Last news in Fakti

2 Ноември, 2021 12:19 1 452 26

Газовата асоциация прогнозира увеличение на парното с 20-30%

  • газова асоциация-
  • парно-
  • увеличение-
  • природен газ

Има тенденция за понижаване на цените на синьото гориво

Газовата асоциация прогнозира увеличение на парното с 20-30% - 1
Снимка: БГНЕС

Парното трябва да поскъпне с минимум 20-30%. Това заяви в „Тази утрин“ по бТВ заместник-председателят на Българската газова асоциация Кирил Темелков. Той уточни, че скокът зависи от много фактори.

По думите му има тенденция за понижаване на цените на синьото гориво в европейски мащаб. Очакванията са, ако намаляването е трайно, да се отрази и във фактурите на потребителите.

„Има още два месеца до януари и тогава ще видим какви ще бъдат цените, те зависят от много фактори. Не можем да очакваме да се задържи цената на електроенергията, защото ние сме над нивата, които трябва да бъдем“, допълни той.

Темелков коментира, че в момента газовият бизнес има три зони на ценообразуване – регулираната цена (при която има тенденция за поевтиняване), свободният пазар (който през следващия месец ще работи на по-висока цена) и програмата за освобождаване на количества.

„Трябва да се помисли за бизнеса, не само за компенсации, но и да има възможност за по-ниски цени, защото в момента програмата за освобождаване на количества не дава тази възможност“, посочи Темелков.

Относно аварията на газопровода край Ветрино, Темелков коментира, че има цялостно разкъсване на тръбата, което е наложило цялостното подменяне на инфраструктурата в района. По думите му това е повлияло на цените на синьото гориво в страните, към които е прекъснато газоподаването, но абонатите не са оставени „на студено“.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    11 4 Отговор
    КЕВР МАФИЯ МУТРИ КОЖОДЕРИ УБИЙЦИ НА ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ
  • 2 хихи

    9 0 Отговор
    Турете едно кранче и за към нас докато го ремонтирате.
  • 3 Русофил

    6 7 Отговор
    Да паднем на колене и да се помолим но Господ Бог- Путин да ни намали цената.

    Коментиран от #24

  • 4 КОТарАК

    16 1 Отговор
    работата вече отива на гражданско неподчинение ми се струва
  • 5 ОТВРАТЕН

    11 7 Отговор
    НЕ Е БИЛО ТРУДНО ДА СЕ ДОГОВОРЯТ ПО НИСКИ ЦЕНИ НА ГАЗТА, НО РАДЕВ И МИНИСТРИТЕ МУ ПРОСПАХА МОМЕНТА, ЗА ТЯХ НАЙ ВАЖНОТО БЕ ПРЕДИЗБОРНАТА КАМПАНИЯ НА РАДЕВ. А НАРОДА ДА СЕ ОПРАВЯ КАТО МОЖЕ.
  • 6 хаберих

    8 2 Отговор
    Необходимият нетен месечен доход на работещ човек, живеещ сам, трябва да е поне 1103 лева, за да може да покрие разходите за издръжка-включващи храна, жилище, образование, здравеопазване, облекло и транспорт. Брутната заплата за издръжка е 1421 лв.
  • 7 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    6 4 Отговор
    МРЪСНИЦИ КАПИТАЛИСТИ

    Коментиран от #14

  • 8 Последния Софиянец

    16 1 Отговор
    Нали газта намалява бе!?

    Коментиран от #15

  • 9 30%-50%

    7 0 Отговор
    Тия да си покажат печалбите. Монопол.
  • 10 хаберих

    4 2 Отговор
    Човекът е социално същество и се нуждае от споделеност, от друг човек, с когото да изживее и трудностите, и постиженията си. Отделно от това, всеки от нас трябва да работи и върху емпатията си – способността да се поставяме на мястото на други хора, на техните емоции и изживявания. Това ни прави по-богати духовно и всъщност ни помага да изживеем живота си достойно и със смисъл, да помагаме, когато можем, на тези, които имат нужда от нас, да сме съпричастни с чуждите усещания и дори да не сме съгласни с тях, да сме готови да ги чуем.
  • 11 хаберих

    3 2 Отговор
    Разбира се, написани на лист, тези поуки звучат лесно усвоими – ще ги прочетем няколко пъти и хоп, готово. В действителност ни е трябвало много време, опит и челен сблъсък с живота, за да се убедим, че тези неща са важни. А как да ги предадем на децата? Нали искаме да ги предпазим от лошото и трудното? Едва ли ще успеем напълно, но добро начало е да им четем приказки – те са пълни с поуки, поднесени по вълшебен начин.
  • 12 хаха

    8 0 Отговор
    А тъпаните от бл.6 в Толстой се натискат за парно. Ама простено им е - приходящи от селата са и искат граждани от сой да станат.
  • 13 🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️

    9 0 Отговор
    Казах ли аз вчера под новината за падането на цената на газа, че Топлофикация ще увеличи цените двойно?
    Ахахахахааааа
  • 14 от софийско

    7 1 Отговор

    До коментар #7 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Мале, мале, май па че требе да излазяме партизани !!!!!!
  • 15 идея шопо

    3 2 Отговор

    До коментар #8 от "Последния Софиянец":

    Бегай си на село да гориш дръво !
  • 16 Watchdog

    4 0 Отговор
    Оплаквания и молби към европейската комисия в Брюксел. Там се решават тези въпроси....
  • 17 ПРИШЪЛЕЦ

    2 0 Отговор
    Може такова увеличение , но на порното , не на парното..
    Объркали са се нещо хората .

    :)
  • 18 СТЪРЖЕМ ДЪНОТО

    4 3 Отговор
    СЛЕД РАДЕВИТЕ МИНИСТРИ ,,ЕКСПЕТИ,, Е ХАОС И РАЗРУХА ДЪРЖАВАТА Е КАТО ПОТЪВАЩ КОРАБ БЕЗ КАПИТАН И МОРЯЦИ А САМО ПЛЪХОВЕ НА БОРДА.

    Коментиран от #21

  • 19 Покана от

    3 0 Отговор
    Господин ЧСИ група...Драги панелкаджии,аот столичните комплекси.Имаме огромното Удоволствие и Чест,през следващата прплетно-лятна "сесия" да ни посетите в нашите офиси.Знае,.че посещението,ще бъде масово,затова присъствие,по списък.Кафе не сервираме.Само студена вода,ако на някого му дойде в повече нашето"гостоприемство".От нас водата,от вас пенсиите,заплатите и самите панелки.Само не се плашете! Очакваме Ви с нетърпение!
  • 20 ФАТМАКОВ

    4 1 Отговор
    НЕМА СТРАШНО РАДЕВ ЩЕ НИ ОПРАВИ, ДЕБЕЛИТЕ ЦЕНИ ИДАТ, А СЛЕД НОВА ГОДИНА ТРОЙНО ПО ГОЛЕМИ. ЧЕСТИТО ЛОГДАУН, РАБОТЕТЕ.
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 КУКЕР

    2 3 Отговор
    ДА ГИ СУРВАКАМЕ ПРЕДИЗБОРНО С ПЕРНИШКИ СУРВАЧКИ ЧЕ ДА НИ ПОМНЯТ ЗАВИНАГИ И ДА ВНИМАВАТ КАКВИ ГИ ВЪРШАТ РАДЕВ И ШАЙКАТА МУ.
  • 23 Госあ

    6 0 Отговор
    “ Има тенденция за понижаване на цените на синьото гориво” но “ Парното трябва да поскъпне с минимум 20-30% “ 😂 А народен съд, кога ?
  • 24 Госあ

    3 0 Отговор

    До коментар #3 от "Русофил":

    Императора я намали ве омбре ! Ама продажниците на запада продължават да увеличават !

    Коментиран от #25

  • 25 1111

    3 0 Отговор

    До коментар #24 от "Госあ":

    Верно, намали я почти със 43%!!! И 20-тина дни след като го обяви - ББ, нашите убавци от КЕВР я вдигнаха с 25%, след това още един път и още един път. Путин и за 0 стотиннки да ни я дава, нашите кръвопийци пак ще ни изсмучат кръвчицата - нали по-голямата част отива за говедарите. Ей, няма отърване от тия кърлежи! Докога, народеее???
  • 26 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    1 0 Отговор
    20%,30%,40%,50%КОЛКО ПО ТОЧНО ДА ПОСКЪПНЕ???
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове