Last news in Fakti

15 Октомври, 2021 15:02 2 863 57

Кацаров: Не се налага локдаун

  • д-р стойчо кацаров-
  • локдаун-
  • мерки

В понеделник съм свикал извънредно заседание и съм възложил да бъдат закупени 1 милион антигенни тестове, каза той

Кацаров: Не се налага локдаун - 1
Снимка: БГНЕС

Министър на здравеопазването Стойчо Кацаров каза пред журналисти, че се предвиждат промени в здравната система.

"Спешната помощ се нуждае от промени и подобрения, за да се работи по-добре и по-лесно хората там. Смятам, че персоналът се нуждае от по-добро възнаграждение", каза Стойчо Кацаров.

Д-р Кацаров коментира и предложените алтернативни допълнителни мерки от главния държавен здравен инспектор.

"Предложени са два вида мерки – да се използва зелен сертификат и се предлагат допълнителни ограничения, ако не се стъпва на зелен сертификат. Има и конкретни мерки за училищата. Отчетите се парвят на база община, а не на база област, за да може повече училища да работят присъствено", допълни той.

"В понеделник съм свикал извънредно заседание и съм възложил да бъдат закупени 1 милион антигенни тестове, които ще бъдат за сметка на държавата. Тестването ще бъде извършвано в някои от сертифицираните лаборатории, за да може да се издаде сертификат, това е т.н. "зелен" сертификат", каза още той.

"Самият тест ще е безплатен, но вземането на пробата ще се заплаща", уточни Кацаров и допълни, че сертификатът ще важи "48 часа след антигенен тест и 72 часа след PCR тест".

"Според нашите експерти засега не се налага пълен локдаун (всичко да спре и хората да останат по домовете си). Така д-р Кацаров коментира предложението на лични лекари от преди дни. Министърът каза още, че е поискал становище от юристи относно предложение на болници лечението на неваксинираните срещу COVID-19 пациенти, да се поема частично от самите тях.

"Няма да вървим към задължителна ваксинация. То това не може и да стане по този начин. Може да стане, ако се изменят нормативни актове. Никъде по света не се прилага задължителна ваксинация, няма да се прилага и в България".

Д-р Кацаров обясни, че още май месец е взел мерки относно това - хора, които са неподвижни да имат възможност да се ваксинират, ако искат.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 36 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Спешната помощ

    50 6 Отговор
    не заслужават и половината от това, което им плащат.
  • 2 Пенсионер

    32 83 Отговор
    Явно се налага да се изгони с павета Кацаров от здравното министерство. Какъв човек трябва да си да не виждаш стотиците на ден умрели. В училищата отсъстват над 25% от учениците. Лекуват ги от ковид, но много не попадат в статистиката, защото педиатрите нямат право да дават направления за ПСР. Тоя продажник да каже колко от отсъстващите трайно деца са с пневмонии и гнойни ангини като влошаване от ковид. Има ли очи тоя з.дник да погледне близките на умрелите в очите и да им каже че всичко е под контрол
    Б0кл.к!

    Коментиран от #6, #10, #23, #43, #45

  • 3 цербер

    8 5 Отговор
    Отчетите се ПРАВЯТ,а не парвят .
  • 4 КАК ДА ПОЗНАЕШ ЕДИН НЕ ШПРИЦОВАН

    3 21 Отговор
    АМИ ПО КЛЕЧКИТЕ ЗАБИТИ В НОСЪ КАТО ИКЕБАНА ,„СЪЧКИ СЪБИРАМ СЪЧКИ”😂
  • 5 Гаглей

    33 22 Отговор
    Кацаров играеш си с огъня

    Коментиран от #31

  • 6 Артеробунакос

    34 16 Отговор

    До коментар #2 от "Пенсионер":

    Алц, стой си в къщи, гербераст умрял, само въздуха на планетата хабите, страхливци!
  • 7 Работещ

    25 6 Отговор
    В България в никой момент не е налаган локдаун. Просто медиите го подхванаха този термин и взеха до го дъвчат от сутрин до вечер.
  • 8 SH BG

    54 9 Отговор
    Долу маските, долу маските, долу маските...

    Не на инжекциите, не на инжекциите, не на инжекциите...

    Не на безсмислените "тестове", не на безсмислените "тестове", не на безсмислените "тестове"...

    Свобода за хората, свобода за хората, свобода за хората...

    Съд за медикофашистите, съд за медикофашистите, съд за медикофашистите...

    Призовавам да гласуваме за тези, които ще изпълнят горното...!!!
  • 9 въпросче

    6 5 Отговор
    Тези антигенни тестове в цялата страна ли ще се поставят и къде ще са местата?Обяснете по-точно! За зелен сертификат ще важат ли? За колко време,за какъв срок?

    Коментиран от #13

  • 10 СПОКОЙНО

    9 18 Отговор

    До коментар #2 от "Пенсионер":

    ДНЕС КЮТЕКЛИЕВА ИМ ГО КАЗА В :ОТИДЕТЕ НА ШИПКА И СЕ ГРЪМНЕТЕ👌

    Коментиран от #11, #16

  • 11 Амуджи

    15 6 Отговор

    До коментар #10 от "СПОКОЙНО":

    Дедите ни са удържали Шипка и ние ще я удържим, а вие с Сончето правоъгълно, ще се търкаляте по склона!
  • 12 ЕВРО НЮЗ

    26 17 Отговор
    Един достоен министър с глава и човешка съвест. БРАВО..... Тестер Ковидарите, рекламни агенти и трафиканти на препарати в затвора... Г-н Министър, назначете звено което да разследва връзките на медицински персонал от всички нива за връзките им с фармацевтични компании. Техни или на членове от семействата им..... Като пример, съпругът на Фондерлайен посредник между Европейската комисия и Биг Фарма...

    Коментиран от #17

  • 13 провинциалист

    36 4 Отговор

    До коментар #9 от "въпросче":

    Обяснявам - зелените сертификати са като стикерите на СИК и ВИС навремето - бил си подложен на доброволна легализирана репресия. Важи до изтичане на срока на ситкера.
  • 14 📌🇧🇬

    10 38 Отговор
    :) Как стигнахме до тук, 90/100 починали на ден да не правят впечатление на никой? Всяко Правителство което е било на Власт от началото на Пандемията “умува” и е против Мерки, Маски и Ваксини, поради това че ще има Избори, тоест за да не изгубят Избиратели. Властимащите го карат яваш, яваш! Кумолативният Ефект на: “Маските са за страхливите” и заиграването с настроението на избирателите, Анти Маски, Анти Мерки, Антиваксини помага да бъдат избрани и да се задържат на Власт, същевременно мултиплицира Трудностите пред Всяко Следващо Правителство и така се озоваваме в Четвърта Вълна на Ковид Пандемията в която Българите Умират С Кеф и Яко при това!

    Коментиран от #18

  • 15 Докато тая с косата

    2 26 Отговор
    Прибира неваксинирани няма за какво да се притеснявате.
  • 16 сила9593

    8 2 Отговор

    До коментар #10 от "СПОКОЙНО":

    ТАЯ ДЕТО СА Я ГЪРМЕЛИ СИЧКИ МУТРИ И МУТРАФОНИ В БЪЛГАРИЯ ЛИ....
  • 17 сила

    29 15 Отговор

    До коментар #12 от "ЕВРО НЮЗ":

    НАЙ ПОСЛЕ НОРМАЛЕН МИНИСТЪР,ХЕТЕРОСЕКСУАЛЕН И БЕЗ СТАРЧЕСКА ДЕМЕНЦИЯ

    Коментиран от #25

  • 18 Беданс

    26 4 Отговор

    До коментар #14 от "📌🇧🇬":

    А как стигнахте от нищо друго да не умират хорицата, нито от болест, нито от старост, само от Ковид? По тази пътека далече няма да стигнете!
  • 19 Мислещ

    27 4 Отговор
    Значи няма нужда от локдаун, ама все пак ще ни го пробутате? Тия кафяви сертификари ще са чиста проба локдаун, никой няма да има клиенти за да работи. А задължителни тестове е също толкова недопустимо да се налагат, колкото и ваксини (Понеже гледам, че май натам отивате като виждате, че с "ваксините" никога няма да мине номерът)
  • 20 Предлагам

    14 4 Отговор
    Кацаров, удължете срока на личните документи, преди всичко лични карти. Не може 500 човека да преминат през една стая, да ги снимат и да няма заразени, нали сте много загрижени. А тези, които трябва да минат през 5 кабинета в болниците и да чакат в КАТ два пъти за шофьорските си книжки. Тях кой ще ги лекува ?

    Коментиран от #24, #26

  • 21 Кацата вън

    9 37 Отговор
    Кацата да си подава оставка поради невъзможност- некадърност, бавност, мудност, срахливост, некомпетентност. Само пълно затваряне, както беше при бате Бойко, ще ни спаси от трагедия.По негово време ваксинираха по 30000- 350000 на ден, а сего по 5000-6000.
  • 22 📌🇧🇬

    7 29 Отговор
    Залагам 1 000 лв. че от днес до Изборите ще има все повече заболели от Ковид и умрели от Ковид.
    :) Следващата седмица “Оная С Косата” ще Ви отвее шапката, и рекордите с починали ще продължат да растат и да не правят впечатление на никой! :) Българинът няма Сърце.
  • 23 Тяната

    36 3 Отговор

    До коментар #2 от "Пенсионер":

    Абе я се гръмни бе! Децата са повечете без симптоми. А зашо не дават направления за ПСР и, за да пълнят гушите на лабораториите. А хората не ги плащат, излекуват се и излизат фрашкани с антитела. Обаче не им дават документ, че имат такива, защото не са платили ПСР. Ах майка ви тъпа и гадна. Стотици умрели, по улиците ли ги видя бе мишок?

    Коментиран от #41

  • 24 сила

    23 0 Отговор

    До коментар #20 от "Предлагам":

    А ЗАТВОРНИЦИТЕ ПО ТВОЯТА ЛОГИКА ДА ГИ ОСВОБОДЯТ ЛИ,ЗАЩОТО Е НЕХИГИЕНИЧНО И СЕ СЪБИРАТ МНОГО ХОРА НА ЕДНО МЯСТО......боже,боже мъкаааааааа
  • 25 некадърник

    11 12 Отговор

    До коментар #17 от "сила":

    "Нормален"- в смисъл некадърен, некомпетентен, фелдшер от Дупница, непрактикуващ лекар, чиновник, със селско мислене.
  • 26 Мислещ

    5 5 Отговор

    До коментар #20 от "Предлагам":

    Ето това са едни от малкото мерки, които наистина имат смисъл и не вредят. Да не говорим, че много от бюрокрацията поначало трябва да отпадне перманентно, далеч не само заради вируси.
  • 27 антиСП

    12 5 Отговор
    Е как локдаун? Нали тоя успешно ваксинира всички възрастни, оправи болниците ...
  • 28 оставка

    11 17 Отговор
    Дупнишкият фелдшер да си подава оставката! По-некадърен министър на здравеопазването не е имало в цялата история на държавата!
  • 29 📌🇧🇬

    2 19 Отговор
    :) Дори Северна Македония, която не е в ЕС, трябваше да моли за ваксини, която няма тази река от /средства, Пари/ се справя с Четвъртата Вълна на Ковид Пандемията, по добре от всичко знаещите/разбиращи българи!
  • 30 Майна

    29 0 Отговор
    Кацаров сега шикалкави, щото бъдете сигурни, че ПРОУЧВАНИЯТА ПОКАЗВАТ ,ЧЕ 70% от БЪЛГАРИТЕ НЕ ИСКАТ И НЯМА ФА СЕ ВАКСИНИРАТ И ЩЕ ИМА НЕПОДЧИНЕНИЕ. НЯМАТ БАЗА ДА ГО НАПРАВЯТ ЗАКОНОВО ИЛИ ДА ИЗДЕВАТЕЛСТВАТ , А ИДВАТ ИЗБОРИ. МИСЛЕТЕ ЗА КОГО ЩЕ ГЛАСУВАТЕ, ЩОТО ИЗБЕРЕТЕ ЛИ СОРОСОИДНИ ГЛОБАЛИСТИЧНИ ПОДЛОГИ ЩЕ ВИ СЪСИПЯТ ЖИВОТА

    Коментиран от #32

  • 31 Мара

    23 2 Отговор

    До коментар #5 от "Гаглей":

    Вcичкoтo тoвa e пoлитичecкa игрa! Кацаров го пързалят, и за него болните са толкова, колкото му кажат - някаква имагинерна цифра. После тoя дeтo прeдлaгa мeркитe нa кoгo e чoвeк? И кaквo прaви, тoй прeдлaгa вce пo идиoтcки мeрки зa дъни миниcтърa, a oт тaм и прaвитeлcтвoтo. Другo нa ръкa e, чe cъздaвa cтрaх и пaникa в oбщecтвoтo, кoeтo имa зa цeл дa дoвeдe дo ниcкa избирaтeлнa aктивнocт нa избoритe. A кoй имa cмeткa oт ниcкa избирaтeлнa aктивнocт ..... Нищo oбщo cъc здрaвeтo ни нямa, прaх в oчитe e вcичкo, цeлтa e другa .....
  • 32 Точно така

    15 8 Отговор

    До коментар #30 от "Майна":

    Затова само ВЪЗРАЖДАНЕ

    Коментиран от #34

  • 33 Пипи Чорапчето

    19 0 Отговор
    "Миниcтърът кaзa oщe, чe e пoиcкaл cтaнoвищe oт юриcти oтнocнo прeдлoжeниe нa бoлници лeчeниeтo нa нeвaкcинирaнитe cрeщу СОVID-19 пaциeнти, дa ce пoeмa чacтичнo oт caмитe тях."

    А ще дефинират ли тези юристи колко "частично"?!
    Защото и сега, министре, българите, които се осигуряваме здравно, ПАК ДОПЛАЩАМЕ И ТО близо 50% за здравни услуги!
    За твое сведение - не че не го знаеш - в ЕС средният процент на това доплащане е около 20%!
    Не я залагай тази бомба и не ставай рупор на интересите на онези от ББА - предимно частни болници, които в ковид кризата се скатаха, нищо че и те висят на бозката на НЗОК и на здравните ни вноски!
  • 34 Майна

    10 9 Отговор

    До коментар #32 от "Точно така":

    И аз ще подкрепя ВЪЗРАЖДАНЕ. ЕДИНСТВЕНИТЕ РЕПРЕСИРАНИ ОТ ВСИЧКИ ,ЗАЩОТО НЕ ИГРАЯТ НА СТРАНАТА НА ГЛОБАЛИСТИТЕ.

    Коментиран от #37

  • 35 Бай Шили

    7 6 Отговор
    Кунчев е решил да минава в другия отбор. И сега се прави на умряла лисица, бил болен от Ковид. Корнелия и тя уж го повтаря. Явно тези зелени сертификати ще отпаднат.
  • 36 Щсдд

    8 7 Отговор
    Тоя по-смешен и от предишните Егати тъпака
  • 37 И аз

    1 5 Отговор

    До коментар #34 от "Майна":

    ше помисля дали да гласувам за теб, КОЦЕ
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 локдаун

    4 1 Отговор
    локдаун локаут ол дей ол найт локдаун локаут ол найт лонг
  • 40 bul

    8 3 Отговор
    НЕКАДЪРНИК !!!
  • 41 Джипсито

    0 3 Отговор

    До коментар #23 от "Тяната":

    Сашеее мноо си просто бе!
  • 42 Максуда

    4 13 Отговор
    Септември 2020 - 1844 умрели на седмица
    Септември 2021 - 2760 умрели на седмица.

    Имаме 50% повече смъртност, но всичко е наред. Идват избори, трябва да гласуват дебилите и олигофрените за нас. Няма по-дебилна нация от българската.
  • 43 пенсионерка

    2 7 Отговор

    До коментар #2 от "Пенсионер":

    Пенсионере,и господ да слезне,не може да убеди безсмъртния Ганьо да се ваксинира.Така че по-добре нищо да не се затваря и прави каквото и да било.Оставете ги да умиргат,че без тях светът ще стане едно по-добро място:))))))))))

    Коментиран от #56

  • 44 ааааааа

    7 0 Отговор
    Антигенните тестове са 2,3 лева. Затова те ще са безплатни, а процедурата ще е 30, 40 лева. Изобщо няма да се тествам, в Понеделник отивам да плащам за хартийката и жми ядете хурката.
  • 45 Фаро

    6 0 Отговор

    До коментар #2 от "Пенсионер":

    Засрами се пред своите деца и внуци,ако имаш такива,бъзльо

    Коментиран от #47

  • 46 93%боклук

    0 2 Отговор
    Тая с косата си знае работата 😉
  • 47 Баба Гицка

    1 0 Отговор

    До коментар #45 от "Фаро":

    Тък ми! Айде сега, ше се тръшка, че може да му умре некое дете или некой внук от некъв вирос! Требе да се плаши повеке от умрелио вирос на ваксините, колкото от истинския жив - кат назе!
  • 48 📌🇧🇬

    1 6 Отговор
    :) Смърта в България е Държавна Политика, българите са доведени до ситуация, в която умират и одобряват това в рекордни количества! затова казвам че Българинът Няма Сърце!

    Коментиран от #54

  • 49 📌🇧🇬

    0 4 Отговор
    :) Още веднъж, благодаря за минусите.
  • 50 медик

    3 5 Отговор
    След като се продаде на фатмака за няколко
    сребърника и си спечели ненависта на гилдията
    как ще погледнеш колегите в очите антиваксере.
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 демократ

    1 5 Отговор
    В демокраичните страни антиваксери като теб
    ги наричат "д-р Смърт!
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Мое да няма

    0 2 Отговор

    До коментар #48 от "📌🇧🇬":

    сърце, ама акъл - море!
  • 55 ПЕНКО

    3 1 Отговор
    МЕДИЦИНСКАТА МАФИОНСКА СТРУКТУРА -ИЗДЪРЖАНА ОТ АМЕРИКАНСКАТА ФАРМЕЦЕФТИКА -ЧРЕЗ ЦРУ-БГ -ПРАВЕШЕ ПО 24 000 ТЕСТА ЗА 7-8 % ЗАРАЗЕНИ ---ОТ СЕДМИЦА ПРАВИ ПО 19 000 ТЕСТА ЗА 17% ЗАРАЗЕНИ ---АЙДЕ БЕ -ДЕБРЕ ДЕ !!! И ЗАЩО НЕ ОДОБРИХА "СПУТНИК-В " - ЕВРОПЕДИТАТА -ПЛАТЕНИ !?!?!?!?!?

    Коментиран от #57

  • 56 Ганьо

    1 1 Отговор

    До коментар #43 от "пенсионерка":

    А ти ще живееш вечно..............
  • 57 руски челавек

    2 0 Отговор

    До коментар #55 от "ПЕНКО":

    Защото и моите сънародници руси отказват да се
    ваксинират със Спутник.Не са убедени че е ефективна
    Сирах ги е.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове