Last news in Fakti

26 Октомври, 2021 09:46 2 347 22

Милка Христова: Безотговорно е СO да обвинява държавата за проблеми на „Топлофикация“

  • топлофикация софия-
  • милка христова-
  • со

По думите ѝ причините за състоянието на „Топлофикация“ са възникнали назад във времето

Милка Христова: Безотговорно е СO да обвинява държавата за проблеми на „Топлофикация“ - 1
Снимка: БГНЕС

Единствената възможност, която съществува в момента, е БЕХ да изкупи дълга на „Топлофикация София“ към „Булгаргаз”, така държавното дружество ще има ресурс, за да закупи необходимите количества природен газ. Но това е временно решение. Това каза заместник-председателят на групата на „БСП за България“ и на Столичния общински съвет Милка Христова.

„По никакъв начин на този етап не се отказваме от общинския характер на собствеността в „Топлофикация София” ЕАД. Ще участваме активно в преговорния екип с ресорните министерства и ще търсим най-вече вариант, при който да не се повишават цените на парното за софиянци“, категорична бе тя.

„Проблемът трябва да се решава комплексно – да се мисли, както за икономическите интереси на дружеството, така и за цените, които трябва да са социално поносими за гражданите“, смята заместник-председателят на групата на социалистите.

„За съжаление в понеделник станахме свидетели на пресконференция на председателя на СОС Георги Георгиев и Прошко Прошков, който е председател на инженерната комисия, които си позволиха доста своеволен и обиден език по отношение на представители на служебното правителство. Те едва ли не обвиниха сегашните министри на енергетиката и икономиката, че са виновни и отговорни за финансовото състояние, в което се намира столичната „Топлофикация“. Не съм съгласна с такъв подход, защото това е опит за замитане под килима на дългогодишните проблеми в управлението на дружеството“, заяви Христова.

По думите ѝ причините за състоянието на „Топлофикация“ са възникнали назад във времето. „Свидетели сме на некомпетентното ръководство и управление на дружеството през годините. Помним и 90-те млн. лева загробени в КТБ, както и погасените по давност десетки милиони, които дружеството не събираше от нередовни клиенти. Свидетели сме и на редица неизгодни договори. Сега, действително е налице извънредна ситуация, поради скока на цените на природния газ и въглеродните емисии, но това не означава, че е редно да си затваряме очите за проблемите в дружеството и отговорността на Столична община и СОС за тях“, заяви Милка Христова.


Бел.ред.
Уважаеми читателю,
14 ноември 2021 г. ще е уникален ден, когато ти ще гласуваш едновременно за конкретен човек (мажоритарен избор на президент) и за списък от хора (подбрани от и верни на задкулисието нови депутати).
Усещаш ли разликата?


Поставете оценка:
Оценка 3 от 33 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 цербер

    0 10 Отговор
    заместник-председателката на групата на „БСП за България“ и на Столичния общински съвет Милка Христова.
  • 3 Пич

    28 1 Отговор
    То цяла София не им ще парното , и хората се чудят как да се откачат от тях , ама тези се натрапват насила... Че и искат , някой да им покрива масрафа... Ами фалирайте бе , ще се радват милиони софиянци...

    Коментиран от #11

  • 4 Иван

    25 1 Отговор
    Да си монополист и на загуба, представете си за какви идиоти става въпрос. БЕХ от къде взема заеми да плаща, като те самите са фалирали, сигурно от НЕК.
  • 5 Оставка

    30 2 Отговор
    Топлофикация е собственост на общината така, че Фандъкова да си подава оставката. Докога цяла България ще налива пари в София и ще им плащаме парното !!!
  • 6 Питам

    20 0 Отговор
    Защо топлофикацията все има дългове след като взимат парите на софиянци като не искат или нямат парно?
  • 7 Питам

    20 0 Отговор
    Защо не разследват какво осчетоводяват като "разходи"?
  • 8 Питам

    14 0 Отговор
    Защо Булгаргаз не спре газта на топлофикацията? Софиянци от години не искат "услугите" на топлофикацията, не можем да се откажем от тях, без парно пак им плащаме.
  • 9 Закривай

    16 0 Отговор
    Спрете кражбите!
  • 10 17 10

    20 0 Отговор
    Крадете като за световно и после кой пи с.а в гащите!
  • 11 домоуправител

    7 12 Отговор

    До коментар #3 от "Пич":

    Обяснявам, като на идиотите от моя вход: Ако парното изчезне, и всички провесим по четири климатика, ел. инсталацията ще гръмне. И тогава софиянци ще си греят задниците със свещ.

    Коментиран от #14

  • 12 Гост

    17 0 Отговор
    Това дружество е потънало в дългове от кражби и злоупотреби.Некадърно управление.
  • 13 Aaa

    4 0 Отговор
    И въглеродни емисии се заплащат от ползващите "евтината" услуга на топлофикация.
  • 14 Ненормалник

    15 0 Отговор

    До коментар #11 от "домоуправител":

    Ми като имаше акумулиращи печки по 4 киловата как не гръмна бре, ся климатиците и киловат нямат. Инсталацията са я мислили навремето, ток от де ще вземем, че тия ни върнаха в 19 в на дръва
  • 15 Турк

    0 3 Отговор
    спрете да миришете незабавно тук българите
  • 16 Otoplitel

    3 0 Отговор
    Има решение.Както дадоха цялата държава на концесия е ред на Топлофикация София.Да се спре наливането на пари в София от цялата страна.Концисионерът ще си назначи свои специалисти в маркетинга и управлението.И сега цените на отоплението са примамливи за инвеститорите.Подръжката на топлопреносната система да остане за сметка на общината която е собственик.
  • 17 бла бла

    6 0 Отговор
    Редко некадърно десно управление от СОС - престъпно и безотговорно. У нас никой не може да вземе отношение и да реши проблемите на Топлофикация.
  • 18 Проф.Витанов преди минути

    1 1 Отговор
    Проф. Витанов: Ако мерките продължат да не работят, ни чака "Долината на плача". Жестока и мъчителна смърт.
  • 19 Честните частници трябва да си платят

    2 0 Отговор
    На държавата образованието за да упражняват частна практика Сега общинската топлофикация трябва да изплати на държавата изграждането на ТЕЦовете и парите инсталаци в София за да предоставя общинска топлоенергия и топла вода както плаща на БЕХ цената на газта договорена на държавно ниво с държавите доставчици на природен газ
  • 20 🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️

    6 0 Отговор
    Щом е общинска фирма да я спасява общината!
    Държавата какво общо има?!
    Или ще спре кранчето за кражби?
  • 21 фен на сидеров

    4 1 Отговор
    откъде-накъде баба ми на село, която се отоплява с дърва, ще плаща на софиянци топлото !? дали пенсийката й е по-висока от средния доход в столицата !?
  • 22 Павел пенев

    4 1 Отговор
    Топлофикация София е една от касичките за кражби на ГЕРБ.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове