Last news in Fakti

11 Ноември, 2021 10:50 5 355 90

„Алфа Рисърч“: ГЕРБ води убедително, ПП и БСП почти равни

  • алфа рисърч-
  • герб-
  • води-
  • пп-
  • бсп -
  • почти равни

При втори тур балотажът ще е между Румен Радев и Анастас Герджиков, сочи проучването

„Алфа Рисърч“: ГЕРБ води убедително, ПП и БСП почти равни - 1
Снимка: Алфа Рисърч

Проучването на агенция "Алфа Рисърч" за позициите на политическите сили и кандидатите за президент на финала на кампанията "2 в 1" регистрира следните тенденции:

Повишена мобилизация за парламентарния вот, който седмица преди изборния ден привлича по-висок интерес от президентската надпревара. Консолидиране на партийните ядра в периода на кампанията и битка за електорални периферии в последната седмица преди вота.

Значима дистанция между основните претенденти за държавен глава, но недостатъчна мобилизация за изход от президентските избори в един тур.

Избирателна активност

Пет дни преди изборния ден, готовност за участие във вота заявяват 47 % - 48 % от хората с право на глас в страната, други около една четвърт се колебаят, дали да отидат до урните.

Взаимното влияние и припокриване между президентската и парламентарна кампании в комбинация със съпътстващите я скандали, здравната и социално-икономическа кризи връщат интереса на избирателите към битката за парламент. В началото на кампанията, както обичайно, мажоритарният президентски вот фокусираше по-силно внимание от партийната надпревара. Три седмици по-късно обаче решилите да подкрепят партийна листа надвишават с около 2 пункта участниците в президентските избори.
Електорални нагласи за парламентарния вот

Кампанията вече е консолидирала твърдите симпатизанти на основните политически сили и това определя електоралните им позиции в навечерието на вота.

ГЕРБ-СДС запазват лидерското си място с подкрепа от 24.1 % от твърдо решилите да гласуват като увеличават дистанцията пред преките си опоненти. Бившите управляващи успяват да възвърнат част от оттеглилите се от тях през юли избиратели в столицата и големите градове. Преднината им се допълва и от динамичния обмен на симпатизанти между протестните формации, който не позволява на нито една от тях да се открои като безапелационен носител на промяната.
Най-оспорвана остава втората позиция

В пряка конкуренция за нея и с променлив успех в периода на кампанията са "Продължаваме промяната" и БСП. Седмица преди вота подкрепата за формацията около бившите служебни министри Кирил Петков и Асен Василев е във високо плато от 16.5 % и надделява леко над тази за социалистите (16.0 %). Изходът от тази битка ще се реши не само от възможността на двете партии да мобилизират симпатизантите си, но и от ситуативни фактори. Влошаване на COVID ситуацията и машинното гласуване крият рискове за БСП, но не са сериозно предизвикателство за привържениците на "Продължаваме промяната". Неясният идеологически профил, казусът с двойното гражданство на Кирил Петков и по-слабата мобилизация могат да имат негативен ефект върху "Продължаваме промяната".

"Демократична България", "Има такъв народ" и ДПС са другите три партии със сигурно присъствие в следващото Народно Събрание. Техните резултати са силно сближени и е възможно разместване на позиции помежду им в оставащите дни.

Обявяването на проекта "Продължаваме промяната" нанесе електорални щети на всички протестни партии. След първоначалния отлив на симпатизанти, "Демократична България" успява да възстанови част от тази загуба и на финала на кампанията заема 4-то място с 10.2 % от твърдо решилите да гласуват.

Победителят от изборите през юли "Има такъв народ" търпи най-сериозна продължителна ерозия през последните месеци и приключва настоящата кампания с 9.9 % подкрепа.

ДПС, въпреки активната кампания и кандидатурата на лидера си за президент, не постига обичайното високо равнище на мобилизация на избирателите си (към момента тя е около 65 на сто при обичайно равнище над 85 на сто в предишни избори). Това носи 9.8 % за Движението, което не му позволява да подобри съществено позициите си от юлския вот.

Две други формации са близо до 4%-та бариера и запазват шанс за присъствие в парламента.

"Възраждане" с 3.8 % частично консолидира фрагментиралия се при последните два избора радикален националистически вот.

Обменът на симпатизанти между протестните партии засяга и "Изправи се БГ! Ние идваме!". Коалицията около Мая Манолова, която също търпи загуби от "Продължаваме промяната", увеличава леко подкрепата си и с 3.6 % също остава близо до изборния праг.

Последните дни преди вота ще бъдат период на битка за перифериите, която трудно може да промени цялостната картина, но ще е решаваща за второто място и за преминаване на бариерата. При наблюдаваната динамика се очертава отново фрагментиран парламент и трудно сформиране на мнозинство.

Електорални нагласи за президентския вот

Относително по-ясна е ситуацията около президентските избори. Борещият се за втори мандат Румен Радев е с най-голям аванс (46.4 %), но и с повече трудности в сравнение с месец по-рано.

От една страна, предизвикателство пред него е охладеният ентусиазъм към този вот, който трудно ще надскочи нужната активност от 50 % за приключване на изборите в един тур. От друга страна, нарастващото в последните седмици разочарование от действията на служебното правителство (особено по здравната криза, инфлацията, цените на електроенергията) разколебава решимостта на част от симпатизантите му. Най-силни поддръжници на Румен Радев са привържениците на БСП и "Продължаваме промяната". Сред по-широката периферия, която ще е много важна за втория тур обаче е налице известно пропукване.
При втори тур балотажът ще е между Румен Радев и Анастас Герджиков

Професорът влиза в последната седмица от кампанията с подкрепа от 28.3 %, която идва основно от симпатизанти на ГЕРБ-СДС, представители на интелигенцията, свободни професии и академични кръгове.

Мустафа Карадайъ (8.8%) и Лозан Панов (6.9%) са другите две кандидатури с по-значим дял привърженици. Те обаче, както и Костадин Костадинов (3.2%) страдат от ефекта на повишения интерес към парламентарната за сметка на президентската надпревара и към момента имат по-ниска подкрепа от застаналите зад тях формации.

Тези тенденции поставят изхода от балотажа в зависимост не само от резултата на първия тур, но също от позициите на политическите партии и възможността на двамата водещи кандидати да мобилизират избиратели извън кръга на твърдите си симпатизанти.

Настоящото изследване е проведено в периода 7 – 9 ноември 2021 г. от "Алфа Рисърч". Проучването е проведено сред 1017 пълнолетни граждани от цялата страна. Използвана е стратифицирана двустепенна извадка с квота по основните социално-демографски признаци. Информацията е събрана чрез пряко стандартизирано интервю с таблети по домовете на анкетираните лица.


Бел.ред.
Уважаеми читателю,
14 ноември 2021 г. ще е уникален ден, когато ти ще гласуваш едновременно за конкретен човек (мажоритарен избор на президент) и за списък от хора (подбрани от и верни на задкулисието нови депутати).
Усещаш ли разликата?


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 33 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ето ги

    55 11 Отговор
    Алфа Рисърч - без коментар

    Коментиран от #14

  • 2 Радев

    17 41 Отговор
    Нали ги забраних със резидентски указ тия проучвания????
  • 3 Алфа измамници

    65 14 Отговор
    Платени.

    Коментиран от #6, #43

  • 4 хайде

    52 11 Отговор
    Поредната доза глупости. Текат изглежда едни пари от едно място към друго място. Прескачат от чекмедже в чекмедже.

    Коментиран от #16

  • 5 МАЧКАЙ БАЦЕ

    17 58 Отговор
    ТАЗ ЧЕРВЕНА ФАТМАШКО КОМУНИСТИЧЕСКА ГНЯЗ

    Коментиран от #13

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Фактите

    51 28 Отговор
    Кирчо ще бъде първи.Няма място за сравнение между него и ГЕРБ.Всички мои познати ще гласуват за ПП или ДБ.

    Коментиран от #12, #23, #38, #42

  • 8 ПППП

    25 16 Отговор
    НОВИТЕ СПАСИТЕЛИ ,ИДВАТ
  • 9 Си ган

    10 35 Отговор
    Явно Радев ще подпали врата на Рашков до изборите..
  • 10 Ще има

    26 0 Отговор
    пак оправдания за изненада! Но какво ги интересува! Нали си пълнят джобовете покрай избори!
  • 11 РАДЕВ СА СПИЧА

    12 49 Отговор
    БАЦО ПАК НОМЕР ЕДНО.....

    Коментиран от #80

  • 12 Червен имбецил

    5 16 Отговор

    До коментар #7 от "Фактите":

    От кога и лудите гласуват?

    Коментиран от #19

  • 13 Хаха хаха ха

    43 11 Отговор

    До коментар #5 от "МАЧКАЙ БАЦЕ":

    Комунистът Борисов е от най крадливата, лъжлива и некадърна утайка на БКП !
    Факт!
  • 14 сектант

    30 7 Отговор

    До коментар #1 от "ето ги":

    нагли, по-нагли, най-нагли, Алфа Рисърч
  • 15 Анонимен

    23 1 Отговор
    На 14.11, ще се разбере, ще ни бъде ли или ще дълбаеме още.
  • 16 Така е

    32 7 Отговор

    До коментар #4 от "хайде":

    Абсолютно! Гербавите отрепки окрадоха парите на хората и ги раздадоха на приближените им фирми и калинки.
  • 17 РАДЕВ СА СПИЧА

    9 29 Отговор
    За кво размахвах юмручета, като Бацо пак ша ни опраска
  • 18 ВнучетонаРаЖков

    7 17 Отговор
    Тати ми обеща да ми купи машина за гласуване
  • 19 Хаха хаха ха

    18 2 Отговор

    До коментар #12 от "Червен имбецил":

    То над милион мъртви души гласуват,
    а ти за лудите питаш!
  • 20 джамби

    3 1 Отговор
    Е най най края ми го сложихте на два ката
  • 21 Doko

    11 9 Отговор
    Публикувано във факти.бг: "Има такъв народ" търпи най-сериозна продължителна ерозия през последните месеци и приключва настоящата кампания с 9.9 % подкрепа.

    Едва и ИТН ще вземе 4-5%, както и герб - 15%, но нека да видим...

    Коментиран от #26

  • 22 МАЧКАЙ БАЦЕ

    7 25 Отговор
    КОЛКОТО ПОВЕЧЕ ТЕ ПЛЮЯТ, ТОЛКОВА ПОВЕЧЕ ГИ ОПРАСКВАШ..ТИЯ БСП КОМУНДЕТА БИЛИ ГОЛЕМИ......МАЗОХИСТИ
  • 23 Егати

    3 3 Отговор

    До коментар #7 от "Фактите":

    и средата! Намерете поне един мислещ, да ви каже, че за олигарх вече 30 г. гласувате! 😃
  • 24 Дядо Демократ

    7 18 Отговор
    46.4 % за унищожителя на България? Много луди в тази държава.
  • 25 Раданч Татлъту

    7 26 Отговор
    Бойко се завръща на бяла жипка!🚙💨👍
  • 26 МАЧКАЙ БАЦЕ

    6 19 Отговор

    До коментар #21 от "Doko":

    Че тогава БСП отиват на....5%

    Коментиран от #29

  • 27 Грульо

    21 8 Отговор
    Много калинки на държавна цуца, бе. :D Не виждат, че с герп се закопават сами и семействата си в дългосрочен план.
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Doko

    5 8 Отговор

    До коментар #26 от "МАЧКАЙ БАЦЕ":

    Може и под 5%, но едва ли. Там някъде...
  • 30 Първи зер

    19 6 Отговор
    Чекмеджан се скъса да плаща на тези да го хвалят. Те в селото не го искат, а той за поповата къща пита.
  • 31 ГЕРБ

    7 21 Отговор
    Радостина новина за всички , които искат стабилизацията на държавата , и лоша за новите шмекери.
  • 32 Илия

    23 5 Отговор
    Когато ГЕРБ баха на власт и соц. проучвания бяха на Алфа излизаха.
    Като ГЕРБ паднаха от власт и Алфа почна да не познава.
    Тези прогнози само мобилизират народа против ГЕРБ.
  • 33 мда

    22 7 Отговор
    Човек да се чуди от къде тия бандити от ГЕРБ имат 24% подкрепа, толкова много ли са тулупите в България че да гласуват за тях?

    Коментиран от #46

  • 34 Рошко

    10 2 Отговор
    А, викам да, направим и ние една анккета, колко от нас са били анкети рани досега
  • 35 ЪРП

    15 7 Отговор
    ДОЛНА И ЖАЛКА ПРОПАГАНДА Е СТАТИСТИКАТА!!!!!!

    ЧЕКМЕДЖЕЕЕЕГЕРБЕРАСOПИТEКA И ГОСПОДАРИТE МУ СА ЕДИНСТВЕНИТЕ ВИНОВНИЦИ ЗА ТОВА В БЪЛГАРИЯ ДА ИМА ТОЛКОВА МНОГО СМЪРТНИ СЛУЧАИ!!!!!!!!!!!!

    ПОМНИТЕ ЛИ ,КАК ТОЧНО ТЕ ЗАБРАНИХА ЗА СУМАТИ МЕСЕЦИ ДА БЪДЕ СПРЯНО ЛЕЧЕНИЕТО В ОТДЕЛЕНИЯТА НА СТОТИЦИ ХИЛЯДИ ХРОНИЧНО БОЛНИ В БЪЛГАРИЯ ОТ ВСЕВЪЗМОЖНО ЕСТЕСТВО!?!???

    ПОМНИТЕ ЛИ КАК ЛИКВИДИРАХА БОЛНИЧНОТО ЛЕЧЕНИЕ ТОЧНО ЧЕКМЕЖДАН И ГОСПОДАРИТЕ МУ??????.....И ДО СЕГА УМИРАТ И ТЕЗИ КОИТО ЗАЗЛЯХА И ЗАЗЛЯВАТ ЗАРАДИ МЕСЕЦИТЕ НАРЕД ОТКАЗВАНО ИМ БOЛНИЧНO ЛЕЧЕНИЕ ВЪВ ВСЕВЪЗМОЖНИ НАПРАВЛЕНИЯ И ОТДЕЛЕНИЯ ......СЪРДЕЧНИ, БЪБРЕЧНИ, ЧЕРНОДРОБНИ, БЕЛОДРОБНИ...ОНКОЛОГИЧНОБОЛНИ..........ДЕСЕТКИ ХИЛЯДИ УМРЯХА И ПРОДЪЛЖАВАТ ДА УМИРАТ, ЗАРАДИ УМИШЛЕНИТЕ И ЦЕЛЕНАСОЧЕНИ АНТИЧОВЕШКИ ДЕЙСТВИЯ НА ЧЕКМЕДЖЕЕЕГЕРБЕРАСОПИТЕКА И ГОСПОДАРИТЕ МУ!!!!!!!!!!!!!!!!!

    НО СЪС СИГУРНОСТ ИМА ОЩЕ ТЕЖКО БОЛНИ ОТ "СТОКХОЛМСКИ СИНДРОМ", КОИТО ГЛЕДАТ С ТЕЛЕШКИ ПОГЛЕД И ТРЕПЕТ ВОЖДА СИ!!!

    ФАКТ!!!!!
  • 36 МАЧКАЙ БАЦЕ

    4 17 Отговор
    Народа е с теб.........искаме нормалност, не фатмачност.....
  • 37 Рошко

    2 3 Отговор
    Та някой досега анкетирам ли е?
  • 38 Какво означава

    7 8 Отговор

    До коментар #7 от "Фактите":

    ПП - прости прендергасти ли ?
  • 39 Стати

    13 4 Отговор
    Тази агенция е тънък гърбав манипулатор! На изборите за кмет на София цял ден до 19:00 даваше 10-12 % в полза на Фандъкова и така отказа много хора да гласуват. Оказаха се 3% с глсовете на Факултета и кв.Христо Ботев.
  • 40 Българка

    17 7 Отговор
    При масово гласуване ГЕРБ няма да са първи. Но дори да са с най-много депутати, те няма да участват в следващото редовно правителство!
    На 14-ти масово да гласуваме за ДБ, ПП, ИБГНИ, за да има стабилно мнозинство, качествени реформи, справедлив и по-добър живот

    Коментиран от #54, #56

  • 41 ССсс

    15 3 Отговор
    Не мога да разбера тези платени проучвания кого заблуждават или се опитват да заблуждават.ГЕРБ и да е първа при избора е без никакво значение.Остава само един пълнеж от депутати и никога няма да бъде на власт.ДПС е същия аналог.Депутати без никога да бъдат във власта.Тези две най мразени партии в България и да се съберат заедно пак нямат гласове за да управляват.Скоро от ГЕРБ няма да остане нищо а 90% от тях ще минат през новата прокуратура.Гешев трябва да получи ефективна присъда за умишлено прикриване и несезиране на престъпления срещу държавата и народа.За прикриване на следите на определени хора от аферата с КТБ е получил 4,5 милиона швейцарски франка в швейцарска банка,което разкритие направиха немските тайни служби,обявявайки всички клиенти на светло и търсещи германски поданници,укриващи данъци.
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 ЪРП

    15 4 Отговор
    В МОМЕНТА САМО ЕДНА МААААЛКА ЩИПКА ОТ БАНКНОТИТЕ ОТ ЧЕКМЕДЖЕТА И ГАРДЕРОБИ ОТИВАТ ЗА НАПАЗАРУВАНЕ НА ВСИЧКИ ТЕЗИ МИИИЖАВИ И ЛЪЖЛИИИВИ СОЦИОЛОЗИ И АГЕНЦИЙКИ!!!!!!!!!
  • 45 Behemoth

    9 3 Отговор
    Сабалям цър.вулите от блока дето работят в гербераските фирми рано рано отидоха да създават гербераското богатство...те там са като крепостни и гласуват за който трябва..
  • 46 ТАКА ДЕ

    5 17 Отговор

    До коментар #33 от "мда":

    АМИ ВИДЯХМЕ ГИ ФАТМАЦИТЕ.....МИЗЕРИЯ, ГЛАД, КОСМИЧЕСКИ ЦЕНИ, КОВИТО НИ МОРИ........
  • 47 ГЕРБ няма повече

    8 3 Отговор
    Власт да видят.
  • 48 Стати

    5 2 Отговор
    Дори и при това манипулирано "проучване" на Алфата ПП+ДБ=26,7%
    А има още мераклии да се присъединят към тях.
  • 49 Само

    10 7 Отговор
    Възраждане !

    Коментиран от #51

  • 50 Как няма

    13 3 Отговор
    да води в класирането? При 400 х държавна бюрокрация( министерства,военни,агенции) и при 83 % местна власт само на ГЕРБ) от селски кмет с общинари,общинска администрация на до областни управители с анутуража.Това са твърди 760-800 х гласа,само от тях и семействата им.Ще гласуват без принуда.За да си запазят 12 години спокойно живуркане.Знаят,че ако дойде нова" метла" може да виснат в бюрата за безработни.
  • 51 Схемата

    5 10 Отговор

    До коментар #49 от "Само":

    възраждане! За продажни подлеци и лъжци, не гласуваме! Стига рекламира продажни и вредни за България партии! 30г. живеем с такива нещастници! Спрете да се продавате и мислете за бъдещето си!
  • 52 Вера

    8 2 Отговор
    И да са първи, това няма никакво значение. Бойковизмът си отива, макар и много трудно, но с мафията винаги е било трудно!
  • 53 📌🇧🇬

    2 2 Отговор
    📌🇧🇬🏴‍☠️ ☠️ :) В това социологическо “изследване” искрено се съмнявам.
  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Европа

    3 2 Отговор
    Стига сте лъгали досадни сте. На хората им дойде до гуша наглеците, мародерите, крадците, циганорите
  • 56 Един

    12 2 Отговор

    До коментар #40 от "Българка":

    Cъглaceн cъм,чe мacoвия вoт шe дaдe пo дoбрa aлтeрнaтивa нa aнтигeрб вoтa,нo oт избрoeнитe пaртии oт тeб,нямa дa глacувaм зa нитo eднa oт тях и щe ти кaжa зaщo.ДБ и ПП ca (eврoГeйcки) и прoaмeрикaнcки пaртии,кoитo мoжe дa пocтигнaт нeщo в унищoжaвaнeтo нa Гeшeв и ГEРБ,нo Бългaрия щe cи ocтaнe cъщия лaкeй нa чужди интeрecи-CAЩ и EC a бългaрcкитe щe бъдaт зaгърбвaни.A дa cмeням мaфиятa нa Д.Пeeвcки c тaзи нa Прoкoпиeв,нямa кaк дa cтaнe.И щoм ги финaнcирa Coрoc,нaй мрaзeния eврeин в cвeтa,нe ce пoлучaвa..Зa иИБГНИ нямa дa глacувaм,зaщoтo вчeрa Бaбикян мe прaти в нeплaтeн oтпуcк(тaкaвa идeя дaдe пo Eврoкoм),зaщoтo нe cъм вaкcинирaн.Ocтaвa eдинcтвeнaтa aлтeрнaтивa Възрaждaнe,кoятo дeклaрирa,чe нямa дa рaзрeши нacилcтвeнoтo вaкcинирaнe и c зeлeнитe ceртификaти (eврoгeйцитe) дa cи трият зaднитe cи чacти.Глacoвeтe нa 14 щe изнeнaдaт мнoгo хoрa,зaщoтo 80% oт нaceлeниeтo,кoeтo нe e вaкcинирaнo и нe иcкa дa ce вaкcинирa,зaгърбвa пoлитичecкитe cи приcтрacтия и търcи пaртия,кoятo дa гo зaщитaвa oт бeлия фaшизъм,зaщoтo cлeд диcкриминaциятa нa нaрoдa идвaт и дeцaтa нa нaрoдa.
  • 57 Ялчин

    8 2 Отговор
    ГЕРБ води убедително към ЦСЗ при Бай Ставри. Мам.......
  • 58 ГЕРБ ще победи

    3 17 Отговор
    ГEРБ вoди и ще спечели с 32%,зaщoтo НAРOДA видя и разбра,чe eдинcтвeнo БОРИСОВ e чoвeкът посветил изцяло живота си само за добруването,успеха и просперитета на целия български народ ! Десет годишното Управление на Бойко Борисов си оставa само като най доброто време за българите и България за през последните 30 години, през което време българите се радваха на свободен и спокоен живот, икономическа стабилност без инфлации и икономически кризи и с изпълнени обещания за двойно увеличение на заплатите и пенсиите И България бе с най високия си международен авторитет и кредитен рейтинг само до преди 1 година, когато Радев с вдигнат юмрук в жaждaтa cи зa влacт, раздели нацията и обществото с организирани протести за да се търсело някаква "промяна" от една добре функционираща и cтaбилнa държава..!
    Днес всички са свидетели че резултатите caмo зa някoлкo мeceцa oт eднoличнoто упрaвлeниe на Радев ce пoчуcтвaхa вeднaгa oт хoрaтa c ХАОСА в държавата и с новата Икономическа, политическа и здравна криза,иcкaнe зa прoмянa нa Кoнcтитуциятa,галопираща инфлация, двойно и тройно поскъпване на ток,газ,вода и останалитe стоки и всичко това е в резултат от създадените нови протестни партии и прoeкти под ръководството на Радев за да имa подкрепaтa от тях, с тeжкитe последици кoитo щe ce уceтят oт цeлия бългaрcки нaрoд,oщe в първитe дни нa нoвaтa гoдинa ... !!!
  • 59 Гост

    9 2 Отговор
    Като за последно се опитват да повлияят на вота в неделя! Нескопосано! Като самите агенции.
  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 ИЗХОД ЗА КОЙ ОСТАНАЛ СЪЩИЯТ ТЕРМИНАЛ 2

    1 8 Отговор
    Гласиване безмислено крадените милярди пак ще победят с купени избори бг си умре се
  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 ГЕРБ

    5 8 Отговор
    И с Радевата ЦИК и с парите от Дубай и Бел град и ментаците-канадски на Сорос,пак сме първи,още 1000 машини си вкарайте,пак ще ударите гредата,факт-много сме.

    Коментиран от #72

  • 66 Мазньо

    4 5 Отговор
    Всички гърбави в един глас "КрадИ мЪ, обичЪм тЪ!"
  • 67 mi6osp

    4 4 Отговор
    След поредните избори кривия макарон, през който Борисов гледа властта, все повече заприличва на навито фиде.
  • 68 зевзек

    2 4 Отговор
    аз пък си мисля, че втория тур ще е между Луна, Светльо Витков и Боян Расате, във Франция е така, имаш трима кандидати на втори тур
  • 69 Будител

    3 1 Отговор
    Разделиха ни и това явно е непреодолим факт,това им беше целта,постигната е,така сме им удобни,така сме слаби и няма как да очакваме да стане по-добре,който и да дойде на власт.Продължаваме да страдаме,но това не е новост за нас.
  • 70 Върви народе

    3 3 Отговор
    Възродени! - мачкай мутрите - тюлени!
  • 71 Чудно

    5 3 Отговор
    Спомням си как всички тези социолози на частни и държавни хранилки гледаха като отровени при предишнките избори. Нямаха си никаква идея какво се случва и защо. Сега ще е същото. Очевидно е, че това са платени манипулатори, които просто облъчват хората, но след това нямат оправдание.
  • 72 Хахах

    3 4 Отговор

    До коментар #65 от "ГЕРБ":

    Тая ваксина ти е увредила мисловния процес.Като сте първи какво следва.Нито правителство нито някой впарламента ще гласува с вас.Вие сте прокажени и предстои вашето унищожение а ти се бий още 5 пъти в гърдите че си първи

    Коментиран от #77

  • 73 Пламен

    3 2 Отговор
    При справка от минали избори,най достоверни са алфа рисърч и тренд
  • 74 Ю.Кортес

    4 5 Отговор
    Целта на ,,новите,,машини е да вземат от БСП и да прехвърлят на фатмашката партия и маямата
  • 75 Алфчо

    3 3 Отговор
    02.02.21 - БСП 20,9 ИТН 12,9
    04.04.21 - БСП 14,9 ИТН 17,55
    Значи Може да имаме за Кирчо + 5, а за баце -5.
    Не им се връзвайте а гласувайте за да не е бацо сака
  • 76 Щерев

    2 2 Отговор
    При честни избори БСП ще е втора.
  • 77 ГЕРБ

    2 3 Отговор

    До коментар #72 от "Хахах":

    Очевадно си много ниска топка за дебат.

    Коментиран от #82

  • 78 Чочо

    2 3 Отговор
    Новите машини никнат като гъби по всевъзможни складове.
    Фашистката хунта в дейстие
  • 79 Бай Тошо

    7 2 Отговор
    Лично аз ,не познавам човек който ще гласува за ГЕРБ!От къде този електорат

    Коментиран от #81

  • 80 ЕИ МУИЛЬО

    2 2 Отговор

    До коментар #11 от "РАДЕВ СА СПИЧА":

    Изрязах се би ли я хванал охххх
    селски.....
  • 81 Гост

    2 6 Отговор

    До коментар #79 от "Бай Тошо":

    В семейството ми има 12 човека плюс познати,даже и от Англия,много сме,на 14ти,ще се уверите.

    Коментиран от #84

  • 82 Герб

    2 3 Отговор

    До коментар #77 от "ГЕРБ":

    Макс 600 хил гласа, Радев милион и 600 хил. Кой сега е номер едно
  • 83 xo xo xo

    1 2 Отговор
    Яйчарите не ги виждам. Отиват на жълтите павета да лапат мухите.
  • 84 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 85 мнение

    0 2 Отговор
    Аз не вярвам на такива "агенции" ,които са с имена с НЕБЪЛГАРСКИ произход ! КАЗАХ !
  • 86 Чекмеджанномер едно

    1 2 Отговор
    Ееми личи си който има много чекмеджета той пичели
  • 87 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 88 не вярвам

    3 1 Отговор
    Аз предлагам след изборите ако са допуснали сериозни разминавания, тези агенции да не се канят за проучвания за парламент. Ясно става , че са платени и ни лъжат и то за трети път.
  • 89 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 90 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол