Last news in Fakti

10 Октомври, 2021 05:59 2 234 25

Превозвачи излизат на протест във вторник

  • превозвачи-
  • протест-
  • подпомагане-
  • средства

Национално сдружение "Случаен превоз" ще излази несъгласието си с начина на разпределяне на 40 милиона лева държавни средства за подпомагане на автобусните превозвачи

Превозвачи излизат на протест във вторник - 1
Снимка: БГНЕС

Национално сдружение "Случаен превоз" се готви за протест на 12 октомври - вторник заради несъгласието си с начина на разпределяне на 40 милиона лева държавни средства за подпомагане на автобусните превозвачи, предаде БНР.

Според национално сдружение "Случаен превоз" девет големи фирми ще получат близо 80 на сто от общо 40 милиона лева. 132 предприятия са изключени от програмата, а останалите 1340 малки предприятия ще кандидатстват само за 8 милиона лева. Оттам посочват, че прагът на подпомагане за големи предприятия също е далеч по-висок от допустимия според Европейската комисия - 3,5 милиона лева или 8 на сто от приходите за 2019-а.

Членовете на Националното сдружение "Случаен превоз" са предимно микро- и малки предприятия и според тях предложенията на Министерството са несправедливи, тъй като не отговарят на картината на пазара, подчертава неговият председател Радка Мандилова:

"Категорично не сме съгласни с предложените методи от Министерство на транспорта за разпределение на средствата и не сме съгласни с това, че няма да бъдат подложени те на обществено обсъждане, като призоваваме да се направи подробен анализ на пазара, да се обяви обществено обсъждане, на което да участват всички, да се вземат всички предложения под внимание и да се преразгледа методиката, която Министерство на транспорта предлага с оглед постигане на по-справедлив начин на разпределение".

От Национално сдружение "Случаен превоз" са изпратили писмо с исканията си до служебния министър-председател Стефан Янев. В него те посочват още, че в предложеното от Министерството на транспорта разпределение на средствата са допуснати и 11 общински предприятия за градски транспорт, три от които са големи. Според тях предприятията на бюджетна издръжка не би трябвало да се възползват от помощите за бизнеса.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Верно

    20 6 Отговор
    Дълго време няма да могат да се оправят бакийте на Толупа !!!

    Коментиран от #5, #10

  • 2 Комунисти

    20 3 Отговор
    Откъде накъде Държавата ще финансира частни бизнеси.
    Печалбите за фирмите, загубите за държавата.
  • 3 Jacques Yves Moineau

    17 1 Отговор
    Ние пък от национално сдружение ,,крайградски автомивки,, излизаме на протест в сряда. Борим се за по добри условия на труд- настояваме държавата да прекара топла вода до автомовките за през зимата.
  • 4 ФАТ'МАКА ОТНОВО..УС'РА .. ПЕЙЗАЖА

    7 13 Отговор
    ГЕШЕВ ГО ОЧАКВА,...СКООРО

    Коментиран от #17, #20, #22

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    5 1 Отговор
    КОЛКО ПЪК ДА Е СЛУЧАЕН ТОЯ ПРЕВОЗ?
  • 7 И твойта като я оправят

    5 1 Отговор

    До коментар #5 от "ЧЕ ПА":

    И ХАРЕСВА....
  • 8 ОТКРИЙТЕ РАЗЛИКАТА

    12 0 Отговор
    Всичко живо иска да лапа от държавата. Пътни строители; актьори, режисьори и други от бранша; топлофикации и ВиК дружества; превозвачи в градски и междуградски транспорт; болници и училища, вкл. частни такива; университети, земеделие, фирми от туризма, всичо живо протяга ръка към държавна пара. А колко данъци плащат, да не коментираме! Има ли един учител да е декларирал приходи от частни уроци? Абе, нали искахте пазарна икономика, частна собственост и инициатива?! Айде носете си риска и много ви здраве. Да сте мислили, да сте гласували, да сте се борили България да се развивй и да не обезлюдява. Утре ако и с банките стане нещо (а те са чужда собственост, но ни клатят с двойно до четворно по-високи лихви в сравнение със западните филиали) и те ще протегнат ръка към държавните пари да им покриваме загубите. И каква е разликата с преди 89-та, освен че парите изтичат яко по джобове и шкафчета?!

    Коментиран от #16

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    6 10 Отговор
    ОНЯ С ЮМРУЧЕТО КАКВО ЩЕ ПРАВИ СЕГА?

    Коментиран от #19

  • 13 Превоз

    7 0 Отговор
    В мене няма нищо случайно !
  • 14 РАДЕВ, КВО СТАА,,,

    3 6 Отговор
    ПОЧВАТ ТЕ....НЕМА ЛАБАВО

    Коментиран от #15, #18

  • 15 Незнам

    4 0 Отговор

    До коментар #14 от "РАДЕВ, КВО СТАА,,,":

    Кой кого почва ?
  • 16 Селяк

    4 0 Отговор

    До коментар #8 от "ОТКРИЙТЕ РАЗЛИКАТА":

    Банките в България отдавна са обещететяват от държавата! Всеки кредит който не се връща и става изискуем - държавата го плаща на банката! Това го знам от близки работещи в няколко различни банки. Как си обесняваш направените печалби на тези банки като съпоставиш хилядите длъжници чийто кредити са изкупени за жълти стотинки от частните изискуеми фирми?! Схемата на банките е много просто: дават кредит на кредитополучател, той спира да погасява, кредита му става изискуем и му е даден срок да върне цялата сума, при отказ, кредита му бива продаден(забележи продаден) на форма занимаваща се със събиране на неизплатени кредити, като бива закупен от тази фирма за минимален % от реалната сума(ако кредита е за 5хил лв., то фирмата го купува за 500лв-1000лв от банката). След което въпросната фирма започва да гони кредитополучателя заедно с ЧСИ - запориране на сметки, наслагване на лихви, и т.н. А банката е обезщетена от държавата, като и бива заплатена въпросната неплатена сума от кредитополучателя. Банките никога не са на загуба в България! За всичко останало си прав - ясно се видя, че всеки драпа да вземе кокала в България! Всички искат да лапат много! Вече 30г го правят, за това време хубаво са си пуснали пипалата на всякъде по всички етажи на управлението и частният бизнес!
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Ицо Камата

    3 0 Отговор

    До коментар #14 от "РАДЕВ, КВО СТАА,,,":

    ОВЧИ , ТИ МОЖЕЛИ НАЙ НАКРАЯ ДА СИ ЗАТВОРИШ ЧОВКАТА ГРОЗНА , ИЛИ НЯКОЙ ДА ТИ Я ЗАТВОРИ ЗА ВИНАГИ , ПРЕСТЪПНИЦИ ДОЛНИ ГЕРБАВИ , ЩО УКРАДОХТЕ ПАРИТЕ НА ХОРАТА ? А !!!!!🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬❤️❤️❤️!!!.
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 БАЙ СТАВРИ

    2 0 Отговор

    До коментар #4 от "ФАТ'МАКА ОТНОВО..УС'РА .. ПЕЙЗАЖА":

    А ПЪК АЗ ОЧАКВАМ ГЕШЕВ И БОРИСОВ !!!🎃🎃🎃🎃🎃🎃🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣😀😃😄😃😀😁
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 БАЙ СТАВРИ

    2 0 Отговор

    До коментар #4 от "ФАТ'МАКА ОТНОВО..УС'РА .. ПЕЙЗАЖА":

    ОЧАКВАМ ТЕ Я ТЕБЕ , МАЙКАТИ ГЕРБАВА ,САМО С...Ш ПО ФОРУМИТЕ НО НАРОДА ВИ ПРЕЦЕНИ ЩО ЗА СТОКА СТЕ ВСИТЕ ГЪРБАВИ ЗАЕДНО , !!!!🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬❤️❤️❤️❤️❤️❤️!!!!!🎃🎃🎃🎃🎃🎃🎃!!!!!!!!!.
  • 23 Матей

    0 0 Отговор
    И други май ще наскачат на протести,това изглежда е координирана атака срещу радев и служебниците.Не предприеха нищо ,когато трябваше и им говореха хората,да арестуват боко и гешев,а то и шиши-миши се завърна.Здравните инспектори надуват тромбата на вили,лъжат като изоглавени за ново нашествие на ковид,тръбят по всички средства за дезинформация как имало много болни и умрели.Ако се направи една съпоставка ,ще излезе ,че се разболява и същия процент ,колкото са ваксинирани и всичко е една огромна,умопомрачителна шашарма,в услуга на престъпните власти.
  • 24 БОКЛУЦИ

    0 0 Отговор
    ПРЕВОЗВАЧИ НА БОКЛУК ШЕ ПРОТГЕСТИРАТ РИИШ ЛИ !
  • 25 ВЕДНАГА

    1 0 Отговор
    ВЯРВАМ ЕДИНСТВЕНО НА РАДЕВ ДА ВКАРА БОКО В ЗАТВОРА !
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове