Last news in Fakti

1 Декември, 2021 15:11 4 490 27

Проговори един от задържаните за фалшиви сертификати медици

  • лекари-
  • медици-
  • фалшиви сертификати

По схемата в Раковски и Асеновград разследващите установиха, че са издадени фалшиви сертификати на поне 200 души

Проговори един от задържаните за фалшиви сертификати медици - 1

Задържаните медици по схемата за издаване на фалшиви зелени сертификати са освободени. Става въпрос за тримата лекари и един зъболекар, а по схемата в Раковски и Асеновград разследващите установиха, че са издадени фалшиви сертификати на поне 200 души.

По информации на "По света и у нас" вече има нови задържани по схемата с фалшивите сертификати, издавани в Асеновград и Раковски, докато самите ваксинирани били извън страната. Те на са медицински лица и по-скоро са имали посредническа роля.

Твърде вероятно е в хода на разследването да бъдат арестувани и други, замесени в тази порочна схема. От прокуратурата казаха за БНТ, че разпитите на свидетели продължават и се увеличава броят на лицата, които искат да съдействат на разследването.

Задържаният лекар в град Раковски е Иван Попов, който е управител на центъра и който ежедневно в края на деня въвежда данните от всички ваксинации с неговия електронен подпис в националния регистър. Той е прекарал 24 часа в ареста и след като вчера е дал писмени обяснения е бил освободен без повдигнати на този етап обвинения. Той категорично отрече здравното заведение да е замесено по какъвто и да е начин в издаването на фалшиви сертификати и гарантира за всички негови колеги, които се занимават с процеса на имунизациите срещу Ковид.

"Направо бях шашнат, пък и да е в чужбина и реално да го няма тук и да се направи реална ваксина, не можех да намеря обяснение. Два дена и две нощи мисля, стигнах до някакъв извод, има теоретична реална възможност да се получи това нещо, но нека да си свършат работата разследващите органи. Сигурен съм, че се издават някъде, но пак повтарям категорично в този център не са се издавали, не се издават и няма да се издават фалшиви сертификати. Определено има хора, които са от други населени места и се ваксинират тук. Аз пари не искам, касата ми ги плаща според това, каквото сме вкарали в информационния портал с ваксинациите се занимават основно сестрите, двете момичета на регистратурата, аз който преглеждам и всичко това се вкарва с моя електронен подпис в информационната система", каза д-р Попов.


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Който величае Герб е трол

    25 10 Отговор
    Защо ги викаТ в телевизията викат ги за да говорят и да поддържат тяхната версия версията на медиите и на тялото Това е измамно правителство което ни кара насила да се ваксинираме те преди да почнат да говорят и да ги показват по телевизията всичко е премислено и уговорено затова
  • 2 КОКО

    60 10 Отговор
    За ФАЛШИВА ПАНДЕМИЯ - ФАЛШИВИ СЕРТИФИКАТИ!!!

    Коментиран от #6

  • 3 честен ционист

    1 29 Отговор
    Като ви турим куантум дот татуса, няма де да шмекерувате с подправените листчета.

    Коментиран от #15

  • 4 very sorry

    20 5 Отговор
    Браво на човека, че е проговорил, дано се оправят и другите му недъзи!
  • 5 аасаса

    14 19 Отговор
    200 парчета, най-малко по 300 лв за брой = 60 бона си е гушнал тоя лекар за няколко дена!?
    Не зле а?
    Кога ще има осъдени лекари?????????
  • 6 сааса

    7 24 Отговор

    До коментар #2 от "КОКО":

    Да те хванат мана фите и да ти изкъртят зад ника, гни до червена.

    Коментиран от #18

  • 7 хакер

    21 1 Отговор
    Да не се окаже, че "системата" са я хакнали...
  • 8 ЕВРО НЮЗ

    53 2 Отговор
    😁😁😁😁 Аз пък чакам новината когато ще седнат на подсъдимата скамейка всички Мисирки Ковид Терористи....... Професори Ковид Психари.....Ковид Тролове.... и. Трафиканти на препарати наречени Ваксини

    Коментиран от #13

  • 9 Роки

    6 10 Отговор
    ЛЪЖЕЦ ! ГРАБНАЛ Е ПАРИТЕ!
  • 10 математик

    40 3 Отговор
    А за фалшивите/безполезни но вредни/ ваксини нещо ?
  • 11 селтак

    34 1 Отговор
    Вие не разбрахте ли че,всеко действие има равно по сила противодействие? Еб...... съм ви зелените сертификати,розовите жълтите и т.н.! Ганя е непобедим,оцелели сме и пак ше ни бъде много сме препатили и това кока ни лъже некой и се опитва да ни го н,,,,,,@ го знаеме!
  • 12 изроди

    33 1 Отговор
    ковид фашисти

    мисирките медии са още по виновни, и трябва да бъдат съдени за всяване на страх и паника , и за разпространяване на фалшива информация !
  • 13 селтак

    13 6 Отговор

    До коментар #8 от "ЕВРО НЮЗ":

    За съжаление никога приятелю,ма то има и КАРМА и там вече отърване нема!

    Коментиран от #17

  • 14 Бгг

    16 1 Отговор
    Полицай хванал доктор в нарушение. Доктора му рекъл: да направих нарушение ама бързам, можеш ли да ме пуснеш ? Полицаят го глобил и не го пуснал. След време същият полицай отишъл в болницата и като го видял доктора му изписал 5 клизми.
  • 15 Stoich

    18 1 Отговор

    До коментар #3 от "честен ционист":

    Да ти го турят нали знаеш кои и нали знаеш къде... Кво ревете? Нали сте ваксинирани, защо се плашите?
  • 16 гост

    4 4 Отговор
    Въй ко тана? Некой ми е акал в гащите, и аз да не знам!?
  • 17 ЕВРО НЮЗ

    10 0 Отговор

    До коментар #13 от "селтак":

    На мой приятел баба му ни разказваше преди много години. По време на национализацията имали един гад в селото активист на ОФ. Ходел по къщите и гледал през прозореца какво ядат хората. Криели си житото в делви в мазето и после заровени в земята.. Така си спечелил образа на най омразния човек в селото. Годините минали и го налегнали болести. Живял е повече от 90 години, като поне 50 е изкарал в самота, сакат и болен презиран от всички

    Коментиран от #26

  • 18 КОКО

    11 0 Отговор

    До коментар #6 от "сааса":

    Когато свършат Аргументите, започват Обидите!
  • 19 2121

    8 7 Отговор
    При фалшива епидемия от вирус открит 1937 година ,състоящ се от 15 подвида, заразяващ животни, хора , хора и животни,резон е да се издават фалшиви сертификати.Всичко дойде от евреите.В тъпите сащ всички големи /16 на брой/корпорации се владеят от евреите.Само Бил Гейтс, за вредните ваксини ,при вноска от 10 Милиарда долара за производство на ваксини, е спечелил 200 МИЛИАРДА ДОЛАРА,еднолично.Нещо, да не разбирате!Ще оцелеем и без ваксини.Спутник V, /общо са 5 ваксини/защо не се внася в България.Защото, веднага българите ще предпочетат Спутник V.Руската Ваксина /5 на брой /са закупени от 60 страни ,от миналата страна до сега.А, 15 други страни закупиха лиценза.Някой беше писал ,че руснаците не се ваксинират-така, е,защото в партиди от Спутник V,са открити чужди елементи, предизвикващи обратния ефект на ваксината.Руското разузнаване,се насочва към сащ и Брюксел.Докато не се премахнат опорочените партиди от Спутник V,ще има руснаци отказващи ваксинация.Тъпите сащ, освен престъпни действия,с подкрепа на евреите,за друго не мислят.Същите,действия бяха и в Китай от страна на сащ.Е, как,да имаш уважение,към сбор от индивиди,които мислят само сатанински прояви.Какво има в тъпите сащ: 65% необразованост, секти ,коя от коя по-престъпна,начело с адвентистите,мързеливи негри и бели негодници,убийства всеки ден,32 пола, гейове и лесбийки, джендъри, родител 1 и родител 2.И, стигаме до фалшивите сертификати-просто е -не се ваксинирайте.Когато започнат страничните ефекти и
  • 20 2121продължение

    15 1 Отговор
    И, стигаме до фалшивите сертификати-просто е -не се ваксинирайте.Когато започнат страничните ефекти и умират близки,деца,страци,ще бъде късно.В целия свят ,се надига вълна на протест от ваксините.Ще видим ,накъде ще избие в България.
  • 21 бяла мафия

    3 8 Отговор
    Тоз пари не искал, но като му ги бутали в ръцете, с това добро сърце не можел да откаже.
  • 22 Скептик

    18 1 Отговор
    Единственото негативно е че са взели пари но са спасили човешки животи,като не са изполчвали американската отрова.Онази подлога Балтов(шефа на Пирогов) го хванаха със 400 мъртви души,пуснал по ковид пътеката и близо милион от тази дейност кражба от здравната каса,и какво го наказаха...уволниха го...
  • 23 Казуар

    0 5 Отговор
    Само че като е влизал с електронния подпис в системата се отбелязва. Електронният подпис е сим карта на която се съдържат името, ЕГН, лична карта, адрес- нас. място, улица номер, блок номер, етаж, апартамент. И връщане назад няма.
  • 24 Грую

    12 1 Отговор
    Те ни лъжат, че отровата е полезна за здравето ни, а ние ги лъжем, че сме си я сложили! Те ни лъжат за да спечелят от смъртта ни, а ние ги лъжем за да запазим живота си! Наглостта им не спира до тук, а и ни плашат със съд и затвор! Само, че има един най-висш съд, този на Създателя, който забавя, но не забравя, а познайте той как ще отсъди!?!
  • 25 ххтт

    2 6 Отговор
    За пари лекарите са готови на всичко. Ортопедите лекуват само хора, които се съгласят да си поставят винтове, болтове, метални шини, плаки и какви ли не железа, съответно тези импланти се заплащат от пациента, не се поемат от НЗОК. После лекарят не се интересува от състоянието на пациента. Ако човек не е съгласен да му сложат импланти, отказват му лечение. Колко ли процента от цената на имплантите гушват лекарите?!
  • 26 селтак

    4 7 Отговор

    До коментар #17 от "ЕВРО НЮЗ":

    Абсолтно! Аз даже съм виждал и съм бил свидетел на такива случаи,които са последствие от такова отношение към невинни хора! Дори самият аз съм го изпитвал,без сериозна причина убих куче и след 2-а дни паднах от високо и едва оцелях беше ми счупена същата ръка със която убих животинката! Това се случи преди 23 години и до ден днешен съжалявам за постъпката си,вервай ми! Но си научих урока!!! Ше им гледам чудото и на тия !!!
  • 27 Данчо ментата

    0 1 Отговор
    Един кмет го хванаха пиян като кирка, а той се изцепи, че това било политическа поръчка!? При тоя се оказва, че е било донос, а Бойчето се изказа, че него пък го били изработили и като си намери старото телефонче, щял да каже какво ли не ...
    Защо съм осъден да живея с хора, второ поколение с обувки?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове