Last news in Fakti

16 Ноември, 2021 15:43 2 263 41

Миков: БСП е обезличена идейно

  • михаил миков-
  • бсп-
  • обезличена-
  • идейно

Може да се смени персонажът Бойко Борисов, но няма да доведе до промяна в политиката, която засяга мнозинството от българските граждани, 90% от които са работещи хора, защото само 10% са работодатели и самонаети", казва бившият председател на Народното събрание 

Миков: БСП е обезличена идейно - 1
Снимка: БГНЕС

"Не само Корнелия Нинова, но и цялото ръководство на БСП, което докара нещата дотук, трябва да поемат отговорността за резултатите на партията от изборите и да се оттеглят". Това заяви по-рано днес пред БНР Михаил Миков, бивш председател на БСП. Той посочи, че години наред е имало предупреждения от органи и хора в БСП, че партията върви в грешна посока, но те не са били чути:

"Бодрячески се твърдеше, че това е верният път - верният път е засилване на авторитаризма в БСП, верният път е разчистване на враговете с партиен билет, верният път е губене на идейния облик и политическа всеядност на БСП. В крайна сметка - ето го резултатът, който иначе вярно дава представа за състоянието на БСП".

По думите на Миков в БСП има разделение между хората, което трудно ще се преодолее и трудно "ще се събере":

"БСП е достатъчно обезличена идейно. Това го показва и днешното ѝ поведение - преди да е издигнала ясните политически позиции, очертаващи облика ѝ на лява партия, тя е склонна да влезе на всяка цена в преговори за управление".
Михаил Миков определи "Продължаваме промяната" като добре режисиран десен политически проект, който няма да даде промяна:

"Може да се смени персонажът Бойко Борисов, но няма да доведе до промяна в политиката, която засяга мнозинството от българските граждани, 90% от които са работещи хора, защото само 10% са работодатели и самонаети".

Бившият лидер на БСП подчерта, че никога не е говорил и работил в подкрепа на ПП, за което е бил обвиняван като част от т.нар. вътрешна опозиция в БСП.

По думите му избирателите на никоя партия не са нейни крепостни и обвинението на лидерката на БСП към избирателите, които са гласували за ПП, а не за БСП, са "поредното неубедително оправдание за състоянието на нещата":

"Когато не можеш да убедиш избирателите в автентичността на това, което говориш, естествено е да потърсят друг. ... 60% от българските граждани не са гласували, което означава, че те не виждат алтернативата на над 10-годишното управление на Бойко Борисов".


Бел.ред.
Първите по смъртност в света са последни по избирателна активност.
Ние, българите.
Наистина ли не ни пука как ще продължим напред?!
Ще оставим ли твърдите партийни ядра на статуквото и гласовете от съседна страна да решат и тези избори?!
Да излезем в неделя и да гласуваме масово!


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 САТЪРА НА ХАНА

    53 6 Отговор
    ПОНЕ НИНОВА НЕ БЕШЕ АЛКОХОЛИЧКА КАТО ТЕБ
    ИЛИ ЛГБТ КАТО СТАНИШЕВ, ГЕРГОВ , ВАГЕНИН И КИРО ДОБРЕВ

    Коментиран от #26, #28

  • 2 КОТарАК

    24 4 Отговор
    БСП винаги излъчва много силни кадри , които обаче се оттеглят със свои проекти и дърпат парчета от нея. същото ще направи и Нинова , ако и приемат оставката
  • 3 Последния Софиянец

    36 4 Отговор
    Тиквата активира шпионите си в БСП за да провали правителството на Кирил Петков.
  • 4 Тц не позна

    11 31 Отговор
    БСП се обезличи идейно много отдавна и стъпка по стъпка. Днес тя е дясна, фашизоидна, хомофобска, антиевропейска партия слугуваща на едрия капитал и със затихващи функции. И причините дза това дори не ме интересуват. Честно!
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 БХОРТЕИ

    20 1 Отговор
    Дърт пе..р.нгел.
  • 7 Дани

    44 6 Отговор
    Наздраве бай Михо.
    Нинова е класи над тебеподобните. а и НЕ съм бесепар.
  • 8 3.14К

    38 7 Отговор
    Сега.ще изпълзят плужеците на толупа Миков, Станишев, Йончева, Кутев, Добрев и подобни. Ще им се дава трибуна във всички налични медии да плюят на воля, баз да им се задават въпроси. Но задачата е изпълнена: Нинова е свалена и пловдивския свинар и пернишкия предател победиха. Толупа ще е доволен!
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 мда

    31 4 Отговор
    А този е скрит привърженик на БОКО. пияница какво друго да кажем.
  • 11 Ех Миков...!

    26 4 Отговор
    Видяхме те и тебе що за стока си...!По-зле си и от Нинова дори...
  • 12 Българин

    9 20 Отговор
    Нинова трябваше да бъде изгонена още преди поне ТРИ години, когато и за глупавите стана ясно, че работи ЗА Борисов! Хак им е сега на комунягите, че ги заби в девета глуха!
  • 13 Бамбука

    21 2 Отговор
    Миков, среща при Гергов за торбичката за "смелото" ти изказване !
  • 14 Подобре

    22 3 Отговор
    То не може Лява парти с милионери и токопроизводители..
    Не може безумна инфлация и помощи само за етносите.
    Не може Мутрата да спира ЮП и Белене, новите Кирчо Ментата и Асенчо Офшорката да закриват ТЕЦ2 до 2026 и да харизват Козлодуй на Уестинг и Корнелия да ми говори за диалог, на протести трябваше да бъдат изкарани всички леви хора срещу амбициозните Соросоидчета продаващи България на ишлеме.
    Къкъв диалог с Истанбулски и Македонски майцепродавци.
    Голяма част от богаташите в БСП го играеха комбина с ГЕРБ, бизнес интереси.
    Затова по-добре да идват нови леви партии, необременени от кражби и корупция, която да е истинска опозиция Кражбите и Корупцията, и новите Соросоиди.
    Разпадът в тази партия, започна при Първанов.
  • 15 proi4o

    10 1 Отговор
    наздраве.
  • 16 Тоя па... тоя пааа....

    10 7 Отговор
    Абе ма не виждате ли, че точно Радев им го заби на БСП.
  • 17 Centyrion

    18 2 Отговор
    То е от тебе ве Винарка,от твоите ортаци,Янков,Мерджанов, Пирински,от 30 годишното ви парализиране по бордове,и дружества!Хайде Назраве !!!
  • 18 SH BG

    14 2 Отговор
    Активираха и Пико... :::)))

    Всичкото продажник хвърлено срещу БСП и Нинова...!!!

    Хероин Мусака не спи...!!!

    Дааа...!!!
  • 19 кой ще ми каже

    8 1 Отговор
    Интересно, защо левицата не казва и дума за кандидата Николай Малинов?
    Традиционно БСП е с русофилски нагласи!
    Подкрепят Радев, който пък явно подкрепя ПП-то?
    И в края на краищата, чий кон е Радев- на бай Дън или на Путин?
    Президента на САЩ поздравява персонално Радев и Петков в реч за трите морета,външният министър на Радев критикува анексирането на Крим, Радев говори за синергия със САЩ и т.н.
    И БСП-то яко подкрепя Радев?
    Кво става не мога да разбера?
    БСП-то вече проамериканска ли е?

    Коментиран от #27

  • 20 БСП ИЗЧЕГЪРТВАНЕ

    4 2 Отговор
    Почва да от парламента.....направо с фадромата
  • 21 Миков,

    3 3 Отговор
    БСП е обезличена идейно,а и числено!
    На предните избори бяхте достигнали до 365 000 избиратели,а сега имате едвам 266 000!

    Е това е падение!
  • 22 НЯКОЙ

    12 3 Отговор
    Миков, време е за пенсия! Хайде пуснете вече младите с идеи! Вашите ги видяхме - да останат в миналото, иначе само подлагате крак на новото! Няма да Ви търпят дълго, идете си доброволно!
  • 23 Другари

    4 2 Отговор
    , това, което ще кажа днес на онези, които се радваха, че Радев чегърта ГЕРБ е - сега чегъртат Вас! Акъл и мен.ис като не дойде навреме ... пиши ги ...
  • 24 Сесесере

    4 4 Отговор
    БСП УМИРА ЖАЛКООО
  • 25 Михов има какво да даде

    3 8 Отговор
    Добре е за тази партия да се върне в ръководството.
  • 26 Наблюдател

    10 0 Отговор

    До коментар #1 от "САТЪРА НА ХАНА":

    Абе Михов, кой ви обезличи бандата, пардон партията, някой от политическите ви опоненти ли бе Михов. Станахте милионери и милиардери докато се правите на партия на работниците, наемния труд и бедните и искате някой да Ви вЕрва? Интересите на вълка и овцата колко са еднакви и даже вълка да е в овча кожа, кога ще започне да пасе? Така е и с вас, да не би десните да премахнаха необлагаемия минимум и да въведоха плосък данък и таван на осигуровките, които облагодетелстват богатите? Всички вие никога не сте знаели определението и основните характеристики на социализма, социалисти били. А сега - сбогом Мишо!
  • 27 Анонимен

    2 1 Отговор

    До коментар #19 от "кой ще ми каже":

    САЩ е като черна дупка. Поглъща всичко. Хвана и президента. Натресоха му Кирчо, като го споменава публично за да няма неразбрали. Кирчо се издъни, но президента беше беше разбрал и не поспя да отстрани Кирчо незабавно след като гражданството му стана публично известно. Гешев също беше чул посланието на САЩ. Кирчо пък каза, че това е неговия президент. БСП нямаше как по време на кампанията да се отрече от президента. И така потърпевша стана БСП и респективно Нинова.Така янките с един Кирчо унижаха президента, на път са да унищожат БСП, чийто електорат малко или много е русофилски. Жалко за нас. Отличен за Херо.!

    Коментиран от #36

  • 28 ddddd

    0 2 Отговор

    До коментар #1 от "САТЪРА НА ХАНА":

    Такъв си беше като гжа измама зелен чорап и така
  • 29 Миков, много "вожд"!! И ти си един от

    5 0 Отговор
    Вождовете в БСП, отварахте Устите, колкото да не заспите!! Малкото избиратели са по Няколко Причини::Борисов и Слугинажа му създаваха Хаус!! Белата мафия и Борисов нагнетяваха обстановката точно с тази цел, да отидат по малко хора да гласуват! Стачки, Бунтове, гражданско неподчинение, заспалите Профсъюзи изкараха, Крадците от Автомагистрали, създадоха от ГЕРБ Хаус! За да отидат по малко хора да гласуват! Вашите възрастни симпатизанти си останаха по домовете, както и болшинството възрастни хора!! Само ДПС си изкара и пенсионерите под строй!! Рашков Озапти част от Ромите в Гетата, но ДПС изкара Ромите в Селата да гласуват за тях Платиха си!! Миков, много сте Вождовете в БСП, няма да има парче за всички!!
  • 30 стария КУРТИ

    3 0 Отговор
    ЛИПСВА МИ ГАЛЕВИЦА ! ША СА РАЗПЛАЧА !
  • 31 питащ

    6 2 Отговор
    Млъкни бе некадърник, ти провали БСП на времето. Алкохолик и безлично същество. Скрий се и не се показвай да коментираш една партия която има нужди от млади кадри които да поемат ръководствто и и да приемат правилните решения свързани с актуалната обстановка, а не да претендират че те са над всички.

    Коментиран от #40

  • 32 Генералско то Крило в БСП, ако Участва

    5 0 Отговор
    В Завера та срещу Нинова, значи има Мушенгия с Борисов!!! Генерала е Близък с" Бащиците" на Бойко от "Приятелския Пенсионерски кръг на бившите полковници и генерали" ,!! Времето ще покаже!!!
  • 33 80014

    4 1 Отговор
    Наздраве!
  • 34 Скрий се Миков

    3 1 Отговор
    Ало Мишков и ти си от далаверата на грбеджийските играчи! Нима не смяташ, че не повним как се облажи с една сделка за принтери, когато беше министър на МВР.
  • 35 Ех Курнелия

    3 2 Отговор
    Курнелия, ти си мечтата на опозицията на БСП, такъв им го набиваш от години, че накрая ще ги заличиш от политическата карта. което не е толкова страшно, по-страшното е че лица като теб узурпират властта, крадат чужди каузи и се маскират в зависимост от къде духа вятъра, само ти да си на хранилката, Курнелия, Курнелия...
  • 36 Реджеп

    1 1 Отговор

    До коментар #27 от "Анонимен":

    По-добре се надявай да не отнесеш един анадолски, че тогава ще завиеш истински.
  • 37 Петър

    2 0 Отговор
    Когато ти и всички останали от масонската ложа си подадете оставките ,тогава идеята ще се върне
  • 38 КРАТКО

    0 0 Отговор
    СОЦИАЛНИ ДЕЙНОСТИ МОЖЕ ДА ПРОВЕЖДА САМО БОГАТАТА ДЪРЖАВА, А БОГАТА ДЪРЖАВА СЕ ПРАВИ ОТ БОГАТИ ГРАЖДАНИ, А НЕ ОТ ТЕЗИ РАЗЧИТАЩИ НА СОЦИАЛНИТЕ МЕРОПРИЯТИЯ. При тоталитарните държави подходът е по-друг. Независимо дали тази държава се титулува социалистическа..., народно-демократична..., народна република... гражданите се обират от властта, като им се дават средства колкото да преживеят и контролирано възпроизвеждат. С окрадените пари тоталитарната държава финансира своята социална политика. За да реализира тази си дейност се разчита на огромен идеологически апарат за овладяване съзнанието на масите, а за по-коравите глави и на огромен репресивен апарат в началните етапи. След пречупването на населението, репресивният апарат се реорганизира. Премахва се системата на трудови лагери, като този акт се завоалира под някаква форма на борба с култа на личността или грижи на партията за ....... Възприемат се по-меки методи за контрол, като се набляга на скритите форми. Ограбването демотивира хората да работят за благото на обществото, а започват да търсят други алтернативи като част-пром , незаконна емиграция , черна борса, корупция и т.н., което води до тотално икономическо изоставане и крах на системата.
  • 39 Шекс

    2 0 Отговор
    Мухльо.
  • 40 Фершел

    3 0 Отговор

    До коментар #31 от "питащ":

    Мише,що не си пиеш ментовката,а??
  • 41 Павел пенев

    2 0 Отговор
    Защо не дадеш някоя нова идея бе мокър?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол