Last news in Fakti

9 Октомври, 2021 05:25 2 736 24

Сандов: Чист популизъм е да се казва, че „зелената сделка” е виновна за цената на тока

  • борислав сандов-
  • зелена сделка-
  • ток-
  • газ-
  • цена

Цената на тока у нас е такава заради високата цена на газа, което пък е заради ограничените доставки, смята съпредседателят на политическа партия „Зелено движение”

Сандов: Чист популизъм е да се казва, че „зелената сделка” е виновна за цената на тока - 1
Снимка: БГНЕС

Европейската енергетика трябва да се трансформира максимално бързо и да се обедини в общ пазар, за да разчита на собствените източници на енергия.

Това заяви пред NOVA съпредседателят на политическа партия „Зелено движение” Борислав Сандов.

„Трябва да е ясно, че в България цената на тока е такава заради високата цена на газа, което пък е заради ограничените доставки. Роля имат и цените на въглеродните емисии, които очаквано се вдигат. Те обаче не са свързани със „зелената сделка”, смята съпредседателят на партията.

Сандов прогнозира какво би се случило, ако сделката беше направена още преди години.

„Ако тя беше направена преди 10 години и вече беше влязла в сила, сега цената на тока щеше да е по-ниска. Мораториумът върху нея няма да реши цените на газа”, поясни Сандов.

Чист популизъм е да се казва, че „зелената сделка” е виновна за цената на тока, смята той.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 29 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Смешник

    73 0 Отговор
    Абсолютен неграмотник!
    32 години ни управляват подобни ....
    Време е да си ходят в пещерите от които са излезли.
  • 2 Сатъра на Хана

    41 0 Отговор
    В БЪЛГАРИЯ СА ВИНОВНИ 5000ЧОВЕКА , КОЙТО ПРИ СЛЕДВАЩИЯ ЦИКЪЛ , ЕВРО-ФАШИСТИТЕ ЩЕ ГИ ПИШАТ ЖЕРТВИ НА МРЪСНИТЕ КОМУНИСТИ
  • 3 Госあ

    50 0 Отговор
    Тая въшка май пак общото гледа, а не реакторите на Франция и газта на Германия. Да не мисли, че Франция и Германия ще му дават ток без пари ? Хахахаха
  • 4 Б.Х

    58 0 Отговор
    Аман от евроджендъри-предатели
  • 5 гост

    44 1 Отговор
    Този преди месец искаше да разрушат ВЕЦ защото смущавали рибата.

    Коментиран от #14

  • 6 От зелените

    22 0 Отговор
    Можеш да чакаш само едно, да те пратят за зелен хайвер.
  • 7 РЕАЛИСТ

    49 0 Отговор
    Числата ясно говорят, бе момченце зелено. За последните 15 години ЕС в инвестирал 1 трилион и 78 милиарда в " зелени енергии" : вятърни турбини и солари. С тези пари са можели да се издигнат 107 нови атомни централи, колкото има сега в ЕС т.е да с удвои. Досега АЕЦ дава 30 процента, а с още 107 , не ми се смята колко ще стане. И това би било най евтиния ток. Зимата , като зъзнат хората в студа , ще псуват всички зелени, начело с оня Сугарев, който ни спря АЕЦ Белене. Зелените енергии , затова са наречени " Грабежът на века"
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 пешо

    37 0 Отговор
    "Трябва да е ясно, че в България цената на тока е такава заради високата цена на газа"
    от къде се пръкват такива нед.оносчета, ве! това нед.оразумение може ли да каже къде на територията се произвежда електричество с газ (жокер - май само в тец "варна" има един блок)?
  • 10 Кой ги финансира тия

    39 0 Отговор
    Тоя през жалкия си живот никога не не хващаш кирка и лопата. За тия джендъри трябва да се върне казармата
  • 11 Сенкевич

    25 0 Отговор
    Вече АЕЦ Белене трябваше да работи и да натиска цената на долу. Но позеленелите от американски бележки начело с Кунева ни уредихте чудесно в живота!
  • 12 big

    14 0 Отговор
    Политиците са виновни, а дали ще се казва "зелена" или "пимбяна" сделка е без значение! Още в началото се говореше, че електроенергията от тези "зелени" елементи ще бъде по-висока от другите енергоносители и така се оказа! Всичко това се случва заради политически причини и накаже Русия, но и спекулативния елемент не може да се пренебрегне. Все пак някой много печели от това.
  • 13 Тотко

    14 0 Отговор
    Ето такива като това нещо ни докараха до това положение.
  • 14 gggw

    0 3 Отговор

    До коментар #5 от "гост":

    правилно е искал, ако става дума за мвец
  • 15 ЕЛЕКТРИКА

    13 0 Отговор
    А КАКВО Е ТОВА ДА ЗАМЕНИШ СЕРИОЗНИ МОЩНОСТИ С НЯКАКВИ ВЯТАРНИЧЕВИ ДЕТО ТУКА ИМА ТУКА НЕМА. ПОЯВИ СЕ ОБЛАК И ХОП МОЩНОСТТА ПАДА С 80% И СИСТЕМАТА СЕ СРИВА ЩОТО Е ХАЛТАВА, НЯМА ЗАПАС И НЕМОЖЕ ДА ПОЕМЕ ПИКОВЕ НАПРИМЕР ПУСКАНЕТО НА АСИНХРОНЕН ДВИГАТЕЛ, ПУСКОВИЯ МУ ТОК Е ОТ 7 ДО 14 ПЪТИ ОТ НОМИНАЛНИЯ??? ПОТЕГЛЯНЕ НА ЕЛ. ЛОКОМОТИВ ОТ ГАРАТА С 40 ПЪЛНИ ВАГОНА И ФОТОВОЛТАИЦИТЕ НА ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ ИЗДЪХВАТ. ТАКА НЕ СЕ РАЗВИВА ИНДУСТРИЯ С ПЕРКИ.
  • 16 Васил

    12 0 Отговор
    Алооооооооо защо тока е вързан с газа АЕЦ Белене водните централи въглищните не работят с газ. Това нещо трябва да се премахне както и енергийната борса която е компрометирана работи само за печалбата на прекупвачите.
  • 17 ДА ПОЧВАМЕ

    3 7 Отговор
    АБЕ РАДЕВ И ПАНОВ КВО МИСЛЯТ ЗА ЗЕЛЕНАТА СДЕЛКА /СТРАХ ГИ Е ДОРИ ДА ПОМИСЛЯТ / БОЙКО МАХАЙ ГИ ТИЯ ЩОТО СЕГА ЗАРАДИ ПРОСТОТИИТЕ ИМ ТРЯБВА ДА СТРОИМ И АЕЦ ЩЕ НИ СЕ ОТЕЛИ ВОЛА АМА КАТ СМЕ ПРОСТИ ТАКА Е

    Коментиран от #20

  • 18 Анонимен

    14 0 Отговор
    Не е популизъм , сорисоидче , ами е пълна истина . Цените на газа са такива именно заради зелената ви сделка , не си ли го набихте в главите най-накрая . Когато затвориш атомните и въглищните електроцентрали и разчиташ само на тоя дето духа, в момента в който той реши да спре ти остава избор между тъмнина и газ . А когато всички се втурнат да ползват газ който се купува по спотови цени няма как той да не скочи до небесата . Въглеродните емисии също са част от вашата човекомразна политика да ни облагате с данъци за това че имаме дързостта да живеем и да потребяваме продукти . Всяка една част от кризата е създадена от вас ! Още от същото няма да е решение на проблема а неговото задълбочаване до епически пропорции. Достъпа до надеждна и евтина енергия е гръбнака на цивилизацията . Без него има мизерия и глад . Това всъщност е целта на вашите господари . Време е всички да го видим най-накрая .
  • 19 ПЕНКО

    6 0 Отговор
    САНДОВ : " НЕ СЪМ ПЕ ДЕ РАСТ ---НЕ СЪМ -НЕ СЪМ -НЕ СЪМ -ЕЙ ХУБАВЕЦООО !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 20 Червен скорпион

    2 2 Отговор

    До коментар #17 от "ДА ПОЧВАМЕ":

    Говориш за себе си, нали. Тиквата е прост и вие, избирателите му, сте прости. Така е.
  • 21 все не разбрал

    4 0 Отговор
    Зелено движение, зелени глави
  • 22 аецов

    4 0 Отговор
    От дека са пръкна ва юнак? Електричество и газ нямат нищо общо.
    Я кажи на тия хора каква е изкупната цена на вятърните мелници и цената от АЕЦ. Тия ги гавари на майка си.
  • 23 Сандов Енергийната Мафия, Сандов!! Не

    4 0 Отговор
    Смееш да е споменеш!!!
  • 24 Ужасна комбинация

    2 1 Отговор
    Зелена енергия от вятърни мелници без вятър , фотоволтаици зимно време без слънце, борсови цени на едро спекуланти, фалшиви санирания със сиропор и пр. Това е резултат от неолибералните догми на днешния капитализъм
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове