Last news in Fakti

18 Ноември, 2021 12:56 2 528 28

Антикорупционната комисия влезе в Община Варна

  • антикорупционна комисия-
  • кпконпи-
  • община варна

Сигналът, по който КПКОНПИ работи, касае данни, че обществената поръчка е манипулирана в полза на определен изпълнител и са осъществени корупционни действия от служители на Община Варна

Антикорупционната комисия влезе в Община Варна - 1
Снимка: БГНЕС

Служители на Дирекция „Противодействие на корупцията“ в КПКОНПИ извършват действия на място в Община Варна, след постъпила информация в сигнал относно процедура по сключване и изпълнение на договор за обществена поръчка, както и допълнителен анекс към него, съобщиха от комисията.

Поръчката е от 2021 г., на стойност 85 000 000 лв., отпуснати като безвъзмездна финансова помощ по Оперативна програма „Околна среда“, за закупуване на 60 броя електрически автобуси и 60 бр. зарядни устройства за тях.

Сигналът, по който КПКОНПИ работи, касае данни, че обществената поръчка е манипулирана в полза на определен изпълнител и са осъществени корупционни действия от служители на Община Варна, включително от лица, заемащи висши публични длъжности.

Изземва се документация и се снемат обяснения от длъжностни лица в сградата на общината.

Паралелно с това, служители на дирекция „Противодействие на корупцията“ изискват и документи от Областна администрация Варна, по повод друга проверка, с предмет промяна на статута на имоти – частна държавна собственост и разпореждане с тях, осъществено за периода 2018 г. - 2020 г.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 23 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 РАШКОВ

    46 2 Отговор
    ДА СИ ЖИВ И ЗДРАВ. НАПРЕД И БЕЗ
    ЗАВИСИМОСТИ. ДАНО ДА СИ И В
    СЛЕДВАЩОТО ПРАВИТЕЛСТВО.
    УСПЕХИ.

    Коментиран от #9

  • 2 Кики

    42 1 Отговор
    Не се накрадоха наглите герберасти. Спешно този кмет трябва да бъде отстранен. Години наред всички си затваряха очите за едни и същи нагли крадливи псета. Милиардери станаха с некачествено строителство и ремонти. Цялата администрация трябва да се изволни съди
  • 3 Фин

    31 1 Отговор
    Тази комисия да влезе и в кметство Младост! Най-корумпираното кметство начело с кметчето!

    Коментиран от #16

  • 4 Miro

    30 1 Отговор
    като вкарате Портних в затвора го заредете с кокаин че няма да изката дълко
  • 5 шефа

    30 1 Отговор
    Крайно време беше ,тоя Портних е по голям престъпник и от Тиквата,а има още много герберастки Общини ,тях кога.
  • 6 Портнъйх

    8 0 Отговор
    я пян , .. хлъц

    Коментиран от #13

  • 7 Варненски

    22 1 Отговор
    Зя Портних отдавна се говореше че иска да бяга от ГЕРБ и че прави пазарлъци с други партии за трети мандат.Бойко веднага пусна Цацаров да го дисциплинира.
  • 8 Портнъйх

    13 0 Отговор
    я чстнъй болгаръ, не краду, толка пйю
  • 9 Шишо

    25 1 Отговор

    До коментар #1 от "РАШКОВ":

    Това е акция срущу евентуален бунт на кораба ГЕРБ.Не влиза Рашков а Цацаров.Много кметове искат да бягат ама ги е страх от Гешев.

    Коментиран от #17

  • 10 каква смелост

    22 0 Отговор
    Да влезеш в "светая светих" на мафията, където и най-дребния мушморок се има за НЕДОСЕГАЕМ????

    Не знам да вярвам ли на очите си.
  • 11 Непременно

    26 0 Отговор
    Дайте на Рашков цял мандат!
    Работи му се, кадърен е и изглежда свестен.
  • 12 ВАРНЕНЕЦ

    21 0 Отговор
    КЕЛНЕРЧЕТО ,Е ВРЕМЕ ДА ГО ЩАВЯТ И МЕСТЯТ В ПАНДИЗА ,- МНОГО ЩЕ ГО РАДВАТ
  • 13 по скоро

    10 0 Отговор

    До коментар #6 от "Портнъйх":

    По-ското тъй друсан, товарищ белий нос ....
  • 14 ВАРНА

    19 0 Отговор
    първо направете на портних тест за наркотици - този друса хилядарка дневно2989
  • 15 Е като не слуша

    10 0 Отговор
    Хохо Тея са се оказали. Да гепят по малко, да вземат пример от районните герберски кметове в София, малко от тук и там и достатъчно за тях.
  • 16 Не само там

    7 0 Отговор

    До коментар #3 от "Фин":

    Не само там 25 мир там е играта, като за последно усвояват съобразно изискванията на ЗОП, неудобните служители следящи законноста ги махат а удобните гледай как се назначават
  • 17 ШИШО...

    5 0 Отговор

    До коментар #9 от "Шишо":

    И КАКВО ЩЕ БУНЯТ ГЕПИ?!???.ЩЕ КОПАЯТ ОЩЕ НА ДОЛУ. И НА КРАЯ КЪТ НЕ МОГАТ СЕГАШНИТЕ УПРАВЛЯВАЩИ И СЛЕДВАЩИТЕ
    ЩЕ ГИ ИЗГОНИ НАРОДА. ДА ВЕЧЕ НА МНОГО ИМ ПИСНА,,,, НО ИМА ОЩЕ МНОГО БУДНИ БЪЛГАРИ И ТУК И В ЧУЖБИНА. А СТИГНЕ ЛИ СЕ ДО ТАМ
    ЯКО ЩЕ ГО ДУХАТ ГЕПАДЖИИТЕ. ПО ДОБРЕ СЪС ДОБРО.
  • 18 БАЙ Х@Й‼

    7 0 Отговор
    150 000 000лв за 2 500метра ‼️
  • 19 костов

    5 0 Отговор
    тази комисия требва скоро да влезе и във община ТЪРГОВИЩЕ

    Коментиран от #28

  • 20 Гриша Филипов

    5 0 Отговор
    Не ги разбирам някои високопоставени политици.Виждаш, че модела ще се смени до година две и правиш най-големите кражби точно тогава.Не си дават сметка, че в следващите 10 год ще си скапят живота заради няколко милиона.При условия, че и преди това са били диви милионери.

    Коментиран от #22

  • 21 Грешка

    10 1 Отговор
    Проверете и главният архитект. Той има голям грах за презастрояването и малоумното строителство във Варна. Не вярвам да е било бедава.
  • 22 ддеде

    4 2 Отговор

    До коментар #20 от "Гриша Филипов":

    Ще се опитат да ти го скапят, но дали ще успеят? Виж чисто исторически , някй политик да е осъден за кражба? Няма такъв случай
  • 23 Хари

    6 0 Отговор
    Където и да пипнат няма да сбърка,тук феодалите на ГЕРБ работят здраво
  • 24 Владимир

    5 0 Отговор
    Отдавна това трябваше да се случи...
  • 25 Гърбав фен

    3 0 Отговор
    Едни гаражи държавни се грабеха като топъл хляб в областна управа,ще ги проверят ли за кви смешни пари се раздадоха.
  • 26 Одесос

    1 0 Отговор
    Там трябва да се почне още от връчването на отчуждени имоти през1991 г които по късно пак бяха отчуждавани при строителството на булевардите.А Борисов и Портних да видят че за тях от 300 000 са гласували 18 000 толкова и за победителите от ПП а за Костя 2000 по малко от предните.Въпреки че ГЕРБ е създаден с мандат от Варна ( Душана Здравкова) от 2013 печели винаги на косъм от 1,5 2 % така, че кмета да не се хвали толкова им е електората.За това да благодарят на варненските министри и депутати които до бунта от 2012 г за цените на тока 5 стотинки не бяха дали въпреки че баце и Киро Йорданов са родени на един ден и си ходеха по рожденните дни.Тези направиха промишлен град да стане ГЕТО презастроен и некрасив.
  • 27 big

    0 0 Отговор
    Много добре, че са влезли, но дали ще търсят свидетели за корупцията им?
  • 28 Разлика

    0 2 Отговор

    До коментар #19 от "костов":

    То Търговище е собственост на ДПС, а не на ГЕРБ
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове