Last news in Fakti

21 Октомври, 2021 06:48 2 814 42

Екимджиев: Не допускат кадърни хора от чужбина в политиката ни

  • адвокат михаил екимджиев-
  • кирил петков-
  • гражданство

Но не е ли проблем на националния суверенитет, ако сме изцяло зависими от Канада, кога тя ще реши да освободи Кирил Петков, попита адвокатът

Екимджиев: Не допускат кадърни хора от чужбина в политиката ни - 1
Снимка: БГНЕС

Имахме преди една подозрителност към всично чуждо. И тези сенки от миналото бащите на Конституцията вградиха в нея. За президент и вицепрезидент се изисква да са живели последните пет години в България. Какъв е смисълът? Припомняйки това, то зад едни високопарни слова за патриотизъм и българщина има нещо друго. Това е един политически картел. Има хора като професор Близнашки, които много се гордеят.

Но това е политически картел, за да не се допусне кадърни хора от чужбина, които имат и друго гражданство, в политиката ни. И този текст е приет единодушно.
Това са мини заложени в Конституцията.

Това заяви адвокат Михаил Екимджиев в "Честно казано с Люба Кулезич" по Евроком, цитиран от Фрог нюз.

Да влезем в обувките на тези, които смятат, че двойното гражданство е проблем за националния суверенитет. И че Петков е в конфликт на лоялност. Но не е ли проблем на националния суверенитет, ако сме изцяло зависими от Канада, кога тя ще реши да освободи Кирил Петков. Той самият още през май е подал заявление за освобождаване. Но само канадската държава може да реши кога ще го го освободи. А представете си, че не беше Канада, а беше Афганистан. Тоест ние изцяло сме зависими от волята на чужда държава, коментира Екимджиев.

Правото ненавижда абсолютните права и абсолютните закони. Единственото абсолютно право е правото да не бъдеш малтретиран. А изведнъж решиха човек да няма двойно гражданство. Казвайки, че забраната е абсолютно и се поставиха над живота. Трябва да има гъвкава уредба, която да се занимава с тези реалности, допълни той.

В Конституцията има още една глупава норма, като тази,че правото на личен живот не може да бъде ограничаван. Тогава КС трябваше да отмени налагането на всякакви ограничителни мерки и това щеше да е противоконституционно и не можеше да се противопоставим на епидемията. Но елегантно си затвориха очите в името на здравия разум, припомни Екимджиев.

Двойното гражданство не е абсолютно, търпи известни корекции и от гледна точка на добросъвестността на Кирил Петков, посочи той.

Аз съм смутен от отказа на КС да даде възможност на Кирил Петков да изложи своята позиция. Иска мнението на шестима юристи, но не и на самия Петков. И се казва, че той е нарушител, не спазва закона, но не може да представи становище да се защити. Кирил Петков би могъл да заведе дело в Страсбург не за гражданството си, а за отказа да се защити, смята адвокат Екимджиев.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 38 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пламен

    34 8 Отговор
    Дойдоха едни такива ,,кадърни,, с царчето и от кражби станаха милиардери.
  • 2 Като

    11 8 Отговор
    бурени ги задушават !
  • 3 бушприт

    7 3 Отговор
    Криза за ковчези в Румъния заради Covid-19.

    Коментиран от #7

  • 4 Фен

    22 4 Отговор
    Да, много жалко! А чичко Сорос има такива кадри - Мечта!
  • 5 РИСТЕ КЬОРАВОТО

    24 18 Отговор
    Не, двойното гражданство е проблема бе пръдльо, а лъжата и нарушението на Конституцията. И най-важното , че Кире Ментето е...Ваксър и Сороски навеждач

    Коментиран от #9

  • 6 Така е

    7 4 Отговор
    ХАК НИ Е !!!
  • 7 Цяла

    9 4 Отговор

    До коментар #3 от "бушприт":

    Западна Европа премина през този етап .
  • 8 Хахаха

    26 16 Отговор
    Продавач на български луканки в Канада ... това е бил великия бизнес на Киро.
    Всеки българин трябва да спазва Конституцията ... Киро също.

    Добре е Екимджиев да декларира платил ли му е Киро за изразената позиция.
    Тогава ще лъсне, че не е борец с неправдата а меркантилен тулуп
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Гретю Гундберг

    19 10 Отговор
    Поредният де бил на квадрат. Екимджиев ти в чужбина работил ли си ? Ако не си ща пратим на специализация" Бране на аспержи" и като се върнеш , тамън ще имаш ценз за управление на територията.
  • 12 Мислещ

    22 2 Отговор
    Този филм вече сме го гледали (Е, освен тези, дето са прекалено млади и без съмнение ще се вържат). Едно време пак се ревеше как "не допускали почтени хора до изборите", а когато все пак "магически" все пак се намърда във властта царчокът, видяхме как ни "оправи".
  • 13 Боби Баламата

    14 9 Отговор
    Прав е човеко, Конституцията и Законите са ..недомислени и калпави.
    Може ли Законите да пречат на всеки способен и уважаващ себе си.....Почтен крадец и престъпник,..а кажете,!
    Трябва да се променят веднага
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Абе Ганьо

    19 5 Отговор
    нали Сакскобурготски е идеалния пример за образован и ерудиран премиер от чужбина и какво...?"Оправи" ли държавата за 800 дни или продаде БТК за стотинки и прокара закони обслужващи личните му интереси...?Айде у лево моля!
  • 16 Глупотевини

    9 12 Отговор
    Прая е адвоката! По тази конституционна норма всички сме с двойно гражданство, нали сме и граждани на ЕС. Отделно с тази атака от страна на ИТН и ГЕРБ само засилват хората да гласуват за ПП.

    Коментиран от #17, #37

  • 17 един

    7 5 Отговор

    До коментар #16 от "Глупотевини":

    Що тей аз така и не се почувствах гражданин на крадливия ЕС?
  • 18 Какво

    10 10 Отговор
    разделение правите,направо падаме от изумление.Тези,които работят и живеят в чужбина не са ли БЪЛГАРИ? Техните роднини не са ли в България?Може ли някой да настрои родители в България срещу децата им в чужбина? Това е шизофренично.Сигурно е пак от пъклените планове на Борисов

    Коментиран от #19

  • 19 Лукавия

    5 6 Отговор

    До коментар #18 от "Какво":

    Добре че е Борисов!:) Да има кой да замисля пъклени планове!:) Ако, го няма, кой ще ги замисля...?!:)
  • 20 Абе

    5 3 Отговор
    Гледам го и не мога да повярвам, че този адвокат с червени бузки, дрънка подобни глупости, ама как иначе в името на грантовете от разни нпо-, всичко е позволено. Първото нещо което пропуска е че Кирчо е попълнил декларация с невярно съдържание. Освен това този адвокат никой не го пита дали харесва или не конституцията. Освен това за какви двойни гражданство пледира, ами ако вземем пример от Германия, там нямаш право на две гражданства камо ли да управляваш държавата от позицията на чужд гражданин, те по глупави ли са от нас. И на всичко отгоре този нахален адвокат за всичко заплашва със съда в Страсбург, т. е. това е предложение от негова страна понеже същия се занимава с подобни дела, но явно не разбира или се прави, от конституционни такива и е по добре да не си отваря соросоидна та човка.
  • 21 Хаах

    5 2 Отговор
    Време е вместо нас не ни е страх да използваме израза, няма да позволя да ме управляват и налагат съдебна система и прокуратура хора, първо -с критерии за морал и почтеност от 19-ти век, второ-утайката на някакъв си измислен елит, издигнала се до ранг "професор" в обществото и упорито налагана в НС и Съда, в последните 30 години, трето-хора, на които нивото им стига дотам да считат за нормално, морално и почтено, инхаус поръчки, административен рекет, поставяне под икомическа и физическа зависимост съгражданите си. Хора, които считат краденето като нещо почтено. Хора в България, идентифициращи себе си с "ченгетата на морала" в Иран, които днес в 2021г. с примки за кучета ловят и арестуват жени-защото не носели забрадки.Колкото за малобройните почитатели на тази секта примати, да им кажем, че е безполезно да ни казват кое е лъжа, какво е култура и какво е предназначението на Конституцията, кой я съдаде, кой 30 години не я спазва и кой я ползва като бухалка в момента.Аз, както и Кирил, се борим за своите права, а не за вашите.Така, че не прекрачвайте линията между моята и вашата свобода.И накрая дората новина.Токсични сте бе хора, като ГЕРБ в НС.
  • 22 Sieg

    4 3 Отговор
    Хора от чужбина в политиката не ни трябват. Не човек от чужбина, а човек, който не лъже и не кръде и преди всичко БЪЛГАРИН ни трябва. Родолюбец, а не псевдо ПАТРЕОТ!
  • 23 !!!?

    3 0 Отговор
    И този е юрист, колкото Фигуранта е независим ! Трябва да се издава "зелен сертификат" за адвокати който пълнят медиите с твърдения който не отговарят на закона !!!?
  • 24 ФИЛИП ЕЙДЖИ

    4 2 Отговор
    У НАС УМНИТЕ СЧИТАТ ЗА ЛУДИ!!!
  • 25 P1amen

    3 2 Отговор
    Само и единствено български граждани в управлението.Пък тия като ги слушам нито са чак таолкова кадърни ,нито чак толкова патриоти.
    Пък и ти дето си го писал май не си живял в чужбина.
  • 26 SDEЧЕВ

    2 0 Отговор
    ТОЗИ КИРЧО ,АКО Е ТОЛКОВА УМЕН И ЧЕСТЕН ТРЯБВА ДА ЗНАЕ ,ЧЕ ДОКУМЕНТИ С НЕВЯРНО СЪДЪРЖАНИЕ НЕ СЕ ПОДПИСВАТ ,КОГАТО КАНДИДАТСТВАШ ЗА ДЪРЖАВНА РАБОТА,КАМО ЛИ РЪК ЗА МИНИСТЪР. ТАКА ,ЧЕ Е ИЛИ ГЛУПАВ ИЛИ НЕЧЕСТЕН.
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 информацийка

    5 2 Отговор
    Прочетете и за назначения от Кирил Петков, Цанко Арабаджиев за шеф на ББР!
    Кой всъщност е Цанко Арабаджиев. Според информация в медиите Цанко Арабаджиев е член на „Зелено движение“ и на изборите на 4 април е кандидат-депутат от „Демократична България“. Същият е уволнен от частна банка заради „липса на умения да планира и организира работата си, както и да управлява и разрешава възникващи проблеми“, което е видно от решение №102/31 март 2015 г. на Върховния касационен съд /ВКС/, с което актът на финансовата институция е потвърден

    Коментиран от #29

  • 29 продължение

    3 1 Отговор

    До коментар #28 от "информацийка":

    Възможно е и банкерите от частната банка точно в този период да са разбрали и за хазартните увлечение на настоящия „почтен“ директор на ББР. Видно от текстовете на решението на съда, Арабаджиев е уволнен с мотивите за „липса на мотивация и инициатива за подобряване на работата, в резултат на което изпълнението на поставените индивидуални цели за периода 01.01.2012 - 31.12.2012 е 54%, а оценката за работата му през 2012 и 2013 г. е незадоволителна“.
  • 30 big

    3 0 Отговор
    Какво значи кадърни и не пускат? Има много кадърни, знаещи и можещи хора и у нас, не само в чужбина! Проблема е, че трябва да имаш "топки", за да приложиш знанията си и най-вече някой да те лансира! Няма ли го лансиращия, не става! Има ли го, ставаш зависим! Тогава какво означават кадърност, знания и умения, ако нямаш шанс да ги приложиш?

    Коментиран от #36

  • 31 безпартиен

    5 0 Отговор
    Този ако е такъв добър адвокат трябва да знае,че дори и калпав закон си е закон и трябва да се спазва!А тук вече този закон е Конституцията-добра или лоша,но трябва да се спазва!Променете я тази Конституция и няма да има спорове!
  • 32 За протокола

    5 2 Отговор
    1. Кирил Петков не е незаменим, така ча изобщо не сме зависими от Канада и суверенитетът ни не е застрашен.
    2. Добри или лоши, законите трябва да се спазват. Назнанието на закона или неодобрението му не е основание за освобождаване от отговорност при неспазването му.
    3. Кокорчо ще има пълното право да се защити когато прокуратурата му повдигне обвинение.
    4. Този адвокат ми се струва изгубен в правото...
  • 33 Шаран БГ

    5 0 Отговор
    Шъ допущаме бате, шъ допущаме. Един много "кадърен с неговите "юпита" вече ни оправи за 800 дни.
    Българските политици, по-вече от 30 години провеждат двулична йезуитска политика спрямо младите и кадърни хора, като ги "изритват" в чужбина и после пилеят луди пари с единствената цел - да гласуват по избори отново за тях !?
    Кои според автора та горенаписаното са "кадърни" ?? Тези , които са завършили престижни университети на Запад. Кои ги завършват ? Тези , на които родата тук има много добри доходи, за да им плати образованието ! В огромната си част, това са децата и внуците на богатите /вече/ хора в България- политици и бизнесмени.
    Ха, дано ни оправят, като нямат и понятие каква кочина е тук !!!
    Оправия може да има , само като се гласува за Парламент от хората ТУК, в страната. Оправия може да има , само ако народа има право да отзовава съответния депутат, за когото са гласували. Сегашното гласуване "НА СЛЯПО" ЗА НЯКЯКВА СИ ПАРТИЯ, води само до безотговорност, недосегаемост.
    И премахнете социалистическите привилегии !! Ставате за подигравка на целия свят ! Само държавните автомобили / леки коли/ били около 1500 броя....??!? В " най-богатата" страна в ЕС !??

    Коментиран от #34

  • 34 За протокола

    3 2 Отговор

    До коментар #33 от "Шаран БГ":

    При подготовката на прехода много "надеждни" кадри бяха изпратени на Запад от ДС за да учат и се внедрят в тамошния живот за да са полезни после на назначените за милионери и олигарси. Други ги присъединяват в движение. Логично, много от тях са и с двойно гражданство за да могат да живеят и работят там. Една част от тях ги връщат и включват периодично и в управлението, както беше случаят и с царските юпита и сега с тези.
  • 35 Павел пенев

    3 1 Отговор
    Да си променим Конституцията за да търсим новия Фердинанд от чужбина. Това иска да ни каже този велик адвокат. На всички обаче е ясно че нашите мошеници се учат от чуждестранните,които са по изпечени и фини. Изключението е Боко,който е натурален шоп и не подлежи на обучение и възпитание.
  • 36 ИМПЕРИАЛИСТ

    4 1 Отговор

    До коментар #30 от "big":

    Зa тaрикaтчeтaтa, дeтo ce изнecoхa oт Бългaрия, хич нe ми e жaл...Лoшoтo e, чe тeзи мушмoрoци, зa дa ce oпрaвдaят прeд ceбe cи, глacувaт нa избoритe във врeдa нa Бългaрия....
  • 37 ИМПЕРИАЛИСТ

    3 0 Отговор

    До коментар #16 от "Глупотевини":

    Екимджиев като адвокатин много добре знае каква е "хватката" с тези документи зa oткaз oт грaждaнcтвo...Ти го попълваш и подаваш, дoри плaщaш тaкcитe и гo зaвeрявaш при нoтaриуc, да, но...
    Oткaзът oт грaждaнcтвo става валиден едва след oтгoвoрa нa държaвaтa, чecтo cлeд oкoлo 6 мeceцa, а до тогава, ти може да си кротуваш и да го показваш на медиите, и ако нещата се развалят, то ти cъвceм cпoкoйнo cи гo oттeгляш и си спестяваш новото кандидатстване за канадско гражданство... Да, обаче парашутът на Кирчо този път не се отвори. Дългата емиграция на Кирчо е причината да подцени българското общество и да реши, че в "КЕ..ФА" няма кой да разбере номерата му...
  • 38 ГЕРБ

    3 0 Отговор
    Що не вървиш на май .си в п.....а
  • 39 Дидо35

    1 0 Отговор
    Ауу , къде пък видя борисов?
    Правилни са изискванията за кандидата за президент !
    Живеещите в чужбина живеят п при други обстоятелства,,с проблемите на онова общесство. За някой какво става тук съвсем безинтересно, други имат изкривена представа от хленчовете на близки си или с една дума не познават истинската действителство. Как щее
    твориш закони и управляваш като не си се сблъскал и не познаваш с действителността
  • 40 Така г-н Адвокат

    0 0 Отговор
    От това ви изказване разбирам че Кирчо почтената истина ви е платил сериозен хонорар,и че се упражнявате над материя като конституцията която явно не разбирате!!!!!! Затова е създаден и КС,заради такива като вас!!!!!!ЗА ДА НЕ ВИ СЛУШАМЕ ГЛУПОСТИТЕ!!!! Казвате че царя е допуснат като страна, а Кирчо не!!! Да така е, но царя е допуснат като такава ЗАБЕЛЕЖЕТЕ г-н адвокат чак след като КС отсъжда че закона с който са взети царските имоти е ПРОТИВОКОНСТИТУЦИОНЕН и е нормално да бъде страна ,и цялото семейство разбира се,защото той не е единствен наследник!!!!! Сега ясно ли е вече защо е допуснат г-н адвокат!?!?!?! Ако още не е ясно тук въпроса към КС е: Дали Кирчо е нарушил конституцията като е излъгал че е само български гражданин,какво точно интерпретирате не е ясно,защото отговора е или да ,или не ,точка!!!Относно Волеизявлението то не е държавен акт, ако ще да е заверено от 101 нотариуса,и вие това много добре го знаете,нали г-н адвокат???? Иначе ще бъде притеснително за вашите клиенти! Всичко друго е бля-бля
  • 41 Г-н Екимджиев

    0 0 Отговор
    В грешка сте!!!! Много кадърни хора завършили в чужбина СЕ допускат в политиката на България,НЕ СЕ допускат само тези с двойно гражданство и чужденци,пък ако ще да са най-красивите завършили курс в Харвард канадски всезнайковци в света!!! Кирчо очаквам утре да се изкажеш и за космическата програма на Слави,и какво бъдеще има!?!?!? Няма да ми говориш само за икономика,финанси,здравеопазване,енергетика,транспорт, екология, благоустройство, образование, култура,спорт,съдебна власт и т.н
  • 42 Айде и тоя адвокат

    0 0 Отговор
    Ми НЕ!!! НЕ Е ПРОБЛЕМ за националния суверенитет решението на Канада!!! Я да ви питам: Кога точно Кирил Петков Петков се превърна в национален суверенитет??????Може би след хонорара ви!?!?! Проблем е единствено за Кирчо решението на Канада,който има и такова гражданство,и явно не може да чете!!!!! А е толкова просто!!! Когато си "почтен" и "България ти е в сърцето" и искаш да ставаш министър председател,се запознаваш с конституцията и законите на страната,правиш всичко както трябва и така!!!! А не сега да си уронвате авторитета с такива статии!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове