Last news in Fakti

17 Ноември, 2021 15:32 1 851 25

Симеон Дянков: Оптимист съм, че до края на годината ще имаме ново правителство

  • симеон дянков-
  • оптимист-
  • ново правителство-
  • края на годината

Очакват се подводни камъни, България няма култура за големи коалиции, смята бившият министър на финансите

Симеон Дянков: Оптимист съм, че до края на годината ще имаме ново правителство - 1
Снимка: БГНЕС

"Подводни камъни ще има, защото България няма култура на големи коалиции. Преговорите започнаха бързо и с оптимизъм, но и бързо ще влязат в трудности - какво да се направи в енергетиката, например, влизането в еврозоната. Но съм оптимист, че до края на годината ще имаме ново правителство". Това коментира пред БНР Симеон Дянков, бивш министър на финансите.

Според него новото правителство ще има достатъчно време, за да направи смислени политики, защото всички се страхуват от нови избори.

В предаването "12+3" той посочи, че на хората е необходимо ново управление и нови политики, а това е възможност за партиите да преосмислят лидерите си и накъде вървят.

"Не мисля, че на този етап е необходимо Бойко Борисов да подава оставка. Обаче някои от хората, които около него дълго време управляваха като министри в тежки министерства - инфраструктура, екология, здравеопазване, социална политика, там се вижда, че България изостава и трябват нови хора, ново мислене. Поуката от изборите е, че българите искат подновяване и промяна".

Дянков подчерта, че от горчивия си опит е разбрал, че "политиците трябва да се смирени и да водят държавата от гледна точка на успехи в някои основни политики".

И е категоричен, че се закъснява с Бюджет 2022, но това не е фатално, защото в следваща година се влиза, като всеки месец се харчи по 1/12 от последния актуализиран бюджет.

"Трудностите ще дойдат от по-голямата инфлация, затова трябва да се помисли повече, тъй като последните 12-13 години България не е имала такава инфлация. Трябва да се обърне внимание върху политиката по доходите и върху зелената икономика... Задача на бъдещото правителство е и да кажат как може да вдигнат икономическия растеж от 3,5% на 5,5%".


Бел.ред.
Първите по смъртност в света са последни по избирателна активност.
Ние, българите.
Наистина ли не ни пука как ще продължим напред?!
Ще оставим ли твърдите партийни ядра на статуквото и гласовете от съседна страна да решат и тези избори?!
Да излезем в неделя и да гласуваме масово!


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ЪРП

    38 3 Отговор
    ТОЗИ ПЛУЖАК БЕЗГРЪБНАЧЕН ЩОМ ИЗПЪЛЗЯ ОТ ДУПКАТА.......РАБОТАТА НЕ Е НА ДОБРЕ!!!!!!
  • 2 Браво

    31 3 Отговор
    пицаря се обажда
  • 3 тулупов

    35 2 Отговор
    Мони пицата да не се обажда че и него ще го метнат.
    Мони, А ти бездомно куче, колко долара завлече?
  • 4 Абе

    24 2 Отговор
    Къде е бацко, да не събира куфарите и и Неделя вечер да възира
  • 5 Мария

    30 2 Отговор
    Добре де - сега що ни го натрапвате тоя ?
  • 6 Жоро

    15 6 Отговор
    Идват едни пари от Европа, трябва да се присвоят, правителство ще има!
  • 7 Даа

    25 3 Отговор
    Дянков и той , като всички герберастки, открадна каквото можа ( дори целия резерв на здравната каса) и си живее така... Всички бивши и сегашни кадри, крадат докато са на власт и си живеят живота в безнаказаност, осигурена от Гешевци и Цацаровци. Трябва да бъдат сменени за да има възмездие !
    ...
  • 8 Перес

    18 6 Отговор
    Шимон и ти си същата лимонка като ония харвардски глисти.
  • 9 SH BG

    15 2 Отговор
    А леля Сталинка какво каза по въпроса?... :::)))

    Ха, ха, ха... :::)))
  • 10 Пич

    18 4 Отговор
    Егати наглеца... Юда направо... Поне отпадат всички съмнения , че Козяк свалиха Борисов , и докараха соросоидчетата... Щом Дянков се отмята , плюе в кладенеца , от който е пил вода , и седи мирно на Сорос , нищо добро не ни очаква с Кирчо и Кокорчо... И тези няма да вземат нито едно самостоятелно решение... Нито за Македония , нито за бази , нито за фракинг , бизнес , икономика , или каквото там се сетите... А като се усетите , връщане назад няма...
  • 11 БОРУНА ЛОМ

    16 2 Отговор
    А ТИ КОГА ЩЕ ЯДЕШ ПИЦАТА В ЗАТВОРА?
  • 12 Boko

    10 3 Отговор
    разрешил ли съм ти да се обаждаш ...нещо пайче май чакаш да падне , ама не си посял
  • 13 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    11 2 Отговор
    ПОМНИМЕ ДЯНКОВАТА ехидно подигравателна усмивчица ПОКАЗВАЙКИ НИ ПОСТНАТА ПИЦА
  • 14 Иво

    11 1 Отговор
    Тоя пицаджия си мъкнеше любовницата по посолствата, караше да им плащат скъпите ресторанти, а оная си влачеше кучето. И двамата са към метър и петдесет с обувките.
  • 15 Друга тема

    0 7 Отговор
    Човек, който има лидерски качества, значи трябва да бъди издигнат да управлява ! Няма значение кой е баща му !
  • 16 Злобар

    10 3 Отговор
    Дали има по голям подводен камък от тоя . Водата се се отдръпва и де що има камък и утайки започват да се показват.
  • 17 ей пицалoг

    8 2 Отговор
    Десет пъти отварям и затварям да му тегля на тоя мошеник една , ама ще ме изтрият. Кво стаа с американката бе , изгони ли те заради оная с " Мони, цункай Джиджи! " ?
  • 18 2121

    9 1 Отговор
    Този мошеник,като Иван Костов ,до кога ще го интервюирате.Няма, ли читав финансист?От него във финансово изражение,България пострада много.Как,винаги попадаме на боклуци?!И сегашните от ПП,папурковци А. Василев и Кирил Петков,се готвят да ни преметнат.След предателя Б. Борисов,налетяхме на Харвардски мошеници.Преди много време,наблюдателни българи, смели журналисти/вече няма ,такива/разкриха, какво крият тези двамцата зализани ,чистички хубавци.Единият,пък е с канадска съпруга,която продава в София,в сладкарница на центъра,парче торта за 5,40 евро/това прави 10,80 лв/.Кой,ще си го позволи.Писаха фамозни лъжи,че всеки ден,майки с бебешки колички,купували за своите малчугани някакви вегански буламачи .Коя,майка,с малко дете и бебе в количка ,има толкова много пари ,за скъпотиите на канадската съпруга на Кирчо Ментата.Проверете.Та ,за мошеника Дянков.На нас все, лъжци и безродници ни се падат.Но,това е от желанието българинът,да бъде лъган,а че ще плати скъпо и прескъпо за лъжата не мисли.Така беше и на отминалите избори.Избрахме ПП/по,точно избраха ги младото поколение,привлечено от лъскавото по Кирчо и Асенчо,подобно на индианците,когато са им давали стъклени топчета,срещу злато от нашествениците-престъпните ,днешни американци.Мислете!
  • 19 така така

    6 1 Отговор
    Oптимист си, че отиваш в карцера...
  • 20 Аааа,не

    7 1 Отговор
    скрий се крадецо и не се показвай.Наглост и безочие
  • 21 Друга тема

    0 3 Отговор
    България трябва да се освободи чрез висше, след това трябва да стани любовница на Русия и заедно да оправим света !
    Турция се опитва да издигни Китай ! Турция иска Китай да е първа световна сила ! Турция иска да бъди свършено с Русия ! САЩ също искат да бъди свършено с Русия !
  • 22 Тишо

    9 2 Отговор
    Абе боклук нагъл крадлив, я се скрий в отвъдното и си позволявай да плямпаш
  • 23 Ама тоя защо го питат изобщо?

    5 2 Отговор
    Бита Карта. Най-много да стане подсъдим и той.
  • 24 МАФИЯ НА ББ

    1 2 Отговор
    постния ЛИЦЕМЕР С ДВОЙНО ГРАЖДАНСТВО ДА НЕ СЕ ОБАЖДА!!! ТИ СИ ОТ ШАЙКАТА КРАДЛИВА ГЕРБ. ОГРАБИХТЕ СА РАЗБОЙКО МИЛЯРДИ ОТ ЗДРАВНАТА КАСА, ОТ ПАРИТЕ, ВНОСКИТЕ НА ХОРАТА ЗА ЗДРАВЕ!!!!
  • 25 Ще лапаме пици

    1 1 Отговор
    и замерваме с торти и пасти или беше обратното. Нещо такова. Казват, че историята се повтаря като фарс но при нас ще се повтори като трагедия.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол