Last news in Fakti

20 Октомври, 2021 16:12 3 643 83

Проф. Ангелов: В паниката и страха си Кацаров забърка грандиозна каша

  • стойчо кацаров-
  • костадин ангелов

Ефект от мярката - нулев!

Проф. Ангелов: В паниката и страха си Кацаров забърка грандиозна каша - 1

От Фейсбук профила на проф. Костадин Ангелов

В паниката и страха си Стойчо Кацаров забърка грандиозна каша.

Пример: Собственикът на мола или на киното трябва да изисква зеления сертификат от посетителя. “Може и визуално да го покаже. Сервитьорът, разпоредителят да изисква”, казва Стойчо Кацаров.

Здравен ефект от тази мярка - нулев!

Сервитьорът, разпоредителят няма право да изисква документ за самоличност на посетителя на заведение, търговски обект и т.н. С други думи, Георги може да отиде на мол със сертифакта на Иван, без да има кой да контролира това.

Тази мярка не помага на хората, не помага и на здравните власти. Още по-малко облекчава медиците.

Риск 1: Здравният министър направи първа крачка към задължителна ваксинация. Най-общо казано опитва да си играе с хората на принципа “моркова и тоягата”. И преди съм казвал, че ако приложиш такава стратегия, хората ще избягат, и от моркова, и от тоягата. Ефект от мярката - нулев!

Риск 2: Заповедта на Кацаров ще накара гражданите масово да се втурнат към лабораториите, за да си вадят зелен сертификат. Това ще доведе до тотално смесване на потоците. Болни и здрави ще се редят на една опашка, за да се изследват.

Ефект от мярката - нулев!

Лъжа:

Тази сутрин служебният министър изрече и поредната си лъжа: “Може да се наложи да се помисли за изискване за зелен сертификат и за изборите”, казва Кацаров. Не! Не може да има такова изискване за вота на 14-ти.

Това би било тежко и чудовищно нарушение на Конституцията! Да сложиш ограничение на гражданите за гласуване граничи с лудост и самозабравяне.

Само преди седмица Румен Радев засипа с похвали Стойчо Кацаров: “Наистина поздравявам служебното правителство и министъра на здравеопазването и целия му екип за усилията, които полагат, за да се справят с тази криза.” Темата за COVID-19 не съществуваше за Румен Радев до вчера. Едва вчера той с половин уста спомена, че ваксините са единствената защита, с която разполагаме. Каза го в деня, когато починаха 214 души, защото се уплаши за президентските си избори, а не защото вярва наистина в тези думи.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 55 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Иван1

    96 29 Отговор
    Скрий се, слуга на Бойко!

    Ние сме малък, но много прост народ!
  • 3 Тома

    121 16 Отговор
    Коце не сме забравили и ти какво направи за това не ги яж.
  • 4 Професор Николай Витанов

    18 46 Отговор
    Налагат се нови мерки. В едно интервю преди два дни като ме питаха, кой от двата варианта на доц. Кунчев ще се приеме, казах, че ще се приеме политически по-изгодният. Като ме питаха кой от двата варианта е политически по-изгодният - отговорих - зелените сертификати. А кой е ефективният - пълен локдаун
  • 5 САНДОКАН

    33 64 Отговор
    Тия от ГЕПИ колкото и да са противни , май ще се окажат по малкото зло/за огромно мое
    съжаление /

    Коментиран от #18, #32

  • 6 Лавренти

    82 11 Отговор
    Костадинка - айдучката ограби,, Александровска болница" до шушка, остави я пред фалит, а я завари на +++ пари!
  • 7 Мислещ

    43 6 Отговор
    По риск 2 ефектът не е нулев, а отрицателен и очевидно ще доведе до допълнително увеличение на случаите (като междувременно оваксаните ще си заразяват околните на воля). Както много често се случва с голяма част от "мерките" и при сегашния продажник, и при тиквените (Както с графиците за магазините, което беше предпоставка за струпвания. Да не говорим за забраната за разходка и престой на чист въздух в началото).
  • 8 Един

    76 11 Отговор
    злобен , ехиден и помолен интригант си ти , Ботоксе алчен и фалшив !
  • 9 Майна

    33 12 Отговор
    Всички докопали се до властта се оказахте низки ,престъпни твари...И ТИ, И КАЦАРОВ, И БОРИСОВ ,И РАДЕВ...,зад който застана народа и той този път му показа СРЕДЕН ПРЪСТ ЗА правата, които българите имат...ПОЗОР И СЪД ЗА ВСИЧКИ ВИ! Възраждане и АБСП , са тези ,които няма да допуснат това избиване на нацията

    Коментиран от #47

  • 10 Българка

    58 10 Отговор
    Цял ден ли ще ни вбесяват кандидат депутати на ГЕРБ и ДПС с наглостта си? Факти да не са станали медия на ГЕРБ- ДПС?
    Тоя трябваше да е с повдигнати обвинения за злоупотреба с власт, докарана държавна болница пред фалит, престъпни схеми и да понесе вината за умрелите пред болниците хора по неговото кадруване в здравното министерство

    Коментиран от #25

  • 11 Луд

    27 10 Отговор
    Абе и ГЕРБ не стават ,но си е така както го казва.

    Коментиран от #48

  • 12 Шушумиги

    25 9 Отговор
    Задклавистурни.... Сега трябваше да сте по площадите , и да протестираме .... Вчера голяма работа бяхте , това нямало да допуснете , онова нямало... А днес пак клюкарствате като женички... Пак ли чакате друг да ви свърши работата... Мишки мишливи....
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Мистър Ботокс

    45 7 Отговор
    Ти пък точно не се обаждай. Такива безумия, каквито сътворихте с Тиквата,никъде ги няма.
  • 15 пипи

    33 4 Отговор
    Егото или портфейла ти почесаха, че от уважаван медик да се превърнеш в лицемерен политик?
  • 16 Лъчо Мозъка

    35 4 Отговор
    Точно тебе търсим- гейобразен с писадена коса, лизач на Тиквата.
  • 17 Монтгомъри

    26 4 Отговор
    Този Ангелов го зная всички млади ватмани!
  • 18 БАЙ Х@Й‼

    47 4 Отговор

    До коментар #5 от "САНДОКАН":

    Забрави ли "на улицата с куче може с внуче не " ❓ А глоба 5000 за разходка на чист въздух❓ Да продъл авам ли ❓ Чии бяха тези мерки ❓

    Коментиран от #49, #74

  • 19 big

    41 2 Отговор
    Абе погледнато реално, не е по-голяма от забърканата от Ананиев и теб, но не си признаваш!
  • 20 Тра ла ла

    28 1 Отговор
    Мдаааа. Видяха, че търпението на хората е на границата и заиздуваха памперсите. Долни продажничета, не можеш да слугуваш на мамона и на Господ едновременно.
  • 21 4535

    32 0 Отговор
    Корекция, ако позволиш: "Ние сме малък народ, но с много прости професори!"
  • 22 Българка

    15 34 Отговор
    Прав е, Кацаров да си ходи! Фатмака да си сърба попарата, която му надробиха тримата глупаци (Кацаров, Рашков и оня на образованието). Оставка фатмаци!!!

    Коментиран от #57

  • 23 Една жена

    24 12 Отговор
    Кацаров до довечера да си анулира заповедта и да си подава оставката. Страхли дядка ще бори здравна епидемия с политически решения, които са в противоречие на конституция, здравни закони и здравен разум. Как ни предпазва този зелен сертификат, след като ваксинираните се заразяват и ръсят зараза
    Още днес да затвори училищата за дистанционно , да пощади поне учениците. Не зная ка спи спокойно и не зная защо Радев още не му е поискал оставката. С тази безумна заповед Кацаров обслужи ГЕРБ и ДПС
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Българка

    8 20 Отговор

    До коментар #10 от "Българка":

    Престани да ми крадеш никаа!!!!! Герберас крадец!!! Моята гражданска позиция е против служебния кабинет и Радев. Аз съм твърдо за ДБ и Лозан Панов.

    Коментиран от #39, #55

  • 26 гробар

    13 1 Отговор
    Пастор ботоксий взимай си черния чувал и идвай на полето, че много изкопах а трупове няма!
  • 27 Пипи Чорапчето

    20 2 Отговор
    Няма да му простя на Кацаров две неща - едното от тях е, че изкара на амбразурата доказано провалили се некадърници като този, които с менторски тон да сипят сега отгоре ни препоръки и "лекарска експертиза"! Интересно, когато трябваше да я доказват тази "експертиза" в действие, защо бяха по пътищата да инспектират маркировките!
    Второто разбира се е пунта марата "зелен сертификат"!
  • 28 Недоразумението

    19 1 Отговор
    на въпросния "специалист" се корени, в това че той и шефа му Баце се снимат на фона на портрет на Ботев и сквернят всичко свято и чисто, но има едни брадатковци от Анадола, които ще им оправят амбициите за връщане на власт.
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 опг

    28 2 Отговор
    ГЕРБ трябва да бъдат разследвани, и осъдени на затвор всички корумпирани лица и бандити в групировката.
  • 31 лордпенчо

    22 2 Отговор
    Появи се и Ангелов Мълчащата маска! Пак засмърдя!
  • 32 Грульо

    10 0 Отговор

    До коментар #5 от "САНДОКАН":

    Така ше е докато избираме между зло и по-малко зло, вместо между зло и добро.
  • 33 Надзирател

    22 2 Отговор
    Скъпи Костадин Ангелов да знаеш че в затвора в Стара Загора съм подготвил килия само за теб - без легло, без прозорец, без тоалетна. Храненето е един път в седмицата. През другото време ще си сам с мислите си. Хайде идвам ние надзирателите те чакаме и много те искаме в нащият затвор.
  • 34 Мисля

    16 0 Отговор
    Тъкмо си мисля-"И тея не ги бива" и се появява Ботокса!"И почвам да бегам,бате".Ботокс,фюрера ти нареди и ти отвори ресторантите на 01.03.2021във пика на третата вълна.Кух ли си или сервилен?
  • 35 Некой си

    25 1 Отговор
    Днес говориш в защита на народонаселението!
    Ама преди 6 месеца се возеше в багажника на джипката и инспектираше мантинелите в работно време, докато болните умираха по стълбите на управляваните от теб болници.
  • 36 Hess

    11 8 Отговор
    Фатки-слугинска лява медия стояща зад фаворита си Радев и триеща всичко което не и харесва.Всъщност са финансирани от DW за да прокарват неолибералната отрова и в България!Мога да повърна!!!Също така не спират ваксинационната пропаганда опитвайки се истерично да променят хорското мислене!!!
  • 37 Пишман

    12 0 Отговор
    Същата каша като вашата!
  • 38 Ихи ихи

    12 1 Отговор
    Едновреме за да станеш прпфрсор се искаше да имаш 5 6 труда които се оценяваха от комиси и а сега се произвеждат от прос по прост професо За доказателство ботокса балтака гробището Вземи единия удари другия все отбор отрепки
  • 39 СПОКОЙНО БЯ

    11 0 Отговор

    До коментар #25 от "Българка":

    И ТИ ЩЕ ИМАШ ЗЕЛЕН СЕРТИФИКАТ ИЛИ ИМАШ ДВА:ЗА РИСТЮ И ЗА ЛОЗАН,А😉
  • 40 !!!?

    3 10 Отговор
    Радев 21 - новият щам на COVID-19 !!!?
  • 41 ВЪЗРАЖДАНЕ

    8 4 Отговор
    няма да ти се размине съд и затвор за фашистите
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 БЛАГОДАТНИЯ ЗЕЛЕН СЕРТИФИКАТ

    2 8 Отговор
    СВЪРШИ ТАКОВА ЧУДО ДЕТО НИКОЙ НЕ ГО Е ОЧАКВАЛ:ДА СПЛОТИ ЦЯЛАТА ПОЛИТ МАФИЯ СРЕЩУ ЗЕЛЕНАТА ШУБА РУ.РА👌👌САМО ДВАМА МАТРОСОВЦИ СА НА АМБРАЗУРАТА:КАЦАТА И САН.КУНЧЕВ💪
  • 44 Матей

    6 6 Отговор
    Изобще пълен шаш и паника,тоя кацар е под ужасен пресинг,мислите ли че тия заповеди изхождат от него,той е перде на радев и служ . премиер,а зад тях се подават уша-ци-те на херото,така че се получава ефекта на доминото.Заповедта е незаконна,тъй като прецаква конституцията и законите,дават се полицейски права на портиери и сервитьори.Проф. Герджиков се усети ,че може да извлече дивиденти и се обяви против зеленото тескере(по турско мнозина са носили чужди тескерета).

    Коментиран от #50

  • 45 Мисирчо ботоксов

    12 0 Отговор
    Нали ти я започна кашата бре
  • 46 Смех

    8 2 Отговор
    Ей и ти си за бесене бе каун... и ти си същия бок лук и ти същите неща щеше да направиш продажник мръсен...
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 мунчо ехото

    4 5 Отговор

    До коментар #11 от "Луд":

    Съглаасен съм със вас!Кацаров е мууушмуул!!!
  • 49 Не бяха на Ангелов. Той не беше

    5 8 Отговор

    До коментар #18 от "БАЙ Х@Й‼":

    министър тогава. Бяха прекомерни мерките в началото.Някои бяха доста необмислени. Това е ясно за всеки. Но благодарение на тях ни се размина първата вълна. И смъртността дори беше по-ниска от предходни години. Ангелов поне миналата година се осмели да въведе частичен локдаун в края на октомври. Въпреки протестите срещу ГЕРБ. И го направи при доста по - малко смъртни случаи тогава. И пак стигнахме до огромен ръст в смъртността от ковид през ноември и декември. Сега само за 19 дни през октомври имаме над 1700 жертви. Не ми се ще да си помисля колко ще са през ноември и декември. И колко хора въобще ще се престрашат да отидат да гласуват в разгара на ковид вълната.

    Коментиран от #60

  • 50 И от БСП ли се усетиха, че и те се

    3 5 Отговор

    До коментар #44 от "Матей":

    обявиха против? Че и Костя Копейкин също? Ами кажи кой се е обявил ЗА? Че аз май такъв не забелязвам на хоризонта.
  • 51 ГЕРБ - Лели

    4 1 Отговор
    БОТОКСА е наш !!!
  • 52 Хахаха

    9 2 Отговор
    Ботокс сети се как се беше панирал и за 24 часа смени пет пъти часа на зелените коридори за пенсионерите, накрая им загубих спатиите...между другото кога ще връщаш откраднатите 70 милиона?
  • 53 moiraine

    10 1 Отговор
    Нищо ново под слънцето. Просто Кацаров продължи в духа на Ананиев и Ангелов, а както всички помним техните бакии бяха умопомрачителни.
  • 54 ИЗБОРИ

    4 2 Отговор
    Ако има логика в тази територия, за изборите също би трябвало до има зелен сертификат. Всички трябва да са равни пред ограниченията.
  • 55 LOSHIA

    3 2 Отговор

    До коментар #25 от "Българка":

    ДБ и ИБГНИ са РЕТРОГРАДНИ,МУХЛЯСАЛИ и ПЛЕСЕНЯСАЛИ КРЕАТУРИ на БКП! ТЕ И ГЕРБ са ЕДНИ и СЪЩИ!!
  • 56 9689

    3 1 Отговор
    Крадле,скрий се......
  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 COVID-19

    1 0 Отговор
    Глупаци мно о о го. Един от тян. А е много просто, защото "КОЙ КОКВОТО САМ СИ НАПРАВИ, НИКОЙ ДРУГ НЕ МОЖЕ ДА МУ ГО НАПРАВИ". Не се максинира, по време на пандемия "шляе" къде ми не, мисли си "мен ще ме размине". И ХОП намира се глупак, който не е променил с нищо масата хора, но дава оценки. Искате спасение, тогава спазвайте мерки, пък били те и какъв да е цвят "сертшфикат".
  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 БАЙ Х@Й‼

    2 1 Отговор

    До коментар #49 от "Не бяха на Ангелов. Той не беше":

    Ставаше дума за ГЕ•П , които бяха на власт! Факт е , че мерките не премахват вируса ! Факт е , че повечето са компромисни и половинати!

    Коментиран от #61

  • 61 БАЙ Х@Й‼

    0 1 Отговор

    До коментар #60 от "БАЙ Х@Й‼":

    ПОЛОВИНЧАТИ/ изв/

    Коментиран от #62

  • 62 А кои

    1 0 Отговор

    До коментар #61 от "БАЙ Х@Й‼":

    мерки са целинчати и ще премахнат вируса?
  • 63 ангелУУУФ

    2 1 Отговор
    "Присмял се хърбел на щърбел" - народна поговорка.
  • 64 Ха ха ха

    2 5 Отговор
    Вceки вeчe e нa яcнo , чe кацарoв винаги е бил долнокачествен, некадърен , злобен и подмолен нищожен човечец, с отнети лекарски права , а превратаджията радев го назначи съвсем умишлено за да тероризира хората - това са новите долнокачествени калинки на радев , а самия нищожник радев е по лош и от Борисов .
  • 65 Кински

    1 2 Отговор
    Това ако беше го казал Копеийкин за Кацаров ,сега щеше да има само позитивни коментари .хахахаха голяма каша голям цирк
  • 66 бб57758696

    0 0 Отговор
    Иди във Виена и виж как е бе Сандански лигав селянин.
  • 67 Човек от щаба

    2 3 Отговор
    За съжаление за първи път е прав ботокса. Чудя се на колко хора е минало през акъла да търсят вариант за "положителен" антигенен тест? 2 седмици по-дълга предколедна почивка и си free до лятото! Така и статистиката доволна и "болния" невасиниран

    Коментиран от #81

  • 68 наум

    6 5 Отговор
    Най големия тъпанар и некадърник е Радев.Да си биеш автогол с тая неграмотна наредба,3 седмици преди изборите

    Коментиран от #75

  • 69 Фин

    6 0 Отговор
    Айде пак се появяват алчниците!
  • 70 политолог

    3 5 Отговор
    Не харесвам Ангелов, но адски ме кефи да как тормози червените орки:))) и е прав между другото - този Кацаров е абсолютен профан
  • 71 50001

    10 1 Отговор
    Како Костадинке къде се беше изгубила та чак сега излезе на шосето, Боко Тиквата ли те не пускаше от спалнята си или просто много клиенти по шосетата на България! Како Костадинке помним те и теб как се справяше с нещата возена в джипката на рекетьора Борисов на задната седалка като куфар! Како Костадинке да те няма проста ГЕРБЕРСКА калинка!
  • 72 Казуар

    9 2 Отговор
    Другарю Ангелов, защо като министър послуша Борисов възрастните да бъдат поставени в четвърта група за ваксинация.
  • 73 Суверенът

    3 3 Отговор
    Радев , Радев , ти потвърди за сетен път поговорката ! " Никога не е късно да станеш за резил ! "
  • 74 ФИНЦИ

    3 0 Отговор

    До коментар #18 от "БАЙ Х@Й‼":

    НА ПРОФЕСОР ДОЦЕНТ МАТЕМАТИЧ ИСТОРИК ПРОСТАКЕЛЕВ НАРЕЧЕН КОСТАДИН АНГЕЛОВ
  • 75 старшинката

    0 1 Отговор

    До коментар #68 от "наум":

    Ами все пак Радев е овенен!
  • 76 хихи

    1 1 Отговор
    Мoжe дa ce нaлoжи дa ce пoмиcли зa изиcквaнe зa зeлeн ceртификaт и зa избoритe”, кaзвa Кaцaрoв.

    А късмет де от около 1,5мл напълно ваксинирани да отидат да гласуват 500хил и има няма 20-30хил да позволят да им бръкнат в носа за да гласуват ПО 11ЛВ. НА ГЛАС ЗА ПАРТИЯТА ЕЙ ТИ ИКОНОМИЯ В ДЪРЖАВНИЯ БЮДЖЕТ
    бИВА ДА ВЪВЕДЕ И ЗЕЛЕН СЕРТИФИКАТ ЗА ЧЛЕНОВЕТЕ НА ИЗБОРНИТЕ КОМИСИИ
    Даже избирателите трябва да го поискат. Щом те така и ние така...
  • 77 МАЛКАТА СЪЧМА

    3 1 Отговор
    ЩО НЕ СИ ЗАТВОРИШ ПЛЮВАЛНИКА БЕ , ...БОТОКС КРДЛИВ ....!????
  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 ПротесЪр

    0 1 Отговор
    Каква е разликата с предишнине урравници.
  • 81 Б. М.

    0 0 Отговор

    До коментар #67 от "Човек от щаба":

    Много по - трудно ще стане. Ако ти издадат документ с положителен(фалшиво) антигенен тест, издалата го лаборатория, рискува при последваща проверка да бъде засечена "грешката". Ако са много, може и да хванат измамата. Именно с тези аргументи, най - правилно е да се издава зелен сертификат за наличие на антитела. На всеки 6 месеца проверка и презаверяване. Лабораториите не биха рискували да издадат документ с грешни данни. Лесно се проверява.
  • 82 трансваксър

    0 0 Отговор
    Ако си бяхте на власт , щехте вие да го въведете този сертификат ! Така че тоя ботокс не знам защо изобщо се появява да коментира в медиите , а не си седи като мишленце скрито в някоя дупка... Същия който плашеше хората с чували и болни и докараха животоспасяващите ваксинки с бус за кренвирши ! Мисирката си е мисирка !
  • 83 tomito

    0 0 Отговор
    Българина наистина се обърка напълно ,каквато бе и целта на Пеевски и Тиквата. И сега ако допуснем тези паразити да се върнат на власт .Трябва да се простиме с всякакава надежда да догониме и последния в Европа.И затова ще сме си виновни само ние,както винаги.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове