Last news in Fakti

16 Ноември, 2021 14:41 5 033 27

Отнемат имущество за 1,6 млн. лв. на Златко Баретата

  • златко баретата-
  • имущество-
  • кпконпи

Съдебното решение не е окончателно

Имущество за 1 640 245,10 лв. е отнето на Златомир Иванов-Златко Баретата, съпругата му и свързани с тях фирми след решение на Софийския градски съд, съобщиха от Антикорупционната комисия.

Проверката на КПКОНПИ е започнала след повдигнато обвинение срещу Иванов за участие в организирана престъпна група за наркотици. А СГС е приел доказателствата на комисията "Цацаров" и експертните оценки, че за проверявания период е налице значително несъответствие между придобито имущество и приходи.

Имуществото е придобивано пряко от него или съпругата му чрез контролирани дружества, дялове във фирми и вземания по банкови сметки. Съдът отхвърля възраженията на Иванов за отнемането на част от сумите по банкови сметки.

"Действително тези парични суми не могат да се отнемат, тъй като вече не са налични, но няма пречка и е законосъобразно да се присъди тяхната равностойност, при условие, че по делото е установен факта, че тези вноски са без установен легален произход и са свързани като генериране с престъпната дейности", посочва съдебния състав в мотивите си, цитирани от КПКОНПИ.

Въпреки извършените цесии на заеми между фирми, контролирани от Иванов и съпругата му, съдебно-икономическата експертиза категорично доказва несъответствието в доходите. Със съдебното решение се отнемат дружествени дялове, суми от банкови сметки и паричната равностойност на два леки автомобила.


Решението може да бъде обжалвано.

С влязло в сила решение на Окръжен съд – Пловдив се отнема сумата от 1 570 620,32 лв. от Спас Спасов и свързани с него лица, с което е уважен изцяло искът на КПКОНПИ. Проверката срещу него е започнала след уведомление от прокуратурата за привличането му в качеството му на обвиняем за неплащане на данъчни задължения (ДДС и корпоративен данък) в особено големи размери, както и за съставяне и използване на документи с невярно съдържание. В полза на държавата са отнети парични средства по банкови сметки. Издаден е изпълнителен лист, съобщават от КПКОНПИ.

С решение на Окръжен съд – Хасково от Мехмедали Демир и съпругата му се отнема имущество на обща стойност 103 154, 32 лв. В него е включена стойността на апартамент, гараж и магазин в Хасково, сума от отчужден автомобил „БМВ Х5“ и парични суми по банкови влогове. Проверката на КПКОНПИ, с която е установено значително несъответствие в доходите, е започнала след привличането на Демир като обвиняем от прокуратурата за подкуп на длъжностно лице (полицай от „Охранителна полиция“). Не са признати аргументите на Демир, че през проверявания период е работил като бръснар във Великобритания и е получавал суми (бакшиши) в размер, който да оправдае несъответствието в доходите.

Съдебното решение не е окончателно.

От Илия Димитров и свързани с него лица се отнема имущество за 19 050 лв., което е равностойността на три продадени автомобила - мерцедес, БМВ и фолксваген. Димитров е обвинен за участие във въоръжена организирана престъпна група. Проверката на КПКОНПИ е установила значително несъответствие в доходите му и е внесла иск в съда за отнемане на незаконно придобитото имущество в полза на държавата.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Доцент

    36 2 Отговор
    Ало, Цацаров!

    До сега къде гледаше, тези неща от днес ли са?

    Относно г-н Пеевски, кога ще проверите?

    Коментиран от #5

  • 2 ТикТак

    21 2 Отговор
    Тики така бацо си замина
  • 3 вижда се

    35 3 Отговор
    Като герб падна ,КПКНОПИ май запо4на да работи ,защото и те ще са разследвани до дупка .Да му мисли крадливата цаца!!
  • 4 Лост

    18 1 Отговор
    Отнемат засега.
  • 5 Щото

    18 2 Отговор

    До коментар #1 от "Доцент":

    Новите са му вдигнали мерника. Ти си го избра. Няма го вече
  • 6 Жоро

    22 3 Отговор
    Ремонт на 10 болници. Още 1000 мутри да бъдат изчагъртани и ще си оправим държавата.
  • 7 Бат Тонка

    15 0 Отговор
    Пари за семки са такива пари за тези хора.
  • 8 Иванчо l-ви

    8 3 Отговор
    Дреме му на Златко...
  • 9 САТЪРА НА ХАНА

    6 2 Отговор
    ТОЯ БЕДНЯК БЕ ,
    ...... СИГУРНО НА АХМЕД РАПОН СЪДА ЩЕ ИМ КОНФИСКУВА ПО ЕДНО ОДЕАЛО :)))
  • 10 Само да попитам

    4 7 Отговор
    А от Рошков,кога?
  • 11 САТЪРА НА ХРАНА

    15 1 Отговор
    ПРИ ОКРАДЕНИ МИЛИАРДИ ДОЛАРИ
    ........
    ТЕ СЪБИРАТ ПО 1 МИЛИОН ДОЛАРА :)))
  • 12 Дядо

    13 1 Отговор
    Отнето - ама на хартия на първа инстанция. Никой не дава отчет колко е ефективна тази комисия - колко средства са влезнали в хазната и това за сметка на какви разходи по бюджета на тази Комисия - КПКОНПИ
  • 13 Иван Грозни

    12 2 Отговор
    Цацата се забърза. Пари му под краката като на циркаджийска мечка. Няма как да си оправдаеш голямата заплата прасчо.

    Коментиран от #20

  • 14 А така

    8 5 Отговор
    Какво стана сега че не ни стана ясно?Майче могло да се работи.От колко години се спотайвате?Каскета трябва да се махне и ще се задействат всички неща.Успех на тези които трябва да променят всичко.
  • 15 трева си луд че да държиш пари в банка

    4 3 Отговор
    пари не се държат в банка никога без значение сумата им защото виждате какво става също и не купуваш имоти щото виждате какво става без значение какво и колко имате...живееш скромно без в регистрите да има данни че имаш нещо
  • 16 Абе

    5 3 Отговор
    Ако е в полза на народа е добре,но що си мисля,че ще вземат от едни и ще си разделят взетото на други.
  • 17 Шапкар

    9 2 Отговор
    А, един милион и нещо - нищо работа за Златя, баретата , баретата къде е там са кинтите, при него баретата при други в каскета има и такива с чекмеджета изобщо артисти , артисти от балшой театър. А НИЕ ИМАМЕ свобода на словото ами айде плямпайте си колкото искате е и кво от туй - празна мара тъпан била!
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 игрички

    5 1 Отговор
    Не се радвайте на това. Прах в очите е. За да не се подхванат най- големите- бившите управляващи и техните фирми, започнаха акции срещу лихвари и трафиканти.
    Манипулират ви и отклоняват вниманието встрани.

    Коментиран от #23

  • 20 Абе кво става тук

    5 0 Отговор

    До коментар #13 от "Иван Грозни":

    Тая пародия цаЦАТА се раздвижи!! Ще я ловят скоро май тая цаца?? Че и тлъста станала !!!!🤫🤫🤫🤫🤭🤭🤭🤭
  • 21 БСП на Бунището

    1 10 Отговор
    А 19 имота и 700 000 в акции на Бойко Рашков - кога....??? Кога бе....
  • 22 Милиция

    2 0 Отговор
    Милиционер, другар на Боко.
  • 23 mdaaaaaaa

    3 0 Отговор

    До коментар #19 от "игрички":

    Абе нз ама при греб слагаха чадър дори на тая сган! Гарван гарваново око не вади! Та трябва да се тръгне от някъде! Стъпало по стъпало и нагоре, че бързата работа срам за майстора, два пъти мери един път режи, бързата кучка слепи ги ражда! Как стана в Румъния?!? От къде тръгнаха и след това и крадливи политици опандизиха! До такава степен сме свикнали на беззаконие, чадъри и корупция, че не ввярваме, че може да бъде и по правилния начин. Греб, бсп...дпс, сдс...и техните патерици цял живот лъгаха и крадоха. Честит ни и 50 милиарда+ дълг. С тия пари греб управляваха и си мислехте, че всичко е ок.Прах в очите за народа
  • 24 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    0 0 Отговор
    Как беше мееесирки...Дяволът дава,дс си прибира даденотО..Браво факти и следите и вируси вкарвате.Ще трябва да го прочистваме!Браво факти,мислите си ,че само вие го владеете!Плачете за АРМАГАН....
  • 25 Продължаваме подмяната

    0 1 Отговор
    Да , а Новите политици искат да закрият всички институции които разбиват игрите на престъпниците, после ще ми говорят че искат промяна😂
  • 26 mdaaaaaaaaaaa

    1 0 Отговор
    Тоз като го видя все едно гледам бойо кюлчето
  • 27 Моряка

    0 0 Отговор
    Цацаров усети,че ще подгонят корумпираните като него и почна да хвърля прах в очите,гори дребните бушони.Няма утърване,бе нерез,освен ако не избягаш в Дубай,там свинско не ядат.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове