3 Ноември, 2021 07:30 1 729 15

Любчо Нешков: Оставка на Заев може и да няма

  • оставка-
  • зоран заев-
  • любчо нешков

Според Нешков към днешна дата са възможни всички варианти, включително и да бъде назначен албанец за премиер през следващите 100 дни

Любчо Нешков: Оставка на Заев може и да няма - 1
Снимка: БГНЕС

”Заев съобщи, че ще подаде оставка, но тя все още не е факт. ... Има вероятност това да не се случи, а допускам, че може да има нов премиер начело на тази коалиция”. Това каза пред БНР журналистът Любчо Нешков.

Той обясни, че в понеделник е имало много ключова среща на всички участници в коалиционното правителство на Зоран Заев и новината от нея е, че те категорично отказват да подкрепят оставката му:

"Особено категорични в това са били албанските формации, без изключение. Това е много важно, защото в РСМ има неписано правило, че всеки, който иска да управлява страната, трябва да има албански коалиционен партньор. В момента в албанския блок има няколко партии и всички те подкрепят Социалдемократическия съюз на Македония (СДСМ) и Зоран Заев.

Според Нешков към днешна дата са възможни всички варианти, включително и да бъде назначен албанец за премиер през следващите 100 дни.

Любчо Нешков коментира спечелилата кметската надпревара за Скопие Данела Арсовска и прогнозира много скоро да станат ясни нейните зависимости.

За ВМРО-ДПМНЕ журналистът припомни, че по време на предизборната кампания, а и през последните 2 години е залагала на обещанието да възстанови името на страната:

"Никога Северна, винаги Македония - това беше техният лозунг. Ако това продължи, опасявам се, че загубените 30 години ще станат повече за югозападната ни съседка".

Нешков изключи възможността за предсрочни парламентарни избори, като уточни, че дори и да има - те няма да се състоят в близките месеци.

Любчо Нешков изказа недоумение защо нито една български политическа партия не е коментирала случилото се в РСМ: "Основният въпрос, който стои пред нас е нормализирането на двустранните отношения, спазването и изпълнението на Договора, отказ от езика на омразата, спиране на фалшификациите. Тези въпроси не бива да се отлагат. В момента има проява на агресия, която излиза на повърхността, това не бива да се случва и ние не трябва да участваме в проекти, които имат за цел конфронтирането на България и Република Северна Македония. Политиците не трябва да ни обясняват на какъв натиск са подложени и колко им е трудно. Ако се страхуват от натиск, да не се кандидатират на изборите. Ние ги избираме, за да разрешават проблемите. Политиците и в Скопие, и в София трябва да намерят решение".


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 СДСМ

    10 1 Отговор
    Заев е македонско копие на Боко !

    Коментиран от #4

  • 2 надарена кака

    1 6 Отговор
    Дреме ми на сатененитепрашки! Зайко си подскачка.
  • 3 Орел

    8 1 Отговор
    Да викнат ББ да ги оправи с 200! Той и без това няма работа сега.
  • 4 Хаха

    10 2 Отговор

    До коментар #1 от "СДСМ":

    Начи тоя ако не подаде оставка, си е чист българин, или поне се държи като такъв
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Гочо

    2 2 Отговор
    Референдум......
  • 7 АлМак от Мелмак

    2 1 Отговор
    ДОБРЕ ДЕ, У НАС ЗА ВСИЧКО Е ВИНОВЕН РАДЕВ, А ПРИ ЗАЙО КОЙ - АЛМАК? А МОЖЕ БИ УШИ, ИЛИ МЕРКЕЛ?
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Перо

    10 1 Отговор
    Проблемът за решенията в двустранните отношения е изцяло в полето на македонисткото правителство и автора да не се опитва да прехвърля топката у нас. Имат да изпълняват условия и критерии! Тази уйдурма с оставката е тест на БГ правителство и ЕС и не трябва да взимаме никакво отношение за вътрешните им работи. Не е важно кое правителство ще изпълни условията,важното е да ги изпълни,ако искат да влизат в ЕС,иначе никакви трикове няма да ги спасят да вкарат македонизма в ЕС,включително и “нарастващите негативните настроения” към ЕС, от населението. Заев много греши,ако си мисли,че ЕС е задължен да ги приеме,безусловно,без промени и изпълнение на критериите! Преспанския договор реши под 50% от проблемите на РСМ с комшиите! Явно процеса ще отнеме нови 30 г. от селски хитрини!
  • 10 Перо

    6 1 Отговор
    “Набеждаването” на Даниела Арсовска от Заев,че е българска гражданка,увеличи двойно гласовете за нея от обикновените хора. Получи се обратен ефект за македонистите Заев и Мицкоски! Дано си направят изводите!

    Коментиран от #14

  • 11 Шменти Капели

    4 0 Отговор
    И ТОЙ КАТО ДРУГАРКАТА НИНОВА УЖ ЩЯЛА ДА СИ Я ДАДЕ АМА ДРУГ ПЪТ НА КУКУВО ЛЯТО
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 ИМПЕРИАЛИСТ

    0 0 Отговор
    ...a бe мaкeтa,..., виe cтe инaт, нo и ниe cмe инaт, зaщoтo cмe eднo и cъщo...В Бългaрия нямa фaмилия кoятo дa нe e cвързaнa c Мaкeдoния пo кръвнa връзкa или пo cвaтoвcтвo, а често и с юнашки гроб.
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 вертеп

    0 0 Отговор
    Тоа се изживява на Господ и няма да подаде оставка!!Същият е и нашият КИР/лив/ЧО!!НАРУШАВА ЗАКОНИТЕ И НАЙ ВЕЧЕ КОНСТИТУЦИЯТА И ВСЕ ОЩЕ СЕ МЪДРИ ПО ПОСТЕРИ,ПЛАКАТИ И ДРУГАТЕ,А ДАЖЕ ИМА НАХАЛСТГВОТО ДА СЕ ИЗЖИВЯВА ЗА ПРЕМИЕР И ЗАПОЧНА ДА СИ НАЗНАЧАВА МЕНИСТРИ:Пример:БАБЕКА ОТ ИТН,КОЯТО КАТО БАБА ТИ ЦОЛА ХОДЕШЕ С ПАМПЕРСА ОЩЕ ОТ 1974 ГОДИНА!!!!ЕЙ ТОВА ПОЛИТИКАТА БИЛО СЛАДКА РАБОТА:ХЕМ НИЩО НЕ ПРАЙШ,ХЕМ СЕ ХВАЛИШ КАТО ДЪРТ ЦИГАНИН С БЯЛО ДУПЕ,ХЕМ СИ КРАДЕШ НА ВОЛЯ И ПОСЛЕ БЯГАШ ПО ТЪЧА С ОТКРАДНАТОТО!!АМИ НИЕ С ГАЙДИТЕ К,ВО Ш,Ъ ПРАЙМ?ОСВЕН С НЕОЧЕГАРЕНА СЕЧЕНИЦА ДА ГИ ПОЧНЕМ ПО ДОМАКИНСКА КНИЖКА!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове