25 Ноември, 2021 20:41 3 083 30

Румен Овчаров: Войната вътре в партията провали Корнелия Нинова

  • румен овчаров-
  • корнелия нинова-
  • кирил петков

"Новите политици имат желание да слушат експерти", каза още бившият енергиен министър

Румен Овчаров: Войната вътре в партията провали Корнелия Нинова - 1

"Корнелия Нинова би трябвало сега да е големият победител, тя спечели и вътрешнопартийна битка. Нейната политика вече е възприета от цялата държава, но всъщност това доведе до най-лошите резултати на БСП. Тя направи грешки, това изтощи партията и нея. Избирателите не асоциираха БСП с промяната. Войната вътре я провали", това каза в предаването "Денят на живо с Наделина Анева" по NOVA NEWS Румен Овчаров, член на НС на БСП, бивш енергиен министър.

Той добави, че с преизбирането на президента Радев е изпълнена задача номер едно, втората е да се състави правителство и ако това не се случи, може да се "даде въздух" на онова, срещу което е имало борба и протести.

"Няма причини Корнелия Нинова да не води преговори от името на БСП за съставяне на правителство. Темите Северна Македония и Истанбулската конвенция няма да са препъникамъните за съставяне на ново управление", категоричен е Румен Овчаров.

Според него чак сега хората започват да осъзнават, че гаврата с природата е необратим процес, но допълни, че и гаврата с човешката природа - също е такъв.

"Несериозно е да се твърди, че Румен Радев се опитва да узурпира цялата власт, и то от човек, който държеше всички лостове в ръцете си, без Президентството", каза още социалистът.

"Новите политици имат желание да чуват експерти. Това не бе така с предишното управление", отчете Овчаров.

Относно предстоящото в енергетиката, Румен Овчаров заяви, че в следващите 20 години не трябва да се говори за живота на пети и шести блок на АЕЦ "Козлодуй". Той призна, че затварянето на „Мариците“ е неизбежно.

Според него няма да има проблем с високи сметки за ток в началото на 2022 година.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пешо

    29 17 Отговор
    Дайте му на Овчаров да строи АЕЦ Белене, може и на дъщеря си Теодора да го кръсти …
  • 2 Този

    30 14 Отговор
    крадец,какъв експерт е....по усвояване и празни приказки.....Какво е допринесъл,освен да си напълни джобовете.....
  • 3 НИЯ

    26 13 Отговор
    БОЖЕ ТОЗИ НАГЛЕЦ ИМА СУРАТА ДА ГОВОРИ. ДОЛЕН БЕЗСРАМНИК И БОКЛУК, ОКРАДЕ И ОБЕЗОБРАЗИ ЕНЕРГЕТИКАТА.
  • 4 Коко

    27 8 Отговор
    Скапана държава сме! Р.Овч. вместо в затвора, дава интервюта пред медий и води преговори за политики и правителство.Срамно! Е заради такива парадокси и много други, нормалните хора напускат тази страна!

    Коментиран от #22

  • 5 Последния Софиянец

    12 16 Отговор
    Научих преди малко на Агора България че шпионите на Бойко Борисов в БСП са активирани да играят контра на всяко предложение и да провалят преговорите с Кирчо.

    Коментиран от #9, #10, #13, #14

  • 6 ИМПЕРИАЛИСТ

    17 8 Отговор
    Нa тoзи "пaрaшутиcт" първaтa му рaбoтa e ПAРТИEН CEКРEТAР НA EНEРГOПРOEКТ...интeрecнoтo e, чe цялoтo пaртийнo бюрo e билo прoтив тoвa нaзнaчeниe нa дoвчeрaшния cтудeнт от Москва и в "рeзултaт" пък 2 гoдини пo-къcнo е издигнат за зaм. глaвeн дирeктoр...ха-ха-ха. Смърт на фашизЪма свобода на народа!
    Петилетката в съкратени срокове!
    “Напред към сияйните върхове на социализЪма и комунизЪма другарки и другари”
  • 7 Дреме

    2 3 Отговор
    ти , ама и ти да се обадиш !
  • 8 ТаУмВзе

    5 15 Отговор
    Глупости! Кинтоимпексова винаги е била глухо куца патерица на герберастията. За това и ликвидира партийката. Това е само фасадата на слуганажа!
  • 9 БСП на Бунището

    16 9 Отговор

    До коментар #5 от "Последния Софиянец":

    Румен Овчаров е ОСЪДЕН за кражбата на 24 милиона лева от ТЕЦ Бобов Дол като министър на Икономиката в правителството на Сергей Станишев съа зам министър Корнелия Нинова - все още Неосъдена...може ли един Осъден Престъпник и Крадец все още да е на Свобода и да му пета Многоумията,бе журналисти от Факти???А да,то пък сте толкова и Журналисти,след като главния ви редактор е с Дефектология от СУ....Цървули!!!
  • 10 Селянин

    6 2 Отговор

    До коментар #5 от "Последния Софиянец":

    След протестите и танковата бригада на Шивиков,това е следващата изненада.....напълно сбъркана история....
  • 11 Киро Десппдоф

    12 9 Отговор
    Гумен Овчаров колко милиона има?Нагъл тип бута щерка си Теди Овчара.
  • 12 Смех

    3 6 Отговор
    Войната ще да е не , че сте 100 годишна комунистическа партия, която ни разспива....
  • 13 ха ха хаааа

    8 2 Отговор

    До коментар #5 от "Последния Софиянец":

    Научил си преди малко , че мекичар не става за ръководител ...
  • 14 хи хи

    9 3 Отговор

    До коментар #5 от "Последния Софиянец":

    Ама вие с кирето да не сте интимни бре?😁
  • 15 Румен Овч?? Ти от Превратаджийте ли си

    13 4 Отговор
    Или от групата на Нинова?? Едно е сигурно, че си от Енергийната Мафия!!
  • 16 кажете

    15 6 Отговор
    Защо му давате медийно време на този престъпник? Защо? Какво става в тази държава? Това ли е промяната?

    Коментиран от #21

  • 17 Баба Тонка

    13 3 Отговор
    Типично българска картина - глутница мъже се бият с една жена. Пияният Михаил Миков не може да й прости, че го измести от неговия рахатлък и дерибействане в партията. Пък и другите мъжленца...
  • 18 погледни

    8 2 Отговор
    Тези лица, които ви ги изпращат от БСП на преговорите са компрометирани, от което пряко хората губят доверие и към ПП и другите партии. Това е целенасочено и осъзнато действие.
  • 19 big

    11 0 Отговор
    Тази война не провали само Нинова, а и самата БСП! В този смисъл, хората водещи тази война, не са социалисти. Имайки предвид тяхното финансово състояние и масонство, нямат нищо общо със социализма. Лошото е, че към тях са се присъединили някои не богати, но ниски и слаби душици без "топки".
  • 20 Киро

    11 5 Отговор
    Това ли е нулевата корупция на Кирил Петков-да преговаря с "Експерти" подсъдими за присвоявания в особено големи размери?!?
  • 21 Ветеран от Протеста

    9 8 Отговор

    До коментар #16 от "кажете":

    Румен Овчаров беше министър на Енергетиката в зловещото правителство на Жан Виденов и БСП 1997 ма с 3000 лв инфлация за долар....Лично той приватизира Нефтохим и го подари на Руснаците...за този грабеж не е Осъден,защото БСП си гласуваха Закон за Давност на Приватизационните сделки....Кой Грабил и Приватизирал да си го ползва със здраве...!!!
  • 22 дянков

    10 6 Отговор

    До коментар #4 от "Коко":

    В момента Р.Овч е с 2 годишна условна присъда затова че щипна 29 милиона от Мини Бобов дол! Но дамаджаната замети случая.
  • 23 Да,бе

    5 4 Отговор
    Тя крушовската е ясна,но ти като се появиш и отказваш даже столетниците
  • 24 анонимен

    5 2 Отговор
    Корнелия Нинова я провали това, че е Корнелия Нинова и не изневерява на себе си, което е похвално. Да приватизира нещо и да техноимкестира, в това е нобелов лауреат.
  • 25 Ba7_Rambo

    9 2 Отговор
    Тоз ли кюнец ви е новото лице, от което очаквате положителна промяна!? Ако не беше трагично, щеше да е смешно...
  • 26 Обикновен

    7 2 Отговор
    Ако Корнелия Нинова не беше изтикала от партията цяла плеяда Герговци сега ГЕРБ и БСП щяха вече да управляват, а БСП щеше да остане наполовина заличена от ГЕРБ.
  • 27 Р.Овч

    8 3 Отговор
    Оператора от АЕЦ големия експерт...
    Човека на Вальо Топлото... Срам срам срам.
  • 28 Динку

    9 1 Отговор
    Гумен Овчаров крадеца на милиони.Гумене що буташ бездарната си щерка ?Ей заради такива като теб БСП ще стигне 6% само фамилии Един човек от народа няма да гласувам за вас.
  • 29 ел потребител

    6 1 Отговор
    Ха-ха-ха...абе на тоя убосник, защо му викат : "ДЪЛГИЯ ИНКАСАТОР" ? А ? Някой знае ли ?
  • 30 Зайко Байко многознайко

    4 1 Отговор
    Ехо, Дългия Инкасатор, ти откъде иэпълэя бре крадецо? Тиквата ми е отвратителен , но в интерес на справедливоста и ти трябва да споделиш участта му ако го съдят! Лустрация това е лекът, другото са алабалистики по тафтология!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове