Last news in Fakti

11 Ноември, 2021 10:37 5 417 40

Йонко Иванов за помлените 20 коли: Майката на момчето да бъде подведена под отговорност

  • йонко иванов-
  • помлени 20 коли-
  • майка-
  • момчето-
  • подведена-
  • отговорност

Полицията я е страх да си свърши работата, защото ще бъде обявена в насилие, казва председателят на Съюза на преподавателите по авто-мото подготовка

Йонко Иванов за  помлените 20 коли: Майката на момчето да бъде подведена под отговорност - 1
Снимка: БГНЕС

След като сме облепени с камери по големите кръстовища, Столична община и МВР не можаха да намерят начин да противодействат. Шофьорът може да е бежанец, камикадзе и може да се забие в парламента, без да противодействаме. Това коментира пред БНТ Йонко Иванов, председател на Съюза на преподавателите по авто-мото подготовка за случая, при който непълнолетен шофьор помете над 20 коли в столицата.

По думите му полицията я е страх да си свърши работата, защото ще бъде обявена в насилие. Колата няма гражданска отговорност, шофьорът няма книжка, непълнолетен и къде пострадалите от инцидента ще си търсят правата, попита Иванов?

По думите му хората няма да си получат парите не с месеци, а с години. Това е чалгарството от 90-те години, ядоса се той и добави, че майката на момчето трябва да бъде подведена под отговорност и да бъде закарана там, където ѝ е мястото.

Той настоя за разработването на нова нормативна база за водачи на моторни превозни средства в Закона за движение по пътищата.


Поставете оценка:
Оценка 4.9 от 39 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 КОТарАК

    1 33 Отговор
    момчето е с талант-новият Шумахер , Джейсън Борн е..обучавайте го за напред/такива като тоя да не се опитват да си вдигат акциите ..
  • 2 Гост

    78 2 Отговор
    Прав е човека! Но отново ще е глас в пустиня.
  • 3 Мислещ

    49 3 Отговор
    Публикувано във факти.бг: може да се забие в парламента
    Хаха, това трябваше да ни уплаши ли?
  • 4 Точно така

    72 1 Отговор
    За непълнолетният, отговорност носят родителите! Още повече, че единият родител е бил с него! Редно е да платят всички нанесени щети! Ако имаше жертви, отново ли обяснението, че е непълнолетен, ще свърши работа? И утре ще се случи същото!
  • 5 ахааа

    44 3 Отговор
    - и може да се забие в парламента, без да противодействаме.
    Чул те ГОСПОД - ДАЙ БОЖЕ - АМИН.
  • 6 цербер

    27 2 Отговор
    ...ще бъде обявена в насилие. ОБВИНЕНА,а не обявена.
  • 7 Браво, само така.

    35 1 Отговор
    Това е въпрос от обществено значение, защото тези са потенциални убийци. Днес са тук, утре там. Наказанията трябва да са сурови и вратички те в законите да бъдат затворени.
  • 8 Мюмюн

    24 1 Отговор
    Туй чаве сига требе да дава паре ут джоба си веднагически на хората щот иначи ша яде мазната упашка. Гарантирану ше е. Кат ширифите ги е бъз ша са намери някуй тарикат сас гулеми шамари
  • 9 Рошко

    19 1 Отговор
    Много убава идея, ама у бг не осъществима
  • 10 Гост

    5 4 Отговор
    Фончо Тариката така си кара.
  • 11 БПФ

    47 1 Отговор
    Хъхpeшката xлeбарка първо трябва да бъде смaчкана от б0й, а после - вкарана в някоя мина, където да работи като роб, докато не изплати щетите с лихвите !!! Майката и - също. Няма друг начин за действие с това дoлно плeме !!! Именно - карал е като камикадзе и по чудо не е убил хора. Сега - какво: ще го изкарат детенце и ще го пуснат, та следващия път и това да направи ли? Не е въпросът в чалката, а безкрайната толерастия към тия дивaци, която толерастия доведе до пълната им безнаказаност !!! Що за луди политици могат да дадат свръхправа и пълна слободия на най-престъпното плeме на света?
  • 12 Байчо

    23 3 Отговор
    Бе вие не гледате ли новини. Даваха репортаж от махалата.
    Всички казаха - момчето е много добро.
    Къде е проблема ?
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 АМЕ ТЕ ТАМ СЪГРАЖДАНИТЕ МУ

    15 2 Отговор
    КАЗАХА,ЧЕ МОМЧЕТО Е НОРМАЛНО ДОБРО!ДПРОСТО ДА ЧАКАМЕ ЗА ДВАЙСТИЯ МУ ЮБИЛЕЙ НОВИ ....ИЗНЕНАДИ😱
  • 15 БПФ

    36 1 Отговор
    Израстна, отгледано с нашите пари, едно цяло поколение хъхpeци, убедено, че му е позволено абсолютно всичко, че никой не смее да им каже нищо, че за тях няма правила и закони. Неслучайно има огромен ръст на престъпленията, вършени от малолетни и непълнолетни - в огромната си част представители на именно това мaлцинство. Всички програми за интеграция и "ромово включване" се провалиха тотално и доведоха до обратният резултат. Ето и това - целият му съзнателен живот (доколкото изобщо може да се говори за съзнание при това нещо) е минал при управлението на Картофоглавия бойкоборисов. Повече няма какво да се каже по темата.
  • 16 АМЕ ТЕ ТАМ СЪГРАЖДАНИТЕ МУ

    9 2 Отговор
    КАЗАХА,ЧЕ МОМЧЕТО Е НОРМАЛНО ДОБРО!ДПРОСТО ДА ЧАКАМЕ ЗА ДВАЙСТИЯ МУ ЮБИЛЕЙ НОВИ ....ИЗНЕНАДИ😱
  • 17 П/ъдни си и ще ти улекне !

    0 15 Отговор
    То тъй ако става ? Всеки правосъдие да раздава !? Ние сме правова държава ! Тънта мънта тука няма !
  • 18 Булаир Фружин

    19 2 Отговор
    Преди време беше сформирана една безкрайно безсмислена служба, наречена Агенция за пътна безопасност. А сега ми кажете къде са тия пичове, по каква причина са на хранилка на държавата, още повече на пряко подчинение на МСъвет. Поредният параван, за да може в това министерство да бачкат хора, които да си поминават по-лекинко.
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Ирина

    17 1 Отговор
    Родителите отговарят,за непълнолетни деца.Те са отговорни,за действията им.
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 кака

    6 1 Отговор
    Прав е. Движението в центъра на София е като в африканска държава.
  • 23 Гост

    14 1 Отговор
    Абсурдистан е тука. Закона е направен да наказва изрядните,а такива като това недурозумение на природата и неговата майка с празна глава никой не ги подвежда пот отговорност.При толкова камери навсякъде. Как не са засекли автомобила ,че е без ГО и се управлява от неправоспособен.Някой спи.
  • 24 Отговор

    8 1 Отговор
    Вие професионалисти нали ги лицензирате, личи си че сте от хайката само пари да приберете. Така да е Камион да ги помете то цигане с кола .Да не получи книжка доживотно в Европейския съюз, мисля че е добре. А то родителите са ясни . ТВУ там ги пращаха едно време .
  • 25 Мим

    12 1 Отговор
    Точно така.Много птавилно е родителите да бъдат подведени под отговорност и да платят,а келеша в изправителен или където трябва да заработва поне 5 год..
  • 26 РЕАЛИСТ

    0 18 Отговор
    Тоя говори глупости. Чак терорист изкара момчето, за да оправдае полицейския гаф. Ако тръгнат да преследват всеки, който не е спрял на пешеходна пътека, знаете ли колко хора фира ще дадат. Това да не ти е кино . Я проверете в инструкцията на МВР при кои случаи се допуска преследване и иска ли се разрешение от дежурния в управлението.

    Коментиран от #28

  • 27 Голям Слон

    10 1 Отговор
    Майката в затвора за 5 години, юнакът да мете и чисти улици пак толкова - безплатно! После да си плати всички щети по автомобилите. И това да стане практика, а не изключение. Той е напълнолетен - не че му е простено, но какво прави майката?! Дава ли си изобщо сметка какво прави?
  • 28 Голям Слон

    10 2 Отговор

    До коментар #26 от "РЕАЛИСТ":

    Т.е., да се изхожда от "логиката", че пияният може да си стигне у тях и нищо никому да не направи? Или да го видиш, че криволичи по улиците или отнема предимства и да му пишеш във фейса да не прави повече така?! Ти въобще даваш ли си сметка какво пишеш?

    Коментиран от #29

  • 29 РЕАЛИСТ

    1 11 Отговор

    До коментар #28 от "Голям Слон":

    Давам си сметка, защото са имали голям късмет, че се е разминало без жертви. Пияният или какъвто е, може да се прибере и на никого да не причини вреда, но ако го гониш може да убие той или полицейската кола невинен човек. Всеки ден хиляди карат с алкохол по улиците и малцина причиняват катастрофи. Инструкциите се пишат с кръв, както се казва и затова трябва да се спазват.

    Коментиран от #30

  • 30 Голям Слон

    9 1 Отговор

    До коментар #29 от "РЕАЛИСТ":

    А ако случайно по път убие човек? И този човек е твой роднина, приятел, дете?! За теб думата превенция явно няма много голям смисъл. Имам чувството, че си от другата страна - т.е., човек, злоупотребяващ с алкохол и/или опиати и показваш някаква солидарност към другарите по субстанция.

    Коментиран от #31

  • 31 РЕАЛИСТ

    5 4 Отговор

    До коментар #30 от "Голям Слон":

    Хайде стигнахме до лични квалификации. Пиша ти, защото съм чел инструкцията на МВР и не се разрешава да преследваш автомобил за едно нарушение за пешеходна пътека. А ако при гонката полицаите бяха убили внука ми, щях да ги съдя до дупка тях, а не бягащия.

    Коментиран от #32

  • 32 Голям Слон

    6 1 Отговор

    До коментар #31 от "РЕАЛИСТ":

    Няма лични квалификации. Ако съм те обидил - извинявай. Едва ли са тръгнали да го преследват без причина. В Пловдив ежедневно се отнема предимство на хиляди пешеходци. Не зная някой да е тръгнал да гони когото и да било. Дори и да е тръгнал... Гузен негонен бяга, нали? Т.е., виновни са ченгетата, че са тръгнали да спират нарушителя, но същият няма никаква вина за това, че изпотрошил сума коли и успоредно с това вероятно е застрашил живота на много хора. А ако пожарна кара на сирени, за да потуши някъде пожар, тя пак ли застрашава животи на пътя?

    Коментиран от #33

  • 33 РЕАЛИСТ

    2 4 Отговор

    До коментар #32 от "Голям Слон":

    Има си правила за специализираните МПС, каквито са пожарна, полиция и линейка. Водачите им преминават обучение и знаят, кога се използват сигналите. Записано е, че дори да бързат, следва да се съобразяват със закона за движение по пътищата. Носят наказателна отговорност , ако причинят вреди някому. Има в сила крайна необходимост, т.е причинените вреди са по малки от защитените. Не може пожарната да убие човек, само защото бърза да гаси казан за боклук.

    Коментиран от #34

  • 34 Голям Слон

    2 1 Отговор

    До коментар #33 от "РЕАЛИСТ":

    А ако бърза да спаси десетки животи?!

    Коментиран от #35

  • 35 РЕАЛИСТ

    4 1 Отговор

    До коментар #34 от "Голям Слон":

    Ще си лежи в затвора при смекчаващи вина обстоятелства. Както писах, закона е категоричен, дори да използват сигнал следва да спазват закона за движение по пътищата. Не са освободени от отговорност, ако причинят вреди на човек или имущество.

    Коментиран от #36

  • 36 Голям Слон

    3 1 Отговор

    До коментар #35 от "РЕАЛИСТ":

    Разбрах, значи твоят реализъм, освен дословното четене на закона, включва и естествения подбор: неправоспособен непълнолет гази твое дете, без значение дали някой го преследва или не. В първия случая основно вина носят полицаите, във втория случай пак полицаите, защото не са го усетили, че няма книжка. Виновни са вероятно и родителите. Но най-вече Дарвин е предрекъл смъртта на твой близък, защото ти неглижираш всичко друго, четейки тъпо закона. Само че закони се пишат и променят. Днес са едни, утре са друг. Какво ще случва, ако полицията вече има право да гони без оглед на всичко останало? Като в Холивуд да кажем :-)) Не ми отговаряй. За мен дискусията приключи. Имам си радио, с което да споря.
  • 37 кои са тези

    6 1 Отговор
    Защо не показват нарушителите?
    Толкова ли са неприкосновени от това семейство ?
  • 38 Йо Несбьо

    6 1 Отговор
    Защото се бездейства и то умишлено 32 години. Виждаме, че глобите не плащат хората, които нямат имущество на свое име. Защо тогава им се пишат глоби, съставят актове?! Направете промените в закона най-накрая и приемете, че тези хора ще полагат общественополезен труд до изплащане на сумата на щетите. Пращате ги после на кариерите, да правят пътища, бордюри, нещо тежко месеци и години наред и да видим дали ще са такива нагли после.

    Това е резултатът от 32 години неглижиране. Щетите са огромни. Вината не е на МВР, а на всички институции и политици. Сега нямат с какво да накажат наглеците, което как ще спре следващите такива?! Държавата показва ясно, че е разграден двор.
  • 39 12212121212121

    3 1 Отговор
    ми в тоя момент,ако имаше още двама,като него,трябваше да се активират 6-то ф-16 ,които са на хартия,било им интересно,маиката се вози на космически кораб,малкия олипс,го кара,ако беше в друга нормална държава,ся щеше да чака разпределение от СВЕТИ ПЕТЪР,ПРОСТО ТАМ ОРГАНИТЕ НА РЕДА,ЩЯХА ДА МУ УРЕДЯТ СРЕЩАТА
  • 40 мекерето

    1 0 Отговор
    то няма да и пишка даже...А коконата- направо в кауша....
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол