Last news in Fakti

6 Декември, 2021 22:00 1 029 23

Политолози: Никоя партия няма интерес от още избори

  • политолози-
  • партии-
  • избори

По думите на Петър Чолаков формулата на коалиционното споразумение е заимствана от света на бизнес преговорите

Политолози: Никоя партия няма интерес от още избори - 1
Кадър бТВ

И 4 партии, които водят преговори, имат интерес да няма повече предсрочни избори. Това коментира пред бТВ политологът Димитър Ганев.

„Защото има такива с по-ниски резултати от предишните избори, а в ПП са вперени всички погледи и всички сякаш очакват от тях поемане на отговорност за съставяне на кабинет“, смята още той.

Според него може да имаме устойчиво мнозинство поне в следващите няколко месеца.

При хипотетичен провал на първия мандат, може да последва връчване на втори за ГЕРБ, която няма да получи подкрепа в това НС и ще се стигне до трети, който може да е спасителен, но много големи шансове има да се случи кабинет с първия мандат, смята още Ганев.

По думите на Петър Чолаков формулата на коалиционното споразумение – ПП подписва с всеки един коалиционен партньор поотделно- е заимствана от света на бизнес преговорите.

"Това, което политологията казва за идеалния тип министър-председател, е един "пазарящ се" премиер в такава ситуация, човек, който може да лавира между много различни интереси. Мисля, че опитът на хора като Кирил Петков и Асен Василев ще бъде доста полезен“, обясни той.

„Тази форма е по-удачна за някои от формациите, нелесно ще е на част от ДБ да обяснят, че ще подписват споразумение с БСП, някой ще напомни на Трифонов, че е казвал, че коалиция с ГЕРБ, БСП и ДПС никога няма да направи. Такива двустранни договорености спасяват положението, и формациите ще могат да казват, че са в коалиция с ПП за определени политик“, добави Ганев.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тъй то

    12 2 Отговор
    Лапането започва Геноцид над народа продължава.Без революция няма да стане.Младите да му мислят .
  • 2 майката на костов

    7 1 Отговор
    Гепенето прави съединението! Смърди на почтеност от тия преговори.
  • 3 Последния Софиянец

    4 12 Отговор
    Ако партиите провалят преговорите на следващите избори Кирчо ще има 200 депутати,а останалите партии 40 общо.

    Коментиран от #19

  • 4 Пич

    8 0 Отговор
    Не е така ... От четирите партии , три имат други интереси , но няма къде да ходят... От трите - две се оказаха прекалено тъпи , и изпуснаха птичето от рамото... Третата - на ламята Кури , искат да мине и четирите... А двамата юнаци , които трябваше да преборят ламята , се оказаха две принцеси , които се чудят за кого да се омъжат...
  • 5 Гербер- Богаташ

    3 5 Отговор
    Мен много ме е яд че служебните откакто управляват не увеличиха цената на тока за битовите абонати. Вече 7 месеца няма увеличение , а шефа Бойко за 12 години го увеличаваше по 2 пъти годишно с по 10%. От 1 юли и 1 януари. Яд ме е че при тези рекордни цени на барел петрол минимално вдигнаха и горивата. При шефа Бойко преди години при същите цени на петрола зареждахме по 2.77-2.90 лв. Яд ме е че и олиото смъкнаха на 3 лв.литъра а преди при Бойко бе стигнало и 4.50 лв. Много се ядосвам че не е Бойко защото вече щяхте да сте вирнaли краката от глад и геноцид

    Коментиран от #6

  • 6 Алфа Вълкът

    5 4 Отговор

    До коментар #5 от "Гербер- Богаташ":

    Сега при скока на цените сигурно живееш от спестявания които си направил при Бойко....Но когато свършат ще се озъбиш от глад и студ....

    Коментиран от #7

  • 7 Гербер- Богаташ

    2 6 Отговор

    До коментар #6 от "Алфа Вълкът":

    Ами аз не живея от спестявания а от дохода си а от близо 7 месеца вече откакто са служебните ми е предостатъчен. Тока за битовите абонати от 7 месеца не е увеличаван. Олиото например "Бисер" и "Калиакра" е по 3 лв.за литър. Аз преди години когато Борисов го бе направил по 4.50 лв.за литър се оправях та сега ли? Вдигна го уж заради слабата слънчогледова реколта. Бе направил преди 5-6 години картофите по 2 лв. Нали помните как препоръча на младите да се връщат да садят картофи че били скъпи по 2 лв. Сега са по левче, дори в Базар и OЛXX има на цени 60-70 ст. Сега яйцата са по 18 ст. Аз се оправях при земеделския министър Мирослав Найденов когато бяха стигнали по 40 ст.защото били от щастливи кокошки. Сега зареждам от бензиностанция Еко Транс по 2.19 лева за литър бензин. Евтинийка. Оправях се през 2012-2013 г.когато при Бойко бяха стигнали по 2.77 лв.литъра при същите цени на барел петрол. Агнешкото е по 14 лв.килограма. Преди време когато Борисов посъветва студентите да се върнат на село и станат овчари защото "Агнешкото е кът в Европа а тук е по 18 лв.килограма" си купувах агнешко та сега ли когато е по евтино при служебните ....Така че населението сме доволни при тази световна енергийна криза служебното запази цените и увеличи доходите

    Коментиран от #12

  • 8 Габровец

    4 3 Отговор
    Нови избори ще искат само от Възраждане

    Коментиран от #9

  • 9 ИСТИНАТА

    6 3 Отговор

    До коментар #8 от "Габровец":

    ВъзГраждане трябва да благодарят на КОВИДА...Дойде им дюшеш...Иначе щяха да гледат парламента през крив макарон
  • 10 Гагауз

    2 2 Отговор
    Аааааааа има,имааа!Но си чака реда!Въпрос на време!Да живее България!
  • 11 оня с коня

    5 0 Отговор
    Ще допълня Политолога че не само 4-те Партии не искат нови Избори,а и останалите в НС.Нормално е 4-те Партии да не искат,защото не се знае знае ли се какво ще стане при едни нови избори и дали ще се докопат до Управление.ДПС и ГЕРБ също не искат Избори,защото специално ГЕРБ чувстват че нямат Необходимата сила и Подкрепа от Друга партия на Политическия Хоризонт.Всичко това обаче е ЗАСЕГА!И продължава Политолога с думите че може да има Устойчиво Мнозинство ПОНЕ следващите НЯКОЛКО МЕСЕЦА,което си е абс. вярно.ПОСЛЕ ОБАЧЕ/демек Напролет/ повече от сигурно е че Народното Недоволство от БЕДНОТИЯТА ще се излее на Улицата и ще се наложи да има ...ПРОМЯНА НА ПРОМЯНАТА!
  • 12 мдаааа

    5 1 Отговор

    До коментар #7 от "Гербер- Богаташ":

    И понеже си големец , при Боци си караше колата с олио , понеже беше по-евтино от дизела , нали ...🤭 Кирчо , ти ли си бе ..😉
  • 13 АЙДУТИН

    4 0 Отговор
    Скоро партии няма да има ще има хаидути в балкана след като изтепат ПАРЛАМЕНТУ
  • 14 ОЧОТО

    4 0 Отговор
    На следващите избори тая СБИРЩИНА от геюве,комунета, Сороси, фатмаци и и ДС педали са...мъртви.
    Обречени са

    Коментиран от #17

  • 15 АИДЕЕЕ на ваксите

    1 0 Отговор
    ОТ ТЯХ КАТО ГИ КУПИМ ОТ БЮДЖЕТЪТ И ПОСЛЕ ГИ ПРЕПРОДАДЕМ - ПО ВЕЧЕ НЕ НИ ТРЯБВА ДА УПРАВЛЯВАМЕ ОВЦЕ
  • 16 Пеефске Боикоф каракача оФ

    0 2 Отговор
    Демек...гроп+Дпс+мвро...ние имаме интераса !
  • 17 Дай Боже

    2 0 Отговор

    До коментар #14 от "ОЧОТО":

    Много се съмнявам! С кака Корнела - след 101 години!
  • 18 Лудница

    1 0 Отговор
    Ако продължат боковата политика след 2 3 месеца никой няма д ги пита имат ли интерес от нови избори. Ще фъркат като бити едерази като се вдигнат всички прецакани от тях. Да не забравят, че в България има 60 000 ловци с по 2 3 оръжия средно и още толкова полицаи май станаха много дулата които могат да бъдат насочени към тях.
  • 19 7777

    2 1 Отговор

    До коментар #3 от "Последния Софиянец":

    Я се скрий с тоя Кирчо. Да не е хванал "Господ за шлифера". Ще се провали и пак ще продължава само да се усмихва, докато народа ще му сърба попарата!
  • 20 АКО КИРО НИ БЕСИ

    1 0 Отговор
    ДА БЯГАМЕ В ГОРАТА И ДА ГИ ДЕБНЕМ ДА МИНАТ
  • 21 Ха ха ха ха ха ха

    0 2 Отговор
    А Бойко духа супата
  • 22 Сашко

    0 0 Отговор
    Да изчезват тези олигофрени политолози от лицето на земята!!!
  • 23 Иван

    0 0 Отговор
    Ако не се състави кабинет не слушате какво ви внушават мисирките, а следете действията на "сестринската" партия на ГЕРБ.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове