Last news in Fakti

30 Септември, 2021 17:18 3 525 17

Илиян Василев: Мълчанието на "Демократична България" помага на ГЕРБ

  • илиян василев-
  • продължаваме промяната-
  • демократична българия

Пространството на нормалността у нас е между "силната ръка на корупционера и мафиота Борисов, и "силната ръка" - за която вече говори президента Радев

Илиян Василев: Мълчанието на "Демократична България" помага на ГЕРБ - 1
Снимка: БГНЕС

Опитах се обясня, че "Демократична България" трябва да издигне своя кандидатура за президент и то рано. Защото Румен Радев работи за "Продължаваме промяната", а "Демократична България" ще загуби в тези двойни избори без да има свой играч на президентския терен.

Това коментира във "Фейсбук" Илиян Василев.

На терена на политическата логика излиза и фактът, че президентът започна да придобива тежест в политическия процес, която може да се окаже опасна. Пространството на нормалността у нас е между "силната ръка на корупционера и мафиота Борисов" и "силната ръка" - за която вече говори президента Радев. България има нужда от политическа нормалност и тя е между двете крайности.

Дори ректорът на СУ не може да изчисти обречеността на всеки кандидат на ГЕРБ. И още по-силно налага кандидатура на "Демократична България", за да не излезе, че ГЕРБ са тези, които определят тона в зоната на съвпадащ електорат.

Не може да бъде оправдание липсата на финанси - кампанията може да бъде изключително скромна.
Не може да бъде и липсата на кандидати, защото такива има.

Без кандидатура за президент не могат да претендират да постигат висок резултат, ще останат в сянката на възхода на "Продължаваме промяната".

Но в "Демократична България" има "органи" - да решават. "Продължаваме промяната" им остава много полета за активност - като се започне от слабостите на служебното правителство - бол са, особено в енергетиката, в справянето с корупцията, в съхранението на територии на мафията, съдебната реформа, депутатите /тези на "Продължаваме промяната" са си котка в чувал като при ИТН.

Самият Радев правилно бе критикуван от Лозан Панов за пасивност и действително, ако Гешев не беше нахлул, сигурно още щеше да си трае на "Дондуков" 2.

Изобщо излизайте от окопите и атакувайте темите, не хората от "Продължаваме промяната". Кирил и Асен не могат да огреят навсякъде, дори и да искат. Нямат организация. Освен това започнаха да обещават на едро, на всички.

А онова от което има нужда и кризисен мениджмънт. Голямото предимство на Кирил и Асен, че бързо решават и действат. Няма багажа на традиционна сила, още по-малко на съставена от разнолики играчи.


Бел.ред.
2 509 864 българи заявиха на Референдума от 2016 г., че депутатите трябва да се избират на мажоритарни избори в два тура, но политическия елит и неговите кукловоди не позволяват това да се случи, а в техните медии темата е табу.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 23 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 серго

    17 8 Отговор
    Новият бардак със стари к...и е време е да отстъпи на младите и нови не корумпирани политици ПП!
  • 2 дедо Герчо

    15 1 Отговор
    НИЩО НЕ РАЗБРАХ...ХЪХЪХЪ...
  • 3 33334

    9 4 Отговор
    Абе Ицко да не е нещо скаран с Прокопи?
  • 4 Деймос

    5 6 Отговор
    Почнаха атаките срещу ПП! ДА губи от това , ама тяхна работа ...
  • 5 гадно

    18 3 Отговор
    Едно е да искаш, друго е да можеш и трети и четвърто е да го направиш. ДБ имат тежест в няколко големи града, но след цирковете в парламента олекват и трябва да се радват, ако вземат и половината от миналите избори.
  • 6 Последния Софиянец

    8 11 Отговор
    Продължаваме промяната ще е номер едно.
  • 7 дерас

    12 3 Отговор
    Аз гласувах за ДБ..но вече не!
  • 8 Ако

    12 4 Отговор
    ДБ излъчат кандидат ще загубят много електорат. Те трябва просто да се фокусират върху парламентарните избори
  • 9 българка

    6 3 Отговор
    Статия в насипно състояние - оттук-оттам!
    Не искам да споря задочно с един изявен автор на политически анализи и прогнози, но мисля че единството и разбирателството на ДБ с "Продължаваме промяната" са по-важни от доказването кой е по- , по-, най-! А тези важни неща опират и до подкрепата за президента!
  • 10 хайде бе

    2 4 Отговор
    Като издигнат от ДБ кандидат за президент, като нищо може ГЕРБ и ДПС да направят организация за масово гласуване за него по редици. Мисля си че дори и БСП биха излъчили подобна команда по места. Те и затова не направиха правителство. ГЕРБ и ДПС, спокойно щяха да ѝм го гласуват и да ги вкарат в капан. БСП също си мисля, че го играят някаква подмолна резерва и се вклччват да помагат на ГЕРБ и ДПС.
  • 11 ГОРСКИ

    4 1 Отговор
    Г-н вие вярвате ли на ДБ ,това са стари кримки от комунизма и държавна сигурност!!!!!!! Аз повече вярвам продължаваме промяната на младите !!!!!!
  • 12 Страшна

    3 1 Отговор
    простотия си сътворил соросоиде! Но то като ежедневните ти глупости и лъжи, платени от прокопиев! Жалка калинка!
  • 13 Боби

    0 2 Отговор
    Ще гласувам за ДБ но за президент.. РАДЕВ
  • 14 Кастанеда

    0 2 Отговор
    Ще гласувам за ДБ но за президент.. РАДЕВ
  • 15 Факт

    2 4 Отговор
    Как не го разбрахте ...
    носител на промяната е РАДЕВ....
    а промяната не е за ляво и дясно управление ..
    А за нов тип управленци и за нови стандарти на живота
    Законотворци, да върнат нормалния живот на българите
  • 16 Ангел

    0 0 Отговор
    голям автогол спор няма
  • 17 Ангел

    0 0 Отговор
    голям автогол спор няма
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове