22 Октомври, 2021 08:14 2 355 38

Румен Драганов: Хотелиерите искахме точно този зелен сертификат - още след първата ваксина

  • румен драганов-
  • туризъм-
  • хотелиери-
  • зелен сертификат

Ще чакаме на опашки, но ще спасим здравето на другите

Румен Драганов: Хотелиерите искахме точно този зелен сертификат - още след първата ваксина - 1
Снимка: БГНЕС

Хотелиерите искат затваряне на целия бизнес в България. Но целият бранш ли иска локдаун?

"Не, ние сега сме извън сезона и 75% от хотелите са затворени. Какво да затварят хотелите, които не работят? Това нито е обсъждано, нито е съгласувано, това са политически и индивидуални дейности, които търсят срив на системата, защото им харесва. Решението на здравния министър и на правителството за въвеждането на "зеления сертификат" и мерките са изключително добри", каза пред Bulgaria ON AIR директорът на Института по оценки и анализи на туризма доц. Румен Драганов.

Той припомни, че сертификатът беше въведен в Европа доста по-рано.

"Той е изключителен полезен за туризма, тъй като е четим. Авиокомпаниите не признават "зелен сертификат" и искат PCR тест. Императивът е, че трябва да спасим България, Европа и света от пандемията. И това, което трябва да направим, е да ограничим максимално разпространението на вируса и да намалим смъртността", допълни доц. Драганов в ефира на Bulgaria ON AIR.

Според него опашките, които се извиха пред пунктовете за ваксинация, не са от хора, които са принудени да се имунизират.

"До вчера беше рахат - кеф да се ваксинираш, кеф ти да не се ваксинираш. Преди една седмица си ударих трета ваксина. Ще чакаме на опашки, ще се редим, но ние трябва да спасим живота и здравето на другите. Ние, хотелиерите, искахме "зеления сертификат" във варианта, който обявиха днес - той ще се получава още след първата доза от ваксината", подчерта директорът на Института по оценки и анализи на туризма.

И смята, че тези, които са ваксинирани, карат вируса по-леко и оживяват.

"Ние сме в състояние на локдаун, при което е разрешено да работиш, ако си ваксиниран, ако имаш отрицателен PCR, отрицателен антигенен тест или сертификат, че си преболедувал Ковид-19. Всеки, който не отговаря на тези изисквания, да бъде така добър да си остане вкъщи. Искаме бизнесът да работи", посочи доц. Румен Драганов.

По думите му няма статистика каква част от хората в туризма са ваксинирани.

"Имаме удвояване и утрояване на хората, които искат да се имунизират след решението на правителството. Всеки интелигентен човек има "зелен сертификат" и знае как да си го изкара", добави той и сподели, че очакват двойно по-силен зимен сезон.


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 18 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Чоко

    49 1 Отговор
    Хотелиерите не ме интересуват.
    Решението е лично.
    Бизнеса с ваксини е за стотици милиарди и ни ги налагат купените политици
  • 2 Пламен

    38 15 Отговор
    Искам да питам фурнаджийската лопата Радев,защо от Шипка се цепеше,че няма вирус,а сега затваря хората за вирус.

    Коментиран от #4

  • 3 Дали

    17 0 Отговор
    Е ЗЕЛЕН, ЗЕЛЕНИЯ СЕРТИФИКАТ !!!
  • 4 Даката

    16 7 Отговор

    До коментар #2 от "Пламен":

    Какво има да го питаш,той семейството си лъгал с любовницата,това са най близките му хора,тебе няма да излъже
  • 5 Хотелиер

    12 0 Отговор
    ЩО Е ЗЕЛЕН СЕРТИФИКАТ И ИМА ЛИ ТОЙ ПОЧВА У НАС ?
  • 6 АнтиСоросоид

    37 3 Отговор
    Поредният КовидНацист се изказа.
    Прилича на Химлер, КовидНацист, който ще заразява нормалните ЗДРАВИ Хора с висок имунитет.
    Купихме си къщи по селата, и няма да позволим ваксинирани ковид фашисти да ни заразяват.
    Нямам нужда от МУТРЕНСКИТЕ ви сбирки и хотели.
    Съпротивата предстои.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Един

    24 1 Отговор
    хотелиер червен , бил искал..... Типичен БКП почерк на фурнаджийска лопата !
  • 9 Пази Боже

    18 1 Отговор
    от грабливи селяндури хотелиер !
  • 10 Чегевара

    12 1 Отговор
    Муньо е жалка пародия на фашиста Мусолини.
  • 11 Хахаха

    29 1 Отговор
    "Според него опашките, които се извиха пред пунктовете за ваксинация, не са от хора, които са принудени да се имунизират."...все повече се убеждавам, че в България доц. и проф. са синоними на пълни идиоти. Простено му е да е прост, все пак е с три дози:)
  • 12 анонимен

    11 1 Отговор
    "Публикувано във факти.бг: Хотелиерите искахме точно този зелен сертификат - още след първата ваксина" - АСЕГА НЕ ГО ЛИ ИСКАТЕ? ЗАЩО ТОГАВА НЕ ИЗЛЯЗОХТЕ ДА ПРОТЕСТИРАТЕ, КОГАТО БЕШЕ ВПРЕГНАТА ПОЛИЦИЯТА И БЕ ЗАБРАНЕНО СВОБОДНОТО ДВИЖЕНИЕ В И МЕЖДУ НАСЕЛЕНИТЕ МЕСТА? КОЛКО МИЛОСТИВИ КЪМ НАРОДА СТАНАХА БИВШИТЕ УПРАВНИЦИ И ЗДРАВНИЯ МИНИСТЪР! ЗАЩО БЕ ДОПУСНАТО РАЗПРОСТРАНЕНИЕТО НА ПРОТИВОРЕЧИВА ИНФОРМАЦИЯ И УБИВАНЕТО НА ВЯРАТА В ЛЕКАРИТЕ И ВАКСИНИТЕ? ЗАЩО СЕ ПОРЪЧАХА МИЛИОНИ ДОЗИ ВАКСИНИ ПЪК СЕГА СРОКА БЪРКА СМЕТКИТЕ И ОТВАРЯ КРАНЧЕТО НА ОМРАЗАТА И ПОЛИТИЧЕСКОТО ПРОТИВОПОСТАВЯНЕ? ЗАЩО "БАЩИЦАТА" НЕ СЕ ВАКСИНИРА ПРЪВ И ДАЛИ ТОЙ НЕ СТАНА ПРИЧИНАТА С ПОВЕДЕНИЕТО СИ ДА ДОПРИНЕСЕ ЗА УБЕЖДЕНИЕТО В ЦЕЛЕБНИТЕ ПОЛЗИ ОТ ВАКСИНИТЕ? ЗАЩОООООООООО......... БЕ Б.Б.?
  • 13 и аз така

    19 0 Отговор
    Много проздт тоя ! Космонафт ли е , доцент ли е не знам ама много проздт !Ти можеш ли да се заразиш ? Можеш ! Можеш ли да заразяваш ? Можеш ! ДА ТИ СЕР@ ТИ ФИКАМ !
  • 14 Учуден

    15 0 Отговор
    Директорът на Института по оценки и анализи на туризма доц. Румен Драганов нямал статистика каква част от хората в туризма са ваксинирани??? Поредния на държавна хранилка, който си клати краката по цял ден.
  • 15 АНОНИМЕН

    4 1 Отговор
    "Публикувано във факти.бг: Вие сте прости и аз съм прост, затова се разбираме"! НАЙ СЕТНЕ САМОПРИЗНАНИЕ, ЗА ДОПЪЛНЕНИЕ КЪМ НЕГО- НАЙ ТЕЖКО Е ДА ТЕ УПРАВЛЯВА ТАКЪВ ЧОВЕК, КОЙТО ЗА ДА СЕ ЗАДЪРЖИ ПРЕМАХВА ОТ ПЪТЯ СИ ВСЕКИ ИЗПРАВИЛ СЕ ГРАМОТЕН ЧОВЕК И ТАКА СИ ИГРАЕ НА КРИЕНИЦА! ФАКТИТЕ КОГАТО ГОВОРЯТ КРАСЯЦИТЕ СА ИЗЛИШНИ ТЕ САМО ДОКАЗВАТ НЕСЪСТОЯТЕЛНОСТТА НА "РЪКОВОДИТЕЛЯ НА ПОЛИТИЧЕСКАТА ПАРТИЯ!
  • 16 Варна

    17 0 Отговор
    Човек е защитен , ако въобще е защитен десет дни след втора доза , тези дават сертификат веднага след първа доза , ваксинирания ходи като киборк навсякъде , сее зараза , боледува и умира като всички.
    Иди обеснявай че много ги и грижа за здравето на хората.
    Целта не е здравето на хората , целта е ваксина.
    Не мога да разбера какво става.
  • 17 Мазньо

    12 1 Отговор
    Не разбирам,защо е цялата тази данданИя,нека производителите на Ковид-ваксини започнат да носят отговорност за продуктите си и всичко ще си тръгне нормално.Нима срещу един куп стари,изпитани ваксини има съпротива?

    Коментиран от #27

  • 18 Ще се боцкате

    0 11 Отговор
    Лятото на моренцето ви беше гот, нали? Айде сега на опашките да се бодете, да ви дойде акъла.

    Коментиран от #37

  • 19 ДЕПОЛИТИЗИРАН

    1 1 Отговор
    С "ФАКТИ" СТАРОТО ПРАВИТЕЛСТВО СЕ РАЗКЛАТИ, А С ДОКАЗАТЕЛСТВА ИЗПЛУВА ПОКАЗНОСТТА НА УПРАВЛЕНСКАТА ПРОСТОТА!
  • 20 87987дзсгздс

    3 5 Отговор
    НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ИЗДАВА ДОКУМЕНТ ОЩЕ СЛЕД ПЪРВАТА ВАКСИНА !

    На тая територия живее много прост и лъжлив народ, и такива няма да си сложат втората доза, след като веднъж докопат сертификата. Това е нарушение на Европейските изисквания. В един момент, по границите ще започнат да връщат всички с БГ паспорти по тая причина !

    НЕ на зеления сертификат още след първата доза !
  • 21 ЗАБЕЛЯЗАХТЕ ЛИ

    1 4 Отговор
    ЕДИНСТВЕНИТЕ СТРАНИ В ЕВРОПА С КОВИД БУМ В МОМЕНТА СА ТОЧНО ТЕЗИ, КОИТО БЯХА ПРЕПЪЛНИЛИ НАШИТЕ ПЛАЖОВЕ. ТОВА СА: РУМЪНИЯ, УКРАЙНА, РУСИЯ, ЛАТВИЯ И БЪЛГАРИЯ.

    Коментиран от #34

  • 22 Румен Драганов??? Алибегов говори и от

    7 0 Отговор
    Ваше име, на Хотелиерите!!! Да не вие станал Шеф?? Обясни го това на него, със Зелените сертификати, но няма да те разбере!! Той сее захванал да разпространява Ковида, чрез кръчмите, за да има за какво да Реве Борисов!!!
  • 23 Цитат

    8 1 Отговор
    Сериозно ли мислите, че служебно правителство, неспособно да вземе решение за проста забрана на износа на ток, която поне би омекотила тежкия икономически удар, който ще ни се стовари на главите до месец -два и заплашва да срине до основи цялата ни икономика, за способно да предложи разумно решение за овладяване на ковидкриза?!
    Наистина ли мислите, че това засяга единствено вас и спасение поединично е възможно, а отлагане във времето е решение? Възможно ли е мотивът “ ама така правят един куп други държави“ да е мотив наистина? Ами той и Хитлер едно време е бил подкрепян от доста държави, смятате ли, че е бил прав?
    И в края, като казах Хитлер, се сетих за един чудесен пример, дано проумеете, че ако приемете въвеждането на Зеления паспорт, нататък просто няма нещо, което да не можете да приемете, дори концентрационни лагери и газови камери …
    През 1933 г. Адолф Хитлер решава да въведе тъй наречения ′′ Der Ahnenpaß ′′ или ′′ генеалогически паспорт „, който потвърждава, че собственикът му е от арийски произход.
    С него се разрешава достъп до музеи, обществени сгради, театри, училища и работно място.
    Просто история, без намеци….
    Източник: 24 май клуб
    (случайно, ли не, но този на снимката, прилича на Химлер)
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 kjl

    12 0 Отговор
    Това ли е новото острие на облъчването? Вчера погледах това недоразумение по телевизията, човекът е краен, не балансиран и нападателен. На такъв човек не трябва да се дава трибуна!!!!!! Камо ли на всички фронтове. Това е Мутафчийски 2.
  • 26 ТУРБОИНЖЕКЦИОН

    4 0 Отговор
    Ваксиниран с две дози и една бустерна обозначаваме с:

    ТУРБОИНЖЕКЦИОН.
  • 27 гостът

    0 8 Отговор

    До коментар #17 от "Мазньо":

    Ами вече носят.Някои от ваксините вече са разрешени за стандартна употреба,а не както бяха в началото ,,в условия на спешност"и в този случай,производителя носи пълна отговорност.Едната със сигурност е с разрешение ,,извън условия на спешност"и влиза в регулация на редовен медикамент. Това по твоята теза. Въобще не ме интерсуват желанията на хората относно ваксинацията.Всеки да си решава за себе си.Точка.

    Коментиран от #30, #32, #35

  • 28 666

    6 0 Отговор
    Таа държава трябва да бъде ЗАТВОРЕНА ,всичкооооо ,мвр ,прокуратура ,съд ,здравеопазване и образование .
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 666

    4 0 Отговор

    До коментар #27 от "гостът":

    Наивен човек ,когато видиш вкаран в затвора лекар или производител на ваксини ...намери начин да ми съобщиш .Кратко ще ти кажа ...по света най-силната МАФИЯ е фармацията в днешно време и докато хората по света не се събудят и не смачкат таа МАФИЯ която ни разболява под предлог че ни лекува ще продължават да ни отнемат живота чрез експерименти било то хапове или ваксини .Виж само колко реклами на вълшебни хапчета ти рекламират за какво ли не ....ЧИСТА ХИМИЯ и нищо ПРИРОДОСЪОБРАЗНО ...химията евтина ,даровете от природата скъпи ...целта е да правят пари от здравето на обществата .
  • 31 Коо

    4 0 Отговор
    Сърдечни пожелания за фалит и 8-ма доза до края на годината да си набиеш.
  • 32 Коооо

    5 0 Отговор

    До коментар #27 от "гостът":

    Защо пишеш неверни неща? Няма ваксина в България, за която да не се налага, че си подаряваш заднка и ти си береш грижата после!
  • 33 Балоконтурист

    5 0 Отговор
    Т.е. хотелиерите не искат на тях на да им е добре, а на останалите "бизнеси" да им е зле.
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Госта

    3 0 Отговор

    До коментар #27 от "гостът":

    Недрей да лъжеш Ганьо,нито една ваксина не е минала пълният период на тестване!!!
  • 36 666666

    3 0 Отговор
    ВИЕ СТЕ ОТКРОВЕНИ ТЪПАЦИ! СЕГА ДА ВИДИМ КОЙ ЩЕ ВИ ВЛЕЗЕ В ТЪПИТЕ ХОТЕЛИ! ОКОЛО 20% НАБОДЕНИ, ГОЛЯМАТА ЧАСТ ОТ КОИТО БАБИЧКИ, КОИТО И БЕЗ ТОВА НЕ ХОДЯТ НИКЪДЕ! А ТЕЗИ, КОИТО НАСИЛА ГИ НАКАРАХА, ЗА ДА НЕ ЗАГУБЯТ РАБОТАТА СИ И БЕЗ ТОВА НЯМАТ ПАРИ ЗА ЕКСТРИ!ВИЕ СТЕ СЪУЧАСТНИЦИ В ТОВА ПЪКЛЕНО ДЕЛО!
  • 37 44444

    2 0 Отговор

    До коментар #18 от "Ще се боцкате":

    ЩО? ЯД ТЕ Е ЧЕ ХОРАТА СА БИЛИ ПОНЕ МАЛКО ЩАСТЛИВИ ЛИ?! АМИ ТАКИВА СТЕ ВИЕ-СЛУГИТЕ НА САТАНИСТИТЕ, ПО-ДОЛНИ СТЕ И ОТ ТЯХ! ТЕ ПОНЕ ПЕЧЕЛЯТ НЕЩО ОТ ТОВА!
  • 38 big

    1 0 Отговор
    Още един спасител! Аман от вас, нито сте доктори, нито хора с логично мислене и умеещи да асимилират фактите! Нищо не може да ограничи този вирус, докато сам не се ограничи! Мерките са абсолютно неадекватни и не работят. Ваксините и те не показват очакваните резултати, напротив, оказват се безсмислени. Зеления сертификат не е нищо друго освен насила и задължителна ваксинация!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове