ФАКТИ.БГ
  • христо иванов-
  • демократична българия

„Демократична България“: Гласувайте за алтернатива на корупционния модел

В документа са очертани основните политически цели

Публикувана: 15 Октомври, 2021 16:19
61 КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 1337
„Демократична България“: Гласувайте за алтернатива на корупционния модел - 1
Снимка: БГНЕС
ШРИФТ ПЕЧАТ
Вашата оценка:
Оценка 2.1 от 35 гласа.

Създаване на алтернатива на корупционния модел е сред приоритетите, за които „Демократична България“ ще търси подкрепата на избирателите в предстоящите парламентарни избори.

„Време е България да стане свободна, силна, достойна и просперираща страна. Имаме ясна и измерима цел – да направим България най-доброто място за живот на Балканите! И вярваме, че до 5, максимум 7 години, можем да я постигнем!“, се посочва в Манифест на обединението за изборите на 14 ноември.

В документа са очертани основните политически цели, които си поставя „Демократична България“. Сред тях са още: върховенство на закона, свободна стопанска инициатива, конкуренция и независими регулатори, почтеното служене на обществения интерес, опазване на природата, свободни медии; честни избори.

„Вярваме, че на 14 ноември гражданите ще гласуват за управление, което носи свобода, законност и модернизация“, подчертават от „Демократична България“.

Манифест на „Демократична България“

Време е да поставим цел и посока на промяната.

Промяна, която поставя България в центъра на картата.

Време е България да стане свободна, силна, достойна и просперираща страна.

Имаме ясна и измерима цел – да направим България най-доброто място за живот на Балканите! И вярваме, че до 5, максимум 7 години, можем да я постигнем!

Демократична България има волята, знанията и опита да върне държавата на нейните граждани и да я поставим на пистата на ускорената модернизация.

Вярваме, че на 14 ноември гражданите ще гласуват за управление, което носи свобода, законност и модернизация. Търсим доверието на избирателите, за да създадем алтернатива на корупционния модел, задушаващ развитието на България. Убедени сме, че избирателите ще разпознаят в наше лице последователните и компетентни демократи, които са гарант за управление, отстояващо принципите на:

• върховенство на закона;

• свободна стопанска инициатива, конкуренция и независими регулатори;

• почтеното служене на обществения интерес;

• опазване на природата;

• свободни медии;

• честни избори.

Вярваме, че ние, свободните граждани, можем заедно да изградим България, която се движи с висока скорост в развитието си към ясно зададена цел. И тя е да настигнем и задминем балканските си съседи по качество на живот в съвсем близко бъдеще.

Хората на България го заслужават – с целия си талант, знания, умения, способности – трябва да имат причина да остават тук, вместо да търсят щастието си другаде.

Можем да го направим като установим върховенство на правото. Можем да постигнем качествено подобряване на благосъстоянието на българските граждани и икономическо обновление. Нашият план е да:

• Рестартираме правовия демократичен ред, чрез промени в Конституцията и законите, които да освободят институциите от мафиотския захват и да поставят прокуратурата под демократичен контрол;

• Модернизираме радикално страната и стимулираме икономически растеж, основан на иновациите и знанието, инвестициите в научни изследвания, дигиталната трансформация в икономиката и публичните институции, напредничави регулации, по-качествени и повече работни места, които следват от това;

• Реализираме истински технологичен и енергиен преход и зелено възстановяване от ковид кризата, чрез инвестиране на ресурсите на ЕС и националния бюджет в проекти с висока добавена стойност, в стимулиране на нови бизнес модели и повишаване на конкурентоспособността на икономиката ни. В осигуряване на подходящата инфраструктура за отприщване на предприемаческия заряд на българина;

• Развиваме човешкия капитал чрез ударни инвестиции в образование и умения за бъдещето, в отговор на скоростта на промяната в съвременния свят, в здравето на нацията, в култура и в социална защита, в привличане и задържане на талантите и отключването на потенциала на Голямата България заедно с българските граждани зад граница.

• Повишаване ефективността на работа на службите за сигурност и обществен ред, за да се гарантира защитата на правата и свободите на гражданите, териториалната цялост, независимостта и суверенитета на страната. Установяване на ефективен парламентарен контрол върху институциите и звената от системата за опазване на националната сигурност, обществен ред и борба с престъпността.

Така България ще заеме своето достойно място сред успешните и развити държави, където свободата и предприемаческият дух създават благосъстояние и растеж.

България да стане най-доброто място за живеене на Балканите за нас не е предизборен лозунг. Това е ясна, краткосрочна цел. А усилията ни ще я превърнат във факт.

Време е да спечели България!


България

Поставете оценка на статията:
Оценка 2.1 от 35 гласа.

Въвеждане на коментар към статията
Име :


Напишете кода от картинката
Визуална кептча
Коментар:
Коментари към статията
Последния Софиянец
1 Отговор
Продължаваме Промяната

Коментиран от #10, #51


Оценка:
-29 +11

клеопатра
2 Отговор
Това вече сме го чували много пъти! Не ти вярваме!

Оценка:
-4 +45

Пич
3 Отговор
Значи , призоваваш , за вас никой да не гласува... Аз така разбирам антикорупционния модел...

Коментиран от #16


Оценка:
-4 +34

Мислещ
4 Отговор
Правя го, затова никога глас за мутри, комуняги или соросоиди, в това число и никога за продължаващите подмяната.

Оценка:
-9 +15

Гаргамел
5 Отговор
да бе ристьо, споко, ще гласуваме пак за ГЕРБ

Оценка:
-20 +21

БОЛШЕВИК 🌟
6 Отговор
Лъганите и ограбвани от тая 31 годишна политическа пасмина, гласувайте за президент за Росен Миленов и за парламент за някоя неизвестна малка партия с леви убеждения! Другите всички са новите стари муцуни, деградирали и алчни типове!

Оценка:
-14 +4

ДБ ЩЕ
7 Отговор
ПОЧВАТ ДА РАБОТЯТ ЗА ДА НИ НАПРАВЯТ БОГАТИ.ТО АКО СТАВАШЕ С МАНИФЕСТИ И КЕЛЕПИРЖИЛЪКА В ПАРЛАМЕНТА ОТДАВНА ДА СМЕ ЗАДМИНАЛИ ШВЕЙЦАРИЯ

Оценка:
-2 +22

комон сенс
8 Отговор
Без ДБ няма да има мнозинство за правителство.

Оценка:
-27 +8

SH BG
9 Отговор
Тези обещания важат само за преди изборите - нали?...

И този театър го играете винаги... :::)))

Но пасаран - няма да мине...!!!

Дааа...!!!

Оценка:
-3 +22

ХАНДЖИЯ
10 Отговор

До коментар #1 от "Последния Софиянец":


КАКВА ПРОМЯНА Е ТОЗ БЕ ?СЕДЕСАРИН ГЛОБАЛИСТ КАТО ВСИЧКАТА ПАСМИНА ЗА ПОСЛЕДНИТЕ 32 ГОДИНИ НАРОДНИ ПРЕДАТЕЛИ АНТИБЪЛГАРИ!

Оценка:
-4 +24

кака Пена
11 Отговор
Ристьо,колкото и да се напиняш, ти не си моята алтернатива.Грозен си ми какиното.Я се виж на какво мязаш.Още малко и ще почнеш да грухкаш.

Оценка:
-5 +18

кака Пена
12 Отговор
Ристееее,смени плочата бе,тая се изтърка.Не те ща бе,не си моят политик.

Оценка:
-4 +17

Чип и Дейл
13 Отговор
Герб-дпс тролчето се скъсва да пише, само ми е чудно как си измисля тия тъпи "никнеймове"!

Оценка:
-8 +2

Бай Шили
14 Отговор
Я че фърлим 6-24

Оценка:
-4 +0

Грульо
15 Отговор
Алтернатива на корупционния модел? Ристо, за некорупционен модел ли говори, или за нов корупционен модел, дето да е замяна на досегашния? :D

Оценка:
-3 +12

Видяхме те
16 Отговор

До коментар #3 от "Пич":


Христо с твоите и на Панов изказвания стана ясно, че ще сте с Герб. Попътен вятър да ви отвее директно при Сорос. На два стола вардиш и ще сядаш на земята. Ако не се въртеше като фурнаджийска лопата в последния парламент и Гешев и Борисов щяха да са минало. Но както ти, така и Слави изиграхте най отвратителната роля в политиката напоследък. Вече спирам телевизиора като ти видя физиономията. Гадна е за гледане

Оценка:
-3 +11

Бай Шили
17 Отговор
Нормално е Ристе Бойкикиев да е природно глупав, все пак има Македонски джинс.

Оценка:
-1 +12

Бай Шили
18 Отговор
Българи с Македонски джинс не трябва да бъдат допускани на ръководни позиции в България.

Оценка:
-2 +6

ЧОБАН
19 Отговор
СТИГА ОБЩИ ПРИКАЗКИ И ЛОЗУНГИ /НИЩО НОВО НЕ СИ НАУЧИЛ ОЩЕ ОТ ВРЕМЕТО НА МАЙКА СИ/ ВИЕ СТЕ ПРАЗНИ ДЪРДОРКОВЦИ И ИЗМАМНИЦИ

Оценка:
-2 +10

бойкотаралежа
20 Отговор
ИСТИНАТА е че който гласува за ГЕРБ гласува за ПЕЕВСКИ и КАСКЕТА. Всеки сам да избира.

Оценка:
-6 +7

Л. О. К. У. М. И - Христе !
21 Отговор
Как ще станем Свободни щом чакаме на Пари от ЕС ? Всичко казано е в Интерес на качилитесе на ВЪРХА ! А за баба Гина с козите и бабе Пена със зеленчука - На Парара ПЪТЯ им не се ОТВАРЯ ! Ю

Оценка:
-1 +7

Ще правим ли Общи ТОАЛЕТНИ
22 Отговор
А Христе ?

Оценка:
-2 +9

Ще се женили дъщерати за дъщерями ?
23 Отговор
А Христе !

Оценка:
-3 +6

Ще направим ли РЕВИЗИЯ
24 Отговор
На ПРЕХОДА Христе ?

Оценка:
-2 +8

Ще върнем ли Народната Собственост
25 Отговор
А Христе !

Оценка:
-2 +6

Какво , Как, Колко ще строим ,
26 Отговор
Щото Иковомиката да СЪЖИВИМ !

Оценка:
-0 +6

Влади
27 Отговор
Маджо ли ти се обади по телефона ? Добре ще гласуваме , но няма да е за вашата секта докато не махнете ченгето от село Батан , Атанас Атанасов

Оценка:
-2 +11

За колко години ще Успеем да
28 Отговор
Ститнем туй що бяхме при СОЦА ?

Оценка:
-5 +8

Полит - Икономиката ще я тачим ли
29 Отговор
Или само Законност , Предсказуемост и Сигурност в досегашният Криминал - Капитализъм , където НАРОДА остана като дете без МАЙКА на улицата ! А всичко беше НЕГОВО !

Оценка:
-1 +4

30
Този коментар е премахнат от модератор.
А какво означава " Изправи се БГ, ние
31 Отговор
Идваме "? Ти брат , разбираш ли , че СЪДЪРЖАНИЕТО на обещанията са " Кюспе " за ШАРАНИ ! ОТГОВОР за човека труженик какъв е ? Ще го д/ха както досега ? И на Запад за просперитет ? Без Ясна Съществена Социална ЗАЩИТА на хората ? Те били идвали ?! Я вървете там, от дето сте ИЗЛЯЗЛИ !

Оценка:
-0 +8

Не предлагаш ли РЕВИЗИЯ за
32 Отговор
Дворцовия ПРЕВРАТ от 1989-та година - върви на маминка си - знаеш къде !

Оценка:
-2 +7

Време е за ВЪЗРАЖДАНЕ
33 Отговор
Съветът му е добър. Изберете ВЪЗРАЖДАНЕ

Коментиран от #39


Оценка:
-5 +5

Кокорчо
34 Отговор
Бла-бла...
Все едно чета тезизите на Тодор Живков на XII конгрес на БКП!

Коментиран от #38


Оценка:
-1 +10

България ще бъдели
35 Отговор
Народна Република или държава от " Втори Ешалон " ? На Заеми , Помощи, Траншове и МИЛИАРДЕРИ ? А селата пусти , Мор , Мизерия , Болести , Глад ? Само бодливата тел ги отличава от Концентрейшън Кемп , останалото е същото - кой как може да устиска и до къде душа предаде !

Оценка:
-1 +4

Помниш ли Христе репортаж на"Събудисе"
36 Отговор
Помнишли Сали Паша ? Произвежда а няма права да продаде и живее като НАКАЗАН от Бога ? За него нищо не думаш ! Защо ?

Оценка:
-0 +4

Помниш ли Христе с.Шипка в Родопите
37 Отговор
От " България от край до край " - Ни Ток, Ни Път, Ни Вода, Ни Хлаб, Ни Интернет, Поща, Аптека, Доктор, Зъболекар, Преса, Банка, Баня, Тоалет, Санитария ! СТРАШНО е бе Ице , Много е СТРАШНО а ти разтягаш Локуми от Ябланица ! Ице излизайки пред Публика има непредсказуем Ефект - да Бъдеш Удостоен и Забелязан или ПРЕЗРЯН !

Оценка:
-0 +7

Ти за Тодор Живковото време
38 Отговор

До коментар #34 от "Кокорчо":


Само можеш да БЛЕНУВАШ !

Коментиран от #46


Оценка:
-3 +3

У нас няма такъв дето да търси
39 Отговор

До коментар #33 от "Време е за ВЪЗРАЖДАНЕ":


СПРАВЕДЛИВОСТТА ! Днес никой неговори за връщане на Народната СОБСТВЕНОСТ ! Значи - поддържа КРАЖБАТА !

Оценка:
-4 +2

У нас ръцете на селянина са Вързани
40 Отговор
Умишлено ! За да не се изхранва и да е клиент на Западните Търговски Вериги ! Приказка има такава : " Болен - Здрав носи !"

Оценка:
-2 +4

Народни Душмани е всичко що се пули
41 Отговор
От екрана !

Оценка:
-0 +3

Гqa ! Ury ! Ограбиха народа и държавата
42 Отговор
Чорбаджиите отново яхнаха НАРОДА !

Оценка:
-0 +4

Ристио ти не си алтернатива анадънму
43 Отговор
Човек предал един път е предател завинаги

Оценка:
-1 +5

Маджо
44 Отговор
Искам 32 пола, и да станем щат на УСА! Гласувайте за Пинокио!

Оценка:
-1 +2

Сън ли си или те има ?!
45 Отговор
Все още у нас в политиката се върти девиза - " Няма нищо по- хубаво , от ЛОШОТО ВРЕМЕ !"

Оценка:
-0 +4

Кокорчо
46 Отговор

До коментар #38 от "Ти за Тодор Живковото време":


Доста поживях и по негово време и изобщо не ми липсва...
Мога да ти говоря до утре и за хубавите и за лошите неща по негово време. И защо много от на пръв поглед хубавите неща, всъщност се оказаха лоши в дългосрочен план.

Оценка:
-0 +4

Затова наплива за политик
47 Отговор
Е тъй голям !

Оценка:
-0 +3

абе
48 Отговор
Убаво бе Ристю , с теб съм , ама отказах риболова , немам хъс нещо да джапам.

Оценка:
-0 +6

cpv
49 Отговор
А бе Христо,нали вие сте част от този модел и го защитавате с гърди и говорите празни приказки и мислите,че хората ви вярват!Ще го усетите на изборите!

Оценка:
-0 +10

гацо
50 Отговор
Меката китка и кюстендилската слива ще останат извън парламенто

Оценка:
-0 +6

SDEЧЕВ
51 Отговор

До коментар #1 от "Последния Софиянец":


ОТ ЮРИСТИ ЧАКАЙ НЯКОЙ МАНИФЕСТ ДА НАПИШАТ,НО ДУМАТА РАБОТА НЕМОГАТ ДА ОБЯСНЯТ ,НЯМАТ И ЕДИН РАБОТЕН ДЕН

Оценка:
-0 +2

избирател
52 Отговор
Думи, думи. А дела няма. Представянето на този индивид до момента е пълна трагедия. Предпочитам да гласувам за друга дясна партия.

Оценка:
-0 +2

Петър
53 Отговор
Къде сте тръгнали да говорите срещу корупцията, като работите за Прокопиев, дето парите на половин България са негови.

Оценка:
-1 +2

NeXu s
54 Отговор
Дясната патерица на комунистите пак се напъва.
Начело с Бойкикев пт дъртия комунистически род Бойкикеви.

Оценка:
-1 +0

Не, благодаря!
55 Отговор
И това го казва човек, на който са му спрени адвокатските права, сиреч провалил се е като адвокат. Провали се и като министър на правосъдието в правителството на Борисов, като направи "реформи", за които после обвини ГЕРБ. Живее си охолно на издръжката на чужди НПО-та, а е на 47 години и няма трудов стаж. И е част от Радевата хунта.
Не благодаря, другарю Хрантутник!

Оценка:
-1 +1

Антигербер
56 Отговор
Само ДБ!!!

Коментиран от #57


Оценка:
-1 +2

Да ама не
57 Отговор

До коментар #56 от "Антигербер":


Сиреч, "Само Дебилите Български!!!"
Не, благодаря!
Аз съм българин и демократ.

Коментиран от #58


Оценка:
-1 +0

555555
58 Отговор

До коментар #57 от "Да ама не":


Нищо не си разбрал!
Всъщност всеки, който не подкрепя ДБ, не е разбрал!
Като чета коментарите тук, положението е неспасяемо тежко! Психологически!
Трябва ни Иван Костов за Премиер!
Това е!

Оценка:
-0 +0

КРАДЦИ
59 Отговор
за да се самоубиете , гласувайте за ДБ

Оценка:
-0 +0

ВНИМАНИЕ
60 Отговор
КАКВО СТАНА СЪС САРАИТЕ НА ДОГАН -- НИЩО ЗАЩОТО ВСИЧКО БЕШЕ ТЕАТЪР ! ДБ СА ПРОЕКТ НА ДОГАН И БОЙКО !

Оценка:
-0 +0

КРАДЦИ ДБ
61 Отговор
В колонията BG ние не разполагаме нито с плодовете на своя труд, нито със самите себе си. Нашето здраве, поминък и дори съзнание зависят от приумиците на господарите.

Оценка:
-0 +0

ФАКТИ.БГ не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани. Такива са тези, които съдържат нецензурни изрази, лични обиди и нападки, заплахи; нямат връзка с темата или са написани изцяло на език, различен от български. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg ще бъдат премахнати.


Ловци на бисери
Проф. Милан Миланов
Председателят на Централната етична комисия към Българския лекарски съюз коментира парите за здравеопазване
Нашият бюджет прилича на чорапогащника на магистрална уличница"

Още бисери
ТОП 5