Last news in Fakti

25 Ноември, 2021 08:06 2 283 24

Николай Милчев: Лисиците от статуквото чакат новите да се провалят

  • николай милчев-
  • лисици-
  • статукво-
  • чакат-
  • новите-
  • провалят

Те не виждат нито за момент бъдещето без собствените си снимки по стените, казва поетът 

Николай Милчев: Лисиците от статуквото чакат новите да се провалят - 1
Снимка: Евроком

Така наречените ”партии на статуквото” се правят на умрели лисици. Много се надяват, че новите няма да стигнат до успешен край. Разчитат, че ще се провалят, за да останат те единствена възможност. Не виждат нито за момент бъдещето без собствените си снимки по стените. Мислим си, че Борисов е управлявал 12 години. Но има усещане не само за вечност, а за спряло време. В него е много удобно - Вазов го е описал блестящо в “Под игото”. Сега времето става бързо и в него са възможни грешки. Но е важно да не се връщаме назад.
Това заяви в предаването "Честно казано с Люба Кулезич" поетът и публицист Николай Милчев.
Той коментира следизборната обстановка у нас. Часове след като стана ясен изборният резултат от балотажа Милчев публикува есе, в което призова Румен Радев и Илияна Йотова да "внимават в картинката" и предупреди - хората с костюмчетата по стълбата са опасни:

"Видяхте ли колко хора тръгнаха след него по тая стълба – ще си счупят краката да вървят нагоре. Вярно, сега е време за фойерверки и шампанско, за хора и ръченици, за кимане с глава и одобрение, но стълбата, стълбата... И новите костюмчета... Те са вечни, но и опасни, господин Президент", написа преди около седмица Милчев.

"Опасявам се от многото гласове, които ще чуем сега за несмиряване, от които години наред не чувахме нищо. В момента излизат факти от хора, които не са говорили тези неща довчера. Въртележка от кончета се върти. Това е лунапарк, латерна. Започват да се явяват и други гласове и трудното е да се разбере кой го прави заради стълбата и кой го прави заради това, че естественото му състояние е да е честен и почтен", посочи Милчев.
Той изрази надежда, че правителство ще може да се състави. Проблемът според него е в това, че не се случва това, което се говори публично.
"Непрекъснато се говори, че не са важни личностите. Но после се опира до това. Днес слушах Кристиан Вигенин, който направи намеци и каза, че трябва да се участва с партийни фигури, за да се ангажират партиите, а не да се бяга от експерти", коментира още Милчев.

Поетът коментира и избирателната активност в Турция. Според него е била разиграна етническата карта.

"Показаха какво могат и каква война могат да разпалят. Това бе политическо военно обучение по границата", посочи Милчев.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Много

    26 12 Отговор
    Много е прав този човек.

    Коментиран от #21, #23

  • 2 адаша

    26 6 Отговор
    Точно това се случва в нашата Родина. Вчерашните анцузи вече са костюмчета. И драпат, драпат...До кога това народно търпение? До кога?!
  • 3 Фен

    25 3 Отговор
    "Нови" е доста пресилено...
  • 4 Псевдоним

    9 2 Отговор
    "Освен това бях намерил отнякъде лисичи опашки, които закачвах на изкривени карфички; заставах пред вратата на улицата с ръце зад гърба, причаквах сутрин и по обед чиновниците от съда и от околийското управление, които минаваха покрай нас, и им окачвах отзад опашки. Чиновниците отиваха така в канцелариите, предизвиквайки бурен смях сред минувачите. Разбира се, скоро стана ясно кой ги удостоява с тези отличия и аз бях набит безмилостно, макар че и досега считам, че на повечето от тях тия опашки много им подхождаха."
    Бранислав Нушив, "Автобиография"
  • 5 Не са нови

    21 5 Отговор
    Те не са нови, Василев от 2013 е в политиката-служебен Плевенлиев.
    Петков от 2013 е в НПО$ТА и конференции.
    ПП е създадел на ДБ.
    А Лорер учредител на ПП.
    Що за некоректност, че били нови.
    Ето я първата измама.
    Нещо ми се върти по спомен, че HBS на Петков бизнес, няма нищо общо с Харвард.
    Както и да е, не ме интересува.
    ПП движение ли са, или партия?
    що са като явление в БГ политиката.

    Коментиран от #19

  • 6 Пешо

    19 4 Отговор
    Че и "новите "вече са статукво!!!!!! Тоя чичак от статията зашо се прави на ...........

    Коментиран от #10

  • 7 Единдруг

    6 3 Отговор
    Нашите братя от ДеПеСе имат израза "саалана кюпек" - куче на кланицата! ... и те са така - чакат да им подне или да им подхвърлят нещо! Иначе са безполезни за обществото!
  • 8 Тредстоун

    20 9 Отговор
    Все ми се струва че лисиците са тия , сегашните пердета , лиосан асенчо крадец , лисан кирчо лъжец , другите лъкардийки за снимки и стени са лопане на менчето от хора с деменция и спомени от времето на селянина от правец когато беше модерно да те гледат снимките на димитров , ленин и брежнев мазно мляскайки тодор ...., пфууууу гадост
  • 9 ха ха

    13 4 Отговор
    всеки нормален човек вижда че положението е зле , но когато каруцата е затънала , бият коня а не тези в каруцата , затова си мисля че положението на най изстрадалите от мутро управлението няма да се подобри , което ще налее още омраза и безскруполна тирания , а времето на всичкини изтича и колкото повече се мразим толкова повече планетата ще иска да ни унищожи
  • 10 Така е

    4 2 Отговор

    До коментар #6 от "Пешо":

    Ти си по-голем ЧИЧАК !!!
  • 11 Лалугер

    14 3 Отговор
    А така наречените политически проектчета на олигарсите са създадени само за да могат да върнат вложенията си,да усвоят европейските фондове и нищо друго.Те няма да оправят България,запомнете го.Те са партии еднодневки!!!
  • 12 Те вече

    13 4 Отговор
    се провалят.
    Истанбулска конвенция, "ковид", С. Македония...
    Започнаха с измама за гражданството, която всякакви "медии" и "специалисти" месеци наред се опитваха да замажат и подхлъзнат народа.
  • 13 Механик

    15 2 Отговор
    Първо НОВИТЕ хич не са нови. Второ, да те ще се провалят и то скоро. И не защото са некадърни (което е неоспоримо),а защто скоро ще направят фатални грешки:
    -задължителна ваксинация
    -истанбулска конвенция
    -и някои други неща
    И това, не защото са глупави, а защото тия които ги докараха на власт имат такива уговорки с тях.
    п.п.
    Нали не мислите, че понеже сте гласували и сте ги качили на власт?
  • 14 Пффффф

    11 1 Отговор
    най се дразня когато, започнат такива да ме промиват, да приемаме грешките, защото другите чакат отстрани. Не, няма да приема грешките на тези, за да не дойдат онези. И БСП активно в правителството, не е ли връщане назад? А Христо Иванов, какво е? Айде стига с глупостите.
  • 15 Не виждам

    10 3 Отговор
    старите управляващи да са лисици,но новите са гладни хиени и след тях няма да остане държава.

    Коментиран от #17

  • 16 123

    3 5 Отговор
    Новите хора недвусмислено показаха, че няма да има недосегаеми и че за кражбите ще се търси отговорност. Неизбежно е!
  • 17 Ти да видиш

    2 1 Отговор

    До коментар #15 от "Не виждам":

    Какво предлагате?
  • 18 Чудя се

    4 0 Отговор
    БСП от новите ли е или от статуквото?
  • 19 5ко

    4 0 Отговор

    До коментар #5 от "Не са нови":

    Само да допълня. Този лорер е член на младежкото ционистско движение в Исраел. После създава свое. Не може да говори български като хората. Същото като Карадайъто. До там ли опря кирчето и кокорчо? Едва ли. Не е лошо да се разбере от какви семейства произхождат. Да не би по стара традиция на "наши, отговорни другари", както юпитата на мадритския мошеник? Дума не обелват на тази тема. А щом така упорито се мълчи, става много подозрително.

    Коментиран от #20

  • 20 Да ама не

    0 1 Отговор

    До коментар #19 от "5ко":

    "От 1995 г. до 1998 г. участва в младежкото движение на социалистическата партия в Израел. Създава и собствено такова през студентските си години."
  • 21 грух

    0 1 Отговор

    До коментар #1 от "Много":

    много не е прав този човек.
  • 22 грух

    1 0 Отговор
    чуждите агенти взеха властта и сега гледай какво става !
  • 23 Така е

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "Много":

    Да си остане служебното правителство Хем цените са високи Хем смъртноста е голяма И народа свикна много ни е добре няма го Борисов Радев е спокоен Какво ние пак на избори нова партия нови надежди Царя за 800 дни а Кирил за 360 дни ще ни оправи без корупция
  • 24 Тираджия

    2 0 Отговор
    Точно така, само че по стените ще закачаме снимки на печка ,като си представяме ,че ни е топло и светло. А може също и луканки и салами за благополучие ..!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол