6 Декември, 2021 15:11 1 744 38

Нинова: Разговорите за министри ще се разгледат по-късно, сега да решим споразумението

  • нинова-
  • разговори-
  • министри-
  • споразумение-
  • по-късно

Имаме някои забележки по коалиционното споразумение, допълни лидерът на левицата

Нинова: Разговорите за министри ще се разгледат по-късно, сега да решим споразумението - 1
Снимка: БГНЕС

Коалиционното политическо споразумение трябва да се реши до довечера. Утре ще се гледа структурата на МС, персоналните ни предложения на Изпълнително бюро на БСП и на Национален съвет на БСП. Това каза лидерът на левицата Корнелия Нинова след консултациите при президента, цитирана от БНТ.

"Всички персонални въпроси за министри ще разгледаме по-късно с коалиционните партньори. Днес сме съсредоточени към споразумението, снощи късно го получихме, разгледахме го с експертните групи. Имаме някои забележки, обсъдихме ги, до довечера продължаваме с това да изчистим политическото коалиционно споразумение", каза Нинова.

Тя не пожела да коментира министри и постове, докато не са окончателни.

Нинова заяви, че споразумението ще е подписано от ПП с всяка една от другите партии, коалиционни партньори.

Нинова отрече да има Министерство на държавното предприятие, каквато информация изтече в медиите. Коректното име ще е Министерство на икономиката и индустрията.

Утре предстои Национален съвет на БСП, където ще бъдат обсъдени структурата на Министерския съвет и имената, които социалистите ще предложат за министри.

Нинова отново заяви, че приоритетът им ще бъде бързото приемане на бюджета. Това основно е и бил разговорът между социалистите и президента Румен Радев.

На консултациите Корнелия Нинова посочи, че БСП за положили усилия в разговорите на експертните групи и коалиционните партньори. Заяви, че най-важното е грижата за хората и да не останат в зимните месеци в трудна ситуация, да се гарантират компенсаторни мерки за увеличените цени.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Психo от Курило

    19 8 Отговор
    Кури , много си смачкана нещо! Оставка има ли???
  • 2 Дърт Вейдър

    13 9 Отговор
    Тази е много непредсказуема, май ще развали коалицията, а може би това е нейната роля?
  • 3 Тая драпа с нокти и зъби и па се уреди

    14 8 Отговор
    На шефско място кожен диван нсо кортеж и грабене типичен комунист а😂😂😂😂

    Коментиран от #12

  • 4 Гонзо

    12 5 Отговор
    Уво от Сер гей за кражби справка 2007.Повече не е нужен коментар
  • 5 Активист на БКП

    7 5 Отговор
    Ти беше ли на консултациите на ,, КОЗЯК,,🇱🇷
  • 6 Ал Тъпоне

    15 4 Отговор
    По-добре решете какво реално ще се върши, че както гледам става "Продължаваме подмяната" и "Стани, че аз да седна!".
  • 7 Браво

    16 1 Отговор
    Кури. Само гърч на протежетата на Мунчо.
  • 8 РЕАЛИСТ

    17 2 Отговор
    Браво на Нинова за искането, ДДС на хранителните стоки да падне на 9 процента. Не се ли съгласят на това предложение и на запазване на пенсиите, напускайте тази коалиция. Най скъпата храна е в България. Цените се увеличават всеки ден. Абе, не го ли виждате в магазина, бе.

    Коментиран от #15

  • 9 ТаУмВзе

    12 3 Отговор
    Са кака ви, ще ви обЯсни, кое кво е левенти зелени. И да слушкате кака, че трябва да папкате дружно!
  • 10 Баш майстора

    12 4 Отговор
    Голямо увъртане,големи договорки по тия споразумения ,голямо шикалкавене и пазарлъци...Кърпена работа ...Най-много да пролетес да изкарат ,освен ако "Майстора" от сега още не им е заложил шапката ...

    Коментиран от #13

  • 11 пешо

    7 6 Отговор
    оставка бе боклук

    Коментиран от #16

  • 12 гошо

    6 3 Отговор

    До коментар #3 от "Тая драпа с нокти и зъби и па се уреди":

    драпат пси.хо.десните. на ден по половин дузина пъти някой влива небрежно варианти на правителство, в които ристю б.ой.кикев и дружина имат дор до три министЕра... до три! двата файтона "експерти"!
    смех!
  • 13 РЕАЛИСТ

    9 1 Отговор

    До коментар #10 от "Баш майстора":

    Ами така е. В Германия месеци наред правиха коалиционното споразумение от не знам колко стотин страници и най после вчера го подписаха. В Швеция коалицията издържа само 12 часа.
  • 14 Истината

    10 5 Отговор
    Сега да решим какво ще грабим, че не се знае колко време ще сме на власт.

    Коментиран от #21

  • 15 Фильо

    16 8 Отговор

    До коментар #8 от "РЕАЛИСТ":

    Живея и работя в едно селце близо до Рим.Сега съм в България за коледните празници.И ми прави впечатление ,че стоките в хранителните магазини са по високи от тези в Италия. Браво на зеления чорап ,че ни направи по богати от италианците.Защото е логично ,щом имаме по високи цени, значи сме по богати.
  • 16 гошо

    3 4 Отговор

    До коментар #11 от "пешо":

    пьешу, успокой сье, майна!
    пийни една студена водица, помисли малко, после пиши отново. ;)
  • 17 ОТ ВЕНЕЦУЕЛА

    14 6 Отговор
    ГЛЕДАМ И НЕ ВЯРВАМ НА УШИТЕ СИ ,БСП И ПРОМЯНА. МОЖЕ БИ В НАЧИНА НА КРАДЕНЕ
  • 18 Много мазна

    8 8 Отговор
    и отвратилелна крадла
  • 19 Спиро Дебърски Локо сф

    8 8 Отговор
    Много нахална нагла крадлива чапла
  • 20 коко

    14 5 Отговор
    Нинова,коалираш ли се с тия две американски мекерета,приключва политическата ти кариера.
  • 21 ТЕЛ ИЗМАМНИК

    4 3 Отговор

    До коментар #14 от "Истината":

    ТУК НАИСТИНА СИ КАЗАЛ ИСТИНАТА
  • 22 Асен Агата Агов

    6 0 Отговор
    Добре че бяха комунистите иначе ефир и кинти на най
  • 23 Реалист

    9 8 Отговор
    Наглостта на Импексова е безкрайна! Както и глупостта на българския народ!
  • 24 БСП на Бунището

    10 1 Отговор
    Седмото джудже видяло Снежанка да спи в леглото му и Въдворило ред -Стига сте се оплаквали какво ви е изядено - голяма работа - айде да си лягаме!!! - Министрите ги имаме - дайте Споразумението и да почваме - слага в ред нещата Корнелия Нинова!!!Предбрачен Договор!!!
  • 25 читател

    3 2 Отговор
    Нинова употребена и изоставена. Нека. Бойко работеше, тя се чудеше какви врътки да направи. 2018 г хората се подготвят за председателство. Опитват се да се представят добре, тя се чуди как да окепази. Къде са майките на Мая? Какво стана с Ковида дето го нямаше? И след всичката тази помия сега вместо да и дадат орден, да я назначат на някой синекурна длъжност, и подготвят оставката. Нека! не ми е жал за тази. А дрегите демони да гледат защото такава е благодарността на Империята на Злото и повелителя на мутрите!

    Коментиран от #30

  • 26 Нинче ти не подаде ли оставка? 😁

    4 3 Отговор
    Още работиш, работиш, работиш... 😎
  • 27 ТръндЮ

    6 2 Отговор
    Продължаващите промяната всъшност върнаха комунягите на власт през задната врата! Да ви е честита госпожа Техноимпексова министър на икономиката!Мислех си че няма вече какво да се краде в България но явно греша!
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Шаран БГ

    1 0 Отговор
    Раб,тата ще заспи, ако хазната я дадат в ръцете на проф. Р.В.Гечев !!
  • 30 БСП на Бунището

    2 1 Отговор

    До коментар #25 от "читател":

    Беше много Грозно...Цинично...Мръсно....Брутално...Беше Бунт срещу Законно избрана Власт по член95 от НПК организиран от БСП и лично от Нинова и Кауна с уши - Президент....Трябва да Очакват Реципрочно срещу тях Същото!!!
  • 31 Госあ

    2 0 Отговор
    Министерство на икономиката и индустрията. Това също е съвсем различно. Нинова, хващаш си партакешите и отиваш в Китай (онлайн де, щото нема да те пуснат) да се извиняващ за това че досега инвеститорите бяха гонени от България.

    Коментиран от #33

  • 32 АМОН

    2 0 Отговор
    Другарката Нинова е печен ПРИВАТИЗАТОР. . Интересно е как приема да бъде министър на БЪЛГАРСКАТА икономика, докато евреина ЛОРЕР се превръща в министър на ЧУЖДИТЕ инвеститори. . Разликата между едното министерство и другото е в това, че БЪЛГАРСКАТА икономика ще пълне бюджета , а ЧУЖДИТЕ ИНВЕСТИТОРИ чрез създадената БЛОКЧЕЙН мрежа от СТАРТХЪБОВЕ ще източва не само средставата на ББР но и на постъпващите от ЕС средства. ТАЗИ НЕРАВНОПОСТАВЕНОСТ ПРЕД БЮДЖЕТА И ЛИПСАТА НА ПЛАЩАНИЯ ОТ ЧУЖДИТЕ ИНВЕСТИТОРИ НА КОИТО МЕНТОР ЩЕ Е ЛОРЕР ЩЕ БЪДЕ КОНПЕНСИРАНА С ТЕГЛЕНЕТО НА ОГРОМНИ ЗАРОБВАЩИ ДЪРЖАВАТА ЗАЕМИ. Налагането на мораториум върху заемите ще постави харвардските юпита в невъзможност да реализират тази НЕРАВНОПОСТАВЕНОСТ между нашите БЪЛГАРСКИ ФИРМИ и ЧЕЖДИТЕ работещи под контрола на създадените от ЛОРЕР фондове за рисков капитал. . ВРЕМЕ Е ДА СЕ СВАЛЯТ МАСКИТЕ НО И ДА СЕ КАЖЕ ИСТИНАТА НЕ САМО ЗА НАМАЛЕНИТЕ ПЕНСИИ, НО И ЗА ТОВА КАК ЩЕ БЪДЕ ПОДЛОЖЕН НА ГЕНОЦИД БЪЛГАРСКИЯ НАРОД И БЪЛГАРСКИТЕ ФИРМИ.
  • 33 АМОН

    1 0 Отговор

    До коментар #31 от "Госあ":

    Намираш ли за нормално БЪЛГАРСКИТЕ фирми да са обременени с фискална тежест, а ЧУЖДИТЕ инвеститори със създадена БЛОКЧЕЙН мрежа от СТАРТХЪБОВЕ да заобикаля плащането на данъци към БЪЛГАРСКАТА ДЪРЖАВА. .Тази неравнопоставеност принуждава българските производители или да влезнат във създадените от ЛОРЕР фондове за рисков капитал , или да носят данъчното бреме. . Затова на харвардските юпита им е нужен такъв огромен кредитен ресурс от 10-12 млрд. лв. , с който да запълнят дупката от фиска явяваща се от липсата на приходи на чуждите инвеститори. . Това си е чиста политика на геноцид към местния бизнес и толериране на ЧУЖДИ ИНВЕСТИТОРИ, които ще имат достъп и до ББР и до средствата от ЕС. .възможно е да не съм прав, но ако е така ме опровергай.

    Коментиран от #37, #38

  • 34 XAAXAAAXA

    1 0 Отговор
    Крушонвската селянка, има опит с ограбването на държавни техноимпексни предприятия
  • 35 хъ хъ хъ

    1 0 Отговор
    Е това е. Да загубиш изборите позорно и накрая да управляваш държавата. Избирателите им не са и сънували такъв развой.
  • 36 XxxL

    1 0 Отговор
    Да направим това,да направим онова,кряка Крушовската гарга в синхрон със подгласника си от Славяново.И що не го направихте досега,ами сега се сетихте?!Аре марш по родните села!
  • 37 Госあ

    0 0 Отговор

    До коментар #33 от "АМОН":

    Не, определено не го намирам за правилно. Освен това, да си призная, абсолютно нищо не разбирам от такива кухи фондове и финансови операции и никога и няма да разбирам. Изключително безполезно и безинтересно ми е. Винаги съм имал някаква страшна непоносимост към тези неща и юпитата. Това което знам обаче е, че стабилна енергетика и инвестиции в машиностроенето, биотехнологиите и хардуера, както и укрепването на българското земеделие и хранително вкусова промишленост заедно с държавен контрол и нормално данъчно облагане ( точно така, прогресивно) ще осигурят нормалния живот на българина. Проблема е не само бедността, а и безсмисленото съществуване в лутане от далавера на далавера и работа на парче- днес едно , утре друго. Тези които сътвориха този хаос заслужават напълно банята в Аушвиц или труда в Белене. Не бих се поколебал и за минута да ги пратя там.
  • 38 Госあ

    0 0 Отговор

    До коментар #33 от "АМОН":

    Няма значение дали са български фирми или гигантски корпорации. Смятам дори, че корпорациите несъмнено са по добрият вариант,след като се упражнява държавен контрол. Говоря за индустриални корпорации, а не финансови къщи. Смятам също така, че малкия и среден бизнес е абсолютно безполезен и трябва да бъде унищожен напълно.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол