Last news in Fakti

4 Октомври, 2021 18:42 1 924 17

ББР е плащала 5-6 пъти по-скъпо за медийни услуги

  • ббр-
  • банкка-
  • медии-
  • финансиране

Финансиране за около 20 млн. лева директно е отпуснала ББР при новото ръководство

ББР е плащала 5-6 пъти по-скъпо за медийни услуги - 1
Снимка: БГНЕС

"Има сключвани договори с трети страни, които са абсолютно неизгодни за ББР. Имаме един конкретен пример с един договор, по който банката плаща 5 или 6 пъти над пазарната цена за определена услуга от трето лице, става дума за взаимоотношение с медиите. Сега го прекратяваме. Имаше договор с трета фирма за около 18-20 хил. лева на месец за услуга, която никой не я ползвал в банката - договорът беше във връзка с GDPR регламента. Прекратихме го и него". Това съобщи в интервю за БНР Цанко Арабаджиев, изпълнителен директор на Българската банка за развитие. Той подчерта, че заплатите на новия екип в ББР са "в пъти по-ниски" от предишния.

"В ББР заварихме корупция и лошо управление", подчерта Арабаджиев и уточни, че когато е влязъл като изпълнителен директор в банката, е заварил изключени контролни механизми. Ето защо според него има основание да мисли, че в много направления от нейната дейност е била ощетявана по различни начини.

"От големите 8 кредита, отпуснати от ББР, което е много непривична за търговските банки голяма концентрация, не казвам, че непременно е нещо лошо, един е в просрочие, от останалите 7 - пет нямат ангажименти да плащат към момента. Те са в гратисни периоди по главница, а 4 от тях и по главница, и по лихва", обясни Цанко Арабаджиев и подчерта, че фокусът на ББР е обърнат вече към малките компании:

"Финансиране за около 20 млн. лева директно е отпуснала ББР при новото ръководство".

По думите му огромна част от вътрешните правила на ББР са променени, за да не се случва това, което се е случвало преди, дори и след като екипът му не е вече начело на банката:

"Искаме след време ББР да стане един от положителните примери, в които измамите са напълно изкоренени, посредством една система. Дойдоха специалисти и ни показаха 25 стъпки, които трябва да се предприемат, така че една организация за бъде максимално изчистена от подобни практики. не е сложно, изисква се воля, а ние я имаме".

Изпълнителният директор на ББР разказа, че за този пост му се е обадил лично Кирил Петков, с когото тогава не се познавали:

"Каза ми, че ще бъде министър на икономиката, беше още преди да стане. Всички знаехме, че в ББР има съсредоточени недобри практики и като един от най-важните инструменти под неговото управление, е нормално да си е мислел за екипа, с който ще започне работа като министър".

Арабаджиев обясни, че от ОББ е бил уволнен преди години заради конфликт с прекия му ръководител.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 българин

    18 2 Отговор
    Е даде, но това е много общо заглавие: пишете на кой платен парцал колко конкретно му се е плащало, за да венцехвали Джипко Бибипко!
  • 2 БСП МИЛИАРДЕРИТЕ

    7 5 Отговор
    НИЕ НАЙ МНОГО ГУШНАХМЕ ОТ ББР
  • 3 БСП МИЛИАРДЕРИТЕ

    7 5 Отговор
    ДЪРЖАВНО ЛИ Е НАЙ ЯКО СЕ КРАДЕ.......СУПЕР Е.
  • 4 хах

    5 2 Отговор
    Гочиту свинарят обслужва ли си заема или чака банката да фалира.
  • 5 пожелание

    6 1 Отговор
    Да връщат парите веднага
  • 6 БЕНЧО С БЕНТЛИТО ОТ БСП

    5 2 Отговор
    Супер си е банката...само взимаме, не връщаме.....
  • 7 баце

    4 1 Отговор
    Бой , еван и сурови дърва за крадливите свинчовци в ББР.
  • 8 Крис51

    4 1 Отговор
    От какъв зор изобщо трябва да плаща държавна банка за медийни услуги? И в какво биха могли да се изразяват те?

    Коментиран от #10

  • 9 😓 Нещата се нареждат

    5 1 Отговор
    Нещата се нареждат без крадливата и некадърна шайка на ГЕРБ.
  • 10 Просто е

    2 1 Отговор

    До коментар #8 от "Крис51":

    Едни пари отиват някъде и се харчат на воля.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Лудница

    2 0 Отговор
    Когато пишеш и искаш да споделиш истината ти праскат цензура, Еми да пикам и демокрацията тогава.
  • 13 Лудница

    2 0 Отговор
    Там тези от сайта споделете кои думи не трябва да се споменават за д няма цензура. Всичко си има упътване направете и на сайта такова. Не ви благодаря.
  • 14 боко програмиста

    1 1 Отговор
    Петорна цена за пет пъти по-ниско от стандарта камество - този алгоритъм е в сурс кода/основата на моята програма за пълнене на шкафчета!
  • 15 Димов

    2 1 Отговор
    В нормална държава щеше да има разследване, обвиняеми, процес и ефективно наказание, за подобно нещо.
    Докато не стане практика и у нас, няма как да станем част от ЕС. Това е начинът, а не въвеждането на Еврото.
  • 16 Бай Гошо

    1 2 Отговор
    Цанко, Цанкооо, ти гледай след теб какво ще открият в банката, че май послъгваш на едро, като харвардските двама братя.
  • 17 От ББР директно

    0 0 Отговор
    Арабаджиев е уволнен от ОББ за некадърност!Чиста лъжа е,че са си намалили заплатите и банката не е отпуснала нито един кредит от април месец до ден днешен,дефакто не работи.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове