Last news in Fakti

29 Октомври, 2021 13:23 1 698 20

Нинова: Железници, пристанища и летища не трябва да се отдават на концесии

  • нинова-
  • железници-
  • пристанища-
  • летища-
  • отдават-
  • концесии

БДЖ е бъдещето на екотранспорта у нас с едва 0,4% въглеродни емисии, смята лидерът на левицата 

Нинова: Железници, пристанища и летища не трябва да се отдават на концесии - 1
Снимка: Facebook

„Развитието на жп транспорта като стратегически сектор е безусловен приоритет за БСП в следващия мандат“. Това обяви днес на среща със служители на „БДЖ-ПП“ – Варна лидерът на БСП и водач на листата на коалиция „БСП за България“ в морската столица Корнелия Нинова. „Зелената сделка ще даде нови възможности за развитието му, защото с отделяните едва 0,4% въглеродни емисии, той е един от най-екологичните, евтини, бързи и сигурни видове транспорт, коментира тя. Европа заделя 5,8 млрд. евро за инвестиции в жп инфраструктура и няма никакви пречки България да не стане част от единната европейска жп мрежа“, добави Нинова. Тя беше категорична, че в следващия мандат БСП ще настоява всички основни и съпътстващи дейности в БДЖ да останат държавни, още повече че те са елемент и на националната сигурност.
„Няма логика Варна, която е Източната граница на Европа, врата между Изтока и Запада и е част от редица транспортни коридори, има пристанище и летище, да не фигурира като поделение на картата на БДЖ-структурата“. Така отговори водачът на листата на „БСП за България“ във Варна на притесненията на служителите на подразделението в морската столица. Тя бе категорична, че географското местоположение на морската столица и наличната транспортна и логистична инфраструктура са определящи за ключовата позиция на Варна в модернизирането на жп мрежата в страната и възраждането ѝ като водещо трасе за товаро и стокооборота. Водачът на варненската листа припомни и че жп превозът е без алтернатива в отдалечените и малки населени места в страната, където автотранспорт няма и всеки друг начин за придвижване е непосилно скъп за местните хора.
Корнелия Нинова обеща на работещите в железниците Варна да си върне административното управление на пътническите, товарните превози и локомотивното депо, а БСП де се превърне в основен двигател на държавнически решения за по-адекватно заплащане в сектора, обучение на кадри, които да гарантират сигурността на жп превозите и спешна модернизация на железопътната инфраструктура в страната.


Бел.ред.
Уважаеми читателю,
14 ноември 2021 г. ще е уникален ден, когато ти ще гласуваш едновременно за конкретен човек (мажоритарен избор на президент) и за списък от хора (подбрани от и верни на задкулисието нови депутати).
Усещаш ли разликата?


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Нищо

    11 4 Отговор
    конструктивно , само клишета и лозунги , като в миналото хилядолетие !

    Коментиран от #10

  • 2 ЕС Натовец

    1 6 Отговор
    Тая още малко и бидони няма да дава да товарим.
  • 3 О Бендер

    3 2 Отговор
    Най новата инициатива на Борисов,която ще му върне изгубената слава,Междупланетен шахматен конгрес във зала Арена Армеец,хихихи
  • 4 Да,да,

    3 9 Отговор
    не трябва, трябва да са държавни и да ги източвате, като ги пълните и с администрация от калинки по партийна и по роднинска линия. Ако"Топлофикация" София беше частна, нямаше да е на загуба и държавата с нашите данъци да налива стотици милиони в нея.
  • 5 Варна

    18 1 Отговор
    Подкрепяме те Нинова, но как с Гуцанчето до теб ще направиш това?
  • 6 БОЛШЕВИК 🌟

    9 0 Отговор
    Държавата всичко даде и разпродаде на частници, не си остави нито едно предприятие и завод да са държавни. Сега гласат и БДЖ да го подарят на частник. Това неолибералната дивашка България днес.

    Коментиран от #17

  • 7 Реалист 2

    7 0 Отговор
    Тя и енергетиката и електроразпределението трябваше да са държавни , ама...! А ако бяхте строили едно време АЕЦ Белене , сега нямаше да знаем какво е криза.

    Коментиран от #14

  • 8 Navbul

    20 0 Отговор
    Гуцанов удари рамо за концесията на Пристанище Бургас, негов роднина краде в БМФ. Как да ти повярваме другарко?

    Коментиран от #9

  • 9 БОЛШЕВИК 🌟

    1 2 Отговор

    До коментар #8 от "Navbul":

    Тая е другарка, колкото аз,съм господин😁
  • 10 şerefe!

    2 6 Отговор

    До коментар #1 от "Нищо":

    Честит празник, комшолар!

    Честит национален празник, Турция!

    29-ти октомври
    1923-та година.

    Престава да съществува Османската империя.
    Създадена е Република Турция.
    За неин пръв президент е избран Мустафа Кемал Ататюрк.

    „Има двама Мустафа Кемал.
    Единият, от плът и кръв, стои пред вас.
    И той е смъртен.

    Другият е във всеки един от вас,
    който отиде до най-отдалечените части на нашата страна,
    за да разпространи идеалите,
    които трябва да защитава дори и с цената на живота си.“


    Днес Турция е 18-та икономика в света с 718,221 милиона $.
    Според ООН,
    днес средният доход на турчина
    е с 26% по-голям от този на руснака!

    Днес Турция е прекрасен наш съсед
    и могъщ съюзник в НАТО!

    Честит празник, комшолар!
    şerefe!
  • 11 Летописец

    4 2 Отговор
    По времето на БСП народа така привикна с корупцията и кражбите , че когато дойдоха чудовищно крадливите евроатлантическите гербери, хората вече се чувстваха безсилни .
  • 12 Национално

    5 0 Отговор
    Цялата стратегическа инфраструктура, не отделни части от нея, не трябва да се отдава на концесия.
  • 13 Суверенитет

    6 0 Отговор
    Също водите, реките, язовирите, подземните изкопаеми, плажни и брегови ивици, стратегически височини, комуникации.
  • 14 77 години

    3 5 Отговор

    До коментар #7 от "Реалист 2":

    77 години стигат!

    Не щем повече руско робство и тиранство!
    1.Веднага да се построи тръбопроводът до Гърция за азерски газ!
    2. Да се внася гориво за АЕЦ Козлодуй от Англия, Франция или от Германия!
    3. „Лукойл Нефтохим Бургас“ АД е най-голямата петролна рафинерия в Югоизточна Европа!
    Тя е най-голямото промишлено предприятие в България.!
    Костов я хариза на руския нефтен гигант „Лукойл“ !
    Рафинерията е управлявана е чрез дъщерното дружество „Лукойл България“.

    Отново да се одържавят рафинерията Нефтохим Бургас и пристанище Росенец!
    Заедно със сарая на Доган!


    Не щем повече руско робство и тиранство!
    77 години стигат!
  • 15 Ventura

    2 3 Отговор
    Абе, то и ТЕХНОИМПЕКС не трябваше, ама душа не ти даваше да се облажиш! Ако можехте да се видите от страни, колко сте жалки и лицемерни, със сигурност щяте да носите маски за хелоуи!
  • 16 хаберих

    0 1 Отговор
    Присъдата на Любомир Яков за отправени на електронната поща на Министерство на правосъдието заплахи за живота срещу Митева и нейни близки е още в сила. Случаят се разигра в началото на месец септември и бе разкрит от органите на реда почти незабавно. В началото на седмицата Яков отново е отправил смъртни заплахи срещу Митева, като отново те са получени на Джи-мейла на правосъдното министерство. Този път обаче обект на заплахите е бил и бившият премиер Бойко Борисов.
  • 17 Антиболшевик

    2 0 Отговор

    До коментар #6 от "БОЛШЕВИК 🌟":

    Държавата раздаде всичко на правилните другари. Бивши членове на ЦК на БКП, ДС и ГРУ.
  • 18 Демокръси

    2 1 Отговор
    Стратегическата инфраструктура не трябва да е частна. На ви сега ЖП превоз дето е окраден и оглозган, искат да шитнат и най-апетитните товарни превози на някой.
    На ти частни ЕЦ-ове дето токът ни е златен, приватизирани оператори, разпределители, летища и т.н. Богата държава сме, щом имаме толкова да даваме.
    Другарката е права, ама дотам. Факт е, че в Столетницата текат оздравителни процеси - направиха си вътрешни избори, разкараха част от гюбрето там. Ама останаха и доста знакови фигури като Гуцанов. Та сори, ама още не сте се реабилитирали толкова, че да се гласува за вас. Въпреки че на фона на Кирчо и Кокорчо, Йес Бългерия и разните Изправи се, падни, стани, БСП бяха единствените с ясно описана програма и направиха опити за преговори с всички, с които можеше да се образува нормално правителство. Тъжното е, че повече други големи участници нямат нито програма, нито търсят разумен диалог. Затова и си хапем опашките и се въртим в кръг.
  • 19 фани ме

    2 0 Отговор
    КАКООО ПИТАЙ БАЦЕ ЩО ГИ ДАДЕ НА ТИМ ВСИЧКИТЕЕЕЕЕ
  • 20 ГЕОРГИ СТ.

    0 0 Отговор
    НИНОВА, ТИ МАЙ НЕ ЗНАЕШ ЧЕ ПРИСТАНИЩЕ ВАРНА-ИЗТОК, ЯХТЕНО ПРИСТАНИЩЕ - ВАРНА, ВЕЧЕ СА ЗАКУПЕНИ ОТ ЧАСТНО ЛИЦЕ ,ТАКА ЧЕ СПОКО....НЯМА КАК ДА СЕ ДАВАТ НА КОНЦЕСИИ.
    ПРЕДСТОИ СЪЩОТО И С БУРГАСКОТО ПРИСТАНИЩЕ.....НО ТО Е ОЩЕ НА КОНЦЕСИЯ. КАТО СВЪРШИ КОНЦЕСИЯТА ВИЖ КВО СТАВА... А МОЖЕ И ПО ВРЕМЕ НА КОНЦЕСИЯТА. ЗАСЕГА НЯМА ЖЕЛАЕЩИ ЗА ГАРАТА , НО ВАРНЕНСКАТА ПОЩА ВЕЧЕ Е ЗАКУПЕНА. ДЕРЗАЙ!!!!!!!!!!!!!!!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове