Last news in Fakti

21 Октомври, 2021 06:26 2 785 19

КНСБ: Новите мерки противоречат на Кодекса на труда

  • кнсб-
  • мерки-
  • противоречие-
  • кодекс на труда-
  • величка маркова

Най-големият проблем според националния секретар Величка Маркова, е липсата на яснота какъв ще бъде статутът на хората, които няма да бъдат допускани до работните си места и дали ще получават заплата

КНСБ: Новите мерки противоречат на Кодекса на труда - 1
Снимка: БГНЕС

"Има противоречие между Кодекса на труда и новите мерки, които изискват зелен сертификат от работещите, за да имат право да се трудят, и това ще доведе до много съдебни спорове", каза днес пред Българското национално радио националният секретар на КНСБ Величка Микова.

Най-големият проблем според нея е липсата на яснота какъв ще бъде статутът на хората, които няма да бъдат допускани до работните си места заради липсата на такъв сертификат, и дали ще получават заплата.

Спешно в рамките на тристранно обсъждане между работодателите, синдикатите и държавата трябва да бъдат разгледани трудово-правните измерения на новите мерки, категорични са синдикалистите.


Според експерта друг въпрос, който спешно трябва да бъде решен, е кой ще плаща РСR-ите и антигенните тестове на работещи, които не са ваксинирани, както и как ще бъдат компенсирани хората, които не са допускани до работните си места.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 27 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пламен

    44 7 Отговор
    Правителството е от фатмаци фашисти които никога не са се трудили.За това не признават кодекс за труда.

    Коментиран от #3

  • 2 Софето

    27 8 Отговор
    На бойо калинки те са на амбразирата. До преди половин година не можехме и да чуем за тях. Но не че бе по добре тогава. Но сега всеки ден все дрънкат
  • 3 Георги

    7 7 Отговор

    До коментар #1 от "Пламен":

    А ти какво се труфиш. Драска глупост по цял ден за 5 лева
  • 4 Сатъра на Хана

    1 20 Отговор
    ВСИЧКИ АДВОКАТСКИ КАНТОРИ В АМЕРИКА ,
    ВЪВЕДОХА ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ВАКСИНИРАНЕ ...
    ... А АДВОКАТИТЕ НЯМА ДА НАПРАВЯТ НЕЩО АКО МОЖЕШ ДА ГО ОСЪДИШ ....
    ..... БЪЛГАРСКОТО И ЕВРОПЕЙСКОТО ЗАКОНОДАТЕЛСТВО НЕ Е МНОГО ПО РАЗЛИЧНО ...
    .....
  • 5 Ю.Кортес

    21 5 Отговор
    Фашистка хунта от некадърни шапкари
  • 6 гадно

    41 3 Отговор
    Държавните и общински калинки нямат никакъв проблем със заплатите, осигуровките и трудовия стаж, да му мислят тези които им изкарват парите и плащат данъци за да може те да си живуркат.
  • 7 Преди

    21 2 Отговор
    служебното правителство , тия си траеха , сега много "активни" станаха ? Пазят си стола , на който са залепнали , нищо друго !
  • 8 Статутът

    17 5 Отговор
    им ще бъде на безработни, какво не ви е ясно? В Гърция 10 хиляди мед кадри ги уволниха, заради ваксините та тука какво се очаква? Каквото за всички по света това и за гол Хасан.
  • 9 Българин

    31 2 Отговор
    Да уволняват и да си наемат ваксинирани , не ме интересува няма как да ме задължат да се ваксинирам особено след като ме карат да се подпиша че след ваксината отговорността за последиците е моя ! Или иначе казано всичко отново си е за моя сметка !

    Коментиран от #18

  • 10 Българка

    25 2 Отговор
    Над 60% , ако те и повече,лекари са НЕВАКСИНИРАНИ или са с фалшива ваксинация. Тези хора днес на работа ли са г-н Кацаров? Кой ще ги замести г-н Кацаров? Ако са на работа, кой ще ги глоби г-н Кацаров? За полиция и пожарна да питам ли? Фатмак, прибирай си подлогите и дружно в оставка!!
  • 11 Иван

    8 5 Отговор
    Какво е това КНСБ и откъде се появи?
  • 12 хаберих

    11 1 Отговор
    Циганка в предродилна зала.
    - Ти с контракции ли дойде при нас?
    - Не бе докторе, с такси!
  • 13 Жан Клод ( с двата ножа)

    11 2 Отговор
    Къде беше КНСБ миналата година когато ресторантите и моловете не работеха?

    Коментиран от #14

  • 14 1234567

    3 2 Отговор

    До коментар #13 от "Жан Клод ( с двата ножа)":

    Под нечие крилце....
  • 15 КНСБ Димитров Казионна структура!!!

    8 3 Отговор
    Пудел на Каишка, воден от ГЕРБ!! Слугинаж на ГЕРБ!! Тази голяма сграда е пълна с Търтей и Калинки!! 12год Само Ядоха и Спаха!!! Сега Борисов ги Активира!! Безполезна структора изпълняваща Политически поръчки!!
  • 16 Ха ха ха

    10 1 Отговор
    Истината е , че нищо хубаво не може да се очаква от долнопробните калинки на радев в това правителство , защото самия той е достатъчно злобен и подмолен некадърник от най долна проба убитакфатмак .
  • 17 !!!

    10 0 Отговор
    Решението на проблема е много лесно, които не иска да се ваксинира си купуват зелен сертификат и готово! Всичко е за пари!
  • 18 Kосе Босе

    0 16 Отговор

    До коментар #9 от "Българин":

    Никой не те кара да се ваксинираш! Просто трябва да се добави към мерките че който не е ваксиниран ,ще си плаща сметките в болницата при наличие на COVID.Tолкова е лесно.При наличие на възможност за превантивно противодействие/ваксината/,и то платено от държавата,не е необходимо държавата да ти плаща лечението заради "съмнението"ти че......те зомбират!Предполага се че ти ще намериш начин да се излекуваш сам,защото това си е твое лично решение.Попитай какво е да се лекуваш сам,заразените от COVID.Няма кой да ти каже защото всички самолекува ли са се,са мъртви-лека им пръст! Синът ми беше болен и това ме накара да треперя и да се моля за него като никога до сега.Добре че реагира веднага и
    че попадна на съвестни лекари.Той беше заразен от хора с антиваксърски убеждения.Не може да ходите и да заразявате хората на публични места и да искате равенство с ваксинираните! Като искате да съхраните личната си "свобода",идете се самоизолираите на някой самотен остров.Тъкмо ще напишеш някой роман,а вярвам ще да са цяла библиотека,защото COVID-A тепърва ще става част от нашият живот.Останалото са приказки в стил една жена каза...
  • 19 Селянин

    1 0 Отговор
    Щом противоречат значи трябва да сезащитят работищети а не да спите и ходите по студията и пишете по сеитовете Защо се правите на умници а цените растат
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове