8 Декември, 2021 08:17 12 324 32

Явор Дачков за АМ ”Струма”: Крадете, но поне правете нещо

  • ам струма-
  • строеж-
  • пари-
  • кражби

Но тук обаче не чувам името на Таки, един известен така поне пласьор или направо дистрибутор огромен, който живее в Дубай, мисля, че е замесен в тези строежи със свои поставени фирми, каза журналистът

 Явор Дачков за АМ ”Струма”: Крадете, но поне правете нещо - 1
снимка: Гласове

За мен не е по-важно е да разкрият корумпирания или да го накажат, макар че това е важно, но едва ли ще стигне дотам, защото играят много пари, интереси и така нататък. Аз се надявам да се промени начина на строеж най-накрая. Крадете, но поне правете нещо, извинявам се за тоя популистки език, но мисля че това е адекватен коментар. Това заяви журналистът Явор Дачков за строежа на магистрала ”Струма”.

Относно задържания бивш служител на данъчното за кражба на милиони от АМ "Хемус", това е свръхактивност на прокуратурата след заявките на бъдещия премиер и прочие. Но така или иначе в "Хемус" е крадено много, по това няма спор, въобще в този бранш знаете и на запад мафията владее това. Но тук обаче не чувам името на Таки, един известен така поне пласьор или направо дистрибутор огромен, който живее в Дубай, мисля, че е замесен в тези строежи със свои поставени фирми.

Дано да се разплете и се надявам на това, но това, което ме поразява е, че въпреки кражбите, които се случват, навсякъде в България, пътищата са абсолютно допотопни и е невъзможно е да се пътува по тях. Това не са магистрали, все пак това са лоши пътища.

Мен това ме потриса, не кражбите, а лошото изпълнение, бавното изпълнение и това че аз пътувам по "Хемус" от 30 години, защото съм от Габровския край, и преди това и като малък съм пътувал, и знам, че тя винаги се ремонтира за нещо, тоест това не е напълно функционална магистрала в отсечката, в която е магистралата.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 52 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Фффд

    56 24 Отговор
    Е КАК ХЕМ ДА КРАДАТ ГРОБ ХЕМ ДА ПРАВЯТ НЕЩО?ОПГ то ГЕРБ -ДПС ,МОЖЕ САМО ДА КРАДЕ
  • 2 kara

    60 10 Отговор
    Стига с тия тъпотии: крадете но правете нещо,много тъпо!!!
  • 3 JEFF

    61 6 Отговор
    Не може да има по-глупаво изказване. Какво значи да се краде и строи качествено едновременно ? Нали кражбите пречат на доброто строене . Не може да присвояваш парите за един строеж и да го направиш качествен . Не може и душата в рая и ..... всеки знае края.
  • 4 Свиня балканска

    53 8 Отговор
    Това с краденето няма да спре никога, нулева корупция няма да има никога защото сме алчна,гладна и крадлива зган мръсна няма такъв долен народ никъде по света и по устието на река Амазонка.

    Коментиран от #19, #27, #30

  • 5 Петър

    19 3 Отговор
    Тази част от магистралата на която стана катастрофата с автобуса никога няма да придобие статут на автомагистрала,или няма да го придобие докато не се направи дублиращ път до селата Боснек и Чуйпетлово.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Миризлив пор

    15 8 Отговор
    Това лято от един шкаф изрових една стара навигация с igo8 и последната карта за 2012 година. От любопитство я пуснах към морето, беше интересно тогава актуалната карта колко пътища по които карах сега ги нямаше.
  • 8 ЕдинОтВсички

    41 3 Отговор
    Яворе! Ако откраднат от тебе така ли ще кажеш? -"Оставете ми нещо"! Пич, сбъркан си! КРУМОВИ ЗАКОНИ ТРЯБВА ДА ИМА : ОТКРАДНАЛ СИ - НА ДРЪВНИКА НА ПЛОЩАДА - ЗА НАЗИДАНИЕ! А правото на крадеца може да е само едно - да избира - главата или ръцете! Факт е: "ДЕМОКРАЦИЯТА" ни дойде защото ДАВА НЕОГРАНИЧЕНИ ВЪЗМОЖНОСТИ ЗА КРАДЕНЕ!
  • 9 Аман от п-ри

    25 3 Отговор
    Господин дачков, пишете глупости в желанието си да бъдете забелязан от някой благодетел.
  • 10 истина е

    30 15 Отговор
    Боко окраде милиардите, и ако не влезе в затвора , същите роби ще сме си.
  • 11 ЗА ПСИХИЯТРИЯТА СИ ЯВОРЕ

    33 7 Отговор
    САМО ЕДИН ГЛУПАК СМИРЕНО МОЖЕ ДА КАЗВА-КРАДЕТЕ АМА НЕЩО НАПРАВЕТЕ. ТОВА СА ПРАЗНИ МИСЛИ НА ЕДИН ПРАЗЕН ЧОВЕК И ТОЙ Е ЯВОР ДАЧКОВ- КРАДЕТЕ!, КРАДЕТЕ БРЕ!
  • 12 Бамбука

    28 4 Отговор
    В желанието си да каже нещо, наговори куп глупости. Как, ако парите са откраднати, ще бъде построено нещо ? Дали получава бонуси или просто си е глупак ?
  • 13 Пич

    28 4 Отговор
    Само един истински глупак може да си въобрази , че някой ще спре да краде... Борбата винаги ще е кой да краде , а не да се спре краденето... В цял свят се краде , никой не става политик за заплати , които дори в САЩ не са особено високи... Единствено разликата е , че там , където е по добре направено нещо , се краде по малко... Нулево крадене не съществува никъде...
  • 14 Тома

    20 4 Отговор
    Няма как да крадът и да правят нещо защото инженерите им са събрани от кол и въже и са оставили циганите да правят пътя
  • 15 Тираджия

    22 3 Отговор
    Пътищата в Сирия,Иран,Ирак, Грузия,Турция са по хубави от България
  • 16 Никой

    23 2 Отговор
    Никой не говори за лошо качество, в резултат на кражби.Нали има СТАНДАРТИ,които трябва да се спазват.Има куп фирми,агенции,инспекторите,които трябва да следят нещата.Става въпрос за БЮРОКРАТИТЕ,които се хващат за всяка буква и запетайка на закона,с идеята да спрат строежа на нещо,за да не се напише актив на опонента.Например с отчуждаването на земята--не може да се чака Сульо и Пульо да реши.Решава се КАРДИНАЛНО--няма идеална справедливост.Гледа се доброто на България.Иначе си търсят оправдание ,а не начин да свършат работа.
  • 17 123

    9 8 Отговор
    Човека е прав за краденето и за правенето.Тази част където става запалването на автобуса е изпълнена от Правителството на Другаря Станишев.За оценяне е факта че има построен път там каквъто и да е бил,другарите господа за известни с това че има проекти и чертежи,парите за строежа са взети но накрая няма нищо построено.от тях.За скандала с взетите чували с пари това е само на едно място.по принцип в България всяка една магистрала е оценена над 4 пъти от реалната и стойност, в случая 87 милиона лева, 53 милиона които са свободните пари са изтеглени и вече подредени в я някоя банка или в имоти и други придобивки за този който етои на тъмно и е невидим за всички участващи в сделката по спечелване на търга за магистрала. Останалите
    34 милиона са точно парите които ще бъдат ползвани за строежа на тази отсечка на магистралата, като значителна част от тези 37 милиона ще бъде открадната от упълномощените да плащат лица и тези които работят с материалите в процеса на изграждане.
  • 18 корупция 0

    17 5 Отговор
    Никакво крадене, имоти, хотели, любовници, дачковци! Ще връщате!
  • 19 Дедо ви

    10 5 Отговор

    До коментар #4 от "Свиня балканска":

    Народът не е виновен нито управляващите. Виновен е онзи с каскета и неговите подчинени които се отчитат само пред господа и този който дава пари. Ако те бяха читави и работата им се контролираше изкъсо положението съвсем нямаше да е такова. Някой спомня ли си Красьо черничкия който управляваше прокуратурата в плевенско. Взема поръчки от силните на деня и прокуратурата ги изпълнява. Някой затрил човешки живот, на мотика пиян и дрогиран, само че бил си мил зъбите с не знам каква паста,та от това две не виждал и съдът и прокуратурата казват - може.
  • 20 Българка

    13 10 Отговор
    Лошото качество на пътищата е в резултат на огромните кражби на строителната мафия, която се отчита на чекмеджетата. Няма как с икономисани материали, с вложени нискокачествени материали, с нискоквалифицирани/ ефтини работниц да се построи/ ремонтира качествен път. Корупцията ГЕРБ- ДПС убиват буквално
  • 21 Костовски

    8 5 Отговор
    Тоя не беше ли чуек на чекмежин ся. Цела година са снима с жипката ка струма пък сал крал по срутищата викаш
  • 22 Личен опит

    11 4 Отговор
    Преди около 25 години влязохме в нов блок,на който беше направена 50 % от абонатнатна станция за парно,защото изискванията бяха до един всички да се съгласят,с подписи,че са съгласни.От 51 семейства шест живееха на други места и отлагаха да се съгласят.Просто от домсъвета подписаха тези хора и работа се свърши.После се оказа,че само един човек оспори нещата и отказа да плати таксата от 500 лева.Обяснихме му,че има начин да не ползва услугите на ТЕЦ-а и тогава бързо,бързо взе решение и плати сумата.Искам да кажа,че не може по-голямата част от хората,да стоят заложници на това,че например "ин хаус"процедурите не харесвали на Комитова,или за да не се пише актив на ББ се търсят различни ВРЪТКИ в закона.Намерете начин и стройте!!!Винаги ще има някой,който ще се чувства ощетен и ще оспорва.И на казвайте фирмите,които следят за качеството!!!Те са ОТГОВОРНИ,ако е лошо качеството,а няма наказани.Ама трябва да се строи!!!
  • 23 луди

    16 3 Отговор
    само в българския манталитет е приемливо - крадете, но правете :)
    няма надежда за територията докато мисли така

    Коментиран от #24

  • 24 Виж какво

    7 4 Отговор

    До коментар #23 от "луди":

    Вярно е,че НАЙ--МНОГО ХОРА СЕ ПРИВЛИЧАТ С АГРЕСИВНИ ЕМОЦИИ.Вече спечелиха изборите,време е да започнат да правят нещо градивно.Ако се краде,но и се строи ,е по-добре,отколкото десетки години да се чака и да се хващат за буквата и запетайка на закона,само защото може да има съмнение.
  • 25 опг герб

    5 6 Отговор
    Правят бе Дачков , правят си сметки , пък то за " нещото " не остава та се оказва нищо , все пак и това си е нещо. Банкянск5ия бандит в затвора , е и това е нещо , нали ?
  • 26 Али Бойко Баба и 40-те разбойника

    7 3 Отговор
    Хемус! Отвори се!........
  • 27 ГЕРБ=ДПС =ИТН=ПЕВСКИ

    1 5 Отговор

    До коментар #4 от "Свиня балканска":

    Когато гласувате за партии, които не са свързани с ДС,ДПС и Ердоган,тогава,пука му на Ердо, той си има васална партия, това което, комунистите, направиха да ка вечно на власт не ке сбъдна, Ердо чрез ДПС и малцинството завзе голяма част от България, сега САЩ,чрез ПП,променят нещата връщат ни в орбитата си
  • 28 Карък

    6 2 Отговор
    Сега започва голямото крадене, и ще видим, че кон боб яде. 49
  • 29 Перничанин

    2 0 Отговор
    Преди години, когато една друга коалиция сдаваше властта, до София стигах през кратери. От Макдоналдс до студентски град пътувах 40 минути и често се прибирах през Самоков за по- бързо.
  • 30 Лея13

    1 1 Отговор

    До коментар #4 от "Свиня балканска":

    Така ли мислиш?А какво ще кажеш за корупцията в САЩ, Германия, Италия и т н.? Даже не питам за РСМ, Русия, Сърбия, Румъния и други подобни смотльовци.Такива утопии като нулева корупция няма никъде по света.100 процентов популизъм са това.Празни приказки за лека нощ.Добре ни успиват.

    Коментиран от #32

  • 31 Боги такежиев

    3 0 Отговор
    Много е проядена таз държава, Много... Навсякъде по пътя на Хранилката всеки е човек на някой и който не е духа Супата...
  • 32 Някой

    1 0 Отговор

    До коментар #30 от "Лея13":

    Нулева корупция няма никъде , но скоро гледах в Китай един мащабен , и много сложен за изпълнение пътен възел - кръстовище на 17 нива и виадукти изпълнени буквално в небето , пресичащи се в различни точки и траектории. Видях там магистрала с 40 отделни платна за движение . Е значи там корупцията е на командно дишане , и я поддържат жива в изкуствена кома.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове