11 Октомври, 2021 13:11 1 835 19

АИКБ: Има пари за строителите и за компенсации за високите цени на тока

  • аикб-
  • пари-
  • компенсации

Пламен Димитров пък определи неизплащането на средствата като опит на служебното правителство да избяга от отговорност

АИКБ: Има пари за строителите и за компенсации за високите цени на тока - 1
Снимка: БГНЕС

Държавата има достатъчно пари, за да се разплати със сторителите на пътища, които вече са си свършили работата. Има средства и да се компенсират потребителите на свободния пазар за високите цени в енергетиката. Такова мнение изрази председателят на Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ) Васил Велев в ефира на "Твоят ден" по NOVA NEWS.

"Г-жа Комитова не иска да води диалог с браншовата камара "Пътища", с което поставя под въпрос индустриалните отношения в Европа. Тя иска да разговаря със собствениците на фирми, а те са се сдружили", коментира още Велев.

Според него от инфлацията при планиран недостиг от 5 млрд., има излишък 1 млрд.

От своя страна Пламен Димитров от КНСБ сподели, че става дума за около 40 млн. лв. неизплатени на строителите. Те са изработени от 6 месеца, не е имало и аванс. Договорката е била да бъдат платени до миналия петък, но това не е сторено.
По думите му мнозина от работниците имат и заеми, които не могат да върнат. Той определи неизплащането на средствата като опит на служебното правителство да не се поема отговорност, защото му се вижда прекомерна.


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 пожелание

    25 7 Отговор
    И една стотинка не им давайте !!!Боко да търсят за парите които даде за тоз де духа!!!!!
  • 2 Пучо Капучо

    11 8 Отговор
    Има пари, ама друг път. Тая мантра ше я повтаряте до изборите, а после вече...да му берат дерта новите властеимащи.
  • 3 Гербераси долни

    14 6 Отговор
    Защо трябва да се компенсира частния бизнес ,който само преди месеци искаше затварянето на мощности произвеждащи ел.енергия.Киро гела не можа да вземе за "левче"ТЕЦ2 умишно докаран до ръба на фалита с разни диаграми колко е чист и ефективен тока от фотоволтаиците и как едва ли не те могат да произвеждат дори и в тъмната част на денонощието.
  • 4 Българка

    22 3 Отговор
    Номенклатурчикът от АИКБ май не слуша претенциите на строителната мафия, която организира протестите? Те не искат само 40 милиона, а близо милиард. А аз като данъкоплатец не съм съгласна да финансираме и издържаме мутри. За изработените , ако са качествени СМР и са надлежно приети за извършени, наистина е редно да се изплатят тези около 40 милиона, но за другите искания- НЕ
  • 5 ПКП Я

    17 3 Отговор
    За строителите нееееее, за крадци с лоши строежи и ремонти нееееее. Да си търсят крадените пари от тиквата!
  • 6 ужас

    18 5 Отговор
    Къде са шефовете на които боко раздаде милионите ,без да са свършили работа и за една стотинка !!!!!С белезници да ги докарат и да връщат парите !
  • 7 следващия сезон

    7 4 Отговор
    Още един дето е внасял в шкавчето ,там разбира се има от авансовите плащания .Не разбирам защо се замълча след големите пресконференции за злоупотреби ,май се разделиха едни пари тихомълком.

    Коментиран от #11

  • 8 Генков

    12 3 Отговор
    Щом като фирмите нямат пари заплати - НАП прави пълни ревизии, къде са им парите, какво на кого са плащали. При установени нарушения - глоби, при липса на средства - фалит. Работниците отиват във фирми, които им плащат и не връщат милион в офшорните сметки на бивши партийни лидери. Работниците нямат договор с държавата, а с техния работодател. Държавата не е длъжна да финансира лошо управлявани строителни фирми.
  • 9 Деймос

    13 1 Отговор
    Никави пари на ИН хаус герберите . Колкото до желанието за комунизъм от хората на ДОМУСЧИЕВ ..., да го дух..
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 ясно е

    3 2 Отговор

    До коментар #7 от "следващия сезон":

    Публикувано във факти.бг:

    Не разбирам защо се замълча след големите пресконференции за злоупотреби

    Не си ли разбрал още - проста няма такива.
    Просто прах и безсмислен труд.
    Особено оная - комисията за ревизия
  • 12 Дай

    10 0 Отговор
    им от джоба си , бе , "щедър" на милионерите заграбили МИЛИАРДИ от ЕС ! Никакви пари , ами конфискация и съд !
  • 13 Българка

    2 14 Отговор
    Г-жа Комитова не е виновна, такива са нарежданията от фатмака. Парите в момента се прехвърлят от сметка в сметка, от програма на програма и се "губят" удобно едни милиони ( около 80 милиона). Цялата гимнастика е за да се организира плащането на партии като Евророма, Наведи се и ПП, които ще подкрепят фигуранта. Правете сметка за този нищо не значещ пост на президента, какви пари се трошат. Явно очакванията са поне за утрояване. (от 250 милиона нагоре)
  • 14 фбр

    6 1 Отговор
    Боко тиквен да им плати от собствените си " спестявания " ! Първо да върнат раздадените аванси от ИН хауса , а не да се правят на гръмнати!
  • 15 ПТРГ

    8 1 Отговор
    Пари за пенсии няма, а пари за алчния и ненаситен бизнес има, така ли? Държавата ще издържа частния сектор??? Тия 12 год. внасяха пари в касите на ГЕРБ и ДПС- да си търсят парите от там!
  • 16 Камарата Пътища е Параван на Борисов

    7 0 Отговор
    Да не могат да се проследят, къде и в кой са отишли Авансите са Строителите!! Посредници, само поканили се!!!
  • 17 Прост човек съм

    4 0 Отговор
    Това е мнение на капиталистите в България! В държавата имало пари и те трябва да се раздават на бедните? Колко са милостиви нашите капиталисти. Колко от тях са регистрирани в офшорни зони и не плащат данъци на тази имаща страна България?
  • 18 17 10

    5 0 Отговор
    Този мрънкалник да вземе да се скрие и да спре да плещи щуротии! Нали е голям бизнесмен, набутал се е в борда на директорите на стотина фирми и цица ли цица! Когато стане дума за пари от държавата пръв ревва! Когато стане дума за пенсии и заплати пак е пръв, само че вика НЯМА!
  • 19 ганев

    0 0 Отговор
    А бе какво стана с КРИБ КРАДИ РАЗУМНО ИЗЧЕЗВАИ БЪРЗО
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове