЧТЕНИ хора,като даде за пример Крум Занков.Ама ,Сара ,слушай по-внимателно и "чети между редовете".Аз например,се чудя,като симпатизант на ГЕРБ, това дали ме прави автоматично непочтена.
  • 43 Волният ездач

    6 1 Отговор

    До коментар #1 от "Ако":

    Ако спечеля 200 000 лева от тотото ще напусна работа.
  • 44 Абанос

    11 3 Отговор

    До коментар #5 от "сара":

    И как ще определят кой е почтен. Та нали всички викаха - ХАЙДЕ СЛАВИ направи правителство с НЕПОЧТЕННИТЕ МАЯ и ХРИСТО (бивши кадри)
  • 45 Боко 🎃

    3 4 Отговор

    До коментар #35 от "Хаха":

    Не си запознат с детайлите. Закривай кочината. Обещавам на всички пенсионери по хиляда и двеста лева на месец чисто бонус към пенсията до като се построи АЕЦ Белене.
  • 46 Продължава ПОДМЯНАТА !

    10 2 Отговор
    ВИДЯХМЕ КАКЪВ ПОЧТЕН ЧОВЕК Е ГОГОВ НАЗНАЧЕН ОТ ПЕТКОВ ЗА ШЕФ НА ДКК !
  • 47 фокусник от дс

    1 1 Отговор
    имаме една шапка!коогато искате,ще ви изкараме зайче от нея! и да не вземете да ме вкарате в затвора,че КОЙ ще управлява територията?
  • 48 Буден

    8 0 Отговор

    До коментар #39 от "Събудете се БЪЛГАРИ... Само Демократичн":

    Я си измии очите и пини едно кафе! Бойкикев ли е почтен?
  • 49 Тодор Живков

    5 1 Отговор

    До коментар #38 от "Мая":

    Не можеш да ми казваш дали или греша, ясно?! Онова което агитира за ДБ е менте .
  • 50 JEFF

    3 5 Отговор
    Голяма потрес. Искате младите хора да се върнат в България, но не искате да се бъркат в противната корупционна политика. Да си дойдат от чужбина и кротко и мирно да работят за жълти стотинки, без никакви претенции, без мисъл за бъдещето на техните деца. Няма да стане ! Всички сме за Продължаваме Промяната ! Успех на Петков и Василев, покажете им как се прави истинска политика и как се управлява с достойство и почтенност!
  • 51 ААА ТИ НЕ СИ РАЗБРАЛ

    3 1 Отговор

    До коментар #37 от "дааа":

    ТОЙ ГОВОРИ ОТ ИМЕТО НА БРАД ЧЕДИТЕ ДЕТО ПОЧИСТВАТ ШАХТИТЕ ПО БУЛ. БЪЛГАРИЯ
  • 52 Перо

    4 3 Отговор
    Може ДПС и ИТН да се обединят в коалиция,по нареждане на Доган!
  • 53 АМОН

    6 2 Отговор
    ИЗНЕНАДАТА Е В ОТКАЗА НА ДВЕТЕ НОВИ ЮПИТА ДА ВЛЕЗНАТ В СЪЮЗ С ХРИСТО ИВАНОВ.

    ХРИСТО И НЕГОВАТА ПАРТИЯ ОЩЕ НЕ СА РАЗБРАЛИ, ЧЕ ЮПИТАТА ГО ИГРАЯТ В ДРУГ ФИЛМ СВЪРЗАН С НАЛАГАНЕТО НА СЕТА, УНИЩОЖАВАНЕТО НА ДРЕБНИЯТ И СРЕДЕН БИЗНЕС, А НЕ С НЕГОВОТО УКРЕПВАНЕ!!

    ТЕЗИ СА МНОГО ПО ОПАСНИ ОТ МУТРАТА БОРИСОВ , ШИШИ И ДОГАН.

    ТЕ не искат парчета от държавната баница , ТЕ ИСКАТ ЦЯЛАТА БАНИЦА !!!

    ДЪРЖАВАТА ПРИ ТЯХНАТА ФИЛОСОФИЯ ИЗЧЕЗВА КАТО ПОНЯТИЕ.

    СВЕТЪТ ЗА ТЯХ Е ЕДНО ГОЛЯМО СЕЛО В КОЕТО ТРАНСНАЦИОНАЛНИТЕ КОМПАНИИ СЕ РАЗПОРЕЖДАТ С НАЦИОНАЛНИЯ КАПИТАЛ ТАКА, КАКТО СЕ РАЗПОРЕЖДА ХИЩНИКА С ЖЕРТВАТА СИ!!

    КАК ИЗБРА ТЕЗИ ЮПИТА РАДЕВ?!!

    САКСКОБУРГОТСКИ И ПАСИ ЛИ ТИ ГИ НАТРЕСОХА?!!

    ЕЙ ШОФЬОРЕ , ШОФЬОРЕ.
    САМ РЕЖЕШ КЛОНА НА КОЙТО СТОИШ!!!
  • 54 Коко

    1 3 Отговор
    Ако итн и новите влязат в парламента значи няма такъв народ другарю Гарелов.
  • 55 Гарелка много си прост

    3 1 Отговор
    Недей да заразяваш обществото с простотията си
  • 56 asd

    2 0 Отговор
    "Почтените" газят конституция и закони от ден първи. Неверни декларации за гражданство. Партии без надлежното учредяване с устав и подписи на учредители и т.н. Смърди на поредното олигархично ГМО.
  • 57 хаха

    4 0 Отговор
    Абе защо все се изказват бивши агентчета и ушета на ДС. Иване Иванее . Бивши к.рви нема .
  • 58 Това

    4 0 Отговор

    До коментар #26 от "Българка":

    няма как да се случи! Герб и Дпс може, но ИТН с тях никога няма да се коалира! Реално правителство може да се направи от герб дпс и бсп! Имат си скритите и задкулисни нишки! И другата възможност, са прокопиевите мекерета дб, новите му две кукли Кирчо и Асенчо и Мая, Дончева и Хаджигенов, ако се закачат някъде, щото нямат шанс да влязат!
  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 чалгар

    1 0 Отговор
    пе е е е е ераа сссс
  • 62 чалгар

    2 0 Отговор
    факти ли сте кви сте дано фалирате скоро хахахахаха
  • 63 мдда

    2 0 Отговор
    Престанете да ги слагате тия двамата мерзавци 3-ти или 4-ти .... как го решихте това?!??
  • 64 Без Негри

    0 1 Отговор
    Всички мафиози ГЕРБаджии и ДПСари голям страх ги тресе да не влезе Възраждане в парламента!

    Заслужава си да влезе за да ги погне за престъпленията им.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове