Last news in Fakti

9 Октомври, 2021 05:59 12 315 65

Спас Спасов: Липсата на "Перун" се оказа фатална

  • спас спасов-
  • вера су-
  • перун-
  • кораб

Това е част от цялостната ни морска политика, смята журналистът

Спас Спасов: Липсата на "Перун" се оказа фатална - 1
Снимка: БГНЕС

"Ситуацията се доближава до абсурда".

Това сподели журналистът от "Дневник" Спас Спасов пред "ЕвроДикоф" по случая със заседналия кораб "Вера Су".

"Преди дни министърът на транспорта обяви, че след като кораба бъде изоставен от екипажа си и на него се качи български екипаж той става българска собственост, но това не е точно така. Процедурата е по-сложна", уточни журналистът.

"За да се случи това корабът трябва да бъде изоставен в международни води, а след това да се качи наш екипаж. Едва тогава той става бъгларска собственост", подчерта той.

"Сега ситуацията не е такава - корабът е в наши води и всички го знаят", допълни Спас Спасов.

"Поради лошото време не се е качил български екипаж, който да обезпечи претоварването на товара. Бавенето за качване на български екипаж носи свои последици и може би затова никой не иска "Вера Су", сподели още той.

"Морето, където се събират всички ветрове е много бурно, което създава предпоставка за изтичане на товара в морето", каза още Спасов.

"Перун" беше единствения кораб, който можеше да помогне в подобна ситуация и липсата му се оказа фатална", категоричен бе той.

"Това обаче е част от цялостната ни морска политика, защото ние само говорим, че сме морска нация, но политиката не го показва", допълни той.

"Каква е точна цената, на която е продадено старото желязо от "Перун" не знам, но всеобщото мнение е, че това се е случило за жълти стотинки, което е необяснимо", изтъкна журналистът.

"Трите баржи са тук, но транспортирането им отнема време", завърши Спасов.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 27 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дааааа

    67 2 Отговор
    Както писах и преди няколко дни."Паметник на българското безхаберие"

    Коментиран от #52

  • 2 Гларус

    53 11 Отговор
    На крива ракета, космоса и пречи.
    Тва корито се плацика вече 4-та седмица, а защо не хвърчат оставки никой не знае.

    Коментиран от #31

  • 3 Bai Nudals

    46 18 Отговор
    Перун,тая антика нямаше да може да влезе там,вземете нещо по ново. Един кран нямаме понтонен срам,срам,срам.
  • 4 Bai Nudals

    55 5 Отговор
    Задръстеняци,никое правителство по светът не носи отговорност че някой кораб,е заседнал или потънал. За нещата по море си има морска администрация.

    Коментиран от #9

  • 5 Аsterix

    10 26 Отговор
    Перун вече не съществува за да пишете на подобни теми!Този тип носталгия ми напомня,носталгията на болшевика за Сталин!Отворете си marinetrafic.com и погледнете обозначението на кораба,начина по който е прикрит в международния обмен на морския трафик!От там,разгледайте историята на кораба...последните данни за курса,скороста и захождането към брега преди сблъска!Ако,някой разбере,каква е собствеността на краба,да пише!Ако някой разбере,какво е последното местоположение на кораба,да пише!Ако някой разбере,колко кораба с името Vera su се намират на Камен бряг,да пише!Ако някой види,че кораба обозначен като кораб на котва,е под панамски флаг,да пише!И т.н....
  • 6 Вълканов

    77 3 Отговор
    Още през 60.те години на 20-ти век имаше Аварийно Спасителен отдел към Параходство БМФ. После стана самостоятелно предприятие. Имае спасителен кораб "Раковски" преименуваха го на "Нептун". Най-накрая купиха "Перун". Дори стария "Раковски" при това ттихо време, когато стана белята можеше да бъде ефикасно използуван.
    Незная, но по някое алчно тъпо разпореждане се унищожи всичко морско. Намеси ли се София за да задоволи някои претенции, всичко рухва.
  • 7 Перун

    76 5 Отговор
    Беше добър морски спасител преди 50 години. Сега и да беше на разположение,все тая. Щяхме и него да го мислим да не отиде на скалите.
    Бяхме морска нация.
    С повече от 200 кораба и 3 параходства.
    В Морското училище във Варна за едно място се състезаваха по 50-60 човека. Завършваха около 60%. Кадрите преминаваха през ситно сито,докато отидат на кораб.
    Днес за 300 места,кандидатстват 200 човека...
    Кораби български практически няма.
    Но,такъв е живота. Съсипия до шия.
    Най важното с Вера Су е,че екипажа са живи и здрави.
    Ще мине време,ще пуснат и капитана и помощника. Технически проблем ще се окаже.
    Пийте си ракията хора и мислете какво пускате на 14/11.

    Коментиран от #30

  • 8 Бай

    17 31 Отговор
    Стига с тоя ,,Перун" .Беше противопожарен кораб, с какво щеше да помогне в този случай? С ЕДНО ГОЛЯМО...НИЩО! И при това оставяме настрана факта че беше едно старо корито.Мисира защо не попита другия мисир ,как точно кораба ,,Перун" щеше да бъде използван при заседнал кораб.

    Коментиран от #14, #55

  • 9 Бай Отворко

    24 2 Отговор

    До коментар #4 от "Bai Nudals":

    Вземи се скрии умнико и прочети нещо за отклоняване от международен коридор и превоз на токсични товари!

    Коментиран от #12, #13

  • 10 Бамбука

    35 0 Отговор
    Да тий и морската нация след като държавата не е осигурила 20 милиона за нов спасителен кораб. БМФ дължи 54 милиона на хазната и няма кой да ги събере от Домусчиевите. Новите кораби се поръчват в Китай, собственост на офшорни компании, а държавата държи 30% от акциите. И къде отиват данъците - пак там някъде си.
  • 11 Приятели мои

    41 1 Отговор
    Та ние нямаме спасителни хеликоптери. Колко наши близки починаха от тази липса? И нищо не се случва сякаш струват милиарди. Голямо ненаситно крадене и нищо в името на хората! За отговорност и справедливост няма да говорим.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Bai Nudals

    18 1 Отговор

    До коментар #9 от "Бай Отворко":

    Сега да ти кажа аз отворко. Това може да се случи на всеки кораб,токсични товари друг път тор,от който си изял около 5кг. И ако си имаш и най малка представа какви токсични товари се пренасят по море лошо щи стане. А и какви еко катастрофи са ставали,не съм чул някое правителство да си е подало оставката.
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Жоро

    8 1 Отговор
    Кораба може да се разтовари от брега както напусна екипажа не по море ама няма пари
  • 16 Лукреция

    32 0 Отговор
    Кой приватизира БМФ? Къде и в какво са инвестициите? Къде е техниката за точно такива събития? Ние морска държава ли сме и защо трябва да се молим на други морски държави при кризисни ситуации? Въпроси, а ние се занимаваме с един отбор пияници, които просто са за затвора, а корабособственика дължи вече много пари!

    Коментиран от #20, #34

  • 17 РАДЕВ, КВО СТАА,,,

    18 19 Отговор
    С ЕДИН КОРАБ НЕ МОЙТЕ СА ОПРАЙ, ТРЪГНАЛИ ДЪРЖАВА ДА ОПРААТ

    Коментиран от #19, #32

  • 18 ФАТМАЦИ ВЪН

    14 18 Отговор
    СТАНАХМЕ ЗА СМЯХ.....ДВАЙСЕТ ДЕНА ПЪЛНА БЕЗПОМОЩНОСТ НА ПРАВИТЕЛСТВОТО...КОЙ ЩЕ ЗАЩИТИ ИНТЕРЕСА НА ДЪРЖАВАТА.......ЧЕ НЕ ДЕ РАЗБРА
  • 19 ПИЛ ЛИ СИ БИРА ОТ ПРАЗНО

    20 3 Отговор

    До коментар #17 от "РАДЕВ, КВО СТАА,,,":

    ШИШЕ......НЕ РАДЕВ АМИ И КОЙТО И ДРУГ ДА Е ОТ ИЗТЪРБУШЕНА И ОКРАДЕНА ДЪРЖАВА НИИИИИИЩУ НЕ МОЖЕ ДА СЕ ОЧАКВА...

    Коментиран от #21

  • 20 коментар

    13 0 Отговор

    До коментар #16 от "Лукреция":

    Гела и ТИМ.
  • 21 РАДЕВ, КВО СТАА,,,

    7 22 Отговор

    До коментар #19 от "ПИЛ ЛИ СИ БИРА ОТ ПРАЗНО":

    ТВА ЛИ ТИ Е ПРОМЯНАТА..С ЕДИН КОРАБ НЕ МОЙТЕ СА ОПРАВИ......ИЗЛЪГА ХОРАТА...СЕГА СИ ТРАЕШ....
  • 22 Вълканов

    21 1 Отговор
    Те над 30 години разрушаваха, сега като стана ясно, че нищо не остана, последните виновни, а тези които се гушиха - невинни агънци.За да бъде разрушено Параходството, Софиянци много силия направиха. По времето на Костов, един млад Директор на Параходството почина от инфаркт, ей тъй ннадейно, след пълен медицински лреглед и заключение ЗДРАВ, ГОДЕН ЗА КОРАБОПЛАВАНЕ. За сведение на несведуищите, изискуемите Медицинските прегледи са 8: слух, зрение, вътрешни болести и т.н.
    Лека му пръст на капитан Георгиев.

    Коментиран от #24, #25

  • 23 big

    13 4 Отговор
    Този журналист виждал ли е "Перун", знае ли какво представлява и какво му е предназначението? Да, казва се спасителен кораб, но основно за буксировка и изтегляне на кораби. Второто, за по-леки случаи на засядане. Той не можеше да разтоварва каквото и да е, но можеше да гаси пожари!
  • 24 big

    8 4 Отговор

    До коментар #22 от "Вълканов":

    По отношение медицинските прегледи в Транспортна болница, мога да кажа, че и на умрелия можеха да му издадат бяла книжка "годен за всички морета и океани", ако не греша името. Това го пиша от опит, само дето не ме умориха, защото отидох в друга болница и лекари!

    Коментиран от #50

  • 25 БСП МИЛИАРДЕРИТЕ

    4 7 Отговор

    До коментар #22 от "Вълканов":

    НЕ ГОВОРИ МНОГО...НИЕ СЕ НАГУШИХМЕ НАЙ МНОГО...ОТ ПРИВАТИЗАЦИЯТА ...ДО ДНЕС
  • 26 КОРАБЪТ ПРИЗРАК

    4 18 Отговор
    ПОТЪНА ...С НЕГО И РАДЕВ
  • 27 ААА

    23 0 Отговор
    Има такава поговорка - Майсторът се познава по инструмента . Няма как да дойде някой майстор с претенции , и да ти каже - Дай ми такава машина . Ние сме останали само на ниво администрация , кабинети , и компютри , и сме безпомощни при такива ситуации , като монголски сирачета. Да Перун е правен за такива ситуации , голям мощен влекач , да спасява по море , да дърпа големи съдове , да гаси пожари . Той е правилният инструмент за майсторите , и здраво дълго въже. Някой някога за това го е купил , когато сме били държава . Сега два малки баркаса малко по големи от лодки- смях. Когато ти е останал един единствен спасителен кораб , трябва ли да го бастисваш ? Искам да се върна много назад с един пример . Този пример е най -големият не-ядрен взрив в канадското пристанище Халифакс . В пристанището се запалва кораб пълен с боеприпаси , И ВЛЕКАЧ ГО ИЗВЕЖДА ОТ ПРИСТАНИЩЕТО по-далеч от брега , взрива нанася много тежки щети , а ако беше гръмнал в пристанището ? Утре може да се запали танкер , военен кораб с боеприпаси , някаква опасна химия , кой ще помогне в рамките на минути ? Министъра ще звъни в Норвегия да пита какво да прави ?
  • 28 Хахаха

    21 1 Отговор
    Излиза, че всички са безхаберници. Министъра ни казва, че качва се български екипаж и кораба става вече български, а то се оказва, ако е в международни води 😂. Никой ли не е компетентен?

    Коментиран от #29

  • 29 РАДЕВ СА СПИЧА

    6 12 Отговор

    До коментар #28 от "Хахаха":

    ОТ НЕКАДЪРНО УПРАВЛЕНИЕ.....
  • 30 Мерун

    8 1 Отговор

    До коментар #7 от "Перун":

    Аз нема да гласувам щото се чудтвам ощетен като за мене нема 50 пари и кюфте

    Коментиран от #51

  • 31 Чайка

    18 1 Отговор

    До коментар #2 от "Гларус":

    Ама то щот ако беше Ревизоро,щеше да вдигне ,,Вера-Су" с въздушни възглавници,както гордо заяви в едно тв- предаване...!Но забрави да каже,откъде ще ги вземе и кой ще му ги даде...?!А може би щеше гордо да ги...нарисува...?!Празен дърдорко...!
  • 32 БИРИСОВ...,КО СТАА...

    18 8 Отговор

    До коментар #17 от "РАДЕВ, КВО СТАА,,,":

    До ,,Перун" ли опря,да го режеш за скраб и си пълниш чекмеджетата...?!Ей,срама нямаш бе Другарю Борисов...!Нали си Дърта Комуняга- само за себе си мислиш,а народа- кучета го яли...!!!

    Коментиран от #33, #36, #49

  • 33 Тра-ла-ла

    26 1 Отговор

    До коментар #32 от "БИРИСОВ...,КО СТАА...":

    Те тръбите от напоителни системи от земята с багери изровиха , ти за ,,Перун" се чудиш. 😂😂😂

    Коментиран от #35

  • 34 Тра-ла-ла

    16 0 Отговор

    До коментар #16 от "Лукреция":

    Едно море не стига! България на три морета! 😂😂😂
  • 35 Да бе...!

    10 1 Отговор

    До коментар #33 от "Тра-ла-ла":

    А там се облажи аналЛизатора на ГЕРБ-Другаря-Харизанов- ,,Тръбата"...!

    Коментиран от #38

  • 36 РАДЕВ, КВО СТАА,,,

    6 9 Отговор

    До коментар #32 от "БИРИСОВ...,КО СТАА...":

    АМИ ИМА ДРУГИ СТРАНИ С ВЪЗМОЖНОСТИ ДА ИЗВАДЯТ КОРАБА...АМА КАК ПРОМИТИ И БЕТОНИРАНИ МОЗЪЦИ ДА ВДЯНАТ...А ПЕРУН СИ Е ЗА СКТРАП, ЗА ЖАЛОСТ НА ДРУГАРИТЕ...

    Коментиран от #46

  • 37 РАДЕВ, КВО СТАА,,,

    6 8 Отговор
    КОЙ ЩЕ ЗАЩИТИ ИНТЕРЕСИТЕ НА ДЪРЖАВАТА....МАЙ НЯМА КОЙ
  • 38 БСП МИЛИАРДЕРИТЕ

    4 4 Отговор

    До коментар #35 от "Да бе...!":

    АААА, НЕ МОЙ ТАКА, НАС КЪДЕ НИ ОСТАВЯШ....
  • 39 Само бля,бля,бля....Ножа е в кокала!

    6 0 Отговор
    До стената на отговорните бандити и мутри и озвучаване със звук подобен на работеща шевна машина.....Една седмица шиене и България ще стане ДЪРЖАВА.
  • 40 Хаха

    9 8 Отговор
    Като чуя Евродикоф и знам, че започва лизане на Божков и помия по Борисов. Дори не очаквам нещо градивно от злобния коментатор
  • 41 ЦЕНОВО ИЗНАСИЛВАНЕ НА НАРОДА

    5 3 Отговор
    БРУТАЛНО И БЕЗМИЛОСТНО....И БЕЗСИЛИЕ НА УПРАВЛЯВАЩИТЕ...ДОРИ И С КОРАБА

    Коментиран от #42

  • 42 ТАКА СИ ТРЕБЕ

    5 3 Отговор

    До коментар #41 от "ЦЕНОВО ИЗНАСИЛВАНЕ НА НАРОДА":

    РАДЕВ, КОЙ ЩЕ ЗАЩИТИ ДЪРЖАВНИЯ ИНТЕРЕС...ИМА ЛИ ПРАВИТЕЛСТВО ИЛИ НЕ....МАЙ ДРУГ УПРАВЛЯВА БГ
  • 43 XYZ

    5 5 Отговор
    Кое поред ще бъде това обвинение, когато прокуратурата /не каскетурата/ се заеме с престъпленията на Бойко Борисов?

    Коментиран от #45

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 ТАКА ДЕ

    2 3 Отговор

    До коментар #43 от "XYZ":

    ПРОКУРАТУРАТА МЪЛЧИ...АМИ ОСЪДЕТЕ БАЦО В СТРАСБУРГ ИЛИ В МОСКВЕ.....АМА НЕЩО НЕ ИМ СТИСКА НА УПРАВЛЯВАЩИТЕ
  • 46 Някой

    6 0 Отговор

    До коментар #36 от "РАДЕВ, КВО СТАА,,,":

    Изобщо хал хабер си нямаш , колко струва една спасителна операция по море. Там спасителят се договаря с капитана и корабособственика. Варианти различни , спасителят спасява екипажа ,но кораба и товара остават за него . Спасителят спасява , но половината товар остава за него. Определя се от конкретният случай и РИСКА който спасителя поема , а договарянето става в рамките на няколко минути . Спасителят работи много рядко , но струва много скъпо , още по скъпо струва , ако дойде по-отдалече , може да не го покрие стойността на кораба и товара. Защо България да го плаща. За сведение 18 000 лева беше изчислено ,че струва на държавата един час по море на нашият 46 метров военен кораб , Бай Тошовски пари , като на срочно служещите не се дават заплати. Представи си сега колко би струвало . Някои компании живеят години само с едно спасяване .
  • 47 Някой

    16 0 Отговор
    "Перун" пречи на чужди частни интереси в нашето море ) Чукнете това заглавие на статия в нета от бившият капитан на Перун , и ще ви стане ясно . Един такъв специализиран кораб струва около 55 000 000 долара , другите държави са направили текущите поддръжки на своите събратя на Перун за около милион долара , и там функционират . С преди да бъде закотвен и умишлено бракуван Перун е изпълнявал заплатени международни дейности , дърпал е плаващи докове , платформи , но после някой много е искал да го закотви , и в последствие присвои за без пари. Само лебетката му струва милиони , и може да извади от дъното 60 метрова подводница.

    Коментиран от #54

  • 48 БОКОКРАД

    7 0 Отговор
    НЯМА КАК БЕЗ СМЪРТНИ ПРИСЪДИ НА КРАДЦИТЕ ДА СА ОПРАИМ !
  • 49 Правилно си написал-,,БИРИСОВ"...!

    6 1 Отговор

    До коментар #32 от "БИРИСОВ...,КО СТАА...":

    Защото Мафиота-БОрисов,унищожи Мишо БИрата...,а после и съпругата му,за да няма свидетели...!И от БОрисов,стана-БИрисов...!!!
  • 50 Щом го

    5 0 Отговор

    До коментар #24 от "big":

    Знаеш от опит, трябва да кажеш,че заключението се даваше след преглед от кардиолог. А там тавана е 140/90 кръвно. Капитан Георгиев беше в чудесно здраве и си замина от инфаркт. Как стават такива неща?

    Коментиран от #53

  • 51 Терун

    2 1 Отговор

    До коментар #30 от "Мерун":

    50 кинти е мил спомен човече. И едно кИфте.
    Инфлация има,зима иде,глада настъпва,полицията здраво пипа за купуване на гласове.
  • 52 Няма кой

    8 0 Отговор

    До коментар #1 от "Дааааа":

    Който е предложил и който е решил да бъде нарязан "Перун" - на съд! Ама кой да го съди !
  • 53 big

    6 1 Отговор

    До коментар #50 от "Щом го":

    Много хора си отидоха от този свят абсолютно здрави според медиците! В момента с този Ковид му намериха цаката, да скрият професионалната си некадърност, но тя съществуваше и тогава и сега! В моя случай бях настинал много здраво в работа за "ползу роду", да икономисам пари на БМФ. Доктора в Транспортна болница без каквито и да са изследвания и рентгенова снимка ме диагностицира с "пролетна умора", след близо месец същото, но вече нямах сила за нищо, оттам тръгнаха такива усложнения за 3-4 години да се оправя. В същото това време ми издадоха бялата книжка: Как са ме проверявали и изследвали тогава? Същото е и сега: диагноза и лечение по телефона, после Ковид им е виновен! Няколко процента болни хора шантажират повече от 90% здрави!
  • 54 Asterix

    4 4 Отговор

    До коментар #47 от "Някой":

    Все си мисля,че Перун е при кометите,които болшевиките продадоха...и за тях се говореше че са на скрап!
    П.С. познавам лично капитана и всички механици от историята на кораба!!!!
  • 55 Гларус

    2 0 Отговор

    До коментар #8 от "Бай":

    "Перун" беше тип "влекач", ма някой трябва да е в час.

    Коментиран от #60

  • 56 Варна

    13 1 Отговор
    За съсипването на целият морски отрасъл, най- голяма вина има селяндура от Банкя. - Той и другите софийски калинки е една от основните причини да гледаме това, което се случва.
  • 57 ЕДИН ОТ МОРЕТО

    5 4 Отговор
    И като нпв Перун нищо неможеше да направи. Перун беше морски боксир и пожарен кораб. Имаше мощни машини но и голямо газене Водите на Кализкра и отгоре нея са много плитки. Ефектниста на големите влекачи е във по дълбоки води и кпйто е мпряк разбира че под винта трябва да е дълбоко за да хване здрави води Правилно от варненската рибпловна кооперация им предложиха помощ но и Румбата и министрите и морскс администрация хабер си нямат от море. Риболовните кораби газят малко и почти всички имат 400,,500 коня машини. Десетина кораба щеше да го дръпнат и гемията щеше да излезе леко леко. Корабът беше седнал само на бака и 80 процента плуваше. Искаше малко напън и малко акъл. Но акъл във воени и некадърници няма. Сега кораба е пробит и легна на цялото дъно,,,, ламоса,,,, Рундю и компания и те ламосаха,,,, нищо още малко и край със злобара фатмак и мекеретата му

    Коментиран от #58, #59, #61

  • 58 Бамбука

    5 4 Отговор

    До коментар #57 от "ЕДИН ОТ МОРЕТО":

    Явно си от "блатото" около Диранкулак. Десетина малки корабчета ще го изтеглят ? Приказка за пред кръчмата на село. Ами вие от герб всичките сте толкова прости, така че напред със салатката и ракийката.
  • 59 Морският

    3 0 Отговор

    До коментар #57 от "ЕДИН ОТ МОРЕТО":

    Ако беше от морето щеше да знаеш основното правило на брега и морското дъно . Ако брега е стръмен и скалист , то морското дъно тръгва стръмно надолу. Виждаш че кораба направо се е блъснал в отвесната крайбрежна скала до брега , това е силно натоварен кораб с дълбоко газене няма как не натовареният спасителен кораб да гази повече от претовареният. Има си лот който да следи дъното , въжета колкото трябва дълги никой не казва , че трябва да излезе на брега за да дърпа .
  • 60 Бай

    2 1 Отговор

    До коментар #55 от "Гларус":

    Аз съм в час повече от теб.Много добре знам какъв кораб беше и за какво можеше да се използва.Пак казвам,в този случай нямаше да има никаква полза от него.Цялата работа е ония да плюят в студиото. Що не ме питаш кой го закотви от 2008, а от 2012 е без документи. Много разбирачи станахте.
  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 МУНЧО

    4 0 Отговор

    До коментар #61 от "СОФИИСКИ МОРЯЦИ":

    ИМАТ АМА НЯКОЙ ТРЯБВА ДА ГИ ПОИСКА /АКО НЕ БЯХА БРАКУВАЛИ ПОДВОДНИЦАТА С НЕЯ ЩЯХА ДА ГО ИЗТЕГЛЯТ ЩО НЕ СЕ СЕТИ ДА ГО НАПИШЕШ
  • 63 ИМПИЙЧМЪНТ

    2 1 Отговор
    С Агенти от ДС и Доносници работа не се върши
  • 64 ЕДИН ОТ МОРЕТО

    1 0 Отговор
    До капитан гйолско плаване Спасчо. Слушай мисирок,, Перун беше морски спасите, влекач и пожарен кораб но газеше много и във плитките води на засядането и изобщо под и над Калиакра този кораб.не можеше да действа Далечната 1973г когато влезнах вув казармата той вече работеше. Знам го защото от военият кей се виждаше добре. Някъде може да бъркамоколо78,, 79 беше главен действаш спасител при запалването на тснкера(не си спомням името, тогава бях запас на една барджа и ни евакуираха спешно от Варна. После Спасчо почти всяка есен сме заставали на него и до него със риболовният кораб. Тъка че виждах как този кораб въпреки подръжката се превръщаше във стара бракма. И Спасчо зко сега твоят Перун още дейсташе и. беше утишъл да спасява сега и за него щеше да търсим спасител Просто този куп раждясала 50 годишна ламарина освн за скрап за нищо не ставаше Спасчо Не се опитвай да скриваш некадърното правителство на злобара Румен Решттников. РАЗБРА ЛИ КАПИТАН ОТ ПЕРЛОВСКА РЕКА. СПАСЧО
  • 65 Перо

    2 0 Отговор
    БМФ да поръча нов кораб с 54 млн.лв. от крадените от Домусчиев.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове