Last news in Fakti

19 Октомври, 2021 05:29 2 015 27

Столична община настоява за незабавна компенсация на "Топлофикация София"

  • столична община-
  • топлофикация-
  • георги георгиев-
  • председател на столичния общински съвет-
  • компенсации-
  • цена-
  • газ

Общинското дружеството трябва да бъде компенсирано по същия начин и със същите средства, както всяка една частна компания, заяви председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев

Столична община настоява за незабавна компенсация на "Топлофикация София" - 1
Снимка: БГНЕС

Столичната община настоява за незабавни мерки за компенсация на „Топлофикация София“ заради безпрецедентния ръст на цената на природния газ, предаде БНТ.

Общинското дружеството трябва да бъде компенсирано по същия начин и със същите средства, както всяка една частна компания. Това заяви председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев след срещата, организирана от президента Румен Радев и представители на служебното правителство, с участието на държавните енергийни дружества, КЕВР, работодателските организации, синдикатите и представители на общините.

„Ние не искаме специално отношение, привилегии или помощ, а справедлива компенсация за социалната функция на държавата, която в момента се поема изцяло от „Топлофикация София“. Към настоящия момент топлофикационното дружество закупува природен газ от „Булгаргаз“ ЕАД на цена от 94,54 лв./мВтч и в същото време продава топлинна енергия на гражданите при утвърдена от КЕВР цена на газа от 47,11 лв./мВтч. Тази разлика поражда огромен дефицит, който ще расте с анонсираните нови увеличения на цената на природния газ“, заяви Георги Георгиев.

По време на срещата служебния премиер Стефан Янев пое ангажимент проблемите на софийската топлофикация да бъдат обсъдени своевременно. „Като председател на Столичния общински съвет настоявам вариантите, които се обсъждат от правителството да бъдат представени пред работната група, която включва общински съветници от всички политически групи в София. Обсъдената от изпълнителния директор на БЕХ Валентин Николов възможност за прехвърляне на новите вземания на „Булгаргаз“ към енергийния холдинг е неприемлив за нас, защото това означава трупане на нов дълг за сметка на софиянци“, заяви Георги Георгиев.


Поставете оценка:
Оценка 1.9 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГЕНЧО СЕЛЯНИНА

    47 0 Отговор
    МЕНЕ НА СЕЛО КОЙ ЩЕ МЕ КОМПЕНСИРА?

    Коментиран от #19

  • 2 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    38 4 Отговор
    АЙДЕ ПАК ОТ ДАНЪЦИТЕ НА НАРОДА, ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ ЩЕ РАБОТИ ЗА СОФИЯНЦИ
  • 3 Фаро

    42 1 Отговор
    Що за наглост и подлост от фандъка и то точно за най-крадливата фирма в БЪлгария конпенсации...Как не ви е срам?Тия ограбиха народа и няма човек,който да не се надява повече да не ги вижда на пейзажа изобщо да се срутят по възможност едно земетресения и да ги няма,защото друг мафиот ще ги вземе и продължава да заробва народа
  • 4 Gogo

    28 2 Отговор
    Държавата преразпределя изключително много средства. Това и в комунизма не било. А се борехме за пазарна икономика. В това няма нищо пазарно. Нещата отиват на зле по същия начин по който свърши и социализма преди 30 години.
  • 5 Дедо Пене

    23 2 Отговор
    ТОВА Е НАГЛА ЛЪЖА, ЗАЩОТО В СМЕТКИТЕ ЗА СЕПТЕМВРИ ЦЕНАТА Е 98лв/MWh!!! ЛИЧИ СИ,ЧЕ СО СЕ УПРАВЛЯВА ОТ КОМУНИСТИТЕ ОТ ГЕРПИ.
  • 6 Незабавна

    30 1 Отговор
    оставка на крадливата лъжкиня и приближените ѝ мошеници !
  • 7 Koko

    25 1 Отговор
    Защо само в София топлото е на загуба. Защо всяка година едно и също? Защо винаги точно преди зимата? Защото преди зимата хората да не протистирсхте отпуска е парички, а хората спокойни и парите по предназначение. Като не могат да се справят с топлото или да връщат парите и да си ходят или....
  • 8 хатче

    17 1 Отговор
    сарая на ДОГАН от кога не плаща парното???????????????????
  • 9 ...

    19 0 Отговор
    Защо компенсации САМО за Софийската топлофикация, а не за всички топлоснабдителни предприатия в страната? Само софиянци ли трябва да плащат по-малко за отопление?...
  • 10 Правилно

    5 11 Отговор
    Не четете правилно. Искат компенсации както на останалата част от бизнеса. Не може бакиите на държавата да се прехвърлят само на топлофикация София от там на всеки един потребител. Ако продължат така, хората които са на парно ще преминат на ток и дърва, това ще доведе до срив на енергийната система и ще се отрази неблагоприятно на всеки един от провинцията. За еко катастрофата да не говорим.
  • 11 Не мерси

    6 0 Отговор
    Ето това е КОШМАРНА НОВИНА.
  • 12 Ггд

    10 1 Отговор
    Тия трябва да фалират. Да но държавата не се върже на тия крадци.
  • 13 стефан

    17 1 Отговор
    Тая топлофикация се издържа от цяла България!Хайде стига толкова! Нали искате пазарна икономика.В София са НАЙ-ГОЛЕМИТЕ ЗАПЛАТИ ОТ ПО НЯКОЛКО ХИЛЯДИ ЛЕВА. Не може най-бедните да издържат най-богатите!

    Коментиран от #25

  • 14 Реалност

    9 0 Отговор
    Проблемът е че след всяка компенсация където и да било ,не само в Топлофикация ,резултатът е един и същ ,парите потъват и хората пак плащат огромни сметки излизащи наяве след преравняването.
  • 15 Инфлация

    18 0 Отговор
    Аз искам да се компенсират и частни лица. Защо само бизнеса и топлофикация София?!
  • 16 провинциалист

    7 0 Отговор
    "не искаме специално отношение, привилегии или помощ, а справедлива компенсация за социалната функция на държавата"

    наг.ле.ци! а спрямо останалите 4-5 милЬона, кой ще изпълни "социалната функция"? пси.ходесните и софиянците вповече, дали имат по-голямо основание за "компенсации" от останалата част на територията, която ги храни?

    Коментиран от #20

  • 17 Долу топломафията

    7 0 Отговор
    Дано я закрият тая полит хранилка която рекетира от 30години всички обвързани с техните тръби.
  • 18 Дядо Пройко

    8 1 Отговор
    Не стига,че селяните в София взимат най големи заплати а ще ги компенсира държавата.Нас в провинцията ,кучета ни яли.
  • 19 Без срам

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "ГЕНЧО СЕЛЯНИНА":

    Компенсация за кражбите. Хайде първо да върнат откраднатото след Въльо Топлото, а после компенсациите. Добри схеми са раздвижили в тая каца без дъно, куче влачи рейс - диря няма.
  • 20 Мнение

    1 3 Отговор

    До коментар #16 от "провинциалист":

    Ако топлофикация София спре работа, както много разбирачи предлагат. Софиянци ще бъдат принудени да минат на ток, газ и твърдо гориво. Търсенето на тази енергия ще се увеличи тройно, от там Цената на тези енергийни суровини ще се увеличи с 300%. Това ли иска провинцията? Софиянци ще могат да си го позволят, но провинцията едва ли.

    Коментиран от #21

  • 21 ГУМЕН КРАДЕВ

    3 0 Отговор

    До коментар #20 от "Мнение":

    Дървата идват от село бе ! На панел дърво не расте ! И тока ви го правят в провинцията а газ - е яжте повечко боб от Ментел !
  • 22 БОКОКРАД

    2 0 Отговор
    КАКВА КОМПЕНСАЦИЯ - НАЛИ СИ ПЛАЩАМЕ , ФАНДЪКОВА ЯВНО Е ОТКРАДНАЛА ПАРИТЕ НИ , КОИТО СМЕ ПЛАТИЛИ ДО СЕГА !
  • 23 КРАДЦИ ЗАТВОР

    1 0 Отговор
    СТОЛИЧНА ОБЩИНА КОЯТО НАЧЕЛО С ФАНДЪЩКА КРАДЕ ТОПЛОФИКАЦИЯ ЩЕ ОТКРАДНЕ И КОМПЕНСАЦИЯТА И ПАК ЩЕ ИСКА НОВА ! ..............................ВСИЧКИ ПАНЕЛКИ ВСЪЩНОСТ ПЛАЩАТ ФАЛШИВИ СМЕТКИ ПО ТОПЛОМЕР СОБСТВЕНОСТ НА КРАДЦИТЕ , НАХОДЯЩ СЕ В МАЗЕТО .......... КОЕТО Е НЕЗАКОННО ПО ЗАКОНА ЗА ЕНЕРГЕТИКАТА !
  • 24 Наглост

    1 0 Отговор
    Какво ми пука за топлофикация,и аз съм на газ,мене като частно лице кой ще ме компенсира ?!?!?! И аз плащам газта като топлофикация,на същите цени !!!!! На никой не му пука за хората от друтите градове,постоянно за софиянци трябва да мислиме.....София не е България !!!!! Наглост безгранична...
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 ред

    0 0 Отговор
    една крадлива фирма която лудо надписва и живее на гърба на СОФИЯ.ОТ НЕЯ СЕ ХРАНЯТ МНОГО ДРУГАРИ И ГЛЕДАТ ДА НЕ ФАЛИРА ЗАЩОТО ХРАНИЛКАТА ЩЕ ИЗЧЕЗНЕ.
  • 27 Машала

    0 0 Отговор
    От както дойде тая демокрация повтарям едно и също - Докато София не се огради с бодлива тел и никой да не влиза и излиза 5 години няма да се оправим!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове