Last news in Fakti

14 Ноември, 2021 11:34 2 171 30

За София и страната: Ето къде има проблеми с машините и се минава към хартиен вот

  • софия-
  • страната-
  • проблеми-
  • машини-
  • хартиен -
  • вот

Последните сигнали са от Кърджали, Ямбол и София-област, където също е имало технически проблеми с машините

За София и страната: Ето къде има проблеми с машините и се минава към хартиен вот  - 1
Снимка: БГНЕС

В няколко секции в Стара Загора, Русе, Велико Търново, Ловеч, Видин има технически проблеми с машините, съобщават от БНТ. Централната избирателна комисия реши там да се премине към хартиен вот. Подобен проблем има и в една секция в Благоевград и там се проверява какъв е казусът.

3 от машините във Варна са били настроени за старт на изборния ден вместо в 7 в 8. А в Ямбол е имало машина с начало на изборния ден 13-и вместо 14 ноември. От ЦИК са установили контакт с 742 секции, с 8 не са успели. В чужбина има неявили се членове на комисии. В секция Берлин 3 не са се явили двама членове, единият е заразен с COVID. Но са заменени с резерви. И две секции в Бургас минават на хартия.

Последните сигнали са от Кърджали, Ямбол и София-област, където също е имало технически проблеми с машините. В Кърджали е подаден сигнал за машина, която работи на батерии и дава грешка. От ЦИК уточниха, относно 100 процентното броене на разписките, че освен разписките ще се броят и гласовете за партиите и коалициите, без преференциите.

Провал на машинния вот в една от секциите в Горна Оряховица. Тази сутрин в 36-а секция в града машината не е проработила, а техниците не са успели да отстранят проблема. От РИК Велико Търново веднага са сезирали ЦИК и преди минути беше взето решение в тази секция да се премине към гласуване с хартиена бюлетина.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 В гербавите

    26 5 Отговор
    владения "проблеми" с машините........ Както и в предишните избори !
  • 2 🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️

    12 18 Отговор
    Най много проблеми се очертават там където зеленият сертификат губи гласове и му се очертава приземяване на изборите и отлитане от президентството.

    Коментиран от #30

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️

    16 9 Отговор

    До коментар #3 от "Иван Грозни":

    Да ама в Турция зелен сертификат НЯМА!
  • 5 Перо

    30 5 Отговор
    Развалят машините в мутренско-турските секции за да се гласува с бюлетини и да се направят старите шашми! Нужно е присъствието в секциите и при броенето да се усили с външни наблюдатели!
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Илия /пророк/

    8 7 Отговор
    На кого му пука ? Нови избори ще има пролетта на 2022 г.
  • 8 Уловка има

    9 11 Отговор
    Гледайте внимателно за кой гласувате, защото има уловки, партията на Слави е написана като ,,ПП Има такъв народ,, и много хора днес объркаха ПП на Слави с ,,Продължаваме промяната,, ......хората искат да гласуват за Кирил и Асен, а получават Слави, жалка работа

    Коментиран от #12, #13, #18

  • 9 Госあ

    9 6 Отговор
    миндилите дадоха над 120 млн за машини в най голямата криза, за да се гласува с хартиени бюлетини. Е тва е промяната хахаха
  • 10 ИСТИНАТА

    10 11 Отговор
    ЛИКУВАЙТЕ приятели! Според екзит пола на 2 агенции истинския генерал е с 52% в момента! Ще остане в най новата история като единствения избран на 1 тур. Единствено ако не се стигне до 50% избирателна активност ще има втори. Така че излезте и гласувайте без значение за кой! В момента пиша от щаба на победителя и вече сме отворили бутилките с шампанско! Победа

    Коментиран от #16, #19

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 незнайко

    15 1 Отговор

    До коментар #8 от "Уловка има":

    Който не може да чете и пише как ще гласува с машината ??? Каквото му кажат да натисне това ще е !!! Така правят в секциите където са с турско население !!!
  • 13 Бойко Путин

    3 2 Отговор

    До коментар #8 от "Уловка има":

    Аз 3 4 ПП та видях..номерата на путин ги въртят с пълна сила и тука
  • 14 mi6osp

    3 2 Отговор
    Към 11 ч. не работят 32 машини от 12 000+, или под 0.27%.
  • 15 Иван Грозни

    4 0 Отговор
    Голям непукизъм е обхванал някои хора. До пролетта на 2022 г. има достатъчно време и до тогава може да остане само една партия на хоризонта. Нейните членове ходят по засукани пантофки и с червени саксии на главите.
  • 16 🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️

    7 5 Отговор

    До коментар #10 от "ИСТИНАТА":

    Да не ви приседне шампанското само :)
  • 17 ЧАПАЕВ

    11 6 Отговор
    МНОГО МАШИНИ СЕ РАЗВАЛИХА БЕ? ПРАВ Е БИЛ РАДЕВ ДА ВНЕСЕ 600 ЗА РЕЗЕРВА. СЕГА ПИПАНИТЕ СЕ РАЗВАЛЯТ , ЗА ДА НЕ ГИ ХВАНАТ!
  • 18 Реалист

    9 7 Отговор

    До коментар #8 от "Уловка има":

    А бе кой ще ти гласува за Чалгаря или Харвардските измамници?! Само платени профани...все тая е за кого от двамата, отива за червената мафия на Фатмака!
  • 19 🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️

    3 2 Отговор

    До коментар #10 от "ИСТИНАТА":

    Да не ви приседне шампанското?! Сега излизат следобяд ромите от цяла България и ще обърнат вота за нашия кандидат метросексуала. Аз съм също с такава насоченост и пуснах за него!

    Коментиран от #21

  • 20 ima takav narod

    9 0 Отговор
    точно там дето има проблем с машините е купен вот
  • 21 🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️

    3 0 Отговор

    До коментар #19 от "🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️":

    Аз също, радевице....аз също.....
    Няма ли пак да ме питаш защо сам си отговарям троле :)
    Знам ти репертоара....
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Сатана

    6 1 Отговор
    Правете буркани със зимнина,че иде гладна и люта зима.Парите са опоскани а милостиня от Европа няма да има докато не се ваксинират всички.

    Коментиран от #24

  • 24 🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️

    6 0 Отговор

    До коментар #23 от "Сатана":

    За съжаление преживях една такава 96-97 година......втора няма да допусна!
  • 25 нещо

    6 2 Отговор
    пак се готвят за фалшификации ...на предните избори в моята секция имаше машина а сега трябваше да гласувам с бюлетина !! явно видяха , че в чужбина гласуват СРЕЩУ статуквото и решиха да им поорежат гласовете
  • 26 Хлъц..

    5 2 Отговор
    Докато една част си седи в къщи,и гледа единствено на екрана гласуването,а останалите се цепят по нашенски модел на крилца и перца, та андрешковитв внуци,да не се чудят утре,че реално комшията определи кой да е Президент на Българите.Същото ще се случи и в Парламента. Ще го усетим утре!

    Коментиран от #27

  • 27 gost

    4 1 Отговор

    До коментар #26 от "Хлъц..":

    Нашият народ е казал- Доверие се гради цял живот, а се срутва за 1 миг. Не вярвам на никой политик и животът на семейството ми е устроен така, че да се влияе във възможно най- минимална степен от политиката и политиците. Останалите му мислете- тези, които чакате наивно политиците да оправят живота ви, вместо сами да го везете в ръце....
  • 28 За овце

    2 1 Отговор
    Проблемите с "машините" идват от предмашинните и околомашинни "устройства". Гласувах за 3 мин. от които само 30сеунди ми отне "работа" с машината. За сметка на това, голЕмо ровене падна в списъците, между мъртвите души. А колко търпение ми трябваше да изчакам "избирателите" преди мен, не е истина. Уж грамотни хора гледат като телета и се помотват.
  • 29 Чудно

    4 1 Отговор
    Защо ли точно при неграмотните "блгари"
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол