Last news in Fakti

15 Декември, 2021 07:49 4 370 24

На косъм от трагедия: Пиян без книжка и с дете в колата връхлетя в магазин в Лом

  • пиян-
  • без книжка-
  • кола-
  • дете-
  • лом-
  • магазин

Полицията установява, че зад волана е 23-годишен мъж, без книжка и с 1,31 промила алкохол в кръвта.

На косъм от трагедия: Пиян без книжка и с дете в колата връхлетя в магазин в Лом - 1
Снимка: Нова телевизия

На по-малко от секунда от трагедия. Зрелищно видео на кола, която се врязва в магазин и едва не убива човек в Лом, беше показано в социалните мрежи. Оказва се, че шофьорът е бил пиян и без книжка, а в колата му е имало и малко дете. Инцидентът е от есента, но едва вчера се разбра за него, след като се появиха кадри от охранителни камери. Те са заснели ужасяващата катастрофа и как притеклите се хора вадят от колата малкото дете, за щастие – невредимо.

Катастрофата се случва на една от главните улици в Лом. На видеото се вижда как мъж спира, за да пазарува в хранителен магазин и върху него едва не връхлита автомобил. Той се спасява на косъм от смъртта, а колата се забива в сградата. Един от първите, които изтичват да помогнат, е Васил Василев.

„Чухме страшни звуци и пищене. Когато дойдох насам автомобилът беше влязъл в бившата ни сладкарница, върху оградата. В него имаше двама младежи и едно детенце, което беше почти в краката на пътника“, обясни мъжът пред Нова телевизия.

Васил изважда детето от колата и след това помага на другите двама. Полицията установява, че зад волана е 23-годишен мъж, без книжка и с 1,31 промила алкохол в кръвта. „Да, миришеше. Имаше алкохол. Важното е, че няма смъртен случай и трябва да се вземе поука от такива случаи”, апелира Василев.

Хората разказват, че само минути преди инцидента пред магазина е имало група деца. „В училището се събират, за да играят футбол и идват, за да си купят водичка, сладки неща и е чист късмет, че не е имало деца”, добави мъжът.

Според живеещите на ломската улица „Софийска“ пътните инциденти там са доста чести. „Тук е писта, просто е нещо страшно. Съпругата ми особено сутрин не смее да излезе. Непрекъснат поток е от тирове”, каза Георги Господинов.

„Тук се лети като магистрала е, очакваше се. Сутрин тръгнем за работа, на училище, но то е страшно. Опитвахме се няколко пъти с институциите, но никой не реагира”, поясни Василев.

В момента ограничението за движение по улицата в участъка е 50 км/ч. От Агенция „Пътна инфраструктура” казаха за NOVA, че може да се намали още, но това трябва да бъде поискано от Община Лом. След това комисия може да направи оглед и да вземе решение.

От Общината обаче изпратиха позиция, че ул. „Софийска” е част от републикански път и той e собственост на Пътната агенция. Според тях по този път все още има недовършен участък, както и дефекти по асфалтовата настилка. Готови са да инициират създаването на комисия, която да направи оглед на участъка и вземе решения за конкретни действия.

Докато двете институции си прехвърлят въпроса, местните хора казват, че живеят в страх. И искат спешно обезопасяване. А шофьорът, причинил катастрофата, все още не е осъден, защото се чакат експертизи.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мъка

    33 2 Отговор
    Жалко, че не се е нулирал. И себе си и семето си. Аман от такъв материал

    Коментиран от #9

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    11 0 Отговор
    СЛАВА БОГУ няма жертв
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 безпартиен

    38 2 Отговор
    Особености на един етнос и ако му напишете името-веднага трият!Интересно защо в други държави не са роми!?В италия са дзингара,в Англия са джипси,в Германия са цигойнер,В Русия,ЧЕХИЯ,Словакия,Сърбия и у нас са ц.игани!На кого му влезе тази идея да ги преименува?Говорил съм с познати ц.игани за които думата ром значи човек и за себе си казват че са си ц.игани!!!!!Та кой наложи това преименуване на цял етнос у нас?ЦК на БКП?

    Коментиран от #23

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Иво

    33 0 Отговор
    Гледах репортаж за този случай в един от сутрешните блокове по тв.Направи ми впечатление,че всички участници в инцидента са тъмно бели а някои от тях дори оправдават шофьора но ако той не беше от техния етнос вероятно щяха да го линчуват.
  • 9 Матриалът

    30 0 Отговор

    До коментар #1 от "Мъка":

    навсякъде е един и същ.
    Само че в нормална държава тоя матриал щеше вече да лежи.
    А оня матриал с лечебния чай дет уби Милен Цветков вече щеше да е отряден отговорник в панделата.
    Ама в нормална държава...
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 БАЙ Х@Й‼

    23 1 Отговор
    И откога ром с кола е забранено да се пише ❓❗❓❗❓❗❓❗

    Коментиран от #20

  • 12 Ломския

    23 0 Отговор
    Това е на Дочо магазина и там са предимно българи само по лична карта.А колко огради има потрошени по тази улица от добри ниско летящи индивиди,полицията само регистрира като статистика.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 д'Артанян

    12 0 Отговор
    Трябваше този идиот да го направи на Боруна и оттам в Дунава... Пак прикриват някого, който си е платил..
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Оги

    10 0 Отговор
    Да не би да в бил някой пиян мургавел?

    Коментиран от #22

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Гост

    4 0 Отговор
    "Докато двете институции си прехвърлят въпроса, местните хора казват, че живеят в страх."
    На никой от коментиращите ли не прави впечатление това?! Не си ли давате сметка колко е страшно това?! Утре или други ден, не дай Боже, ще се случи на Вас или Ваши близки, приятели... Институциите пак ще Ви подмятат като топки, докато се позабрави и се изчерпат последните Ви сили за борба и после пак същата песен на нов глас... Но какво Ви пука, важното е какъв е етноса на живущите, че не сте Вие /засега/ потърпевши..
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Аз свикнах

    1 0 Отговор

    До коментар #11 от "БАЙ Х@Й‼":

    Свиквай и ти.
    И все пак ще ти кажа до кога.
    Докато стигнем до 181-во място по свобода на словото.
  • 21 някъде далеч

    6 0 Отговор
    Римските сенатори станаха повече от нас.Страна с 1300 години история отива в небитието.Жалко.
  • 22 Петко

    1 0 Отговор

    До коментар #16 от "Оги":

    Позна от първия път,не го ли видя на видеото.
  • 23 сноу

    3 0 Отговор

    До коментар #6 от "безпартиен":

    Кой го измисли...?..Тартора им -доган...Тогава събираше ордата да прави движение с тънката идея да го превърне в партия като омеша цигани ,българи-продажници ,турци и помаци та да не го свиткат по етнически ...После се започна едно усукване около зелев и той като най-бързо отстреляния заек само кимна и готово...
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол