Last news in Fakti

24 Септември, 2021 10:11 2 714 24

Мажд Алгафари: Граничната ограда с Турция трябва да бъде изградена наново

  • мажд алагафари-
  • бежанци

Всеки човек, дори неподготвен, може да я прескочи

Мажд Алгафари: Граничната ограда с Турция трябва да бъде изградена наново - 1
Снимка: Архив

Граничната ограда с Турция трябва да бъде изградена наново. Това заяви арабистът и преводач Мажд Алгафари в студиото на „Здравей, България” по "Нова телевизия".

В четвъртък правителството реши, че МВР ще стопанисва оградата на българо-турската граница. Досега съоръжението беше публична държавна собственост, за която отговаряха областните управители на Ямбол, Хасково и Бургас. Веднага след решението от МВР публикуваха видеокадри, на които се вижда състоянието на оградата по границата. От тях става ясно, че на определени участъци по нея има дупки, а на места липсват цели части. На кадрите са заснети и дупки, които са прокопани под самата ограда.

„Трябва да счетем, че имахме един неуспешен опит за направа на ограда - отидоха едни милиони, българинът я плати, но трябва да бъде изградена наново. Необходимо е да имаме здраво и стабилно съоръжение”, коментира Алгафари.

„Всеки ден си говоря с кандидат-бежанци или с такива, които вече са взели статут и те ми казват как са прескочили оградата. Има такива, които дори не са видели, че има такава. Казват, че е имало тел, минали са през дупка и са си продължили нататък”, каза още той.

И допълни: „Това не е ограда, не е съоръжение. Това е нещо като ограда за обор. Всеки човек, дори неподготвен, може да я прескочи. За да е възпрепятстващо съоръжение би трябвало да е здрава, а тя не е. Телта се реже с обикновена ножица за метал”.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Отровното трио

    10 25 Отговор
    Абе арабин, не се меси където бе ти е работа. Границата вече се охранява от Бойко Рашков. Ограда вече даже не е необходима. Брадатите не смеят да припарят
  • 2 ТаУмВзе

    38 2 Отговор
    Валерко да я плати обаче! Докато копа, между панделата и киреча.
  • 3 Сатъра на Хана

    21 6 Отговор
    БРАТЯ АЛ-ГАФ-АРИ НА САМОЛЕТА И ПРИ АСАД ДА КОПАТ КАМЪНИ , ПОНЕЖЕ ПРОДАВАХА ПИКАПИ ТОЙОТА НА ДЖИХАДИСТИТЕ
  • 4 честен ционист

    8 20 Отговор
    Сега Кирчо като я подхване оградата, та едни стотици хиляди канадци като наскачат.
  • 5 случаен

    34 1 Отговор
    Валери симеонов си е облякъл работния костюм,взел е лопата и чака превоз да отиде да ремонтира оградата.
  • 6 Гост

    4 15 Отговор
    Тия арменци са окупирали цялата ни държава.
  • 7 Рошко

    17 1 Отговор
    На всеки избори отпущсйте пари за нова ограда, Симеон ката къде се скри
  • 8 Арменьо

    9 7 Отговор
    Или ще са магърдич или бохосян или алгафари. Хора спрете тия арменция те са навсякъде. Окупирали са цялата държава.
  • 9 БатКапутин

    28 2 Отговор
    Човекът е прав. Мутрата крадеше от всичко, включително и от националната ни сигурност, и точно от нея най-много. Тоя гад трябва да бъде съден за хиляди грабежи, не за едно чекмедже. Милиарди е откраднал гьон-сурата на правешката мафия.
  • 10 Smooth Jazz

    27 1 Отговор
    Прав е! А тези, които прахосаха милионите за подибието на ограда трабва да бъдат съдени до дупка.
  • 11 хъхъ

    23 2 Отговор
    Далавери Симеонов Балевски да я построи наново с лични средства, той е милионер. Великата българска стена...
  • 12 Павел пенев

    19 3 Отговор
    Подкрепаджиите начело с Константин Тренчев събориха оградата направена по време на социализма,а В.Симеонов направи новата за 250,000,000 лв. Сега се оказа,че ограда практически няма. За това тези двамата тъпанари сега да направят третата поред ограда за тяхна сметка.

    Коментиран от #20

  • 13 Прав си

    14 1 Отговор
    че трябва да се изгради наново! Това е буквално ограда за кокошарник и не може никой да спре! Време е обаче да се потърси отговорност! Не може десетки години, все някой да прибира пари и хората да му плащат золумите и обогатяването! Сега новата ограда да се плати от валери симеонов и останалите обогатили се от това поредно ограбване на БГ народа!
  • 14 Симеонов

    18 1 Отговор
    А кой ще я плаща, кой ограби милиони и се подигра с националната сигурност на България.
    Не е ли време Симеонов да бъде привикан в прокуратурата, влачещият възрастни жени на границита?
    Забравих, Симеонов и Каракачанов-на който също трябва да се търси сметкаф16, бяха част от статуквото, патерици на ГЕРБ.
    Конфискувайте им имуществата и милионите, и ще направите ограда 2 реда бетон, такава ни трябва.
  • 15 mi6osp

    8 1 Отговор
    Бай Тошо: " Много съм построил, толкова много, че не можете това което съм построил само да го боядишете!" . Боко Тиквата : " Много съм крал. Толкова много, че това което съм построил, не може да се ремонтира, става само за събаряне"
  • 16 винкела

    7 1 Отговор
    Прав е човека, трябва наново да се изгради оградата, тъкмо сухото вече свършва, а и овцете не ми държат сметка
  • 17 Гост

    5 2 Отговор
    Драги хейтъри, в затвора има един лаф: " оградата може да се прескочи, но не трябва!" Тя е трябва да забавя бежанците, докато дойде патрул. И най-важното, след като е направена, ТРЯБВА ДА СЕ ПОДДЪРЖА! В затворите оградите са доста по-сериозни, с постоянна охрана, и въпреки това някои успяват да я преминат. А ние какво искаме? Да направим нещо на границата и край! Даже и патрули няма, щото разбираш ли, направили сме ограда.... Е така и с пътищата у България, правиш нещо ново и край, нито поддръжка, нито почистване от пясъка хвърлен през зимата, орасли с бурени и трева и т.н. била с обикновена тел? Ми то и най здравата стоманена тел ще отрежеш просто с по-голяма ножица за арматура! Оградата забавя, не спира! Трябва това да си го набият в кратуните некои хора! А парите дадени за построяването и са друга тема, там вече думата има прокуратурата...
  • 18 ????

    12 0 Отговор
    Парите да се вземат от личната сметка на Далавери и сподвижници! Който крал той да си плаща! Аре патриотари, вместо протести да правите, вадете пачките, че цените още ще се вдигнат,.
  • 19 Пишман

    9 0 Отговор
    Дааа,и по стар герберски обичай "ремонта" на старата ще струва повече от новата!
  • 20 Моряка

    7 0 Отговор

    До коментар #12 от "Павел пенев":

    При социализма оградата беше само елемент от сложното техническо съоръжение "Кльон".Даже и пиле да прехвръкнеше, нещо гръмваше,нещо свирваше,,нещо те спъваше,системата го засичаше и веднага натам се спускаха граничарите.А талибаните на Тренчев баха само дребни кресльовци,решенията ги вземаше Жельо и първата вълна продажници от НС.
  • 21 офицер

    7 0 Отговор
    Ей каскет, САМОСЕЗИРАЙ СЕ. Борисов и Симеонов да се
    разследват. Не чувам щракане на белезници.
  • 22 пешо

    2 2 Отговор
    ходи си направи вашата ограда да не идвате насам
  • 23 хоптроп

    4 2 Отговор
    Много ги обичам българите с имена като Мехти, Вежди, Мажд и т.н.
  • 24 фен

    0 0 Отговор
    23-и,ТОВА СА ЧИСТИ,БЪЛГАРИ,НЕ КАТО НАС,ПРИМЕСИ.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове