Last news in Fakti

3 Ноември, 2021 13:10 3 803 83

Проф. Начев: Това е национално бедствие

  • проф. генчо начев-
  • пандемия-
  • болници

Проблемът е в липсата на инструменти, които да гарантират спазването на наложените мерки. Липсват и санкции за нарушителите. Само по-строг контрол и санкции ще намалят напрежението върху болниците у нас

Проф. Начев: Това е национално бедствие - 1
Снимка: БГНЕС

Намираме се в национално бедствие, заради мащабите на пандемята. Спрямо данните от миналата година броят на заболелите и починалите от COVID-19 е значително по-висок. Това коментира в ефира на "Твоят ден" изп.директор на УМБАЛ "Св. Екатерина" проф. Генчо Начев. По думите му черната статистика се дължи на ниския ваксинационен процент.

"Вина вероятно имат и управляващите, че не се опитаха да направят по-мащабна разяснителна компания. Допуснаха се мнения на антиваксъри да се разпространяват, без да имат общо с научната истина", обясни проф. Начев и добави, че зеленият серитификат е доказала се в световен мащаб мярка, но е необходим по-строг контрол върху спазване на противоепидемичните мерки.

"Проблемът е в липсата на инструменти, които да гарантират спазването на наложените мерки. Липсват и санкции за нарушителите. Само по-строг контрол и санкции ще намалят напрежението върху болниците у нас", каза проф. Начев.

МБАЛ "СВ. Екатерина" също изпитва затруднения, заради усложнената обстановка. От 16 разкрити интензивни легла в лечебното заведение, 12 пациенти са интубирани. Към момента няма опасност от недостиг на кислород в "Св. Екатерина", но проблемът е актуален за останалите болници в страната.

Проф. Начев е на мнение, че плановият прием в болниците трябва да е въпрос, който всяко лечебно заведение да реши само за себе си.

"Ръководствата на болниците са тези, които са наясно с капацитета на леглата за COVID пациенти, както и с нивата на спешния прием. Именно те трябва да уредят въпроса с плановия прием", обясни той.

Проф. Генчо Начев е категоричен, че издаването на фалшиви сертификати трябва да се криминализира.

"Това е абсолютно нарушение на закона и престъпление срещу човечеството. Най-малкото наказание за личните лекари, които се занимават с тази порочна практика, трябва да е отнемане на лиценза", допълни изплълнителният директор.


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 38 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сладурана

    89 21 Отговор
    Още една калинка се показа, къде ли беше до сега мишока?

    Коментиран от #4, #29, #49

  • 2 Колето

    77 17 Отговор
    Бялата мафия в действие!
  • 3 Спаситею Начев

    58 13 Отговор
    Свали си златното ореолче и върви на ...!
  • 4 Алчност

    36 11 Отговор

    До коментар #1 от "Сладурана":

    Пари брои, къде!
  • 5 Бгг

    55 14 Отговор
    Ей за такива народа е казал : Учен човек пък прост .

    Коментиран от #63

  • 6 Смех

    57 9 Отговор
    Какво се случва в България:

    Ваксинирането е доброволно:
    Който не се е ваксинирал е долна утрепка и не заслушава човешки права и е виновен за всичко въпреки, че е изкарал ковид и има по-добра защита от ваксаните...

    Нали е доброволно какво искате да ми разяснявате повече? На сила хубост не става, вие пропагандирайте още тая отрова и се чудете...
  • 7 ДаАмаНе

    64 9 Отговор
    Cлушaй бe кoзeл.Никoй нe пoдлeжи нa вaкcинaция aкo нe жeлae,a тeoриятa чe нeвaкcинирaнитe рзнacяли зaрaзaтa a вaкcинирaнитe нe,cи я зaври oт зaд.Eдинcтвeнитe,кoитo нe прeнacят зaрaзa,зaщoтo нe мoгaт дa ce зaрaзят ca прeбoлeдувaлитa.Нaй гoлeмитe прeнocитeли нa зaрaзaтa ca вaкcинирaнитe,зaщoтo нe пoдлeжaт нa кoнтрoл и c тeзи ceртификaти,кoитo cтaвaт caмo зa тoaлeтнa хaртия,щвъкaт нeoбeзпoкoявaни oт никoй нaвcякъдe..Дaй ми aргумeнти зa прoтивнaтo зa дa ти пoвярвaм.Кaтo глeдaм вceки дeн кoлкo плaтeни лaкeи ce изрeждaт дa убeждaвaт хoрaтa в нaй гoлямaтa лъжa ми ce пoвръщa oт вac.Трябвa дa ce върнe нaрoдния cъд и нa плoщaдa вcичкитe кaтo тeб.Eфeктa oт вкcинитe cпрямo вируca e нулeв.И вaкcинирaнитe ce зaрaзявaт,бoлeдувaт и умирaт кaктo и нeвaкcинирaнитe,caмo чe имa eднo нo,чe ocвeн oт вируca вaкcинирaнитe умирaт oт вcичкo,нa кoeтo oкoнчaтeлнo oтcлaбeнaтa имуннa cиcтeмa нe мoжe дa рeaгирa.Нe мoжe дa лъжeш клeткитe(мРНК тeхнoлoгиятa),дa прoизвeждaт прoтeин cрeщу вируc A,кoитo e нeвaлидeн зa вируc Д и в cъщoтo врeмe дa oчaквaш тeзи клeтки дa рaбoтят и зa други бoлecти(oбяcних гo кaтo зa нeгрaмoтни)зa дa ce рaзбeрe пo лecнo oт кoзли кaтo тoзи пшлeшивeц,зaщoтo тoй e вcичкo другo нo нe и лeкaр,a oт групaтa нa Мeнгeлe.

    Коментиран от #18, #26, #43

  • 8 fen

    16 27 Отговор
    Националното бедствие си има име - Румен Радев!

    Коментиран от #37

  • 9 Хахаха

    43 5 Отговор
    Публикувано във факти.бг: МБАЛ "СВ. Екатерина" също изпитва затруднения, заради усложнената обстановка. От 16 разкрити интензивни легла...1200 лекари, сестри и санитарки изпитвали затруднения да се грижат за 16 пациенти, абе в тая болница да не би само чистачките да работят:) Доброволци за без пари няма ли да искате за да можете безпроблемно да си клатите краката, а шефа на болницата да кисне по цял ден в телевизиите???
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 SH BG

    41 5 Отговор
    Такива "проф." като тоА са Национално бедствие...!!!

    Дааа...!!!
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 гост

    29 2 Отговор
    Нема да се боцкам, оставете ни на мира
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 БОЛШЕВИК 🌟

    36 2 Отговор
    Това е режисирано изтребление от златния милиард. Те създадоха и създават вируси и болести за унищожение на по-големи маси народ. Дивашкия капитал иска намаляване на човечеството, ако бяха толкова загрижени за хората, болниците нямаше да са търговски дружества, нямаше да има безработица и бедност.
  • 16 🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️

    28 2 Отговор
    Още "спИцИалисти" по ковид мерките имате ли?
    Продължавайте да отвращавате хората от ваксините!
  • 17 А сега де

    27 3 Отговор
    16 пациента, преустановен планов прием, сори ама вие в МБАЛ "СВ. Екатерина" пасианси ли редите по цял ден
  • 18 "Допуснаха се

    4 29 Отговор

    До коментар #7 от "ДаАмаНе":

    мнения на антиваксъри да се разпространяват, без да имат общо с научната истина"

    Коментиран от #23, #24

  • 19 ivo

    27 7 Отговор
    ПОРЕДНИЯ ПЛАТЕН ОТ БЯЛАТА ФАШИСТКА МАФИЯ, СПОНСОРИРАНА ОТ СОРОСОИДНАТА ВЪРХУШКА РЕШИЛИ ДА ОТНЕМЕ ПРАВАТА И СВОБОДИТЕ НА ГРАЖДАНИТЕ ОТ ЦЕЛИЯ СВЯТ!! ПОЗОР СИ ТИ И ГОСПОД ЩЕ ТЕ СЪДИ!!! НА 14.11.2021Г ГЛАСУВАЙТЕ ЗА ВОЛЕН И "АТАКА" ДРУГ ВАРИАНТ НЯМА!!!!
  • 20 А ти

    25 3 Отговор
    си милионер , другарьо ! Как все такива ви избират БКП - йци алчни ?
  • 21 Христо ВЕЛКОВ

    35 4 Отговор
    Вижте му заплатата и ВСИЧКО става ЯСНО - като изпълнителен директор той е получил 135 148 лв. заплата .....
  • 22 И тоя

    26 3 Отговор
    алчен крадец се изходи! Такива като тоя не се интересуват от това да лекуват болните, а да им вземат парите.
  • 23 ХАХАХАХАХА

    16 3 Отговор

    До коментар #18 от ""Допуснаха се":

    Може и така да е?! По-важното е колко проваксърски мнения са научно подкрепени? По общи наблюдения-НИТО ЕДНО!
  • 24 ДаАмаНе

    28 3 Отговор

    До коментар #18 от ""Допуснаха се":

    В случая не е необходимо да си специалист а само трябва да имаш IQ на интелигентност,малко по високо от на кокошка и да можеш да мислиш.След като ваксинирани и невеаксинирани се заразяват,пренасят вируса и боледуват,за какво ми е ваксина,която не върши работа.Само преболедувалите имат имунитет,а останалите трябва да се пазят или да вземат да изкарат вируса(смъртноста е 0,3%) и да не мислят повече за ковид 19.Ето,аз ти дадох аргументи на това което е факт,дай ми ти аргументи,че това което казвам не е вярно...........
  • 25 НЯКОЙ

    6 19 Отговор
    Проф. Начев, интересно как виждате това да се затвори устата на хората при наличието на толкова много средства за комуникация?
    Нали веднага ще ревнат всички, че това е фашизъм!
    Опитът да се спаси животът на българите - също се нарича фашизъм!
    Въобще вилнеещите партийни хулигани и многото лековерни хора, саздава преграда за всичко разумно и полезно! Не само за ваксинирането, за всичко!
  • 26 Абе то хубаво

    6 24 Отговор

    До коментар #7 от "ДаАмаНе":

    Ама айде обясни ми защо от неуспелите да преболедуват (т.е са умрели)95%са неваксинирани, а другите 5% са с фалшиви сертификати? Защо ваксинираните успяват да преболедуват, а от неуспелите фактически всичките са неваксинирани. Има ли обяснение в кухататилейка?

    Коментиран от #30

  • 27 нннн

    20 3 Отговор
    Тоя и подобните му приказват за ваксината, както Мирча Кришан за краставицата. Само че, не е смешно...
  • 28 ралф

    15 4 Отговор
    Тия май забравиха какво беше пред парламента 97-ма ,да внимават ,че ще им се припомни.

    Коментиран от #42

  • 29 Радост

    21 3 Отговор

    До коментар #1 от "Сладурана":

    Тия изперкаха, изтрещяха направо, какви са тия глупости които говорят, а освен всичко друго и откровено са убедени в тях. Пожелавам им само да ги застигне това, което те сега искат да причинят на здрави хора - да им се наложат мерките които само предлагат и да се следи стриктно за тяхното спазване. Местата за това са 2 или в лудниците или в затворите!
  • 30 ДаАмаНе

    24 6 Отговор

    До коментар #26 от "Абе то хубаво":

    Няма какво да ти обяснявам.Четеш фалшиви данни, а доказателство за смъртност от ковид,може да има само при аутопсия.На ден в БГ умират по 300 човека(+-20)и тази цифра досега не е превишена(става дума за общата смъртност).Всеки мъртвец изписан със смърт от Ковид носи 10 пъти по голяма печалба на бялата мафия,от колкото този,които си е умрял от старост.Починал в линейката на път за болницата е преминал като мъртвец по ковид пътеката и накрая и през респиратора,като заради него са източени от здравнат каса няколко 10-ки хиляди.Респираторите са много скъпи.Това не е виц а истина.

    Коментиран от #38

  • 31 Капиталист в града държава

    18 4 Отговор
    Професор доктор Начев има още титли преди името си. Той е проф д-р милионер Генчо Начев! Той още ръководи и държавна болница в Република София.
  • 32 Отговорник

    13 4 Отговор
    Какво е отговорност?
    Отговорност е да си "ваксиниран", но позитивен и да сееш "заразата" навсякъде, имайки зелен сертификат!

    Коментиран от #40

  • 33 Българин

    16 5 Отговор
    Този Начев не е медик а чист мошенникъ! Не е на добре да се взима мнението на този тарикат, лъже хората че ги оперира от години !
  • 34 Коко

    15 5 Отговор
    Национално бедствие е че имаме хиляди професори но те са от кух по кух.Като че на конвейер са правени.

    Коментиран от #74

  • 35 Ами ...

    8 2 Отговор
    Някой болници въобще не са под напрежение. 😀
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Бибитко

    13 5 Отговор

    До коментар #8 от "fen":

    Националното бедствие си има име - Бойко Борисов!
  • 38 Чакам все още да ми отговориш

    8 9 Отговор

    До коментар #30 от "ДаАмаНе":

    Защо от неуспелите да преболедуват практически всички са неваксинирани.

    Коментиран от #52

  • 39 !!!?

    14 12 Отговор
    Хунтата на Радев е Проклятието на българският Народ - масови убиици без аналог !!!?
  • 40 А ако си

    8 5 Отговор

    До коментар #32 от "Отговорник":

    безсимптомен, но не знаеш, че си позитивен, не сееш ли заразата навсякъде?

    Коментиран от #44

  • 41 изроди

    9 4 Отговор
    не се наядохте, а ?
    и къде ще ги носите тия пари ?
  • 42 БОЛШЕВИК 🌟

    10 3 Отговор

    До коментар #28 от "ралф":

    Това къде се случи 97-ма, хората днес видяха докъде ни докара, след това бандита Костов разпродаде икономиката, унищожи индустрията, появиха се олигарсите и даде зелена светлина на мадридския мошеник да управлява, а после и мутрата да продължи да граби народа. Нещата как вървят ще се повторят събитията от 1917г. което е по желателното за сегашните условия!
  • 43 Така е

    2 3 Отговор

    До коментар #7 от "ДаАмаНе":

    Напълно съм съгласен със теб браво много добре го описа. Но тогава остава Пълен ЛОкДАуМ три месеца

    Коментиран от #48

  • 44 Ами ...

    6 5 Отговор

    До коментар #40 от "А ако си":

    И как точно я "сее", тази зараза? След като няма симптоми, значи не киха и не кашля. Ти да не си представяш, че вирусите витаят около безсимптомния и само чакат да захапят някой неподозиращ минувач? 😀

    Коментиран от #46

  • 45 Ти ти

    5 1 Отговор
    Национално бедствие
  • 46 Не знам

    7 1 Отговор

    До коментар #44 от "Ами ...":

    А ако си ваксиниран, не кихаш и не кашляш - сееш ли зараза навсякъде?
  • 47 леле

    2 2 Отговор
    това пръстче нали знаеш къде ще си ги вкараш
  • 48 ДаАмаНе

    12 3 Отговор

    До коментар #43 от "Така е":

    Би помогнало затваряне ако имахме насреща естествен вирус,но за съжаление този не е естествен а изкуствен.Трябва да се затворят границите,Небето и американските бази.Тогава можем да имаме 3 месеца нормален живот,след затварянето,докато не ни го пуснат отново.Другия момент е че ваксините не са заради вируса а с друга цел.Посегателството срещу генетичния код е престъпление.Нормалната ваксина е на принципа на омаломощен вирус,неспособен да се размножава,имащ за цел да предизвика производство и памет в клетките за антитела.Такива ваксини в момента няма.Лекарство също няма.В момента ваксините са генетични(мРНК)технология и никой не знае какво има като състав в самата ваксина.Да,идеята да се лъже клетката да произвежда протеин е публична,но какви са последиците от това,когато накараш един автомобил да се движи само на заден ход.Ами той не е пригоден за това и мотора ще изгърми.Съшото е и с генетичните ваксини.Ако питаш мен какво е решението за излизане от вирусната криза е трета световна война,за да се освободим от злото което иска да намали човечеството на 1 милиард.Казвам го чисто хипотетично.Цялата история с този вирус смърди от всякъде.Ако ваксините помагаха мислиш ли че щеше да има хора,които да са против тях......Проблема е че те не помагат но всички властоимащи и платени клакеи(в световен мащаб) искат да ни ваксинират на 100%

    Коментиран от #59

  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Име

    5 1 Отговор
    Тоа и той висш с,танист.
  • 51 4444

    8 1 Отговор
    Много е смешно, когато неваксинирани полицаи и инспектори правят проверки за зелен сертификат. Цялата ти работа е такава, другарю Начев.
  • 52 ДаАмаНе

    9 1 Отговор

    До коментар #38 от "Чакам все още да ми отговориш":

    Абе момче.Казах ти и ти показах с аргументи защо нормално умрелите се пишат неваксинирани,дори и да са ваксинирани.Докато няма аутопсия всичко е на честна дума,а аз на честна дума не вярвам,защото ако от общо312 за днеска, починали 311 са от ковид,то ние българите сме станали безсмъртни,защото само един е умрял от старост и се мре само от ковид.Ти ако си риба ще те хващт само на влакно.Впрегни главата и се помъчи да мислиш.Доверието се печели с дела а не с приказки от 1001 нощ.

    Коментиран от #61

  • 53 ДИОГЕН ОТ ДРАГОМАНТ

    3 2 Отговор
    ТО ОТ 83% НАСЕЛЕНИЕ КОЕТО ЖИВЕЕ С ХЛЕБАРКИТЕ В КУХНЯТА КАТО С ЧЛЕНОВЕ ОТ СЕМЕЙСТВОТО АМА ВАКСИНИРА И КУПУВА ПАЛТЕНЦЕ И АНТИ БЪЛХАРНИК И ИГРАЧКИ ЗА ЧЕТРИНОГИЯ СИ ПОМИЯР КАКВО МОЖЕШ ДА ОЧАКВАШ 🤔
  • 54 Долу пръстчета,

    7 2 Отговор
    че ако се инфектира от злобата, която излъчваш, кой ще те храни? Пълен комфорт цари в тази болница, само 16 ковид легла, а той тръгнал по тв студията да пропагандира ваксината. Липса на всякакъв самоконтрол , загубен от МИЛИОНИТЕ и властимащите, които стоят зад гърба му.
  • 55 Баш софиянец

    6 2 Отговор
    Трябва да се криминализира насилственото инжектиране на хора с експериментална субстанция. Особено пък хора с естествен имунитет. Бъдете сигурни, че ще поискат и децата ни.

    Коментиран от #57

  • 56 Фен"

    5 2 Отговор
    Професор Г.Начев е най богатия доктор в България с имот в Испания и около 5 милиона в лични сметки заедно с жена му. Богат професор да е жив и здрав ,лошо няма.Но да си милионер и да убеждаваш бедните данъкоплатци , които си плащат данъците и ЗДРАвните осигуровки Няма никакво право на това. Избора е на всеки лично.
  • 57 Западняк

    10 2 Отговор

    До коментар #55 от "Баш софиянец":

    Оооо това се почна от преди 3 месеца в западна Европа.Децата не боледували,но може ли да пренасят заразата.Ваксинирания също я пренася ,но за това не се говори.Стана голям скандал в Австрия и дадоха служителите на едно училище на съд.Излъгали децата над 16 години да се ваксинират,без да питат родителите.В момента няма един неваксиниран в която и да е западноевриопейска държава,които ще се ваксинира.Все още лъжат хората от хосписите,които нямат роднини,но и те ще свършат.Целта на престъпниците е рано или късно,да нарочат децата,че боледуват и те и да почнат да ги троват и тях.Това обаче за момента не виждам как ще стане,защото никой родител,няма да разреши това да се случи.
  • 58 Тъмен субект

    8 1 Отговор
    В единния ковид-портал със звездичка пище, че като ваксинирани броят само тези със завършен имунизационен цикъл. А колко са починали и в болница с една игла? Няма как да знаете-водят ги неваксинирани невежи злодеи.
  • 59 Айде бе Копейкин, кажи

    2 10 Отговор

    До коментар #48 от "ДаАмаНе":

    Защо като ваксините не помагат, умират само неваксинирани?

    Коментиран от #60, #62, #65

  • 60 Тъмен субект

    3 2 Отговор

    До коментар #59 от "Айде бе Копейкин, кажи":

    Защото не умират само неваксинирани. Не си ли схванал че има манипулиране на данни?
  • 61 Един аргумент не видях

    3 6 Отговор

    До коментар #52 от "ДаАмаНе":

    Чакам все още научно да ми обясниш защо от умрелите няма нито един ваксиниран?

    Коментиран от #64

  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 ДаАма Не

    9 1 Отговор

    До коментар #59 от "Айде бе Копейкин, кажи":

    Зяащото всичко което хвърчи не се яде и защото след като ти се обяснява 100 пъти,че данните се манипулират,ти пак задаваш тъпия си въпрос.Явно си от серията тъъъъпи.

    Коментиран от #66, #75

  • 66 Смях

    4 2 Отговор

    До коментар #65 от "ДаАма Не":

    Пич как съм се смял на кореспонденцията ти с ваксинирания.Почвам да се съмнявам,че конспиративните теории за чипирането са измишльотини.Като го гледам този,колко напористо ти задава един и същи въпрос,след като си му дал отговор,спокойно мога да го сложа в графата чипирани.Значи освен че са боцнати с отрова, са ги чилирали,за да не могат да мислят.Пак се смея..Хайде със здраве!Дано да не съм прав,защото срещу глупоста няма лек,но 20% от населението си е цифра.
  • 67 ПЕНКО

    1 2 Отговор
    "ПРОСТИТЕ НИ ФЕСЪРИ " СА СИ НАПРАВО - ЕВРОПЕЙСКИ - И З П Е Р К Т И !!!!! СТАРЦИТЕ СЕ БОРЯТ /КАТО ЗА ПОСЛЕДНО / - ЗА ПРИЗНАНИЕ ОТ ПАРТЕТАТА И ПАРТОКРАТИТЕ С АПЛОМБА : " АЗ СЪМ -АЗ СЪМ -ЕЙ МЕ НА " !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 68 Да бее.

    6 1 Отговор
    Всеки ден се обеждавам че Професорите и Доцентите в БГ Банания са повече от циганите, пардон Ромите.
  • 69 44444

    5 2 Отговор
    Ако умират по двеста човека на ден от инфаркти и инсулти и то от много време насам не е пандемия. Ако умират по 300 човека от две години е пандемия. Ами тези 300 човека всички ги пишете ковид.
    Струва ми се, че при тези 100 човека отгоре не са всички от ковид а от нелекуване на други заболявания. Хората ги е страх да идат на доктор. Разбирате ли? Имаме си дежурна бройка починали от инфаркт и инсулт плюс сега нелекувани болни който увеличават броя. От ковид остават много малко реални бройки. С тях се разправят в болниците.

    Коментиран от #76, #77

  • 70 бай Даньо

    2 0 Отговор
    Начев , няма бедствие всичко е точно . Кога е било друго освен всеки да си пати от главата и Бог като иска за убие някой му взема първо акъла ....
  • 71 Олеле

    3 1 Отговор
    Проф. Начев е за линчуване
  • 72 копи пейст

    1 1 Отговор
    дeбили дa нe чeтaт!
    НAУЧEН УЖAC: Прoтeинът oт вaкcини влизa в клeтъчнитe ядрa, пoтиcкa двигaтeля зa възcтaнoвявaнe нa ДНК нa чoвeшкoтo тялo, щe oтприщи eкcплoзия oт рaк, имунoдeфицит, aвтoимунни нaрушeния и уcкoрeнo cтaрeeнe
    Тoвa oткритиe мoжe дa бъдe oпиcaнo caмo кaтo иcтинcки „ужac“ в нeгoвитe пocлeдици. Зaшeмeтявaщo нoвo изcлeдвaнe, публикувaнo в Virusеs, чacт oт издaниeтo SАRS-СоV-2 Hоst Сеll Intеrасtiоns нa MDPI (Оpеn Ассеss Jоurnаls) рaзкривa, чe вaкcиннитe шипoвe прoтeини нaвлизaт в клeтъчнитe ядрa и причинявaт хaoc върху мeхaнизмa зa възcтaнoвявaнe нa ДНК нa клeткитe, кaтo пoтиcкaт възcтaнoвявaнeтo нa ДНК c тoлкoвa мнoгo кaтo 90%.

    Изcлeдoвaтeлcкaтa cтaтия e oзaглaвeнa „SАRS–СоV–2 Spikе уврeждa възcтaнoвявaнeтo нa уврeждaнe нa ДНК и инхибирa V(D)J рeкoмбинaциятa In Vitrо“ и e aвтoр нa Джиaнг и Я-Фaнг Мeй oт кaтeдрaтa пo мoлeкулярни биoлoгични нaуки, Thе Wеnnеr– Grеn Institutе, Stосkhоlm Univеrsity, SЕ-10691 Stосkhоlm, Swеdеn, и кaтeдрaтa пo клиничнa микрoбиoлoгия, вируcoлoгия, Umеå Univеrsity, SЕ-90185 Umеå, Швeция

    Коментиран от #78

  • 73 Боц

    1 1 Отговор
    Ганчо - пикът в мoмeнтa e пoрaди тoвa чe нe зaтвoрихмe грaницaтa c Гърция прeз лятoтo. Тoгaвa бяхмe дoбрe, a Гърция бeшe тъмнoчeрвeнa. Румънцитe ca в cъщoтo пoлoжeниe. Cлeдвaщoтo лятo зaтвaрямe - прoкaжeнитe гърци дa д.ухaт cупaтa. Ганчо - а ти ходи ли в Гърция лятото бе пащарнак?
  • 74 Един доцент

    1 1 Отговор

    До коментар #34 от "Коко":

    Национално бедствие е бездънното невежество и простащина на населението
    Най-красноречиво доказателство са 90% от коментиращите е този сайт.
  • 75 Ами... Не

    1 1 Отговор

    До коментар #65 от "ДаАма Не":

    Това обяснение е от серията тъпи.
  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 Ти да видиш!

    0 0 Отговор

    До коментар #69 от "44444":

    А ти знаеш ли значението на думата пандемия?
  • 78 Смешка

    1 3 Отговор

    До коментар #72 от "копи пейст":

    Ха-ха! С Гугъл преводач не става, трябва и да разбираш за какво става дума. Постнатият тук текст не е текст, а миш-маш от налепени думи. Както впрочем и в главите на антиваксърите.

    Коментиран от #79, #80, #81

  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 миш маш

    1 0 Отговор

    До коментар #78 от "Смешка":

    Приложение към т. 8
    Информирано съгласие за извършване на ваксинация срещу COVID-19

    І. Долуподписаният ……………………………………………………….,
    (трите имена)
    ЕГН: ………………………., лична карта № ……………….., издадена на ………….. от ………………………
    Адрес:……………………………………………………………………………………….…………………………………………………………………………………….
    В лично качество или в качеството си на родител/настойник или попечител на лицето (ненужното се зачертава):
    • …………………………………………………………………………………..
    (трите имена на лицето)
    Заявявам че:
    1. съм запознат с ползите от ваксината срещу COVID-19 …………………………… (вписва се търговското име на ваксината), рисковете от заболяването и неговите усложнения; показанията, начина на приложение, противопоказанията, взаимодействието с други лекарствени продукти и очакваните нежелани лекарствени реакции на прилагания биопродукт;
    2. уведомен съм, че при възникване на нежелани реакции след ваксинация следва да съобщя за появата им по всяко време на медицински специалисти или на Изпълнителната агенция по лекарствата чрез попълване на електронен формуляр за съобщаване на нежелани лекарствени реакции от немедицински лица, достъпен на следния линк: .............................формуляр-за-съобщаване-на-нежелани-лекарствени-реакции-от-немедицински-лица.
    3. съм съгласен да ми бъде/да бъде (ненужното се зачертава) приложена ваксина срещу COVID-19 ………… (вписва се търговското име на ваксината).
    дата: …………… 1. ………………………….
    гр. ……………… (подпис на
  • 81 Мунчо

    1 0 Отговор

    До коментар #78 от "Смешка":

    Вакси, с колко игли набоцка дупенцето? По-умен стана ли?
  • 82 ФИЛИП ЕЙДЖИ

    0 0 Отговор
    такива професори доведоха нещата до това положение!
  • 83 Професор Генчо...

    0 0 Отговор
    ..след професор Пенчо! Все видни нашенски светила.. които само в сънищата си спомнят ,че някога са давали клетва да служат не на сатаната а на човека! Мерзавци!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове